Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

Υπο-ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ
σε.. αναπαλαίωση


Πλησιάζουμε πλέον στην εφαρμογή του νέου διοικητικού χάρτη στην Τ.Α. Ήδη μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές που θα αναδείξουν τους πρώτους «Καλλικρατικούς» Περιφερειάρχες και Δημάρχους και τα ερωτηματικά των πολιτών, μάλλον από περιέργεια, όλο και αυξάνονται. Σε άλλες εποχές θα λέγαμε ότι βλέπουμε να επικρατεί μια αγωνία για το αύριο.. Σήμερα όμως, με όσα γίνονται, με αντίκτυπο «την τσέπη» μας, στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και με τα όσα προεκλογικά συμβαίνουν στην Τ.Α. διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια αποστροφή τουλάχιστον στις υποψηφιότητες που ακούγονται και που στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα!.. Γνωστά από την μέχρι τώρα απόδοσή τους, με ότι υπέρ και κατά κουβαλάνε, με πρόσφατη και γνωστή την αποτελεσματικότητά τους στα διάφορα θέματα που απασχόλησαν ή και που απασχολούν τους «Καποδιστριακούς» δήμους. Και το βασικό ερώτημα που πλανάτε είναι απλό: «Όσοι δεν μπόρεσαν να διοικήσουν σωστά ή να προσφέρουν στους μικρούς δήμους, τι άραγε να περιμένουμε να κάνουν στους «γίγαντες Καλλικρατικούς;»… Άρα οδεύουμε σε μια απλή διοικητική «αναπαλαίωση» μιας και απουσιάζει η δυνατότητα της «ανανέωσης» και της ελπίδας για κάτι καλύτερο!..
Για παράδειγμα στο νέο δήμο «Ναυπακτίας», με απόντες από την εκλογική αναμέτρηση τους επιτυχημένυς, κατά κοινή ομολογία, Δημάρχους Αντιρρίου κ. Γ. Κολοβού και Αποδοτίας κ. Β. Σούζα που για προσωπικούς λόγους απεχώρησαν, παραμένουν να διεκδικήσουν μέχρι στιγμής, την νέα «καρέκλα» οι κκ Αθ. Παπαθανάσης, Ι. Μπουλές, Κ. Κονίδας, Ι. Νταουσάνης… Νέος «αυτοδιοικητικός» που να δίνει ελπίδες, νέες ιδέες και προγράμματα, δεν υπάρχει!.. Ο ομογενής κ. Δ. Κοζώνης που είχε εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία και είχε δημιουργήσει ελπίδες, αποσύρθηκε. Σαν επιτυχημένος επιχειρηματίας στην Αμερική, «ζύγισε» τα ουσιαστικά προβλήματα του νέου Δήμου και απογοητεύτηκε. Κυρίως όμως από τα χρέη που θα παραλάμβανε και για τα οποία, λόγω της ασάφειας των νέων διατάξεων και νόμων που τέθηκαν σε εφαρμογή, δεν «έβλεπε» λύσεις υπερκάλυψης ώστε να οδηγηθεί ο δήμος στην ανάκαμψη και την πρόοδο. Και το δήλωσε ξεκάθαρα μαζί και με μια πλειάδα προβλημάτων που διαπίστωσε…
Το ίδιο πιστεύουμε ότι έχει συμβεί και με άλλα αξιόλογα άτομα της κοινωνίας μας που θα θέλανε να προσφέρουν στον τόπο….
Από την άλλη πλευρά, οι «έτη και έτη» Αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι, ξεπερνούν το βασικό αυτό πρόβλημα των χρεών και της εξεύρεσης πόρων, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη με «κοκορομαχίες» αναλίσκονται με το ύψος των χρεών του Δήμου Ναυπάκτου, πως αυτά δημιουργήθηκαν αλλά και με άλλα θέματα τα περισσότερα επουσιώδη. Κουβέντα δεν γίνεται για λύσεις αποχρέωσης…
Το ΘΑ φτιάξουμε το ΞΕΝΙΑ, την μαρίνα, τους δρόμους, την αποχέτευση, ΘΑ αναπτύξουμε την πανέμορφη Ορεινή Ναυπακτία, με «ρομαντικά» λόγια χωρίς ξεκάθαρες προτάσεις και εφικτές λύσεις, τα έχουμε ξανακούσει και δίνουν την εντύπωση «πολιτικάντηδων» που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υφαρπαγή της ψήφου των δημοτών και η προσωπική τους ανάδειξη.
Γνωρίζουμε ότι «η αλήθεια είναι πικρή», όμως κάποτε θα πρέπει να λέγεται… Πόσο μάλλον τώρα που χρεωμένοι ως δημότες, οδεύουμε προς τις δημοτικές εκλογές και το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποιον υποψήφιο θα… αναπαλαιώσουμε!


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: