Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Απ. Κατσιφάρας στο ΤΤΕ
Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Δυτικής Ελλάδος του Τεχνικού Επιμελητηρίου είχε το βράδυ της Τρίτης στην Πάτρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς, επιστημονικούς συλλόγους και οργανώσεις απ’ όλη την Περιφέρεια.

Ο κ. Κατσιφάρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Θανάση Γιανναδάκη και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση των υποδομών στη Δυτική Ελλάδα, με έμφαση στους οδικούς άξονες αλλά και στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Επίσης, εκτενής αναφορά έγινε στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και στην ανάγκη επέκτασης στη Δυτική Ελλάδα του φυσικού αερίου, ως μιας μορφής ενέργεια λιγότερο δαπανηρή και φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Ειδικότερα για το φυσικό αέριο ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «είναι πολιτική διεκδίκηση η επέκταση του στην Δυτική Ελλάδα καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, δεν διασφαλίζονται οι όροι ισόρροπης και συμμετρικής ανάπτυξης σ’ όλη την ελληνική Περιφέρεια».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον τεχνικό κόσμο της περιοχής ενώ ο κ. Κατσιφάρας είχε την ευκαιρία να περιγράψει τις βασικές αρχές του συνδυασμού του, τους στόχους και τις διεκδικήσεις που τίθενται για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι «ο τεχνικός κόσμος της Περιφέρειας, μέσα από τους συντεταγμένους φορείς του, θα είναι βασικός συνομιλητής και σύμβουλος της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, σε ζητήματα σχεδιασμού της ανάπτυξης. Ο λόγος και ο ρόλος του ΤΕΕ θα έχει βαρύνουσα σημασία στη διαβούλευση για τις επιλογές και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: