Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας
Οι αγρότες ζητούν άμεσες απαντήσεις
από την ελληνική κυβέρνηση
για τις επενδύσεις των φωτοβολταϊκών


Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κατευνάσει τους απογοητευμένους αγρότες από την αδράνεια και την αδιαφορία που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα, επιχειρεί μέσω των φωτοβολταϊκών να ενισχύσει δήθεν το εισόδημα τους, χωρίς όμως να τους εξασφαλίσει την ένταξη τους στην επένδυση.
Σε μια ύστατη προσπάθεια οι αγρότες του νομού μας, προκειμένου να ενισχύσουν το συνεχώς φθίνων εισόδημα τους, έσπευσαν να καταθέσουν αιτήσεις για να ενταχθούν στη πολυδιαφημισμένη επένδυση των φωτοβολταϊκών.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδείξει συνέπεια λόγων και έργων.
Ειδικότερα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των μονάδων που προβλέπει το εθνικό σχέδιο δράσης για τις ΑΠΕ, εκτιμάται ότι θα καλυφθεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, από την υλοποίηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ μέχρι σήμερα. Άρα, ελαχιστοποιείται η διαθέσιμη ισχύς για τους αγρότες.
Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για της συγκεκριμένη επένδυση στην Αιτωλοακαρνανία αγγίζουν τις 590. Χαρακτηριστικό είναι ότι το δίκτυο της ΔΕΗ στο Νομό δεν είναι δυνατόν να ικανοποιήσει όλες τις μελλοντικές επενδύσεις. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι πολλές από τις προτάσεις δεν θα ενταχθούν.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι ηγεσίες των Υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν υποχρέωση απέναντι στον αγροτικό κόσμο σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κρίση, να ξεκαθαρίσουν άμεσα το τοπίο. Οφείλουν να ενημερώσουν τους Έλληνες αγρότες με υπευθυνότητα. Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει ούτε πειραματισμούς, ούτε προχειρότητα.
Η κυβέρνηση μέσω επικοινωνιακών μεθόδων προσπαθεί εναγωνίως να καλύψει το έλλειμμά της, εμφανίζεται για μια ακόμη φορά χωρίς σχέδιο και πλάνο δράσης, και χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών της. Καλλιεργώντας απλά υψηλές προσδοκίες στις οποίες ξέρει καλά πως δεν πρόκειται ν΄ ανταποκριθεί, είναι υπεύθυνη και υπόλογη απέναντι στους αγρότες. Τους αφήνει κυριολεκτικά εκτεθειμένους στα χέρια κάποιων επιτήδειων που τους παραπλανούν και τους εκμεταλλεύονται, εισπράττοντας αμοιβές έως και 3.000 euro, για τη σύνταξη φακέλων, υποσχόμενοι δήθεν αδειοδότηση.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει άμεσα να απαντήσει στους αγρότες του Νομού μας.

ΠΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣIΜΗ ΙΣΧΥ, ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ;
ΠOIA TA ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;
ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ;
ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;
ΠΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ;
ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: