Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Ο υποψ. Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας
στην Ηλεία
Ο Απόστολος Κατσιφάρας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζοντας τον κύκλο των συναντήσεών του με τους θεσμικούς πόλους της περιοχής, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τον Νομάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα, στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από τον οποίο ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα του νομού, τα προβλήματα, τις εκκρεμότητες, αλλά και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί τόσο σε επίπεδο μελετών όσο και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.
Ειδικότερα συζητήθηκαν:
Η αποκατάσταση των πυρόπληκτων και σεισμοπλήκτων περιοχών.
Οι υποδομές του νομού, η πορεία υλοποίησης των μεγάλων έργων, ιδίως της «Ολύμπιας Οδού» και της νέας χάραξης του τμήματος που διέρχεται από την Λίμνη Καϊάφα.
Η πορεία του προγράμματος ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα.
Η τουριστική βιομηχανία του νομού, η αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας και του πλούσιου αιγιαλού.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε τα ακόλουθα:
«Είμαι σήμερα εδώ, όπως και στις δύσκολες εκείνες ώρες, για να μεταφέρω το ξεκάθαρο μήνυμα της αναγέννησης του νομού, καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο σύνολό της με όχημα το νέο θεσμό της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Η Ηλεία και οι κάτοικοί της ήρθαν αντιμέτωποι με το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής βιώνοντας τις τραγικές συνέπειες της επικίνδυνης πολιτικής που εφάρμοσε στον τόπο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω καλά ότι η περιοχή διαθέτει ένα τεράστιο φυσικό απόθεμα, που παραμένει ανεκμετάλλευτο. Το ζητούμενο για μένα είναι η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής και η ένταξή της σε μια περιφερειακή στρατηγική ανάπτυξης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: