Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Κώστας Τσιακούμης
Πρόεδρς της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΥΞΙΑΚΗΣ
Το Δ.Σ. της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ ΟΤΑ κατά τη συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου 2010 ασχολήθηκε με τις τοποθετήσεις των κ.κ. Νταουσάνη, Κονίδα και Καρακώστα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου της 31ης Αυγούστου 2010 και επανεξέτασε τις από 6-9-2010 υποβληθείσες παραιτήσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση στην οποία είχε δοθεί η δυνατότητα στους κ.κ. Νταουσάνη, Κονίδα και Καρακώστα να διευκρινίσουν και να τεκμηριώσουν τις τοποθετήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου της 31ης Αυγούστου 2010, οι οποίες αναφέρονταν στην εταιρεία. Στην ειδική συνεδρίαση παραβρέθηκε μόνο ο κ. Καρακώστας, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν έκανε καμία καταγγελία κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και ότι οι καταγγελίες των κ.κ. Νταουσάνη και Κονίδα δεν τον αφορούν, καθότι ναι μεν ο κ. Κονίδας ανέφερε ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων είχαν συζητήσει το θέμα μεταξύ τους, αλλά ο ίδιος δεν συμφώνησε με τις καταγγελίες.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ., το οποίο ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
Ο κ. Καρακώστας διευκρίνισε ότι δεν έκανε καμία καταγγελία και ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι η διατύπωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν λανθασμένη και δεν αποδέχεται τις καταγγελίες. Από την επιστολή των κ.κ. Νταουσάνη και Κονίδα δεν προκύπτουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες τους, ενώ συνεχίζουν λανθασμένα να υποστηρίζουν ότι «Ο Νόμος με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο ορίζει ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών μορφής όπως αυτή της Αιτωλικής δεν πρέπει να διατηρούνται στη θέση τους εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι κλπ. Ορίζει δε καταληκτική ημερομηνία παραίτησης την ημερομηνία ανακήρυξης της υποψηφιότητας από το πρωτοδικείο…». Επομένως, για το Δ.Σ. το θέμα θεωρείται λήξαν και δεν προκύπτει ανάγκη επιβολής ποινής προς μέλος του.
Επαναλαμβάνει την παράκλησή του προς όλους τους υποψηφίους για αξιώματα της αυτοδιοίκησης να μην εμπλέκουν την εταιρεία στον προεκλογικό αγώνα, διότι η εταιρεία ανήκει στην αυτοδιοίκηση και όχι στα πρόσωπα που τη διευθύνουν προσωρινά. Επίσης, το Δ.Σ. δηλώνει ότι αναγνωρίζει το δημοκρατικό δικαίωμα των υπαλλήλων της εταιρείας να παρακολουθούν οποιαδήποτε πολιτική ομιλία ή/και να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό.
Αποδέχεται τις παραιτήσεις του Προέδρου, κ. Παπαθανάση και του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Μπουλέ, προκειμένου να αποτρέψει κάθε κακόβουλη εμπλοκή της εταιρείας στον προεκλογικό αγώνα των προσεχών δημοτικών εκλογών. Οι κ.κ. Παπαθανάσης και Μπουλές παραμένουν ως απλά μέλη του Δ.Σ.
Εκλέγει Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον πρώην Δήμαρχο Ευπαλίου, κ. Τσιακούμη Κωνσταντίνο.
Δηλώνει ότι τα μέλη του Δ.Σ. θα συνεχίσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί από τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, ανεπηρέαστα από οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, ώστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρείας και να διασφαλιστεί η ομαλή και επιτυχής υλοποίηση και διαχείριση των προγραμμάτων που της έχουν ανατεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: