Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Οι βουλευτές της ΝΔ Αχαίας

στηρίζουν τον Γιώργο Παπαναστασίου


Το σύνολο των δυνάμεών τους στην διάθεση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Γιώργου Παπαναστασίου, έθεσαν οι Βουλευτές και πρώην Βουλευτές του νομού Αχαΐας, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του, το πρωί της Τετάρτης, στην Πάτρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαΐας και σε αυτή παρέστησαν οι βουλευτές, Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Νικολόπουλος, οι πρώην βουλευτές, Νίκος Παπαδημάτος και Νατάσα Ράγιου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης, Ανδρέας Μαζαράκης.

Όλοι, εξέφρασαν αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής μάχης, παρατηρώντας πως έχει αρχίσει να εκφράζεται μέσα στη κοινωνία ένα σημαντικό ρεύμα ηλικιακής αλλά και ποιοτικής ανανέωσης για το νέο και αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο και μία απαίτηση των πολιτών για «αλλαγή εποχής», ως προς τη νοοτροπία, την στρατηγική και την διαχείριση των περιφερειακών ζητημάτων. Πρόκειται για ένα ρεύμα που, όπως τονίστηκε, εκφράζεται με το καλύτερο τρόπο στο πρόσωπο του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Γιώργου Παπαναστασίου, ο οποίος μεταφέρει ήδη την αύρα της ανανέωσης αλλά και της βαθιάς γνώσης για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας.

Ωστόσο, η δημιουργία ενός νέου πλειοψηφικού ρεύματος μέσα στην κοινωνία, προϋποθέτει και τη σύμπραξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων που μπορούν να βάλουν τέλος στη διαχειριστική λογική που επικρατούσε όλα τα χρόνια στην Περιφέρεια και να χαράξουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε νομού.

Ως προς αυτή τη κατεύθυνση ήταν εξαιρετικά σημαντική και αποδοτική η σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης, καθώς όλοι οι μετέχοντες βουλευτές και πρώην βουλευτές, με αναμφισβήτητη εμπειρία σε εκλογικές μάχες και νίκες, εξέφρασαν την πρόθεση να βρεθούν δίπλα στον κ. Παπαναστασίου, με κάθε τρόπο.

Ως παράδειγμα και μόνο, αναφέρεται η προσφορά του κ. Μπεκίρη να διαθέσει το σύνολο του επιτελείου και των γραφείων του στη διάθεση του κ. Παπαναστασίου ή του κ. Νικολόπουλου να ακολουθήσει το πρόγραμμα επαφών και περιοδειών του υποψηφίου περιφερειάρχη στο νομό, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του υποχρεώσεις. Η κ. Ράγιου επίσης, εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο την προσπάθεια του κ. Παπαναστασίου, ενώ ο κ. Παπαδημάτος, υπογράμμισε πως τίθεται στην διάθεση του υποψηφίου Περιφερειάρχη, με όποιο τρόπο κριθεί απαραίτητο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΧΑΪΑΣ

Αμοιβαίες ευχές για καλό αγώνα και προεκλογική περίοδο κατά την οποία θα αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της κοινωνίας και της περιοχής, έδωσαν το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παπαναστασίου και ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του Νομάρχη και συζήτησαν για ζητήματα της Αχαΐας, ορισμένα εκ των οποίων σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποτελέσουν πλέον, αντικείμενο της νέας αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Γνωστοί από παλιά, στα Περιφερειακά Συμβούλια, ο κ. Παπαναστασίου και ο κ. Κατσικόπουλος, διαθέτουν κοινή αντίληψη για πολλά ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και όπως τόνισαν και κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, στη νέα εποχή και κάθε Δήμος και Νομός της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να βρουν τη θέση και τον ρόλο που τους αξίζει, ως εξίσου πολύτιμα εξαρτήματα στην ατμομηχανή της Περιφέρειας. Παράλληλα, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε πως μία Περιφέρεια που εντός της θα έχει πλέον τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο στην Ελλάδα, όπως θα είναι η Πάτρα, προσδίδει μία τεράστια δυναμική που θα πρέπει να μην μείνει αναξιοποίητη και για τον λόγο αυτό η ανάγκη συνεργασίας με τους φορείς της Πάτρας θα πρέπει να είναι στενή διαρκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: