Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Ταχ. Διεύθυνση: Τσαλδάρη 49
Ταχ. Κώδικας: 30100 Αγρίνιο
Τηλ: 2641021136 - FAX: 26410-27113
e-mail: daskaloi@otenet.gr


Αγρίνιο, 30 – 1– 2011

ΠΡΟΣ: ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ.



Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία


Θέμα : Συγχωνεύσεις - καταργήσεις Σχολικών Μονάδων

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης :
1. Αγρινίου - Θέρμου
2. Αμφιλοχίας
3. Βόνιτσας
4. Μεσολογγίου
5. Ναυπάκτου
6. Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Αιτωλοακαρνανίας
7. Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας



Εκφράζουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους για τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, καταγγέλλουν προς κάθε κατεύθυνση το σχέδιο εκτεταμένων καταργήσεων και συγχωνεύσεων που προωθείται από το ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. και ζητούν τη στήριξη των Βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, των τοπικών συλλόγων, των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων, των εργατοϋπαλληλικών κέντρων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όλων των συνδικαλιστικών σωματείων του νομού και των συλλόγων γονέων.
Λέμε όχι:

· Στις αρνητικές κοινωνικές και εκπαιδευτικές επιπτώσεις.
· Στην περαιτέρω υποβάθμιση της υπαίθρου και των χωριών.
· Στο μαρασμό των τοπικών κοινωνιών, αφού με την κατάργηση και τις συγχωνεύσεις των σχολείων τους θα συμβεί ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν συνέβη στις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες τα σχολεία καταργήθηκαν. Οι γονείς, θέλοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, θα εγκαταλείψουν τις περιοχές διαμονής τους, θα εξωθηθούν στα αστικά κέντρα και στην εργασιακή περιπλάνηση ή θα αναγκαστούν να σταματήσουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
· Στη λογική της κυβέρνησης, που υπακούει στις επιταγές της Ε.Ε., του ΔΝΤ και θέλει να επιβάλλει το «φθηνό σχολείο».
· Στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και στα αντιπαιδαγωγικά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας.
Διαφωνούμε με την πολιτική, που επιχειρεί να αποφασίσει για τις τοπικές κοινωνίες και την εκπαίδευση, χωρίς να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι εκπαιδευτικοί. Διαφωνούμε επίσης με την ασάφεια που δημιουργεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας η οποία, εκμεταλλευόμενη την απουσία συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου μετά τις αλλαγές στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνει τη δυνατότητα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις να αποφασίσουν χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια.

Με τις επιχειρούμενες καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων θα αυξηθεί στα πολυθέσια σχολεία ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Δεν μπορεί να μιλάμε για παιδαγωγικά κριτήρια, για μετασχηματισμό του Δημόσιου σχολείου, όταν αντί να μειώνεται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα αυξάνεται. Το στρίμωγμα των μαθητών σε πληθωρικά τμήματα, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, η κατάργηση αντισταθμιστικών δομών (τμημάτων ένταξης και τάξεων υποδοχής) είναι όπως φαίνεται μερικά από τα «παιδαγωγικά» κριτήρια του ΥΠΔΒΜΘ.
Διαμαρτυρόμαστε για την απαρχαιωμένη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή και για την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών. Ούτε συζήτηση γίνεται για νέες σχολικές μονάδες και εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών. Σχολικές τάξεις χωρισμένες με γυψοσανίδες, σχολικά κτήρια χωρίς αύλειους χώρους, σε υπόγεια καταστήματα «μπουντρούμια», χωρίς γυμναστήρια και αίθουσες Η/Υ, με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων σε απόγνωση, μην μπορώντας να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, αναλώσιμα, καθαρίστρια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό).
Η Πολιτεία πρέπει να έχει ως πρώτη προτεραιότητά της την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής μας, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτές, πέρα από την καθημερινή ταλαιπωρία, εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων. Η ταλαιπωρία των μαθητών που θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολείο και στη συνέχεια στο σπίτι τους, θα επιβαρύνει, λόγω των μετακινήσεων, το πρόγραμμά τους αλλά και τη σχολική τους επίδοση. Επιπλέον, θα υπάρξουν φαινόμενα σπατάλης και διασπάθισης δημόσιου χρήματος στον τομέα της μεταφοράς των μαθητών.
Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας δεν πρόκειται για καταργήσεις κάποιων ολιγοθέσιων σχολείων (μονοθέσιων, διθέσιων) αλλά για την πρόθεση δημιουργίας σχολικών συγκροτημάτων εκατοντάδων μαθητών, που δε θα πληρούν ούτε καν τα στοιχειώδη, τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εργασίας (εκπαιδευτικών και μαθητών).
Δεν μπορεί η συγχώνευση σχολείων να είναι η προτεραιότητα σήμερα. Αντιθέτως, θα έπρεπε να τίθενται ως ζητήματα αιχμής η πολύπλευρη στήριξη του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών, προκειμένου αυτοί να ασκήσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, η ενίσχυση των μαθητών (π.χ. με αντισταθμιστικές δομές), η επίλυση σοβαρών προβλημάτων υλικοτεχνικής και κτηριακής υποδομής των σχολείων και γενικότερα η αύξηση των δαπανών για την παιδεία και όχι η μείωση, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό που ψήφισε το 2011 (2,75% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 50 ετών).

Απαιτούμε :

· Την άμεση μείωση των μαθητών ανά τμήμα στο 1/20, κατ’ ανώτατο όριο, για το δημοτικό και στο 1/15 για το νηπιαγωγείο.
· Τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών μονάδων.
· Tην αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του Δημόσιου σχολείου και την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης.


Κοινοποίηση:

1. ΔΟΕ
2. ΑΔΕΔΥ (ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ)
3. ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
4. ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
5. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
6. ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ
7. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ
8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
9. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
11. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
12. Μ.Μ.Ε.


ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


1. Αγρινίου – Θέρμου: Κόκκοτος Βασίλης
2. Αμφιλοχίας: Χαραλάμπους Δημήτριος
3 Βόνιτσας: Λάσκαρης Νικόλαος
4. Μεσολογγίου: Τσάμης Δημήτριος
5. Ναυπάκτου: Λουκόπουλος Άρης


Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας
Δημήτρης Μπαϊρακτάρης

Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Τσώλος Ιωάννης
Σκαρμούτσος Αναστάσιος

ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ....


Ένωση Συντακτών:
"Έλλειμμα ενημέρωσης στους νέους Δήμους"

Ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών την θέσπιση Υπηρεσιών Τύπου

Επιστολή προς Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, απέστειλε η τοπική Ένωση Συντακτών. Στην επιστολή της η ΕΣΗΕΠΗΝ κάνει λόγο για έλλειμμα ενημέρωσης στους νέους Δήμους καθώς δεν προβλέπεται η στελέχωση Γραφείων Τύπου. Αναλυτική η επιστολή έχει ως εξής:
"Η νέα διοικητική διάρθρωση του κράτους και των φορέων Αυτοδιοίκησης, μετά την θέσπιση και λειτουργία του «Καλλικράτη», είναι σαφές ότι ενισχύει αποφασιστικά τον ρόλο των Δήμων και των αιρετών, πλέον, Περιφερειών.Η ανάγκη οι πολίτες να ενημερώνονται, σε σταθερή βάση, για την δραστηριότητα των αυτοδιοικητικών αρχών και τις αποφάσεις τους, προβάλλει σήμερα πιο επιτακτική παρά ποτέ.
Οι ισχυροί, διευρυμένοι Δήμοι, οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις αλλά και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συνθέτουν ένα νέο τοπίο στην διάταξη των φορέων που λαμβάνουν καθοριστικές αποφάσεις, σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα. Αποφάσεις με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών και στην διαμόρφωση όρων ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Και ενώ στον ιδρυτικό νόμο της νέας αρχιτεκτονικής στην Αυτοδιοίκηση υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την στελέχωση των Γραφείων Τύπου των αιρετών Περιφερειών, δεν συμβαίνει το ίδιο για τους νέους Δήμους και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με αποτέλεσμα να καταγράφεται ήδη σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης, κυρίως σε εκείνες τις περιπτώσεις Δήμων που δεν διέθεταν από πριν οργανωμένες Υπηρεσίες Τύπου.
Κύριε Υπουργέ, Θεωρούμε ότι και εσείς έχετε διαπιστώσει την αναγκαιότητα της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα των νέων Δήμων και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και για τον λόγο αυτό σας καταθέτουμε αίτημα ώστε σε κάθε διευρυμένο Δήμο και κάθε Μονάδα Αποκεντρωμένης Διοίκησης να θεσπιστεί τουλάχιστον μια θέση δημοσιογράφου για την στελέχωση αντίστοιχων Γραφείων Τύπου.
thebest

Τραυματισμός Ιουλίας Χοχτούλα σε τροχαίο...

Τραυματίστηκε σε τροχαίο

η Ιουλία Χοχτούλα



Η πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπάκτου Ιουλία Φιλιπποπούλου – Χουχτούλα και ο σύζυγός της τραυματίστηκαν σε τροχαίο όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν, επιστρέφοντας από τα Γιάννενα, στο ύψος της Άρτας ξέφυγε της πορείας του λόγω της βροχής και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ν. Νοσοκομείο Άρτας και η κατάστασή τους, ειδικά του συζύγου, θεωρείται κρίσιμη!..



Στην φωτό η Ιουλία Χοχτούλα με τον Εκδότη της εφημερίδας "νέο Άστρο" Μιχάλη Ζυγορονίκο

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΦΥΡΑ.... ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

Το καρναβάλι του Ρίο-Αντίριο...

Πληρώνει μια γέφυρα στην τιμή των τριών



Λένε πως μια γέφυρα εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Καμιά φορά, εκμηδενίζει και τη νοημοσύνη των φορολογουμένων

Την αποκάλεσαν «τεχνικό επίτευγμα υψηλής αισθητικής», «υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο», «κόσμημα του τόπου» και «όραμα που έγινε πραγματικότητα». Τη φωτογράφισαν, τη......φώτισαν με πυροτεχνήματα, τη διέτρεξαν με την ολυμπιακή φλόγα, την έκαναν σύμβολο προεκλογικής εκστρατείας.


Εντυπωσιακή ομολογουμένως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, σηματοδοτεί την πορεία της χώρας προς τον 21ο αιώνα, απαλλάσσοντας τους εκδρομείς του Πάσχα και της Καθαράς Δευτέρας από το μαρτύριο του φεριμπότ. Επίσης, επιτρέπει στους κατοίκους την Ναυπάκτου να πηγαίνουν για ψώνια στην Πάτρα και κάνει πραγματικότητα το όραμα της ζεύξης του Χαρίλαου Τρικούπη με τον Κώστα Λαλιώτη. Κατά βάθος όμως αποτελεί υπόδειγμα του νέου τύπου δημοσίων έργων, που εγκαινίασε με πχιότητα η κυβέρνηση Σημίτη και προωθεί με σεμνότητα και ταπεινότητα η κυβέρνηση Καραμανλή, μαζί με μερικούς νταβατζήδες.


Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:· Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.· Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.· Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.


Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%. Δεν είναι κι άσχημα! Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής στο έργο. Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει. Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με τέτοιους όρους δούλευε.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης, χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μαλάκας; Ναι, υπάρχει. Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς.


Από πλευράς του Έλληνος φορολογουμένου, η κατάσταση έχει ως εξής:· 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και· 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35ετία) πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης.

Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις. Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτό που λένε «Τρεις Γέφυρες»). Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και διαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.


Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες. Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια, ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών. Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν.Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια.

Αλλά όχι.

Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της. Αυτό πανηγύριζε ο Λαλιώτης όταν έτρεχε λαμπαδηδρόμος πάνω στη γέφυρα με το σορτσάκι και την ολυμπιακή δάδα: ότι μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας, βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουνε το έργο χωρίς να φάνε τα λεφτά σε μίζες (πράγμα που δεν καταφέρανε π.χ. με το Κτηματολόγιο) και ο τρόπος αυτός είναι να μας κοστίζει τρεις φορές πάνω από την αξία του, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ιδιώτης έβαλε το 10%. Αληθινά υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο.


Αλλά το πιο άσχετο απ’ όλα είναι αυτές οι επικλήσεις στον Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε τη ζεύξη Ρίου Αντιρρίου για να φέρει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν οραματίστηκε τη ζεύξη για να περνάνε ΙΧ, που άλλωστε τότε δεν υπήρχαν καν. Την οραματίστηκε για να περάσει το τρένο. Και από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου τρένο δεν περνάει, με συνειδητή πολιτική απόφαση, για να μη μειώνει τα περιθώρια κέρδους της κοινοπραξίας που την εκμεταλλεύεται. (Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν περνάνε λεωφορεία από την Αττική Οδό). Υπ’ αυτήν την έννοια, το όραμα του Τρικούπη όχι μόνο δεν υλοποιείται, αλλά καθίσταται ακόμα πιο ανεδαφικό, αφού πλέον για να περάσει τρένο πρέπει να γίνει υποθαλάσσια σήραγγα – νέοι εργολάβοι, νέος δανεισμός, νέες επωφελείς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ή να το περνάνε απέναντι με το φεριμπότ. ¨Όλ’ αυτά είναι αμφίβολα για τα επόμενα 35 χρόνια, που το πέρασμα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, σκληρούς και αποφασισμένους φραγκοφονιάδες, αλλά οι κάτοικοι της υποανάπτυκτης Ηπείρου που περιμένουν το τρένο από την εποχή του Τρικούπη, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.




www.inews.gr

Ποιός διαφημίζει… Ποιόν!

Η Νάντια Μπουλέ στο Καρναβάλι της Ναυπάκτου!
Εμπνέει μέσα από την εκπομπή της

καρναβαλικό γκρουπ



Η Ναύπακτος, το καρναβάλι της, το Τοp Chef και η Μπουλέ!Τι σχέση έχουν όλα αυτά; To Καρναβάλι της Ναυπάκτου, τα ενώνει όλα σε ένα και το αποτέλεσμα θα φανεί την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στους δρόμους της γειτονικής, γραφικής πόλης.
Ο Συλλογος Ναύπακτος - Πολιτιστικές Διαδρομές θα συμμετάσχει στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Δήμου Ναυπακτίας με το γκρουπ '' ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ CHEF ΚΑΙ CREME BOULE ''.
Ήδη το γκρουπ διαφημίζεται στο διαδίκτυο και όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει.
thebest.gr

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ


Ήττα με 2-0 στην Κοζάνη
Οργή και αγανάκτηση για τη διαιτησία

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η διοίκηση του Ναυπακτιακού Αστέρα για τη «σφαγιαστική διαιτησία» του Μολιχιτούδη από τον ΣΔΠ Μακεδονίας στον αγώνα με την Κοζάνη. Τα παράπονα εστιάζονται στον μη καταλογισμό δύο πέναλτι στην επανάληψη, το πρώτο σε ανατροπή του Τρίγκα στο 58’ και το δεύτερο σε ανατροπή του Μαχαιρούδη από τον τερματοφύλακα Βούρα στο 74’, που αν καταλογιζόταν θα επέφερε και την αποβολή του γκολκήπερ της Κοζάνης. Η διοίκηση του Ναυπακτιακού πάντως κάνει λόγο για «μεθοδευμένη προσπάθεια» εναντίον της, αφού ο διαιτητής Μολιχιτούδης αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον διαιτητή που είχε ορισθεί να διευθύνει την αναμέτρηση, ενώ ο μη καταλογισμός της εσχάτης των ποινών σε δύο οφθαλμοφανέστατες περιπτώσεις στον αγώνα με την Κοζάνη έρχεται ως συνέχεια μιας ακόμη κλασικής περίπτωσης πέναλτι, που δεν δόθηκε στο 90’ στον εκτός έδρας αγώνα με τον Αετό Σκύδρας. « Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση….. Αν δεν μας θέλουν στη Γ Εθνική ας μας το πουν να αποχωρήσουμε…..» καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΑΠ Ναυπακτιακός Αστέρας
Nafpaktiakos Asteras

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Ποκιστιάνοι κόβουν την Πίτα τους
Το ΔΣ του Συλλόγου των Απανταχού Ποκιστιάνων «Η ΠΟΚΙΣΤΑ» ενημερώνει ότι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 10.00
στον πολυχώρο «ΑΤΤΑΛΟΣ», Δραγατσανίου , Πάρκο Ειρήνης Καματερό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για την δραστηριότητα του Συλλόγου τη χρονιά που πέρασε και για την σχεδιαζόμενη δράση στη νέα.

Ο χώρος έχει πανοραμική θέα στην Αθήνα και διαθέτει «Παιδική χαρά»όπου μπορούν να περάσουν ένα ευχάριστο πρωινό τα παιδιά.
Ευθιξίες!......


Γράφει ο Λυσίας


Είναι πραγματικά, ν'απορεί κανείς, για το που βρίσκουν οι κυβερνώντες, το τόσο πολύ θράσος τους...Άραγε, αυτοί είναι τόσο πολύ ξύπνιοι, ή εμείς κοιμόμαστε, παραπάνω από όσο πρέπει; Πιθανολογώ το δεύτερο. Γιατί αν ισχύει το πρώτο, βρείτε μου.. πηγάδι, να πάω να πέσω μέσα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, που χρωστούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος στην εφορία, στάθηκαν αρκετά, για να αναγκάσουν την τότε υπουργό Πολιτισμού, με αρμοδιότητα τον τουρισμό, Αγγελική Γκερέκου, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από το αξίωμά της. Κι αυτό, γιατί η Κερκυραία ηθοποιός και πολιτικός, ήταν ΣΥΖYΓΟΣ του Τόλη. Και το ήθος της, ¨στριμώχθηκε¨ από την δικαιολογημένη της ευθιξία.Και έτσι... μας τελείωσε.


Τα χρέη των εξακοσίων ( καλά διαβάσατε 600 εκατομμυρίων ευρώ ) προς το δημόσιο, της κυρίας Μαρί Δασκαλαντωνάκη, δεν είναι αρκετά για να προκαλέσουν στον ΣΥΖYΓΟ της, αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ΝΙΚΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, για να έχει, μια ανάλογη, με την κυρία Γκερέκου, ευθιξία;Και καλά ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ. Διαβάζει... αλλουνού παπά ευαγγέλιο.Ο Πρωθυπουργός που θέλει να το παίξει τίμιος και καθαρός, ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Τον άμπακο χρωστάει η κυρία αυτή ( σύζυγος Υπουργού Σηφουνάκη ) στο δημόσιο. Και στους ασφαλιστικούς φορείς. Ο ........σύζυγος, όμως, Σηφουνάκης, επιμένει να ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ . Προφανώς... από κακή συνεννόηση ίσως, η συνάντησή του με το ΗΘΟΣ, δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα.Καιρός όμως είναι, αφού ο ίδιος, δεν έχει... τσίπα ( άλλη λέξη ήθελα να πω, αλλά ας όψεται ο... πολιτισμός μου) και δεν την κάνει από το αξίωμά του, μέχρι να βρει η κυρία ( σύζυγος ) Δασκαλαντωνάκη, χρήματα, για να τα δώσει στο πολύπαθο δημόσιο, να τον... διευκολύνει ο Πρωθυπουργός. Δείχνοντάς του την έξοδο.Μιας και ο ίδιος δεν την βλέπει..

Δεν θα γίνει όμως.. Ξέρετε γιατί; Γιατί ο Σηφουνάκης, είναι χρόνια φίλος του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Και την ανάμιξή του με την πολιτική, σ' αυτόν την οφείλει...

Ποιος σου είπε Άντζελα Γκερέκου, να μην έχεις και συ τέτοιες φιλίες με τον.. σκιώδη ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ μας. Εσύ για 5 εκατομμύρια, παρέδωσες το χαρτοφυλάκιό σου. Αυτός με 600 εκατομμύρια και είναι ακόμα εκεί. Να το παίζει... Υπουργός. Με σαράντα πέντε παρατρεχάμενους γύρω του, να τον ξεσκονίζουν..

Αυτά θέλανε να διαγράψουν, τα λαμόγια. Με επικεφαλής τον Παπακωνσταντίνου. Αυτά επιχείρησαν να σβήσουν, με το νομοσχέδιο που προσπάθησαν να περάσουν.

Κόψανε μισθούς και συντάξεις, από τον ΑΝΗΜΠΟΡΟ στο να αντιδράσει λαό, για να τα χαρίσουν στους απατεώνες. Για να τα ΧΑΡΙΣΟΥΝ και στην Δασκαλαντωνάκη, για να συνεχίσει να το παίξει μεγαλοξενοδόχα. Με τόσα χρέη στο δημόσιο. Άρμεξαν μέχρι εξαντλήσεως, τις πιο ευημερούσες επιχειρήσεις - φιλέτα, όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ της Θεσσαλονίκης. Το ¨Cape Sοunio¨ το ¨ FILOXENIA¨ στην Καλαμάτα και ένα σωρό πολυτελή ακόμα ξενοδοχεία, βγάλανε τα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όλοι τους, αφήνοντας στο κράτος δυσβάστακτα χρέη. Στο κράτος αυτό, που τους χαϊδεύει. Που τους ενθαρρύνει να γίνουν ακόμα πιο κλέφτες, πασχίζοντας στα μουλωχτά, να περάσει νύχτα, χαριστικό γι' αυτούς, νόμο!

Το κράτος αυτό, που έχει υπουργό του τον Σηφουνάκη. Και τον διατηρεί και τον.. νταντεύει. Αντίθετα με την Γκερέκου, που της έκανε ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ την παραίτηση. Και μην φανταστείτε ότι αυτό έγινε για τα 5 εκατομμύρια του Βοσκόπουλου. Σιγά. Απλά η Γκερέκου, είχε αρχίσει να την μπαίνει στον Γερουλάνο. Και ψάχνανε ευκαιρία.


Για όλα αυτά όμως, ποιος είναι ο βασικός υπαίτιος ; Ποιος παρακολουθεί απαθής τον χορό αυτό της απάτης, χορεύοντας κι αυτός το δικό του Καλαματιανό; Νιάου - νιάου στα κεραμίδια, δεν κάνει ο λύκος... Είναι γνωστό ποιος κάνει. Είναι γνωστό το ΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΙΩΠΑ.Η δικαιοσύνη είναι . Η οποία πλέον έχει αποκτήσει πολύ ¨ στραβισμό¨ απέναντι σ' αυτά όλα τα φαινόμενα.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.

Ήρθε και αυτή, για να κλείσει το κομμάτι αυτό του κύκλου, που ο πολίτης, θα μπορούσε να διακρίνει μια, αμυδρή έστω, δέσμη ελπίδας.Έκλεισε λοιπόν ο κύκλος.

Συμπληρώθηκε το τρίπτυχο, που αποτελείται από το ΚΡΑΤΟΣ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και τώρα δείτε πόσο πολύ μόνοι είμαστε... Έρμαια στις δολιότητες των λογίς Σηφουνάκιδων, Δασκαλαντωνάκιδων και ένα τσούρμο ΑΚΗΔΩΝ ΚΛΕΦΤΑΚΗΔΩΝ...

Τόσα και τόσα συμβαίνουν γύρω μας.

Και οι δικαστικές αρχές, ασχολούνται ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ, μόνο με το κλεφτρόνι που έκλεψε για να πάρει τη δόση του, ή για να πουλήσει ένα βράδυ μούρη στη γκόμενα..Κι όλα τα άλλα μεγαλοκλεφτρόνια, απολαμβάνουν ελεύθερα τις κλοπές τους, πλουτίζοντας εύκολα και ξεκούραστα, υπό την κοινωνική συναναστροφή μάλιστα, αυτών που ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ θα έπρεπε να ενεργήσουν και γι'αυτούς.

Γιατί οι νόμοι που έχουν στα χέρια τους, δεν ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ, το κλεφτρόνι από τον αρχιληστή...Έτσι είναι δυστυχώς. Και αλίμονο στη χώρα, που χάνει από το πλευρό της και αυτή την ιερή, την ΥΨΙΣΤΗ ελπίδα της, που λέγεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.Πρέπει, όσο είναι καιρός, να αντιδράσουμε εμείς. Να τους δείξουμε εμείς αυτό που πρέπει να κάνουν..Γ

ράψτε συνάδελφοι, εδώ στα blogs, για το σκάνδαλο αυτό. Για τα τεράστια χρέη της συζύγου του υπουργού.

Και για τον υπουργό αυτόν, των οικονομικών, που ήθελε με νόμο να χαρίσει 25 δις και στην κα Σηφουνάκη, αλλά και σε εκατοντάδες μεγαλοαστούς πάμπλουτους, που φθάσανε τη χώρα, εδώ που τη φθάσανε.Εμείς μείναμε μόνο, να κρατάμε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ .Τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα, το έχουν βουλώσει, γιατί συντηρούνται από την κρατική διαφήμιση. Εμείς μείναμε μόνο, για να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σ'αυτά τα φαινόμενα, που διαδέχονται το ένα το άλλο, σαν ΣΥΦΟΥΝΑκηδες...

Καταθέστε ψυχή παιδιά..Χανόμαστε.



http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/01/1-0.html

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσολογγίου την 31 – 01 – 2011 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 17.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Νομαρχιακής Αυτοδ/σης Αιτωλ/νίας, Κύπρου 1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα :


1. Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Κατσούλης Παναγ.-Δήμαρχος).
2. Ορισμός εκπροσώπου για τις Γεν. Συνέλευσεις της ΑΝ. ΑΙΤ. Α.Ε. ΟΤΑ (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
3. Ορισμός εκπροσώπων στη Διαχειριστική αρχή του ΚΠΕ Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Χονδρός Νικ. - Αντιδήμαρχος).
4. Μεταφορά προσωπικού για την άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
5. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού διάρκειας δύο μηνών (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
6. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού διάρκειας οκτώ μηνών (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
7. Αλλαγή ωραρίου εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας και καθιέρωση διακεκομμένου ωραρίου τις ημέρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την απασχόληση των εργαζομένων κατ’αξαίρεση για εορτές κλπ. (εισηγητής κ.Χονδρός Νικ. - Αντιδήμαρχος).
8. Αντικατάσταση μέλους σχολικής επιτροπής (εισηγητής κ.Καβάγιας Αρ.- Δημ. Σύμβουλος).
9. Έγκριση απολογισμών σχολικών επιτροπών έτους 2009 (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
10. Ορισμός εκκαθαριστών από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών σχετικά με λύση της Δημ. Επιχ. Αλυκών Τουρλίδας (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
11. Διαγραφή χρεωστών από Χ.Κ. (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
12. Γενικές απογραφές κτιρίων, πληθυσμού, κατοικιών 2011 – Καθορισμός αυτοτελών οικισμών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Π.Δ. 168/2008 (εισηγητής κ.Κοταντάκης Δημ. - Αντιδήμαρχος).
13. Αίτηση των Αθανασοπούλου Αθαν. & Χριστ. για απαλλαγή προσαυξήσεων από σχέδιο πόλεως (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
14. Ορισμός επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
15. Έγκριση απασχόλησης ατόμων από σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
16. Εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για γνωμοδοτήσεις για έγκριση περιβαλλοντικών όρων διαφόρων δραστηριοτήτων (εισηγητής κ.Χονδρός Νικ. - Αντιδήμαρχος).
17. Έγκριση μελέτης αναθεώρησης παλαιού σχεδίου πόλεως Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Κοταντάκης Δημ. - Αντιδήμαρχος).
18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου ‘‘Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Κατοχής’’ (εισηγητής κ.Κοταντάκης Δημ. -Αντιδήμαρχος).
19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘‘Αποπεράτωση Δημ. πάρκου ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ’’ (εισηγητής κ.Κοταντάκης Δημ. - Αντιδήμαρχος).
20. Έγκριση 4ου ΑΠΕ του έργου ‘‘Οδοποιία προς ΧΥΤΑ(Κατασκευή οδού πρόσβασης στο ΧΥΤΑ 4ης Γεωγρ. ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας)’’ (εισηγητής κ.Κοταντάκης Δημ. - Αντιδήμαρχος).
21. Έγκριση παράτασης προθεσμίας και 2ου ΑΠΕ του έργου ‘‘Εργασίες αναβάθμισης σχολικών υποδομών του Δήμου Μεσολογγίου’’ (εισηγητής κ.Κοταντάκης Δημ. - Αντιδήμαρχος).
22. Καθορισμός ανωτάτου ορίου χρήσης κινητής τηλεφωνίας από αιρετούς κλπ. του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
23. Αποδοχή και κατανομή ποσού σε σχολικές επιτροπές για σχολικούς τροχονόμους (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
24. Έγκριση προμήθειας βιβλίων (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
25. Έγκριση εκδηλώσεων και διάθεση πίστωσης των Εθνικο-θρησκευτικών πανηγυριών Αγ. Συμεών και Αγ-Αγάθης και εκδηλώσεων νήσου Ντολμά (Φεβρουάριος 2011) (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
26. Εξέταση αιτήσεων κ.κ. Μούρκα Διον. και Βλαχογιάννη Σπυρ. (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
27. Συνδρομές σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ. έτους 2011 (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
28. Επιχορήγηση Νομικών Προσώπων του Δήμου (εισηγητής κ.Νούλας Παν. -Αντιδήμαρχος).
29. Εγκρίσεις δαπανών (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
30. Αποζημιώσεις επικειμένων κλπ. (εισηγητής κ.Κοταντάκης Δημ. -Αντιδήμαρχος) .

ΚΡΥΦΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΙΤΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑ Κυριακή 30_1_2011
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ
(Ρήγα Φερραίου 58 Πλατεία Ολγας)

Αγαπητές φίλες & αγαπητοί φίλοι,
Σας καλούμε στην ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας μας, την Κυριακή το πρωϊ, 30 Ιανουαρίου 2011, ώρα 11.00 στην ισόγειο αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ, που βρίσκεται στην Πάτρα, οδός Ρήγα Φερραίου 58 [κοντά στην Πλατεία Ολγας].
Ελάτε να ανταλλάξουμε ευχές, για τον νέο χρόνο. Θα χορέψει για μας το ΕΦΗΒΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ του Συλλόγου μας.
Με την ευκαιρία θα βραβευτεί μεταξύ των άλλων και ο πρώτος Αιτωλοακαρνάνας επιστήμονας, που έλαβε το 2010 το ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ, Γιάννης Θεοδ. Μονός [από τον Κάτω Πλάτανο η μητέρα του] και διαπρέπει στην Καλλιφόρνια στον Τομέα της Πληροφορικής, και των Multimedia.
Ο τυχερός που θα βρει το φλουρί, θα κερδίσει ένα υπέροχο ρολόι χειρός, αξίας 390 ΕΥΡΩ, προσφορά του προέδρου του Συλλόγου.
Σε όσους και όσες για διαφόρους λόγους απουσιάσουν και δεν θα τους δούμε, το Δ.Σ. και τα μέλη μας εύχονται ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2011, να το διέλθουν με υγεία, επιτυχία και οικογενειακή γαλήνη.
Μαζί με την αγάπη μας και τις ευχές μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δηλώστε συμμετοχή
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την επιτυχημένη συνάντηση των ενδιαφερόμενων φορέων και πλήθους δημοτών, συστάθηκε επιτροπή η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διοργάνωση του φετεινού Καρναβαλιού. Το πλήρες πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας και του Συλλόγου: «Ναύπακτος-Πολιτιστικές Διαδρομές», θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με το γκρουπ τους στην μεγάλη παρέλαση αρμάτων, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους:

Κωστία Πανταζή Φράγκου: 26340 22216 και 6974650616
Λουκόπουλος Βασίλειος: 6974965606 (απογευματινές ώρες)
Κακούρας Κων/νος: 26340 26858
Πατούχας Κων/νος: 6945832681

Η Οργανωτική Επιτροπή

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Παρουσίαση Προγράμματος
"DIGI - RETAIL"
από το Επιμελητήριο
Tο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και η Ένωση Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας - Λευκάδας προσκαλούν τις επιχειρήσεις του κλάδου του λιανικού εμπορίου σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «DIGI-RETAIL», το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή με δράσεις και ενισχύσεις που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της εμπορικής επιχειρηματικότητας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, Αγρίνιο), την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18:00.
Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις του Προγράμματος και της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Συγχωνεύσεις καταργήσεις Σχολικών Μονάδων


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γραφείο Αγρινίου - Θέρμου "Κοσμάς ο Αιτωλός", εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, καταγγέλλει προς πάσα κατεύθυνση το σχέδιο εκτεταμένων καταργήσεων και συγχωνεύσεων που προωθείται από το ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. και ζητά τη στήριξη των Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη και μελών των Περιφερειακού Συμβουλίου, των πατριδοκοπικών συλλόγων, Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, των εργατοϋπαλληλικών κέντρων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όλων των συνδικαλιστικών σωματείων του νομού και των συλλόγων γονέων.
Λέμε όχι στις αρνητικές κοινωνικές συνέπειες, λέμε όχι στον αφανισμό της υπαίθρου και των χωριών μας, λέμε όχι στο μαρασμό και στην εξαθλίωση των τοπικών κοινωνιών, αφού με την κατάργηση και τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων θα συμβεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν στις κοινωνίες στις οποίες τα σχολεία καταργήθηκαν. Οι γονείς, θέλοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους θα εγκαταλείψουν τις κοιτίδες της παράδοσης και του πολιτισμού, θα οδηγηθούν στα αστικά κέντρα και στον εργασιακό μεσαίωνα ή θα αναγκαστούν να σταματήσουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
Διαφωνούμε με τη λογική της κυβέρνησης, που υπακούει στις επιταγές της Ε.Ε., του ΔΝΤ και θέλει να επιβάλλει το «φθηνό σχολείο».
Διαφωνούμε με την πολιτική, που επιχειρεί να αποφασίσει για τις τοπικές κοινωνίες και την εκπαίδευση, χωρίς να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι εκπαιδευτικοί. Διαφωνούμε επίσης με την ασάφεια, που εκμεταλλευόμενη την απουσία συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου μετά τις αλλαγές στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνει τη δυνατότητα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, να αποφασίσουν χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια.
Με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων επίσης θα αυξηθεί στα πολυθέσια σχολεία ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Δεν μπορεί να μιλάμε για παιδαγωγικά κριτήρια, για μετασχηματισμό του Δημόσιου Σχολείου, όταν αντί να μειώνεται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα αυξάνεται. Το στρίμωγμα των μαθητών σε πληθωρικά τμήματα, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, η κατάργηση των αντισταθμιστικών δράσεων (κατάργηση των τμημάτων ένταξης και τάξεων υποδοχής) είναι όπως φαίνεται μερικά από τα «παιδαγωγικά» κριτήρια του ΥΠΔΒΜΘ.
Διαμαρτυρόμαστε για την απηρχαιωμένη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή και για την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών. Ούτε συζήτηση γίνεται για νέες σχολικές μονάδες και εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών. Σχολικές τάξεις χωρισμένες με γυψοσανίδες, σχολικά κτήρια χωρίς αύλειους χώρους, σε υπόγεια καταστήματα «μπουντρούμια», χωρίς γυμναστήρια και αίθουσες Η/Υ, με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων σε απόγνωση μη μπορώντας να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, αναλώσιμα, καθαρίστρια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό).
Η Πολιτεία πρέπει να σκεφτεί την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής μας, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτές, πέρα από την καθημερινή ταλαιπωρία εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων. Η ταλαιπωρία των μαθητών που θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολείο και στη συνέχεια στο σπίτι τους, θα επιβαρύνει λόγω των μετακινήσεων το πρόγραμμά τους αλλά και τη σχολική τους επίδοση. Επιπλέον θα παρατηρήσουμε φαινόμενα σπατάλης και μια διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον τομέα της σχολικής μεταφοράς.
Επισημαίνουμε ιδιαίτερα πως εδώ δεν πρόκειται για καταργήσεις κάποιων ολιγοθέσιων σχολείων (μονοθέσιων, διθέσιων) αλλά για προθέσεις δημιουργίας σχολικών συγκροτημάτων εκατοντάδων μαθητών, που δεν θα πληρούν ούτε καν τα στοιχειώδη, τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εργασίας (εκπαιδευτικών και μαθητών). Δεν μπορεί η συγχώνευση σχολείων να είναι η προτεραιότητα σήμερα. Αντιθέτως, θα έπρεπε να τίθενται ως ζητήματα αιχμής η πολύπλευρη στήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να ασκήσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, η ενίσχυση των μαθητών (π.χ. με αντισταθμιστικές δράσεις), η επίλυση σοβαρών προβλημάτων υλικοτεχνικής και κτηριακής υποδομής των σχολείων και γενικότερα η αύξηση των δαπανών για την παιδεία και όχι η μείωση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό που ψήφισε το 2011 (2,75% του ΑΕΠ το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών).


Τηλέφωνα Προέδρου, Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων : 26410-95257, 6974095068.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ


Προς: Άρης Διαμαντόπουλος
Υποστράτηγος ε.α – Δρ Φιλοσοφίας
Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας Μινύων 17, Καστέλλα,
Τ.Κ. 185 34 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4134721 – 6973 215868
Πειραιάς, 15η Ιανουαρίου, 2011


Θέμα: Ποιότητα Θαλασσίων Υδάτων Γριμπόβου Ναυπάκτου

Καλή Χρονιά,

1. Πριν από κάθε άλλο λόγο επί του θέματος επιθυμώ ενθέρμως να ευχηθώ στον νέο-εκλεγέντα δήμαρχο της Ναυπακτίας κ. Ιωάννη Μπουλέ:
Την καλή επιτυχία στα καθήκοντά του !
Ευελπιστώ για την επιτυχία του, καθόσον εγγυώνται τα προσωπικά του προσόντα ως και η εμπειρία του σε διοικητικά θέματα, ως επίσης και η επέκταση του Καλλικράτειου δήμου, που υποχρεώνει και συγχρόνως παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε άρχοντα αυτού να αναδειχθεί σε έναν ουσιαστικά τοπικό κυβερνήτη της χώρας.
2. Επί του θέματος απέφυγα να αναφερθώ ενωρίτερον κατά την προεκλογική περίοδο, για ευνοήτους λόγους της ανταγωνιστικότητας μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων, αλλά και διότι κρίθηκε ωφελιμότερη η επικοινωνία με τον νέο δήμαρχο, που οι συμπολίτες μας θα εξέλεγαν και του οποίου θέματος η περιγραφή του έχει ως ακολούθως:
3. Ως «γέννημα και θρέμμα» της πόλης της Ναυπάκτου, από τα παιδικά μου χρόνια κολυμπώ κατά τους θερινούς μήνες στη θάλασσα του Γριμπόβου.
Τα τελευταία χρόνια η δυσοσμία σε ορισμένη περιοχή ήταν ανυπόφορη, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρομαι προφορικά και με γραπτά υπομνήματα στους εκάστοτε Δημάρχους.
4. Στις διαμαρτυρίες μου αυτές ο τέως Δήμαρχος μακαρίτης Νικόλαος Ρέππας, μου είχε δηλώσει ότι υπάρχει πρόβλημα στις υπερχειλίσεις των φρεατίων της αποχέτευσης (γεγονός που αποδεικνύει την ελλιπή εξ αρχής κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της πόλης).
5. Για την παραπάνω δυσοσμία στη συγκεκριμένη περιοχή και από όσα αντελήφθηκα, καταβλήθηκαν κάποιες προσπάθειες τόσο για τον εντοπισμό, όσο και για τη μερική θεραπεία του προβλήματος από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, η οποία σε γραπτό υπόμνημά μου, κατά το καλοκαίρι του 2009, με διαβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι το πρόβλημα θα λυθεί κατά 70% με επεμβατικές βελτιώσεις του αποχετευτικού συστήματος.
6. Επί πλέον όμως της δυσοσμίας στην ορισμένη αυτή περιοχή του Γριμπόβου (η οποία φρονώ ότι κάπως θεραπεύθηκε), στο παράκτιο βυθό του τμήματος αυτού εξακολουθούσα να συναντώ στρώματα λυματολάσπης, τα οποία απέδιδα στις υπερχειλίσεις των φρεατίων ή σε λάθρα διασυνδέσεις αποχετεύσεων οικιών.
7. Φέτος το καλοκαίρι, για την προστασία της υγείας μου, αλλά και για να μη στερηθώ τη χαρά της θάλασσας, που είναι «μέσα στα πόδια μας» αποφάσισα να κολυμπώ σε περιοχή του Γριμπόβου, που εκβάλλονται μεγάλα ρέματα ως πλέον εγγυημένη από πλευράς καθαρότητας.
8. Δυστυχώς, για μία σειρά ημερών και εκεί συνάντησα το ίδιο φαινόμενο, δηλαδή στρώματα λυματολάσπης στον παράκτιο βυθό. Γεγονός το οποίο με οδήγησε να υποψιασθώ ότι προέρχονται από την αποβολή στη θάλασσα των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, με συνέπεια να μολύνονται οι ακτές της παραλίας του Γριμπόβου, ως ανωτέρω.
9. Η εκτίμησή μου αυτή επαληθεύθηκε και από μαρτυρίες άλλων συγκατοίκων μας, αλλά του θέματος έχω και προσωπική αντίληψη, διότι κατά τα εγκαίνια λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, είχε δηλωθεί από τους τότε υπεύθυνους, ότι εκκρεμούσε το ζήτημα της περαιτέρω πορείας των λυμάτων.
10. Θεωρούσα ότι το ζήτημα αυτό είχε λυθεί και επομένως δύναμαι να χαρακτηρίσω ασυγχώρητη και συγχρόνως ως επικίνδυνη για την υγεία των λουομένων, εντοπίων και επισκεπτών, τη μη επίλυσή του επί τόσα χρόνια.
11. Η δήθεν αιτολογία η οποία ακούγεται, να μη δημιουργηθεί θέμα διότι θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις παράκτιες τουριστικές επιχειρήσεις, θα μου επιτραπεί τουλάχιστον να μη συμφωνήσω με την άποψη αυτή. Διότι το θέμα λίγο ή πολύ είναι γνωστό για την αμφίβολη ποιότητα της θάλασσάς μας και ακόμα είναι προς το συμφέρον των επιχειρήσεων αυτών η καθαρή θάλασσα, παρά η αμφιβολία και η παγίδευση των λουομένων και είναι άξιο απορίας γιατί οι ίδιες οι επιχειρήσεις δεν ανέπτυξαν κάποια πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος.
12. Επιπροσθέτως και ως μία άλλη γνώμη μη ειδήμονος στο θέμα, φρονώ ότι οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού είναι σε μία μεγάλη έκταση του Δήμου, που παρέχει τη δυνατότητα να γίνουν χώροι αποθήκευσης και αποξήρανσης της λυματολάσπης, προκειμένου στη συνέχεια να διατίθεται στους αγρότες, ακόμη και δωρεάν, για λίπανση των αγρών τους.
13. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ όπως έχω το ταχύτερο δυνατόν μία γραπτή απάντηση από τον Δήμο, τόσο για το θέμα των υπερχειλίσεων των φρεατίων αποχέτευσης, όσο και για τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού και σε ποιες ενέργειες πρόκειται ο Δήμος να προβεί ώστε να μη μολύνονται τα νερά της θάλασσάς μας.
14. Το παρόν υπόμνημά μου κοινοποιείται και στα μέσα ενημέρωσης της Κοινής Ναυπακτιακής γνώμης, προκειμένου οι συμπολίτες μας να είναι κοινωνοί και συνεργοί στην προσπάθεια αυτή για καθαρή θάλασσα, την οποία ο Θεός μας ευνόησε να την έχουμε «μπροστά στα πόδια μας».
Ευχαριστώ θερμά για την κατανόησή σας,

Με εκτίμηση











Κοινοποίηση

1. Τηλεοπτικός-ραδιοφωνικός σταθμός Lepanto
e-mail:
lepanto@hol.gr
2. Eφημερίδα «Εμπρός»
e-mail:
empros@otenet.gr
3. Εφημερίδα «Ναυπακτία»
e-mail:
info@nafpaktia.com
4. Εφημερίδα «Νέον Άστρον»
e-mail:
mzigoronikos@yahoo.gr
5. Eφημερίδα «Ναυπακτιακή Φωνή»
e-mail:
nafpactos@in.gr
6. Eφημερίδα «Νέα της Ρούμελης»
7. Άρης Διαμαντόπουλος
e-mail:
arisdiam@tellas.gr

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ










Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές» κα Κωστία Πανταζή – Φράγκου, οι φετινές Καρναβαλικές Εκδηλώσεις στη Ναύπακτο διαμορφώνονται ως εξής:

19/2 Ροκ συναυλία στην κεντρική πλατεία.

20/2 Τοποθέτηση των Μπαστάκων σε κεντρικά σημεία της πόλης,ίσως φέτος και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής.

24/2 (Τσικνοπέμπτη) Στα Μποτσαρέικα ο ''Επαχτίτικος γάμος''.

26/2 Ο χορός των Μασκαράδων στον Πολυχώρο των παλαιών σφαγείων.

27/2 Στον ίδιο χώρο ο Παιδικός χορός.

5/3 ΄΄Οι νταβάδες΄΄ στην οδό Μεζεδίων στο στενοπάζαρο.

6/3 Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση από το Κεφαλόβρυσο ως το Λιμάνι.

Καθαρή Δευτέρα: Κούλουμα στο Λιμάνι με παραδοσιακά φαγητά-πέταγμα χαρταετού.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Πρόγραμμα Οικονομικών Ενισχύσεων Μεταπτυχιακών Σπουδών στις
Οικονομικές και Επιχειρηματικές Σπουδές
εις Μνήμη του:

Θωμά Παπανίκου του Γρηγορίου και της Σοφίας

Γνωστοποιείται σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι σε μνήμη του πατέρα μας και παππού μας Θωμά Παπανίκο του Γρηγορίου και της Σοφίας, γεννηθέντος στην Βαρετάδα της Επαρχίας Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και Ποντιακής καταγωγής εκ της μητρός του Σοφίας το γένος Ευκαρπίδη, που απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου 2011, θα χορηγηθούν δύο οικονομικές ενισχύσεις, μία για την απόκτηση πρώτου μεταπτυχιακού τίτλου ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5000) και μία για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10000) από επιλεγμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού μόνο. Στην περίπτωση των διδακτορικών σπουδών, αυτές οι οικονομικές ενισχύσεις μπορούν να ανανεωθούν για άλλα δύο χρόνια και να συμπεριλάβει και την οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων των διδάκτρων.

Οι οικονομικές ενισχύσεις απευθύνονται σε όλους του αποφοίτους οικονομικών και επιχειρηματικών σπουδών (αναγνωρισμένων από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος), εσωτερικού ή εξωτερικού, που έλκουν την καταγωγή τους από την Επαρχία Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ή είναι Ποντιακής Καταγωγής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σκοπός της οικογένειας είναι οι ενισχύσεις αυτές να δίνονται κάθε έτος. Για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011, μόνο ηλεκτρονικά στο
education@atiner.gr και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και αναλυτική βαθμολογία των πανεπιστημιακών σπουδών.

Όλες οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης. Μέλη της επιτροπής είναι η Δρ. Σάρον Μπόλτον, Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Στραθκλάϊντ της Σκοτίας, ο Δρ. Πίτερ Κοβέος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Συρακουσών των ΗΠΑ και ο Δρ. Χρήστος Σακελλαρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών τους Πανεπιστημίου Νανιάνγκ της Σιγκαπούρης, ένα Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και ένα Μέλος της Ευρύτερης Οικογένειας (Δρ. Πάνος Κουρουμπλής, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας).

Η γραμματειακή και διοικητική διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων θα γίνεται από το Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας (
www.atiner.gr). Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να τηλεφωνείστε στο 210 3634210, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης στο education@atiner.gr ή από τα γραφεία Βαλαωρίτου 8, Κολωνάκι 10673 Αθήνα.

Για την Οικογένεια:
Γρηγόρης Παπανίκος του Θωμά και της Αφροδίτης
Θωμάς Παπανίκος του Γρηγορίου και της Γεωργίας
Αφροδίτη Παπανίκου του Γρηγορίου και της Γεωργίας

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ



Το Πρώτο Βραβείο Σκίτσου
σε Ναυπάκτια Μαθήτρια Λυκείου


Η Ναυπάκτια μαθήτρια του Αρσακείου Λυκείου Πάτρας Δεδοπούλου Παρασκευή έλαβε το Πρώτο Βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Σκίτσου, στους Αγώνες Λογοτεχνίας και Τέχνης που διοργάνωσε και καθιέρωσε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.
Οι Αγώνες περιελάμβαναν Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου, Μουσικής σύνθεσης, Μελοποιημένου στίχου, Σκίτσου, Χρωματικής Σύνθεσης, Φωτογραφίας και Ταινίας μικρού μήκους.
Στους Διαγωνισμούς έλαβαν μέρος 404 μαθητές από τα Αρσάκεια Γυμνάσια και Λύκεια Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Τιράνων.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Παρασκευή Δεδοπούλου τόσο για το Βραβείο όσο και για την δημιουργικότητά της.
Μαζί με τις ευχές μας για περαιτέρω ΠΡΟΟΔΟ θέλουμε να τονίσουμε και την υπερηφάνεια που έδωσε όχι μόνο στους δικούς της αλλά και σε όλους τους Ναυπάκτιους…

ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ

Νέες τιμές στα διόδια
του δρόμου "Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα"
Θα ισχύσουν από 24 Ιανουαρίου
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3621/2007 που διέπει τη Σύμβαση Παραχώρησης για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του «Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», τα μεσάνυχτα της 24ης προς 25ης Ιανουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων τελών στους υφιστάμενους σταθμούς διοδίων και τα νέα τέλη ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος θα είναι ως εξής:

Νέες Τιμές Διοδίων Τελών Ολυμπίας Οδού

1 Δίκυκλα, Τρίκυκλα 2.20 € από 2.00 €
2 Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ. 3.10 € από 2.90 €
3 Οχήματα με 2-3 άξονες,
με ή χωρίς ρυμουλκούμενο
και ύψος πάνω από 2,20 μ. 7.90 € από 7.40 €
4 Οχήματα με 4 ή
περισσότερους άξονες,
με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. 11.00 € από 10.40 €

Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει για όλους τους χρήστες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και e-pass της Αττικής Οδού όταν χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές λωρίδες της Ολυμπίας Οδού.
Επισημάνεται πως κατά τη διάρκεια της κατασκευής, όπου κάθε λεπτό του Ευρώ που εισπράττεται από τα διόδια χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των νέων τμημάτων αυτοκινητοδρόμου και τη λειτουργία και συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, η ετήσια αύξηση των διοδίων λόγω του αυξημένου κόστους ζωής είναι αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου χρηματοδότησης του Έργου.
Ο Παραχωρησιούχος επιβάλλεται να προβεί στην αναπροσαρμογή των τελών διοδίων, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην αύξηση των τελών διοδίων θα ήταν επιβλαβής για τη χρηματοδότηση του Έργου, γεγονός το οποίο δεν είναι προς όφελος κανενός από τους εμπλεκόμενους στο Έργο στις παρούσες περιστάσεις.
Σημειώνεται πως σήμερα για κάθε ένα ευρώ που εισπράττεται από τα διόδια, επενδύονται πέντε ευρώ στην κατασκευή των νέων τμημάτων αυτοκινητοδρόμου.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Απορρίφθηκε η προσφυγή, από τον άρειο πάγο




Παρά την συγκέντρωση 3000 και πλέον συμβασιούχων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τις θετικές τοποθετήσεις διακεκριμένων νομικών όπως του Καθηγητή κ Καζάκου και του κ Ρουπακιώτη, η τελική εισήγηση του αρεοπαγείτη εισαγγελέα ήταν αρνητική ως προς την μονιμοποίηση συμβασιούχων.Η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται σε περίπου δύο μήνες, ωστόσο ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.



/keim/pospid.gr/

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ



Η Ε.Δ.Ι.Π.Τ.


έκοψε την πίτα της



Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλέον των 250 μελών και φίλων της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 17.01.2011 η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου που έλαβε χώρα στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης (Βασιλίσσης Σοφίας 25).
Στην αρχή ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Βάιος Σελλούντος καλωσόρισε τον κόσμο και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους. Ακολούθως ευλόγησε την πίτα ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Στη συνέχεια έκοψαν την πίτα διαδοχικά η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Άννα Νταλάρα και η Ακαδημαϊκός και τέως Πρόεδρος της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.
Τις ευχές τους για το νέο έτος απηύθυναν επίσης στους παρευρισκομένους ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Ευάγγελος Αντώναρος ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Β΄Αθήνας κ. Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης ως εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο Βουλευτής Αττικής κ. Αθανάσιος Λεβέντης ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Γείτονας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και κ. Μανώλης Στρατάκης και ο κ. Γιάννης Οικονόμου ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Τέλος γραπτούς χαιρετισμούς απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας και πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου, Διοικητές οργανισμών, Πρόεδροι επιστημονικών οργανώσεων κ.ά.


Ακολούθησε δεξίωση.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Η Διοίκηση του Ναυπακτιακού προσπαθεί και δηλώνει ότι….
ΜΠΟΡΕΙ!.. Αλλά….


«Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!», λέει ο λαός μας..
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, είναι δυό-τρεις, αλλά και πάλι δεν φτάνουν για να φέρουν την «Άνοιξη» στον Αστέρα! Όχι γιατί είναι λίγοι, αλλά περισσότερο επειδή, σαν άνθρωποι, απογοητεύονται βλέποντας την «αδιαφορία» των υπολοίπων!..
Τα καλοκαίρι του 2009, είχαμε γράψει πως «ευτυχώς που βρέθηκαν, μια χούφτα άνθρωποι και παραμέρισαν κάθε προσωπική πικρία, έβαλαν πάνω από όλα την αγάπη τους για την ομάδα αναλαμβάνοντας να την κατεβάσουν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, τη στιγμή που κανένας δεν πίστευε ότι Ναυπακτιακός θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτόν τον κίνδυνο…» ! Και όμως! Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν, όχι μόνο να την «σώσουν» από την διάλυση, αλλά και να την οργανώσουν και να την ανεβάσουν Κατηγορία!..
Βέβαια φέτος, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμένανε!.. Αν και η προσπάθεια συνεχίστηκε, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο!..
Δεν θα σταθούμε και ούτε πρέπει, στα λάθη που μπορεί να έγιναν και που, στο κάτω – κάτω, είναι ανθρώπινα!.. Θα αναφερθούμε στη στάση της Διοίκησης αυτή τη δύσκολη περίοδο και στο πως βλέπει το μέλλον.
Κάνει εντύπωση η δήλωση του κ. Ν. Στάικου ότι: «Πως μπορεί μια ομάδα να σωθεί όταν σε κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια, κόβει.. 35 (!) εισιτήρια!». Είναι μια φράση γεμάτη «παράπονο» για την στάση των Ναυπακτίων φιλάθλων! Απόλυτα δικαιολογημένη που φέρνει απογοήτευση ακόμα και σε αυτόν που την ακούει!..
Χωρίς να είμαστε με το μέρος κανενός, έχουμε γράψει κατά τα παρελθόν σ’ αυτή εδώ τη στήλη πως «Δεν γίνεται να πάει μπροστά μια ομάδα χωρίς φιλάθλους» και καλούσαμε όλους να της συμπαρασταθούν! Το να κάνουμε «αντιπολίτευση» και «κριτική καφενείου» στους 2-3 αυτούς ανθρώπους, που βάζουνε το χέρι «βαθιά στην τσέπη τους», χάνουν χρόνο και αγωνίζονται μόνοι τους, τη στιγμή που θα έπρεπε να είμαστε στην κερκίδα, κοντά στους παίχτες και όχι στα café, είναι τουλάχιστον παράλογο και παράλληλα καταστροφικό για την ομάδα!.
Πόσο μπορούν να αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι;.. Ψυχολογικά και οικονομικά εννοώ;
Η Ναύπακτος διαθέτει αρκετούς οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και την ομάδα αλλά και τις επιχειρήσεις τους με την παρουσία του Αστέρα στην Γ΄ Εθνική!... Και όμως… Η Διοίκηση έχει μείνει μόνη της… Χωρίς οικονομική, από πουθενά, βοήθεια χωρίς τον «φίλαθλο» κόσμο στο πλάι της ομάδας και επι πλέον με το «ψυχολογικό βάρος» μιας ύπουλης και «άκοσμης» κριτικής!..
Ο κ. Στάικος όμως, δεν στάθηκε μόνο στα παραπάνω λόγια του. Είπε φανερά πικραμένος: «Ξέρεις τι είναι να αγωνίζεσαι να πληρώσεις τα πάντα και να βρίσκεται ένας ανεγκέφαλος, να πετάει ένα μπουκάλι στο γήπεδο και να πληρώνεις, μέσα σ’ αυτή την οικονομική δυσπραγία και 4.000€, πρόστιμο;.. Πόσο μπορείς να αντέξεις οικονομικά;»!
Όμως και πάλι η όψη του αλλάζει και τα λόγια του γυρίζουν στο να σωθεί η ομάδα από τον υποβιβασμό!.. Φαινόταν πως αυτό τον «έκαιγε» περισσότερο!
«Ξέρουμε τι χρειάζεται ο Αστέρας και θα το κάνουμε!.. Αρκεί οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο!.. Αν είχαμε 500 άτομα στις κερκίδες, δεν θα μιλούσαμε για υποβιβασμό αλλά για… πρωταθλητισμό!.. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι Ναυπάκτιοι και να έρθουν κοντά στην μάδα μας!..»
Πέραν το ανωτέρω, ο Ναυπακτιακός μετά την «φυγή ακριβών παικτών» που δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, έφθασε σε σημείο να «ταξιδεύει» στα εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς να συμπληρώνει 18δα! Και όμως, άρχισε να φέρνει θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα!. Ίσως γιατί οι εναπομείναντες παίκτες, μακριά από το Παπαχαραλάμπειο, δεν νοιώθουν την ίδια «ψυχολογική βία» και παίζουν ελεύθερα!
Το μέλλον του Αστέρα, είναι δύσκολο όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία αλλά… Στο χέρι μας είναι να τον βοηθήσουμε!.. Είτε οικονομικά… Είτε με την παρουσία μας στο γήπεδο!.. Δεν αρκεί μόνο η συμβολή των μελλών του Crazy Club! Θα πρέπει να βάλουμε όλοι μαζί «ένα χεράκι»!.. Η Διοίκηση εξάλλου, με την «διάθεση» που δείχνει για μεταγραφές μας προκαλεί!..
Μην την εγκαταλείπουμε!.. Οι προσωπικές πικρίες ας μείνουν μακριά για το καλό του Ναυπακτιακού!!
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

στο Nομό Αιτωλοακαρνανίας


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να :
· Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
· Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
· Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
· Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και να υποστηριχθεί συνεργασία τους με τους/τις εκπαιδευτικούς
· Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες προκειμένου οι γονείς να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου
· Ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα υγείας των ίδιων και των παιδιών τους
· Ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους
· Γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, την οικογένεια και τα κοινά
· Γίνει ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους
· Βελτιωθεί η διαχείριση του οικογενειακού προγραμματισμού
· Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
· Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες


Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι:
Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο
Υγεία και ασφάλεια στο χώρο της οικίας, του σχολείου και χώρων παιδικής αναψυχής.
Εξάρτηση από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά
Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια
Θέματα διατροφής
Σημασία της σωματικής άσκησης
Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας
Σεξουαλική Αγωγή
Τρίτη ηλικία και οικογένεια
Διαχείριση ελεύθερου χρόνου
Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Κατανάλωση και Διαφήμιση
Οικογενειακός Προϋπολογισμός
Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού
Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων
Προώθηση της ισότητας των φύλων
Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών
Συνεργασία γονέων-μεταναστών
Ψυχολογική Υποστήριξη
Αγωγή Υγείας
Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αιτ/νίας, που στεγάζεται στο Αγρίνιο (Δεληγιώργη 27) (Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Τσιλίκη Κυριακή, Τηλ. 2641064912-6958055726,Fax:2641064915)

ΔΙΟΔΙΑ ΓΕΦΥΡΑΣ

Δεν μειώνει τα Διόδια η ΓΕΦΥΡΑ!!




Σε συνέχεια αναπαραγωγής στον Τύπο δημοσιεύματος που συνδέει τη Γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" με πιθανολογούμενες επαναδιαπραγματεύσεις των συμβάσεων παραχώρησης, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των διοδίων, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. δηλώνει τα ακόλουθα: Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, η παραχωρησιούχος εταιρεία εφαρμόζει εμπορική πολιτική που περιλαμβάνει βασικά και εναλλακτικά προϊόντα, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες όλων των πελατών της. Είναι αυτή που επιτρέπει τη δραστική μείωση του κόστους διέλευσης, σε ποσοστό που μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και το 50% μεταξύ βασικού και εναλλακτικού προϊόντος.


Πρόθεση της εταιρείας είναι η συνέχιση της συγκεκριμένης πολιτικής, που διασφαλίζει μέχρι σήμερα για τη Γέφυρα τη σταθερή προτίμηση του κοινού, χωρίς να αποκλείει τη διεύρυνσή της με νέα καινοτόμα προϊόντα στο μέλλον. Κάτι τέτοιο θα γίνει εξάλλου αντιληπτό με την ανακοίνωση των τιμών διέλευσης που θα ισχύσουν για το 2011, ανταποκρινόμενες τόσο στις συμβατικές της δεσμεύσεις, όσο και στην κοινωνική της αντίληψη.


Ωστόσο καμία συζήτηση δεν έχει γίνει με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η οποία να συνδέει τη μείωση των τιμών διέλευσης με την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης του έργου.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΥΡ....ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ!


ΧΑΛΚΕΙΑ: Σύσκεψη για το "νταμάρι"


Σύσκεψη στα Χάνια Γαβρολίμνης

για το.... νταμάρι!


ΨΗΦΙΣΜΑ


Σήμερα 14 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 1 μ.μ. έγινε κατόπιν προφορικής προσκλήσεως του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Καλαβρούζας κ. Νικολάου Καλαβρουζιώτη στο Δημοτικό Κατάστημα στα Χάνια Γαβρολίμνης σύσκεψη των Τοπικών Συμβουλίων και των εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λειτουργία λατομείου στην δυτική πλευρά του όρους Κλόκοβα. Παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Νικόλαος Χαλαζιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Καλαβριζιώτης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρούζας Χαρίλαος Καλαβρουζιώτης. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αφού μελετήσαμε τα σχετικά έγγραφα και λάβαμε υπόψη τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας εκφράζουμε την ρητή αντίθεσή μας στην τεκμαρτή έκδοση άδειας λατομικού χώρου αδρανών υλικών στη θέση «Αλμπάνι» που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις 17/9/2010 με αρ. πρ. ΕΠΠ/Π1/Φ6/12096 με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε δάνεια υλικά του έργου του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα- Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.Συγκεκριμένα:Ομόφωνα τα Τοπικά Συμβούλια και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας και διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την τεκμαρτή αδειοδότηση και πιθανολογούμενη εγκατάσταση του λατομείου στη συγκεκριμένη τοποθεσία για τους παρακάτω λόγους:α) Ο θόρυβος των μηχανημάτων και οι συνεχείς εκρήξεις αφενός, η σκόνη που παράγεται από την τριβή των πετρωμάτων αφετέρου θα υποβαθμίσουν καίρια την ποιότητα ζωής των (1500 το χειμώνα και 3000 το καλοκαίρι) κατοίκων πέντε χωριών (Καλαβρούζας, Γαβρολίμνης Βασιλικής, Άνω Βασιλικής και Τρικόρφου) δεδομένου ότι λόγω της μορφολογικής κατάστασης του εδάφους και της διεύθυνσης των ισχυρών ανέμων που πνέουν όλη την διάρκεια του χρόνου, τα χωριά αυτά θα πνίγονται στη σκόνη και θα είναι αδύνατη κάθε δραστηριότητα των κατοίκων με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, τον τουρισμό και, κυρίως, στην υγεία των κατοίκων. β) Καταστροφικές θα είναι οι επιπτώσεις στα ιστορικά μνημεία (Παναγία Παναξιώτισσα, Παλαιομονάστηρο, Άγιος Δημήτριος, Λείψανα Βυζαντινού Ναού στην Αγία Τριάδα Βασιλικής κλπ), στις δύο αδειοδοτημένες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. αλλά και στη νόμιμα λειτουργούσα μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.γ) Η άδεια λειτουργίας του λατομείου αφορά περιοχή στην οποία βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων από την λατομική ζώνη οικίες κατοίκων της Κάτω Καλαβρούζας, ενώ σε απόσταση 300 μέτρων λειτουργεί ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.δ) Η τεκμαρτή άδεια δίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί καμία περιβαλλοντική μελέτη. Δεν λαμβάνεται συνεπώς υπόψη ότι η λειτουργία λατομείου προκαλεί ανεπανόρθωτη καταστροφή στην πανίδα και χλωρίδα του τόπου και ειδικότερα στον εξαίρετης φυσικής ομορφιάς όρμο στο Καλαμάκι. ε) Έχουμε πικρή εμπειρία από τη στάση της Πολιτείας και των αναδόχων εταιρειών της Ιονίας Οδού στο ζήτημα της απόληψης αδρανών υλικών από τον Εύηνο ποταμό. Μπήκαν παράνομα, χωρίς μελέτες και χωρίς έλεγχο στο ποτάμι, κατέστρεψαν αναχώματα και σήμερα κινδυνεύει από πλημμύρες ο κάμπος του Τρικόρφου.Τα Τοπικά Συμβούλια και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας, διερμηνεύοντας την αγανάκτηση και την οργή των συνδημοτών μας, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας να πάρει θέση και να αγωνιστεί μαζί μας ώστε να αποτρέψουμε το σχεδιαζόμενο έγκλημα στην περιοχή μας. Απευθυνόμαστε στους Βουλευτές του Νομού μας και ζητούμε τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημά μας. Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να τηρήσουν το γράμμα και κυρίως το πνεύμα του νόμου, να σεβαστούν τις επιταγές του Συντάγματος και να αποχαρακτηρίσουν την εν λόγω περιοχή ως λατομική ζώνη. Τονίζουμε εμφαντικά ότι δεν είμαστε κατά των έργων που συντελούν στην ανάπτυξη του τόπου. Στο ψευτοδίλημμα «ή περιβάλλον ή ανάπτυξη» απαντούμε: ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Να γίνουν τα έργα εθνικής σημασίας αλλά παράλληλα να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και να διασφαλιστεί η αρμονική σχέση του ανθρώπου μ’ αυτό. Είναι όρος ζωής για μας και τους επιγενόμενους. Όμως εδώ παραβλέπονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις (ενεργά λατομεία που ήδη λειτουργούν στην Πελοπόννησο, χρήση υλικών που θα προκύψουν από την κατασκευή της σήραγγας στην Κλόκοβα, αξιοποίηση εγκαταλειμμένων οικοδομικών υλικών, υπόγεια εξόρυξη αδρανών υλικών κλπ), η πράσινη ανάπτυξη πάει περίπατο και στήνεται ένα λατομείο με προοπτική μακρόχρονης λειτουργίας κυριολεκτικά έξω από τα σπίτια μας. Επειδή λοιπόν η απόφαση του Υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη της κανέναν από τους προβλεπόμενους κατά νόμο όρους για τη λειτουργία λατομείου, δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε μαζί με τους Δημότες τις κινητοποιήσεις και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να αποτρέψουμε την λειτουργία του λατομείου στην Καλαβρούζα και να σώσουμε τον τόπο μας από την καταστροφή.
ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΑΣ, ΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ, ΓΑΛΑΤΑ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΠΗΓΗ: homorigr.blogspot.com

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ:
15+1 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Έργο μας το Χαμόγελο των Παιδιών


Στις 28, 29 και 30 Ιανουαρίου 2011
σας περιμένουμε στον Σταθμό του Metro στο Σύνταγμα
για την παρουσίαση των δράσεών μας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

Καθημερινά, από τις 8π.μ. έως τις 10μ.μ., εξειδικευμένοι συνεργάτες και εθελοντές του Οργανισμού μας από ολόκληρη την Ελλάδα θα βρίσκονται εκεί, για να παρουσιάσουν τις δράσεις μας για τα παιδιά:

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
Τα Σπίτια μας
Ημερήσια Φροντίδα
Σπίτι παιδιών με ογκολογικά προβλήματα «Το Σπίτι του Μαρίνου»
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση Παιδιά/Amber Alert Hellas/116000
Στήριξη Παιδιών με προβλήματα διαβίωσης
Σχολεία: Ενημέρωση παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών
Κινητές Ιατρικές Μονάδες
Προληπτική Ιατρική
Στήριξη Παιδιών με προβλήματα υγείας στα νοσοκομεία
Δημιουργική Απασχόληση στα αεροδρόμια
Στήριξη Παιδιών και Οικογενειών
Φροντίδα στο σπίτι
Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση Παιδιά/Διεθνείς Συνεργασίες-Δράσεις

Κάθε δράση ένα παιδικό χαμόγελο και, όλα μαζί, το χαμόγελο του Ανδρέα, χάρη στο οποίο ο οργανισμός μας ήδη διανύει το 16ο χρόνο της λειτουργίας του.

Στην διάθεση των επισκεπτών θα βρίσκονται επίσημα στατιστικά στοιχεία κάθε δράσης, αλλά και η ιστορική αναδρομή της πορείας του οργανισμού μας. Καθημερινά, στον χώρο θα πραγματοποιούνται προβολές ντοκιμαντέρ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ για τους μικρούς μας επισκέπτες θα λειτουργεί παιδότοπος και θα πραγματοποιούνται καθημερινά ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως face painting, μάγοι, ξωτικά κλπ.

Το Σάββατο και την Κυριακή αγαπημένοι τραγουδιστές, ηθοποιοί και αθλητές θα βρίσκονται εκεί για ξεναγήσουν τους επισκέπτες μας στο «Χαμόγελο», όπως εκείνοι το ζουν καθημερινά.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους εκεί!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου, Σοφία Τσιβιτζή, τηλέφωνο 210-3306140, e-mail:
press@hamogelo.gr

Ναυπακτιακός Αστέρας

Δόξα Κρανούλας - Ναυπακτιακός Αστέρας
0 - 2
(Πέντσας, Γλωσσόπουλος)


Και άλλη μεταγραφή Αστέρας!

Μετά τους Χρ. Στάμο, Πέντσα, Ζαρογιάννη και Σταματέλο, η διοίκηση του Ναυπακτιακού Αστέρα προχώρησε σε άλλη μια μεταγραφή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο ρόστερ των νεοφώτιστων ανήκει πλέον ο 20χρονος Γιώργος Φλέγκας, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ αλλά και μπακ. Ο νεαρός άσος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τον ΠΑΣ Πρέβεζα, ενώ έχει αγωνιστεί και στον Απόλλωνα Ευπαλίου.

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Έκανε μήνυση κατα των πλιτικών
για εσχάτη προδοσία

Ο κ. Εισαγγελεύς την έκανε "δεκτή"



http://anti-ntp.blogspot.com/2011/01/blog-post_9606.html

ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ο ΓΑΜΟΣ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Οι νέες προσλήψεις στην.... ΕΡΤ

Λαέ σφίξε κι άλλο το... ζουνάρι!
Στη δημοσιότητα η λίστα με τους συμβασιούχους
που προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ

Τις πολυαναμενόμενες προσλήψεις 146 δημοσιογράφων, 15 ραδιοφωνικών παραγωγών, 3 φωτογράφων, 15 ηχοληπτών ραδιοφώνου, 15 γραφιστών κι ενός καλλιτεχνικού διευθυντή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανακοίνωσε η ΕΡΤ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την λίστα με τα ονόματα των προσληφθέντων.
Οι κατάλογοι με τα ονόματα αναρτήθηκαν, με καθυστέρηση, λίγο μετά τις 23:00 στην κεντρική ιστοσελίδα της ΕΡΤ, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία τεχνικής αναβάθμισης.
Μεταξύ των δημοσιογράφων που προσλαμβάνονται είναι οι: Γιάννης Πολίτης, Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Χρήστος Μαχαίρας, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Ανδρέας Ρουμελιώτης Χρήστος Μιχαήλιδης, Λίνα Κλείτου, Φώτης Απέργης.
Όλη η λίστα
1 ΑΒΡΟΥΣΙΝ ΛΙΛΙΑΝΑ ΜΑΡΚ
2 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3 ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜ
5 ΑΛΟΥΠΗ ΛΟΥΙΖΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
6 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
7 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
8 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
9 ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11 ΑΠΕΡΓΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12 ΑΡΙΣΤΕΡΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
13 ΒΙΛΓΑΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
14 ΒΙΝΤΙΑΔΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΗΝΑΣ
15 ΒΟΛΤΕΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
16 ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17 ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
18 ΓΚΟΥΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ
19 ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
20 ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΔΑΝΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
21 ΓΡΙΒΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22 ΓΡΙΜΠΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
23 ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
24 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ
25 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΗΣ
26 ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΡΗΣΤΟΣ
27 ΔΡΑΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
28 ΔΡΟΓΚΙΤΗ ΑΘΗΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟΣ
29 ΔΡΟΥΓΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
30 ΕΞΑΡΧΟΥ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
31 ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
32 ΖΕΗ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΘΑΛΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
33 ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
34 ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
35 ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΖΑΡΙΦΗ ΑΝΝΑ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
36 ΗΛΙΑΔΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΤΑΥΡΟΣ
37 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΧΡΗΣΤΟΣ
38 ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
39 ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΤΖΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
40 ΙΩΑΝΝΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΙΩΝ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ
41 ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΙΩΑΝΝΕΤΑ(ΑΝΝΕΤΑ) ΣΩΚΡΑΤΗΣ
42 ΚΑΛΕΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
43 ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
44 ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΗΣ
45 ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΑΛΕΞΗΣ-ΞΕΝΟΦΩΝ ΞΕΝΟΦΩΝ
46 ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
47 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
48 ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
49 ΚΑΡΑΠΑΤΗ ΖΩΗ ΠΕΤΡΟΣ
50 ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
51 ΚΕΚΑΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
52 ΚΕΧΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΙΩΑΝΝΗΣ
53 ΚΛΕΙΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΙΚΟΣ
54 ΚΛΩΣΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
55 ΚΟΚΚΟΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
56 ΚΟΛΛΙΑ ΜΑΙΡΗ ΖΩΗ (ΜΙΑ) ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
57 ΚΟΝΤΟΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
58 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
59 ΚΟΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
60 ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
61 ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
62 ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
63 ΚΡΥΣΤΑΛΛΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
64 ΚΟΒΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
65 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΥΡΩΝ
66 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
67 ΛΑΤΑ ΟΛΓΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
68 ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
69 ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
70 ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
71 ΜΑΜΜΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΧΡΗΣΤΟΣ
72 ΜΑΝΔΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
73 ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
74 ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
75 ΜΑΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
76 ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
77 ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
78 ΜΕΛΑΓΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΜΑΛ
79 ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
80 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
81 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
82 ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
83 ΜΟΥΣΙΟΣ ΖΗΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
84 ΜΠΑΚΕΛΑ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
85 ΜΠΑΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
86 ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ
87 ΜΠΕΣΚΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΛΙΑΣ
88 ΜΠΟΪΛΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) ΙΩΑΝΝΗΣ
89 ΜΠΟΥΖΑΛΗ ΛΗΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
90 ΝΙΚΟΛΙΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
91 ΝΤΑΒΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
92 ΞΕΝΑΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
93 ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
94 ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
95 ΟΣΕΝΚΟΦΣΚΑ (OSENKOWSKA) ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ – ΣΙΛΒΙΑ (PATRYCJIA - SYLWIA) ΑΝΤΑΜ
96 ΠΑΜΦΙΛΗ ΣΟΦΙΑ-ΕΥΔΟΚΙΑ-ΜΑΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ
97 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
98 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
99 ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ
100 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
101 ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΥΡΑ - ΜΟΝΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΣ
102 ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
103 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
104 ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ-ΚΟΡΟΒΗΛΑ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
105 ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
106 ΠΑΠΑΧΑΡΙΖΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΩΜΑΣ
107 ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
108 ΠΙΚΡΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ
109 ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
110 ΠΟΛΥΖΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
111 ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
112 ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ
113 ΡΑΛΛΗ ΑΣΗΜΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΣ
114 ΡΑΠΤΗ ΓΙΟΥΛΑ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
115 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
116 ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΙΔΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
117 ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
118 ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
119 ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
120 ΣΚΟΥΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
121 ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
122 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
123 ΣΤΑΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
124 ΣΤΑΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ
125 ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
126 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
127 ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
128 ΤΕΡΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
129 ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΥΡΩΝ
130 ΤΣΑΜΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ
131 ΤΣΕΛΕΠΗ ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
132 ΤΣΙΓΚΑ ΑΓΛΑΪΑ (ΤΖΟΥΛΥ) ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
133 ΤΣΙΝΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ
134 ΤΣΙΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
135 ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΩΜΑΣ
136 ΤΣΟΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
137 ΦΑΓΚΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΗΛΙΑΣ
138 ΦΙΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
139 ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
140 ΦΡΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
141 ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
142 ΧΑΤΖΑΡΑ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
143 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΡΗΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
144 ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
145 ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
1 ΤΣΑΝΤΙΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Α΄: 1. ΣΑΡΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ Β΄:
1. ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΜΕΛΙΝΑ – ΖΩΗ
2. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΟΦΙΑ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
1. ΑΔΑΜ ΠΕΤΡΟΣ
2. ΕΞΑΡΧΕΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
3. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
4. ΚΑΡΑΜΑΓΓΙΩΛΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
5. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
7. ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
8. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
10. ΝΤΟΥΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
12. ΤΣΑΜΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13. ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
14. ΦΛΟΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15. ΧΑΤΖΗΣ – ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΠΗΓΗ: "Ελευθεροτυπία"