Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Η Διοίκηση του Ναυπακτιακού προσπαθεί και δηλώνει ότι….
ΜΠΟΡΕΙ!.. Αλλά….


«Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!», λέει ο λαός μας..
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, είναι δυό-τρεις, αλλά και πάλι δεν φτάνουν για να φέρουν την «Άνοιξη» στον Αστέρα! Όχι γιατί είναι λίγοι, αλλά περισσότερο επειδή, σαν άνθρωποι, απογοητεύονται βλέποντας την «αδιαφορία» των υπολοίπων!..
Τα καλοκαίρι του 2009, είχαμε γράψει πως «ευτυχώς που βρέθηκαν, μια χούφτα άνθρωποι και παραμέρισαν κάθε προσωπική πικρία, έβαλαν πάνω από όλα την αγάπη τους για την ομάδα αναλαμβάνοντας να την κατεβάσουν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, τη στιγμή που κανένας δεν πίστευε ότι Ναυπακτιακός θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτόν τον κίνδυνο…» ! Και όμως! Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν, όχι μόνο να την «σώσουν» από την διάλυση, αλλά και να την οργανώσουν και να την ανεβάσουν Κατηγορία!..
Βέβαια φέτος, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμένανε!.. Αν και η προσπάθεια συνεχίστηκε, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο!..
Δεν θα σταθούμε και ούτε πρέπει, στα λάθη που μπορεί να έγιναν και που, στο κάτω – κάτω, είναι ανθρώπινα!.. Θα αναφερθούμε στη στάση της Διοίκησης αυτή τη δύσκολη περίοδο και στο πως βλέπει το μέλλον.
Κάνει εντύπωση η δήλωση του κ. Ν. Στάικου ότι: «Πως μπορεί μια ομάδα να σωθεί όταν σε κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια, κόβει.. 35 (!) εισιτήρια!». Είναι μια φράση γεμάτη «παράπονο» για την στάση των Ναυπακτίων φιλάθλων! Απόλυτα δικαιολογημένη που φέρνει απογοήτευση ακόμα και σε αυτόν που την ακούει!..
Χωρίς να είμαστε με το μέρος κανενός, έχουμε γράψει κατά τα παρελθόν σ’ αυτή εδώ τη στήλη πως «Δεν γίνεται να πάει μπροστά μια ομάδα χωρίς φιλάθλους» και καλούσαμε όλους να της συμπαρασταθούν! Το να κάνουμε «αντιπολίτευση» και «κριτική καφενείου» στους 2-3 αυτούς ανθρώπους, που βάζουνε το χέρι «βαθιά στην τσέπη τους», χάνουν χρόνο και αγωνίζονται μόνοι τους, τη στιγμή που θα έπρεπε να είμαστε στην κερκίδα, κοντά στους παίχτες και όχι στα café, είναι τουλάχιστον παράλογο και παράλληλα καταστροφικό για την ομάδα!.
Πόσο μπορούν να αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι;.. Ψυχολογικά και οικονομικά εννοώ;
Η Ναύπακτος διαθέτει αρκετούς οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και την ομάδα αλλά και τις επιχειρήσεις τους με την παρουσία του Αστέρα στην Γ΄ Εθνική!... Και όμως… Η Διοίκηση έχει μείνει μόνη της… Χωρίς οικονομική, από πουθενά, βοήθεια χωρίς τον «φίλαθλο» κόσμο στο πλάι της ομάδας και επι πλέον με το «ψυχολογικό βάρος» μιας ύπουλης και «άκοσμης» κριτικής!..
Ο κ. Στάικος όμως, δεν στάθηκε μόνο στα παραπάνω λόγια του. Είπε φανερά πικραμένος: «Ξέρεις τι είναι να αγωνίζεσαι να πληρώσεις τα πάντα και να βρίσκεται ένας ανεγκέφαλος, να πετάει ένα μπουκάλι στο γήπεδο και να πληρώνεις, μέσα σ’ αυτή την οικονομική δυσπραγία και 4.000€, πρόστιμο;.. Πόσο μπορείς να αντέξεις οικονομικά;»!
Όμως και πάλι η όψη του αλλάζει και τα λόγια του γυρίζουν στο να σωθεί η ομάδα από τον υποβιβασμό!.. Φαινόταν πως αυτό τον «έκαιγε» περισσότερο!
«Ξέρουμε τι χρειάζεται ο Αστέρας και θα το κάνουμε!.. Αρκεί οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο!.. Αν είχαμε 500 άτομα στις κερκίδες, δεν θα μιλούσαμε για υποβιβασμό αλλά για… πρωταθλητισμό!.. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι Ναυπάκτιοι και να έρθουν κοντά στην μάδα μας!..»
Πέραν το ανωτέρω, ο Ναυπακτιακός μετά την «φυγή ακριβών παικτών» που δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, έφθασε σε σημείο να «ταξιδεύει» στα εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς να συμπληρώνει 18δα! Και όμως, άρχισε να φέρνει θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα!. Ίσως γιατί οι εναπομείναντες παίκτες, μακριά από το Παπαχαραλάμπειο, δεν νοιώθουν την ίδια «ψυχολογική βία» και παίζουν ελεύθερα!
Το μέλλον του Αστέρα, είναι δύσκολο όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία αλλά… Στο χέρι μας είναι να τον βοηθήσουμε!.. Είτε οικονομικά… Είτε με την παρουσία μας στο γήπεδο!.. Δεν αρκεί μόνο η συμβολή των μελλών του Crazy Club! Θα πρέπει να βάλουμε όλοι μαζί «ένα χεράκι»!.. Η Διοίκηση εξάλλου, με την «διάθεση» που δείχνει για μεταγραφές μας προκαλεί!..
Μην την εγκαταλείπουμε!.. Οι προσωπικές πικρίες ας μείνουν μακριά για το καλό του Ναυπακτιακού!!
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: