Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Θεοφάνεια στη Ναύπακτο
Με την πρέπουσα λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ Ιεροθέου, γιορτάστηκαν φέτος στη Ναύπακτο τα Άγια Θεοφάνεια!
Μετά τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, κλήρος και λαός εν πομπή με επικεφαλείς την Φιλαρμονική, οδηγήθηκαν στ λιμανάκι για την τελετή «του καθαγιασμού των υδάτων».
Βοηθούσης και της ηλιόλουστης ημέρας και παρά την σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, πλήθος κόσμου είχε κατακλίσει από νωρίς τους χώρους του λιμανιού για να παρακολουθήσει την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.
Μεγάλη ήταν επίσης και η συμμετοχή, νεαρών κυρίως, που έπεσαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας για να «πιάσουν» τον Σταυρό, οι οποίοι έλαβαν και την ευλογία του κ Ιεροθέου για το εγχείρημα και την πίστη τους.
Ο Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του για τον πανηγυρικό της ημέρας αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της πατρίδας λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνοντας ωστόσο ελπίδα στους πιστούς καταλήγοντας με τον στίχο: «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς».
Ολόκληρη την εκδήλωση παρακολούθησαν οι δημοτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της Ναυπάκτου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ, ενώ από πολιτικής πλευράς ο τ. υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ασημάκης Φωτόπουλος.
Φωτογραφικό ρεπορτάζ Πέτρος Σμάνης

























Δεν υπάρχουν σχόλια: