Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ....


Ένωση Συντακτών:
"Έλλειμμα ενημέρωσης στους νέους Δήμους"

Ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών την θέσπιση Υπηρεσιών Τύπου

Επιστολή προς Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, απέστειλε η τοπική Ένωση Συντακτών. Στην επιστολή της η ΕΣΗΕΠΗΝ κάνει λόγο για έλλειμμα ενημέρωσης στους νέους Δήμους καθώς δεν προβλέπεται η στελέχωση Γραφείων Τύπου. Αναλυτική η επιστολή έχει ως εξής:
"Η νέα διοικητική διάρθρωση του κράτους και των φορέων Αυτοδιοίκησης, μετά την θέσπιση και λειτουργία του «Καλλικράτη», είναι σαφές ότι ενισχύει αποφασιστικά τον ρόλο των Δήμων και των αιρετών, πλέον, Περιφερειών.Η ανάγκη οι πολίτες να ενημερώνονται, σε σταθερή βάση, για την δραστηριότητα των αυτοδιοικητικών αρχών και τις αποφάσεις τους, προβάλλει σήμερα πιο επιτακτική παρά ποτέ.
Οι ισχυροί, διευρυμένοι Δήμοι, οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις αλλά και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συνθέτουν ένα νέο τοπίο στην διάταξη των φορέων που λαμβάνουν καθοριστικές αποφάσεις, σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα. Αποφάσεις με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών και στην διαμόρφωση όρων ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Και ενώ στον ιδρυτικό νόμο της νέας αρχιτεκτονικής στην Αυτοδιοίκηση υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την στελέχωση των Γραφείων Τύπου των αιρετών Περιφερειών, δεν συμβαίνει το ίδιο για τους νέους Δήμους και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με αποτέλεσμα να καταγράφεται ήδη σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης, κυρίως σε εκείνες τις περιπτώσεις Δήμων που δεν διέθεταν από πριν οργανωμένες Υπηρεσίες Τύπου.
Κύριε Υπουργέ, Θεωρούμε ότι και εσείς έχετε διαπιστώσει την αναγκαιότητα της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα των νέων Δήμων και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και για τον λόγο αυτό σας καταθέτουμε αίτημα ώστε σε κάθε διευρυμένο Δήμο και κάθε Μονάδα Αποκεντρωμένης Διοίκησης να θεσπιστεί τουλάχιστον μια θέση δημοσιογράφου για την στελέχωση αντίστοιχων Γραφείων Τύπου.
thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια: