Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ

Νέες τιμές στα διόδια
του δρόμου "Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα"
Θα ισχύσουν από 24 Ιανουαρίου
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3621/2007 που διέπει τη Σύμβαση Παραχώρησης για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του «Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», τα μεσάνυχτα της 24ης προς 25ης Ιανουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων τελών στους υφιστάμενους σταθμούς διοδίων και τα νέα τέλη ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος θα είναι ως εξής:

Νέες Τιμές Διοδίων Τελών Ολυμπίας Οδού

1 Δίκυκλα, Τρίκυκλα 2.20 € από 2.00 €
2 Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ. 3.10 € από 2.90 €
3 Οχήματα με 2-3 άξονες,
με ή χωρίς ρυμουλκούμενο
και ύψος πάνω από 2,20 μ. 7.90 € από 7.40 €
4 Οχήματα με 4 ή
περισσότερους άξονες,
με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. 11.00 € από 10.40 €

Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει για όλους τους χρήστες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και e-pass της Αττικής Οδού όταν χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές λωρίδες της Ολυμπίας Οδού.
Επισημάνεται πως κατά τη διάρκεια της κατασκευής, όπου κάθε λεπτό του Ευρώ που εισπράττεται από τα διόδια χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των νέων τμημάτων αυτοκινητοδρόμου και τη λειτουργία και συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, η ετήσια αύξηση των διοδίων λόγω του αυξημένου κόστους ζωής είναι αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου χρηματοδότησης του Έργου.
Ο Παραχωρησιούχος επιβάλλεται να προβεί στην αναπροσαρμογή των τελών διοδίων, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην αύξηση των τελών διοδίων θα ήταν επιβλαβής για τη χρηματοδότηση του Έργου, γεγονός το οποίο δεν είναι προς όφελος κανενός από τους εμπλεκόμενους στο Έργο στις παρούσες περιστάσεις.
Σημειώνεται πως σήμερα για κάθε ένα ευρώ που εισπράττεται από τα διόδια, επενδύονται πέντε ευρώ στην κατασκευή των νέων τμημάτων αυτοκινητοδρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: