Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Υπερπεριφερειάρχες - Βολεύτηκαν ΟΛΟΙ

Υπερπεριφερειάρχης
Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου και Ιονίων
ο Τάσος Αποστολόπουλος

Στη Μακεδονία αναλαμβάνει ο Σώκος
Στην Ήπειρο η Μπάστα

Διοικητής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων αναλαμβάνει- όπως αναμενόταν- ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος. Όπως είπε στο thebest.gr o κ. Αποστολόπουλος, τον εμημέρωσε για την απόφαση τηλεφωνικώς ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
"Μόλις έφυγα από την Αθήνα, με πήραν και μου το είπαν" μας είπε ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος ήδη εκδίδει ανακοίνωση για την τοποθέτησή του.
Θέση υπερπεριφερειάρχη στη Μακεδονία αναλαμβάνει ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, ενώ γ.γ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των σημερινών Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τα Ιωάννινα, αναλαβάνει η Δήματρα Μπάστα.

Σε ανακοίνωσή του ο Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει:
"Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που μου εμπιστεύτηκαν μια σημαντικότατη θέση ευθύνης σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και τη χώρα.
Έχω βαθιά επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Ευθύνη που γίνεται μεγαλύτερη στο πλαίσιο της δημοκρατικής μας συνείδησης και ταυτότητας.
Γνωρίζω ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου διαθέτει ικανό και δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό που είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει και να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της πατρίδας μας. Γνωρίζω ότι οι τρεις αυτές διοικητικές Περιφέρειες διαθέτουν αξιοζήλευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι για να πετύχουμε στο έργο μας χρειάζεται συνεργασία με όλους τους φορείς, με όλους τους πολίτες. Πάνω από όλα χρειάζεται η συνεργασία με τους πρώτους αιρετούς Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες, το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο, τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν πάρει πρόσφατη εντολή από το λαό.
Γνωρίζω ότι η γέννηση του καινούριου είναι μια δύσκολη υπόθεση που χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Η μεταβατική περίοδος των έξι μηνών που θα χρειαστεί να παραδοθούν σημαντικότατες υπηρεσίες στις αιρετές Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και το ΔΕΠΙΝ, θα είναι μια κρίσιμη περίοδος που απαιτεί συλλογικότητα και συνεργασία και σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε σκληρά.
Με μοναδικό μας όπλο τη διαφάνεια καλούμαστε να τα αλλάξουμε όλα. Να αλλάξουμε όλα όσα μας οδήγησαν στα σημερινά μας αδιέξοδα, με σύνεση, συλλογική γνώση και σκληρή δουλειά. Η νέα αρχιτεκτονική που εισάγεται με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» θέτει τέλος στο συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Εγκαινιάζεται μια νέα εποχή με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Σήμερα, κάθε άλλο πάρα ποτέ, πρέπει να πετύχουμε. Η νέα διοικητική δομή θα συμβάλλει καθοριστικά στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση δίνοντας ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη.
Με συνέπεια, διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα υπηρέτησα και υπηρετώ το θεσμό του Γενικού Γραμματέα Δυτικής Ελλάδας, με τις ίδιες αρχές θα υπηρετήσω και το νέο θεσμό του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης που μου εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου».
Υπερπεριφερειάρχες ο Θύμιος Σώκος
και η Δήμητρα Μπάστα
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση η οποία κοινοποιήθηκε στην Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας τοποθετήθηκε Υπερπεριφερειάρχης στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Θέση υπερπεριφερειάρχη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των σημερινών Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τα Ιωάννινα, αναλαβάνει η Δήματρα Μπάστα.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Despina Vandi - Xristougenna

Καλά Χριστούγεννα

Εφημερίδα "νέο Άστρο"

Η Διεύθυνση
& οι Συνεργάτες
της εφημερίδας "νέο Άστρο"

Σας εύχονται ολόψυχα

Καλά Χριστούγεννα

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

A. Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ


Ο Α.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ. Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ PARTY ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 22.00 μ.μ. ΣΤΟ WINE BAR ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΖΕΛΙΟΥ. ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 7 ευρώ (ΜΕ ΠΟΤΟ)

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΔΩΡΙΔΑ

Ορκίστηκε η δημοτική αρχή Καπεντζώνη


Σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα για τη Δωρίδα, είναι μια καινούργια ημέρα για την αυτοδιοίκηση, είναι μια νέα ημέρα και μια νέα αρχή και για μας που ο λαός μας όρισε να αναλάβουμε την τύχη αυτού του τόπου για τα επόμενα χρόνια”. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον πρώτο του χαιρετισμό ως δήμαρχος Δωρίδος ο Γιώργος Καπεντζώνης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.


Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην έδρα του Δήμου, το Λιδωρίκι, και όσο πλησίαζε η προγραμματισμένη ώρα της ορκωμοσίας, ανηφόριζαν στο δημαρχείο που θα στεγάσει και τις επιτελικές υπηρεσίες.
Εκεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων, όλα ήταν έτοιμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ορκωμοσία και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι νέοι εκπρόσωποι των πολιτών της Δωρίδας έδωσαν όρκο πως θα εκτελούν με συνέπεια και συνείδηση τα καθήκοντά τους για τα επόμενα 3,5 χρόνια.Ο κ. Καπενζώνης, κατά το χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη μνεία και σε όσους συμμετείχαν στον εκλογικό αγώνα αλλά δεν εκλέχτηκαν, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η εμπλοκή τους στα κοινά δεν τερματίστηκε αλλά μόλις τώρα ξεκινά: “ Όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, που θέλουν να βοηθήσουν στο χωριό τους, στης περιοχή τους, στον πρώην Δήμο τους άσχετα αν εκλέχθηκαν ή όχι, άσχετα αν είναι στην ομάδα της πλειοψηφίας είτε όχι , όλοι θα έχουν ρόλο, όλοι θα μπορούν να δουλέψουν ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα”, σημείωσε. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο δήμαρχος Δωρίδος και στην συμμετοχή της κοινωνίας στις αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να είναι γνώστες και κοινωνοί των προβλημάτων, των ιδεών, των προτάσεων αλλά και των λύσεων: “Θέλω να σας πω ότι θα ζητήσω της βοήθεια από όλους τους πρώην δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους και συμβούλους. Θέλω να σας πω ότι θα ζητήσω τη βοήθεια απ' τους μαζικούς φορείς, από τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις Κινήσεις Πολιτών και από όλους τους δημότες. Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε. Δημότες ενεργοί είναι χρήσιμοι δημότες. Μέτοχοι και συμμέτοχοι στις αποφάσεις, μέτοχοι και συμμέτοχοι στις δράσεις”.

Αναφορικά με τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής ο κ. Καπεντζώνης τόνισε ότι πρώτο του μέλημα θα είναι η οργάνωση με το καλύτερο δυνατό τρόπο του Δήμου προκειμένου να ανταποκρίνεται στα προβλήματα των δημοτών. Έκανε λόγο για αποκεντρωμένες υπηρεσίες ώστε να μην χρειάζεται οι δημότες να ταλαιπωρούνται αλλά έβαλε και έναν ακόμη πολύ σημαντικό στόχο: “Και ο Καλλικράτης αλλά και οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα εδώ μας δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι ο Δήμος Δωρίδας θα είναι ένας ισχυρός δήμος, ικανός όχι μόνο να διαχειρίζεται την καθημερινότητα αλλά και να σχεδιάζει, να μελετά και να προγραμματίζει το μέλλον του ώστε να μετατρέψει τα προβλήματα που μέχρι τώρα υπήρχαν σε δυνατότητες ανάπτυξης για την περιοχή”, τόνισε χαρακτηριστικά.Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην φυσική ομορφιά της Δωρίδας λέγοντας ότι όταν ο Ελύτης έγραφε για τα αετόμορφα ψηλά βουνά μάλλον τα Βαρδούσια και την Γκιώνα περιέγραφε: “Αυτό τον αξεπέραστης ομορφιάς τόπο κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γι' αυτό είμαστε εδώ. Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε”, είπε, κλείνοντας τον χαιρετισμό του.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των παρευρισκομένων στην ορκωμοσία ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή.

ΑΛΙΕΙΑ

Μόνιμη παύση
αλιευτικών δραστηριοτήτων
Υπογράφηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1874/Β/30-11-2010, η με αριθ. 71 ΚΥΑ σχετικά με τον Καθορισμό διαδικασίας υπαγωγής πράξεων και καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους για το Μέτρο 1.1 «Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.
Η απόφαση προβλέπει τα ακόλουθα:
1)Οι ενδιαφερόμενοι αλιείς θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης-χρηματοδότησης στις κατά τόπους Υπηρεσίες Αλιείας μόνο μετά την έκδοση Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων που θα δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά την έκδοσή της.
2)Αιτήσεις που θα υποβληθούν πριν από την έκδοση της σχετικής πρόσκληση δεν επιτρέπεται να ληφθούν υπ’ όψη.
3)Αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από 01/01/2007 έως 31/12/2009. στα πλαίσια τού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2000-2006 και δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων εξετάζονται κατά προτεραιότητα εφόσον οι δυνητικοί δικαιούχοι επανεκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εντός χρονικού διαστήματος που θα οριστεί στην πρόσκληση.
4) Οι αιτήσεις ενδιαφερομένων που δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία θα εξετάζονται από την αρμόδια αρχή κατά σειρά προτεραιότητας.
Για την έγκαιρη προετοιμασία των ενδιαφερομένων η σχετική απόφαση πέραν των ανωτέρω προβλέπει τα ακόλουθα:
Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 1.1. για τη μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων αλιευτικών σκαφών ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πλοιοκτήτες τουλάχιστον ενός έτους ενεργού επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.
Σε περίπτωση θανάτου πλοιοκτήτη αλιευτικού σκάφους παράκτιας αλιείας δικαίωμα υποβολής της αίτησης ενίσχυσης έχουν οι κληρονόμοι που εμπίπτουν στις διατάξεις του Π.Δ. 261/91 (άρθρο 2, εδάφιο 2 και 3).
Σε περίπτωση που δεν έχει παρέλθει η δεσμευτική περίοδος από προηγούμενη οικονομική ενίσχυση, όπως για παράδειγμα για εκσυγχρονισμό του σκάφους, είναι δυνατή η εξέταση της αίτησης με αναλογική μείωση της μέγιστης ενίσχυσης.
Οι ενισχύσεις που θα καταβάλλονται, υπολογίζονται βάσει της χωρητικότητας και της ηλικίας του ενεργού σκάφους.
Το ύψος των ενισχύσεων και οι λεπτομέρειες εφαρμογής καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα τυποποιημένα έντυπα θα δημοσιοποιηθούν με την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, για την έκδοση της οποίας η υπηρεσία Αλιείας του Νομού μας θα εκδώσει με την κοινοποίηση της σχετική ανακοίνωση.

ΟΜΗΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΟΥ


Κρατά όμηρο στη ΔΟΥ Βόνιτσας


Ενας 47χρονος κρατά ως όμηρο υπαλληλο της ΔΟΥ Βόνιτσας, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Επί τόπου έχει σπεύσει κλιμάκιο διαπραγματευτών της ΕΛΑΣ.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 47χρονος εισέβαλε στις 12.50 μ.μ. στο κτήριο και αφού απελευθέρωσε τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα κράτησε έναν από τους εργαζομένους όμηρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας στην τσέπη του παντελονιού ένα πιστόλι και κρατώντας ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Οσο για τα κίνητρά του φέρεται να είναι οικονομικές διαφορές του με τη συγκεκριμένη εφορία.
Στο χώρο έχουν μεταβεί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Σύσκεψη για αξιοποίηση

γυψοφόρων κοιτασμάτων


Η αξιοποίηση των πλούσιων γυψοφόρων κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεδεώνος, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010) στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη μετά από πρωτοβουλία του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου και τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου, του δημάρχου Μεδεώνος κ.Γιάννη Σεραφή και του αντινομάρχη κ. Δημοσθένη Καπώνη.
Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε αναλυτικά το σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον εταιρείας για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων γύψου στο Δήμο Μεδεώνος που θα αυξήσει την απασχόληση, ενώ θα συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανοχής στην περιοχή.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Σώκος επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του αναχρονιστικού πλαισίου αξιοποίηση των γυψούχων εδαφών, μιας και το Ινστιτούτο Γεωμεταλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) θέτει αδικαιολόγητα χρονοβόρους και γραφειοκρατικούς φραγμούς στην εγκατάσταση επενδύσεων εκμετάλλευσης γυψοφόρων κοιτασμάτων στην Αιτωλοακαρνανία.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη ο κ. Σώκος θα πρέπει οι αρμόδιες κρατικές αρχές να δράσουν για την οικονομική ανάπτυξη σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου και να μην στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη μιας περιοχής, όντως υποβαθμισμένης, όπως είναι ο Δήμος Μεδεώνος.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Τελευταία Συνεδρίαση
του Νομ. Συμβουλίου Αιτωλ/νίας
Συνεδριάζει τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 19:00 μ.μ. το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας (αίθουσα Ν.Σ., Διοικητήριο, Μεσολόγγι).
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης είναι τα εξής:
Έγκριση του Ν.Σ. της αριθ. 5223/17-12-2010 εισήγησης της Διεύθυνσης Οικονομικού & Πληροφορικής, σχετικά με τροποποίηση και αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Ν.Α., οικονομικού έτους 2010.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνης (Αντινομάρχης).
Τοποθέτηση του κ. Νομάρχη και των επικεφαλής των Νομαρχιακών Παρατάξεων του Ν.Σ., σχετικά με τη λήξη του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο



Συνεδρίασε στην Ανδρίτσαινα Ηλείας (16/12/2010), για τελευταία φορά με την υπάρχουσα θεσμική του μορφή, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον γγ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο όσο και τους απελθόντες δημάρχους και τα άλλα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που δε θα συμμετέχουν στο νέο όργανο. Ταυτόχρονα ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα και των συνεργατών του καθώς και των νεοεκλεγέντων μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο κος Σώκος τόνισε κατά την ομιλία του ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει σταθερά τελευταία σε ανάπτυξη και κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη των 15. Υπερθεμάτισε την ανάγκη για περιφερειακή ανάπτυξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως τη μόνη λύση για το μέλλον. Τόνισε πως η τοπική ανάπτυξη οφείλει να είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών με κύριες συνιστώσες αφενός τον προγραμματισμό της ανάπτυξης με βάση της πραγματικές ανάγκες και αφετέρου ένα κράτος στρατηγείο που θα είναι ο ελεγκτής της νομιμότητας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας έθεσε ως προτεραιότητα την εφαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού αλλά και την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης ώστε να γίνει χωροθεσία των υποδομών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να ξεπεραστούν χρόνιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και να απελευθερωθεί η αναπτυξιακή δυναμική του τόπου. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης των 780 χιλιομέτρων ακτογραμμής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών που θα υποδεχθούν υψηλής ποιότητας και εισοδήματος επισκέπτες, γεγονός που θα φέρει πόρους και πολλές θέσεις εργασίας.
Ο κ. Σώκος τόνισε ότι η πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα αυξάνοντας το αγροτικό εισόδημα και πρέπει να αποτελέσει μια εξίσου σημαντική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κάλεσε σε συστράτευση για να αποκτήσει η Περιφέρεια την ανάπτυξη που της αξίζει μέσα από δημοκρατικές αλλά και αποτελεσματικές αναπτυξιακές δράσεις ενώ δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία των νέων αυτοδιοικητικών δομών στα πλαίσια του Καλλικράτη..

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 72ΧΡΟΝΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ




Άγρια δολοφονημένη βρέθηκε στις 10.15 χθές το βράδυ 72χρονη στον Πλάτανο Ναυπακτίας. Η γριούλα -σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του Crimes on air- διατηρεί παντοπωλείο στην πλατεία του χωριού το οποίο και έκλεισε στις 8.45 το βράδυ.

Η γυναίκα βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη στην αποθήκη του σπιτιού της. Η 72χρονη ζούσε μόνη της καθώς οι δυο της γιοί διαμένουν στην Αθήνα.Υπόθεση για γερά νεύρα -όπως πληροφορείται το Crimes on air- είναι αυτή που εδώ και λίγες ώρες εκτυλίσσεται στην ορεινή Ναυπακτία, με θύμα άγριας δολοφονίας 72χρονη γριούλα που βρέθηκε δεμένη πυσθάγγωνα, ενώ τα μάτια της ήταν καλυμμένα με χαρτί και μονωτική ταινία, που κάλυπτε το κεφάλι της, προφανώς για να μην μπορέσει να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των δραστών.

Το Crimes on air σας αποκαλύπτει ότι ο σύζυγος της γριούλας εκτίει στις φυλακές ποινή δεκαοχτάχρονης καταδίκης για τη βαριά κατηγορία του βιασμού ενός 11χρονου αγοριού. Ο βιασμός έγινε πριν λίγα χρόνια στο ορεινό χωριό Πλάτανος που απέχει 50 χλμ από την Ναύπακτο.

Εκτός απο τον ηλικιωμένο είχε κατηγορηθεί για το βιασμό και 26χρονος συγχωριανός του, αλλά στο κακουργοδικείο της Αμαλιάδας όπου και εκδικάστηκε η υπόθεση ο νεαρός απαλλάχθηκε της κατηγορίας σε αντίθεση με τον σύζυγο της γυναίκας η οποία χθές βράδυ βρέθηκε δολοφονημένη στην αποθήκη του σπιτιού της. Τον 26χρονο είχε υπερασπιστεί ο μεγαλοδικηγόρος της Δυτικής Ελλάδος Μίμης Νικάκης.


Από τα μεσάνυχτα στην ορεινή Ναυπακτία έσπευσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσολογγίου Γιάννης Σιάμος και σύμφωνα με πληροφορίες μας το σπίτι ήταν άνω κάτω καθώς οι δράστες έψαχναν για χρήματα ή ήθελαν να δώσουν την εντύπωση στις αρχές πως κίνητρό τους ήταν μόνο η ληστεία.


Γείτονας του θύματος κατέθεσε στην αστυνομία πως το ίδιο βράδυ ίχνη διάρρηξης είχε παρατηρήση και στο δικό του το σπίτι, που απέχει είκοσι μέτρα. Όπως είπε αυτός ήταν και ο λόγος που πήγε δίπλα στην 72χρονη για να δει αν είναι καλά, αλλά τη βρήκε δολοφονημένη και πεσμένη ανάσκελα στην αποθήκη της. Η γυναίκα ήταν δεμένη στα χέρια και τα πόδια με την ίδια μονωτική ταινία που υπήρχε και στα μάτια της. Ο σύζυγός της και καταδικασμένος για το βιασμό του 11χρονου αγοριού πάντως μέσα από τις φυλακές αναμένει την εκδίκαση της υποθέσεως του σε δεύτερο βαθμό


Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ



Την Κυριακή 19/12 στις 6.00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο η ανοικτή γενική συνέλευση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ με θέματα:
α) Συζήτηση και εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος
β) Προγραμματισμός των δραστηριοτήτων της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ για το επόμενο διάστημα
γ) Αλλαγές στο καταστατικό και εκλογή νέων οργάνων της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Panos Katsimixas-To sundromo tis Stokholmis

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

Στο "σφυρί" το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας

στο Αντίρριο

Πωλούνται αεροδρόμια, τρένα, τζόγος, τράπεζες και δρόμοι

Πωλητήριο σε ακίνητα και συμμετοχές του Δημοσίου με ταυτόχρονη επέκταση συμβάσεων παραχώρησης βάζει η κυβέρνηση με στόχο την είσπραξη 7 δισεκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2011-2013. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η χθεσινή διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα προσληφθούν σύμβουλοι για να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2011 ενώ υπενθυμίζεται πως για την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.
Σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού συγκροτείται μέσω fast track εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε στην οποία περνάει η διαχείριση της και η πρόσληψη συμβούλων για τη διατήρηση της
Αποκρατικοποιήσεις (πώληση συμμετοχής)
Το πωλητήριο στη συμμετοχή του Δημοσίου περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα της περιουσίας, από αεροδρόμια και λιμάνια, έως καζίνο και συχνότητες ραδιοφώνου, τηλεόρασης κλπ.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
Αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Διαχωρισμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΕΛΤΑ
ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Αττικό λιμενικό σύστημα
Παραχώρηση λιμανιών
850 περιφερειακές μαρίνες
Βιομηχανία ΛΑΡΚΟ
Καζίνο Πάρνηθας, Εθνικό και Λαϊκό λαχείο
Αξιοποίηση του Φάσματος Συχνοτήτων και του Ψηφιακού Μερίσματος
Επεκτάσεις συμβάσεων παραχώρησης
Στο κυνήγι των εισπράξεων περιλαμβάνεται και η επέκταση συμβάσεων παραχώρησης έργων, κάποια από τα οποία έχουν ήδη παραχωρηθεί για χρόνια, όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Συμβάσεις παραχώρησης θα συναφθούν ή θα επεκταθούν στα παρακάτω:

Τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (καινούριες συμβάσεις)
Αττική Οδός και Εγνατία Οδός
ΟΠΑΠ


Kατάλογος ακινήτων προς αξιοποίηση
Συγκροτούνται ομάδες διοίκησης έργου "για την άρση των διοικητικών εμποδίων και την προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων από τους υπεύθυνους φορείς (ΚΕΔ, ΕΤΑ/Ολυμπιακά Ακίνητα). Ο κατάλογος των προς αξιοποίηση ακινήτων έχει ως εξής:

Ακίνητα ΕΤΑ και ΚΕΔ

ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ - 5.500.000 τ.μ.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΑΦΑΝΤΟΥ-ΡΟΔΟΥ - 1.500.000 τ.μ.


Ακίνητα ΚΕΔ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΡΟΔΟΣ - ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ - 80.000.000
ΠΕΛΛΑΣ - ΒΟΡΡΑΣ -ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ - 18.000.000
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ - 223.000
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΓΟΥΡΝΕΣ - 750.000
ΞΑΝΘΗΣ - ΤΟΠΕΙΡΟΥ -ΦΩΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 8.000.000
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΕΡΜΙΟΝΗ - 153.000
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΣΙΘΩΝΙΑ-ΛΙΒΑΡΙ ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥΣ - 94.000
ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗΣ - ΤΟΡΩΝΗ-ΣΥΚΙΑ - 76.000


Aκίνητα ΕΤΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΚΤΗΜΑ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - 152.000
ΠΙΕΡΙΑΣ - ΚΤΗΜΑ ΣΚΑΛΑΣ ΣΚΟΤΙΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - 427.215
ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ - 1.487.634
ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - 47.165 (χερσαία ζώνη)
thebest.gr

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Εγκαινιάσθηκε Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου



Την διαβεβαίωση ότι, πριν τη λήξη της θητείας του, θα εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το εργοστάσιο μηχανικής και βιοχημικής επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων, το οποίο θα κατασκευαστεί σε χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του νομού Αιτωλοακαρνανίας, έδωσε χθες (Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010) ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων που λειτουργεί στη θέση Μονοδένδρι του δημοτικού διαμερίσματος Λεπενούς του Δήμου Στράτου.
Το συγκεκριμένο έργο που διεκδικεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας είναι έτοιμο προς δημοπράτηση αφού έχουν ολοκληρωθεί, με το καλύτερο τρόπο, όλες οι διαδικασίες.
Μάλιστα, στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο (Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010) εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του σώματος η τροποποίηση και επέκταση των περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου.
Κατά την περίοδο λειτουργίας του το εργοστάσιο θα επεξεργάζεται τα βιοαποδομήσιμα στερεά απόβλητα όχι μόνο της 2ης Γ.Ε αλλά και των υπολοίπων τριών Γ.Ε του Νομού, τα οποία θα μεταφέρονται εκεί με ειδικά διασκευασμένα οχήματα και αφού έχουν υποστεί την απαιτούμενη προεργασία στις κατά τόπους αντίστοιχες μονάδες εκτροπής.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια προηγμένης τεχνολογίας δραστηριότητα η οποία συμβάλει στην αύξηση του χρόνου ζωής των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Αποκριμάτων ( ΧΥΤΑ) του Νομού μας οι οποίοι στην συνέχεια καθίστανται Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων ( ΧΥΤΥ).
Ωστόσο όμως με την κατασκευή και την λειτουργία αυτής της πράσινης ουσιαστικά βιομηχανικής μονάδας προκύπτουν και μια σειρά από αξιόλογα αλλά και ζωτικής σημασίας αποτελέσματα για τον Νομό μας .
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν εξαντλούνται στην σαφώς υψηλή τους περιβαλλοντική διάσταση, αλλά καλύπτουν και άλλους εξίσου νευραλγικούς για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τομείς.
«Με τα σημερινά εγκαίνια και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ κλείνει ένας μεγάλος και ιστορικός κύκλος είκοσι πέντε χρόνων αγώνων, ενεργειών και σκληρής εργασίας που φέρνει την Αιτωλοακαρνανία στη πρωτοπορία στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε όλη την Ελλάδα.
Έργα, όπως αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα, είναι έργα πολιτισμού, προστασίας της φύσης και της ζωής, έργα του μέλλοντός μας.
Ένα έργο το οποίο εκτελέστηκε με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και είμαι πραγματικά και χαρούμενος και περήφανος για το έργο αυτό γιατί το υπερασπιστήκαμε σε κάθε περίπτωση.
Έργο το οποίο είχε αρκετές αντιρρήσεις στο ξεκίνημά του και στην εξέλιξή του από εκείνους, οι οποίοι τώρα πιστεύω είναι ένθερμοι υποστηρικτές.
Ένα έργο το οποίο είναι η βάση για να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες σε σχέση με την αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων.
Είναι μια μεγάλη βιομηχανία πλέον η διαχείριση των απορριμμάτων και η αξιοποίηση τους δίνει πάρα πολλές δυνατότητες για παραγωγή ενέργειας, για ανακυκλώσιμα υλικά και για πολλές θέσεις εργασίας.
Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Δήμαρχο Στράτου τον κ. Μουρτζιάπη για τη συνεργασία που είχαμε από την εποχή που ήμουν Δήμαρχος στο Αγρίνιο και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ.
Ήταν εκείνος που και υπέδειξε τα όρια του ΧΥΤΑ και αποδέχτηκε το έργο μετά τις περιπέτειες που είχαμε στην περιοχή των ορίων του Δήμου Αγρινίου και της Νεάπολης με την απόρριψη εκείνης της πρότασης.
Αποδέχτηκε στην αρχή της θητείας του το 2003 ο κ. Δήμαρχος να γίνει εδώ το έργο και βεβαίως το υπερασπίστηκε αυτός και το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι το τέλος.
Να συγχαρώ, επίσης και να ευχαριστήσω τον προκάτοχό μου κ. Δημήτρη Σταμάτη και τους συνεργάτες του για την συμβουλή τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου καθώς επίσης και το ανάδοχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχίας» είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Ο Δήμαρχος Στράτου Δημήτρης Μουρτζιάπης, στην ομιλία του εμφανίσθηκε χαρούμενος για την δικαίωση ενός αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία, στα όρια του δήμου του, ενός πρότυπου αναπτυξιακού έργου προστασία του περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός υπογράμμισε τα εξής:
«Η επόμενη μέρα της αυτοδιοίκησης, μέσω του νέου θεσμικού πλαισίου, πρέπει να σηματοδοτήσει και νέες λειτουργίες και να προχωρήσει σε τέτοιου είδους έργα, τα οποία παρ’ ότι δεν είναι έργα βιτρίνας, είναι ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο και δίνει προστιθέμενη αξία σε κάθε πολιτικό πρόσωπο αλλά κυρίως προσφέρουν στον πολιτισμό, στην κοινωνία στην ανάπτυξη μιας περιοχής».
Να σημειωθεί ότι σύντομα δημοπρατείται και η νέα οδική πρόσβαση προς τον ΧΥΤΑ μήκους 6,6 χιλιομέτρων που θα ξεκινά νοτιοδυτικά του Καστρακίου και θα συνδεθεί με την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων.
Το έργο, προϋπολογισμού 10.650.000 €, έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. και με την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών του έργου με τις μικρότερες δυνατές οχλήσεις από τη διέλευση των απορριμματοφόρων.
Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή τελετή του αγιασμού του έργου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

ΔΩΡΙΔΑ

Πετυχημένη η Ημερίδα του Δήμου Δωρίδας για τον Καλλικράτη



Με όπλο τη γνώση


Με όπλο τη γνώση μπαίνει η δημοτική αρχή του Δήμου Δωρίδος στη νέα εποχή του Καλλικράτη, καθώς τα στελέχη της είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για τις καινοτομίες που επιφέρει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, μέσα απ' την επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσαν η δημοτική παράταξη “Δωρίδα για όλους” και ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.).



Μαζί τους και αρκετοί πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά το κέντρο “Φλόγες” στη Μανάγουλη Ευπαλίου την περασμένη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με γενικό τίτλο “Βασικές έννοιες του νέου Νόμου για την Αυτοδιοίκηση-Πρόγραμμα Καλλικράτης”.Στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Καπεντζώνης, επικεφαλής της παράταξης αλλά και νέος δήμαρχος Δωρίδος, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση των δημοτών σ' αυτή την εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι μεγάλο στοίχημα θα είναι το σημερινό ζωηρό ενδιαφέρον να διατηρηθεί και να αυξηθεί: “Θα πρέπει όλοι μας εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου να συμμετέχουμε, να είμαστε κοινωνοί της ενημέρωσης, να είμαστε συμμέτοχοι στις αποφάσεις για να μπορούμε να παράξουμε περισσότερο και ποιοτικότερο έργο” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπεντζώνης.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βασικές εισηγήσεις της ημερίδας με τον Παύλο Καμάρα, Πρόεδρο του Συλλόγου Δημάρχων Αττικής, Πολιτικός Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγο και π. Δήμαρχο Πεύκης να μιλά σχετικά με το νέο σύστημα διακυβέρνησης, τους τομείς άσκησης πολιτικής αλλά και το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου.Στις δημόσιες πολιτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και τις επιτροπές και τα συμβούλια του Δήμου αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Γεωργάκης, Πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α, Δικηγόρος και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, ενώ, τέλος, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την οικονομική οργάνωση ομιλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Μέλος του Δ.Σ του Ο.Π.Σ.Α, Διευθυντής Οικονομικών Σιβιτανιδείου Σχολής και Οικονομολόγος.
Βροχή έπεσαν οι ερωτήσεις του κοινού προς τους ομιλητές στην κουβέντα που ακολούθησε, με αρκετά θέματα να μπαίνουν στην ατζέντα, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον, αλλά και τη δίψα των πολιτών για αλληλεπίδραση με τους κατέχοντες την διαχείριση των κοινών.
Όπως δεσμεύθηκε, για άλλη μια φορά, ο νέος δήμαρχος Δωρίδος, τέτοιου είδους ενημερωτικές εκδηλώσεις θα γίνονται ανά τακτά χρονιά διαστήματα και σε κάθε περίπτωση όταν καινούργια δεδομένα προστίθενται στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των Καλλικρατικών Δήμων, ώστε όλοι να είναι “ετοιμοπόλεμοι”. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το παρών στην ημερίδα έδωσε και ο νέος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, με τον κ. Καπεντζώνη να τον καλωσορίζει και να διατυπώνει δημόσια την πρόθεση και των δύο ανδρών και συνεργασία σε ζητήματα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Ακινητοποιημένα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

και απεργιακές κινητοποιήσεις


Νέα ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό της Αττικής, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές σε εργασιακά και ΔΕΚΟ.


Σημειώνεται ότι μεταξύ των νομοσχεδίων που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι και αυτό για την εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.


Μετ΄ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις και την Τετάρτη, ημέρα της Γενικής Απεργίας
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προσανατολίζονται σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη.


Τριήμερο ταλαιπωρίας αναμένεται και για τους επιβάτες του
ΟΣΕ καθώς σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Ειδικότερα, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που καλύπτουν όλο το 24ωρο έχουν εξαγγελθεί για σήμερα, γεγονός που σημαίνει πως τα τρένα ουσιαστικά δεν θα κινηθούν. Η ΠΟΣ προχωρά επίσης σε δύο 24ωρες απεργίες την Τετάρτη και την Πέμπτη.


Σημειώνεται εξάλλου, ότι την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, σε τετράωρη στάση εργασίας 10.00 με 14.00 προχωρούν και οι οδηγοί των ταξί. Ωστόσο, αποφάσισαν λόγω της οικονομικής κρίσης, να μην εισπράττουν από τους πελάτες τους δώρο Χριστουγέννων.


Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για ένα 24ωρο να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις.


Τέλος, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα μείνουν και τα πλοία την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η
ΠΝΟ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Θύελλα αντιδράσεων

από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα


Ενστάσεις για τη διαδικασία του κατεπείγοντος και για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών και Εργασίας. Αίτημα να τίθενται στην κρίση της Βουλής οι επικαιροποιήσεις του μνημονίου αλλά και για σύγκληση της ΚΟ μετά τις γιορτές

Χωρίς περιστροφές, σε υψηλούς τόνους και έχοντας στο στόχαστρο τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη, μίλησαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών και Εργασίας του κόμματος.

Ελαβαν τον λόγο σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση και ο καθένας χωριστά διά των έντονων επισημάνσεών του έδειξε τα όρια της αντοχής του σε διαδικασίες που εκτιμούν ότι «υποβιβάζουν» τον ρόλο τους. Δεν «απείλησαν» με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου (εργασιακές σχέσεις, ΔΕΚΟ κ.ά.), αλλά άσκησαν δριμεία κριτική στον τρόπο λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης επιτιθέμενοι στους παριστάμενους υπουργούς.
Χτύπησαν «καμπανάκια», υπενθύμισαν ότι αρκετές από τις δεσμεύσεις τους ακυρώνονται εν συνεχεία και ζήτησαν για τα κρίσιμα νομοσχέδια να εξαιρεθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος. Αρκετοί βουλευτές, όπως η Βάσω Παπανδρέου και ο Π. Κουκουλόπουλος, ζήτησαν να τίθεται στην κρίση της Βουλής το μνημόνιο όταν επικαιροποιείται, ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι θα το συζητήσει στην κυβέρνηση προσθέτοντας ωστόσο: «Είστε σίγουροι ότι κάθε τρίμηνο θέλετε να φέρνουμε κάθε επικαιροποίηση στη Βουλή;».
Ο Ε. Νασιώκας πρότεινε να μην ισχύσει η κομματική πειθαρχία στη σημερινή ψηφοφορία, αλλά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν κατά συνείδηση, εισηγήθηκε να σταματήσει η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών και πρόβλεψε το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσει η αύξηση του ΦΠΑ (να μην εισπραχθεί δηλαδή). Η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή εντόπισε πρόβλημα σχεδιασμού και ζήτησε την επέκταση των κλαδικών, γιατί «η τρόικα το αμφισβητεί αυτό ακόμη», ενώ ο Ν. Σαλαγιάννης προειδοποίησε:
«Μπαίνει θέμα λειτουργίας των θεσμών του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας, όταν καλούμαστε να ψηφίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο». «Λέγατε την προηγούμενη φορά ότι σώσαμε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και τώρα αλλάζετε. Λέγατε ότι δεν θα πάρετε άλλα μέτρα και όμως τα παίρνετε - πού θα πάει αυτό;», ρώτησε η Τόνια Αντωνίου.
ΒολέςΓια τη διαδικασία του κατεπείγοντος εναντιώθηκε και ο Ανδρέας Μακρυπίδης τονίζοντας ότι έτσι έπρεπε να περάσουν μόνο τα φορολογικά - «εκεί έχει βάση, γιατί τελειώνει ο χρόνος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μετά τις γιορτές, ώστε να ακούσει ο πρωθυπουργός τις «αγωνίες και τις επισημάνσεις» των βουλευτών του, πρότεινε η Σοφία Γιαννακά και ο Ο. Κωνσταντινόπουλος μίλησε με καυστικό τρόπο για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την όλη διαδικασία: «Αυτό εδώ σήμερα είναι ομαδική ψυχοθεραπεία, αφού όλα είναι αποφασισμένα - μας εκβιάζετε με τις δόσεις του δανείου».
«Προκαλείτε κρίση της εμπιστοσύνης των βουλευτών για την κυβέρνηση», υπογράμμισε και ο Κ. Γείτονας.
Φώφη Γιωτάκη

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ Οξύτατη επίθεση στα «ρετιρέ» των ΔΕΚΟ
Μπορεί στη Βουλή ο Γ. Παπακωνσταντίνου να προσπαθούσε χθες να κατευνάσει τα πνεύματα, απαντώντας επί ώρες στα επιθετικά σχόλια των βουλευτών, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, δεν χρειάστηκε πάνω από δύο λεπτά για να οξύνει την αντιπαράθεση με εργαζομένους στις ΔΕΚΟ.
Κατά την παρέμβασή του σε ημερίδα του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, ο κ. Πάγκαλος σε μια αποστροφή του λόγου του επιτέθηκε ευθέως στα «ρετιρέ» των ΔΕΚΟ. «Υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα οι οποίες έχουν παρά πολύ ισχυρή φωνή», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και... εισέβαλε στο «διά ταύτα» του στόχου του: «Πεντακόσιοι υπάλληλοι ή εκατό ή διακόσιοι, που είναι ικανοί να κλείσουν το κέντρο της Αθήνας και να αγωνιστούν μέχρι θανάτου από τις τηλεοράσεις για τα 500 ή τα 1.000 ευρώ, τα οποία αδίκως απέκτησαν και θέλουν να διατηρήσουν».
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι πέραν των επισημάνσεων του κ. Πάγκαλου, στους συνδικαλιστικούς φορείς η ΠΑΣΚΕ αντιμετωπίζει ήδη πρόβλημα συνοχής, με στελέχη να βάλλουν κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και στην ουσία να προαναγγέλλουν σκληρή αντιπαράθεση στο εσωτερικό τους.

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές
στην Αθήνα



Στην Αθήνα και στην αίθουσα της ΟΣΥΝ, είχε καλέσει για σήμερα τα Προεδρεία των Συλλόγων της Ναυπακτίας στην Αθήνα. Παρά τα κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την δυσχέρεια μετάβασης των Προεδρείων στο κέντρο της Αθήνας, 36 Σύλλογοι έδωσαν το παρών στο κάλεσμα του νέου Δημάρχου.
Μετά τα «καλωσορίσματα», τα συγχαρητήρια και τις ευχές προς τον κ. Μπουλέ, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκρισή των στο κάλεσμα, αναφέρθηκε στο έργο που καλείτε να επιτελέσει στη Ναυπακτία κατά την ερχόμενη τετραετία και το οποίο «χαρακτήρισε» δύσκολο λόγω του μεγάλου χρέους που κληρονομεί από την απερχόμενη Δημοτική αρχή Παπαθανάση. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει πως «δεν θα πρέπει οι Σύλλογοι να απαιτήσουν χρήματα για Πολιτιστικές εκδηλώσεις» όπως εγένετο μέχρι σήμερα και ότι «θα καθιερώσει μόνο μία εκδήλωση στην έδρα εκάστου σημερινού Δήμου»!!
Επίσης ο κ. Μπουλές δήλωσε ότι είναι «εραστής του εθελοντισμού» και πως όλοι οι σύλλογοι θα πρέπει να τον βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια!
Ακόμα και για τα «σκουπίδια» των χωριών, μίλησε ο νέος Δήμαρχος, πληροφορώντας τις Διοικήσεις των Συλλόγων πως θα πρέπει να αυτά «να συγκεντρώνονται σε ένα ΜΟΝΟ σημείο και μάλιστα διαφορετικό κάθε φορά» ώστε να περιοριστούν τα έξοδα συγκομιδής των και κατ’ επέκταση του Δήμου!!!
Ο κ. Μπουλές αναφέρθηκε ακόμα στα αιτήματα των «χωριών» για συγκεκριμένα έργα με προτάσεις που θα πρέπει να παραδίδονται στον Αντιδήμαρχο που θα τοποθετήσει σε κάθε σημερινή δημοτική περιφέρεια ώστε αυτός να τα προωθήσει στον Δήμαρχο για… μελέτη!..
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουλές, αφού καταφέρθηκε πολλάκις στην απερχόμενη δημοτική αρχή και προσωπικά στον κ. Παπαθανάση, δήλωσε ότι θα προβεί στην μείωση ακόμα και του προσωπικού που εργάζεται στον Δήμο!!!
Ακλούθησαν θέσεις των Συλλόγων και ομιλίες, «ουσίας ή ξεσκονίσματος» διαφόρων συμμετεχόντων και η συνάντηση περατώθηκε αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το μέλλον και προβληματισμό.
Κάποιος μάλιστα, χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Μπουλέ και τις θέσεις του «παρόμοιες της μετά του Δ.Ν.Τ. κατάστασης στην Ελλάδα» !....
ΑΛΦΑ ΚΑΠΑ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ



ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΧΥΤΑ


Εγκαινιάζεται αύριο (Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010) στις 11:00 το πρωί, ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του νομού Αιτωλοακαρνανίας (Θέση Μονοδένδρι, τοπικού διαμερίσματος Λεπενούς του Δήμου Στράτου).
Το έργο με πλήρες τίτλο: «Κατασκευή χώρου Υγειονομικής ταφής Απορριμμάτων 2ης Γεωγραφικής ενότητας, Αποκατάσταση χωματερής Θέρμου και Κατασκευή σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Θέρμου» είναι συνολικού προϋπολογισμού: 7.769.213,93 ευρώ.
Δημοπρατήθηκε στις 6 Ιουλίου 2006 και η σύμβαση υπεγράφη στις 21 Μαρτίου 2007.
Πρόκειται για την Κατασκευή του χώρου Υγειονομικής Ταφής μη επικινδύνων Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) στην ευρύτερη Περιοχή Αγρινίου, (θέση Μονοδένδρι του Δήμου Στράτου) που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διάθεσης των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται στην 2η διαχειριστική ενότητα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και πιο συγκεκριμένα των Δήμων: Αγγελοκάστρου, Αγρινίου, Αρακύνθου, Νεάπολης, Στράτου, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Θεστιέων, Παναιτωλικού, Ινάχου, Αμφιλοχίας, Μενιδίου, Φυτειών.
Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.
Χρηματοδότηση: Ταμείο Συνοχής
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Μονάδας:
Η συνολική διαθέσιμη έκταση για το έργο ανέρχεται σε 347.788,41 μ2 .
Το γήπεδα κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α . καταλαμβάνει περί τα 125 στρέμματα .
Από αυτά τα 60 στρέμματα (45 για την διάθεση απορριμμάτων και 15 στρέμματα για τους βοηθητικούς χώρους των έργων υποδομής) θα χρησιμοποιηθούν σε πρώτη φάση για την διάθεση των απορριμμάτων που παράγονται στους πιο πάνω Δήμους.
Με την ίδια εργολαβία κατασκευάστηκε στο Δήμο Θέρμου σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων και έγινε επίσης η αποκατάσταση της χωματερής.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το ανέκδοτο της ημέρας σε τρεις λέξεις

Κι όμως, για γέλια και κυρίως για ...ΘΥΜΟ:
'Κεκτημένα δικαιώματα εργαζομένων'!!
χαχαχαχαχα!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


καν΄το τουλάχιστον σωστά.....



Ο Ταυλεράνδος, υπουργός Εξωτερικών του Μεγάλου Ναπολέοντα, έλεγε ότι πολιτική είναι το να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνισή του!Όταν λοιπόν είναι σε μεγάλο βαθμό πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους σου, βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι.

Ο πρώτος δρόμος είναι να επιλέξεις έξωθεν βοήθεια για να εξασφαλίσεις τα συμφέροντα των...πιστωτών σου δανειζόμενος τεράστια ποσά, διογκώνοντας το χρέος σου με τίμημα την εξαθλίωση του λαού σου και ο δεύτερος είναι να εξασφαλίσεις τους πολίτες σου με αυτά που θα έδινες ως τοκοχρεολύσια και να διαπραγματευτείς μονομερώς το χρέος εξασφαλίζοντας καλύτερους χρόνους αποπληρωμής με τη σύμπραξη και άλλων αδύναμων χωρών με ταυτόχρονο εξορθολογισμό του οίκου σου…


Η κυβέρνηση μας εδώ και αρκετούς μήνες επέλεξε να εξασφαλίσει τους πιστωτές της, με τη σύμφωνη γνώμη της Αντιπολίτευσης που άσχετα με το τι ψήφισε στη Βουλή δήλωσε ότι θα τιμήσει τις Μνημονιακές υπογραφές της σημερινής Κυβέρνησης αν ποτέ ανέλθει στην Εξουσία….Απόδειξη αυτού ήταν η βράβευση του Πρωθυπουργού πριν μερικές εβδομάδες από Τραπεζίτες στη Γερμανία….

Όλο αυτό σε συνδυασμό με την ατιμωρησία που επικρατεί στους πραγματικούς υπαιτίους για τη σημερινή κατάσταση είναι άξιο προβληματισμού….Η χρεοκοπία που θεωρήθηκε κατάρα, για μια χώρα που «δυστυχώς επτώχευσεν» 8 φορές ήταν τουλάχιστον ανεδαφική…..Το κοινωνικό κράτος που προστατεύει από το 2007 μόνο τις Τράπεζες είναι τουλάχιστον ύποπτο….Οι μηδαμινές προοπτικές ανάπτυξης με τη ταυτόχρονη παραχώρηση γης και ύδατος (και όχι μόνο, ο νοών νοείτω) στους πιστωτές είναι τουλάχιστον εγκληματικές, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την εθνική κυριαρχία…..

Ο φαύλος αυτός κύκλος δε πρόκειται να επιλύσει αλλά αντίθετα όσο θα περνάει ο καιρός θα δημιουργεί σύνθετα προβλήματα….Το σταυροδρόμι είναι ακόμη ανοιχτό και ενώ όλοι έχουν μιλήσει έχει αγνοηθεί ο βασικός πρωταγωνιστής…Ο λαός…..

Έστω και τώρα πρέπει να αναδειχθούν οι δρόμοι, να εξαντληθούν τα διπλωματικά «αποθέματα» με τους εταίρους και να διενεργηθεί δημοψήφισμα….


Αλλιώς φοβάμαι ότι η Επανάσταση στην Αργεντινή θα ωχριά μπροστά σε αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα.


από topsaxtiri)

ΦΟΡΟΚΑΡΤΕΣ

Φοροκάρτα με δώρο φόρους αντί για αποδείξεις

Πρόσθετη έκπτωση φόρου για τους χρήστες της και μείωση 1% του ΦΠΑ. Οι φορολογούμενοι θα την παραλαμβάνουν από τις τράπεζες και θα την ενεργοποιούν μέσω sms
Της Μαρίας Βουργάνα
Με κίνητρο την έκπτωση φόρων, το υπουργείο Οικονομικών βάζει στη ζωή μας τη «φοροκάρτα» από τις αρχές του 2011. Η κάρτα αποδείξεων θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και θα τους απαλλάξει από τη «χαρτούρα» των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να ελέγχει on line τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων.
Ενεργοποίηση
Η «φοροκάρτα» θα είναι ανώνυμη και η χρήση της θα είναι προαιρετική. Οι φορολογούμενοι θα την παραλαμβάνουν από τις τράπεζες και θα την ενεργοποιούν μέσω sms. Στη μία όψη θα έχει το σήμα του υπουργείου Οικονομικών και ένα 19ψήφιο νούμερο και στην άλλη το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει.
Η ενεργοποίησή της και η αντιστοίχηση του 19ψήφιου αριθμού με το ΑΦΜ του φορολογούμενου - κατόχου της κάρτας θα γίνεται μόνο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και όχι από τις τράπεζες. Μόλις ο φορολογούμενος παραλάβει την κάρτα θα πρέπει να ενημερώσει τη ΓΓΠΣ. Η ενημέρωση αυτή θα γίνεται είτε μέσω διαδικτύου είτε με ένα γραπτό μήνυμα sms από κινητό τηλέφωνο.
Το μήνυμα θα περιέχει τον ΑΦΜ του φορολογούμενου και το 19ψήφιο αριθμό της κάρτας. Η αποστολή του μηνύματος θα γίνει σε ενιαίο 5ψήφιο αριθμό για όλους του ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και θα κοστίζει 11 λεπτά.
Με τη λήψη του μηνύματος θα ελέγχεται η ορθότητα του ΑΦΜ. Σε περίπτωση ορθής καταχώρησης των δεδομένων θα στέλνεται απάντηση της μορφής «Επιτυχής δήλωση», ενώ σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης θα στέλνεται ανάλογη απάντηση, όπως ο ΑΦΜ που δηλώσατε δεν είναι έγκυρος, ο αριθμός της κάρτας δεν είναι έγκυρος.
Το έργο της δήλωσης αντιστοίχισης κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω sms ανατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην εταιρεία M-Stat A.E.
Κάθε φορολογούμενος μπορεί να βγάλει και δεύτερη κάρτα για να τη χρησιμοποιήσει κάποιο μέλος της οικογένειας π.χ. παιδιά με τις αγορές να πιστώνονται στο ΑΦΜ του γονιού.
Μέσω τράπεζας
Στην κάρτα θα «περνάνε» όλες οι αγορές, ανεξαιρέτως ποσού και θα καταγράφονται μέσω της τράπεζας. Οι συναλλαγές θα γίνονται είτε ?ε μετρητά είτε ?ε τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και οι φορολογούμενοι απλά θα δίνουν στους καταστη?ατάρχες τη φοροκάρτα τους για να την περάσουν από τα μηχανήματα ΡΟS που χρησιμοποιούνται σήμερα για τις πιστωτικές κάρτες. Αυτόματα στον «λογαριασμό» του κάθε φορολογούμενου θα πιστώνεται το ποσό της αγοράς που θα μετρά αντί για απόδειξη για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο εκτιμά ότι θα αυξηθούν τα έσοδα, καθώς εκ των πραγμάτων οι επιχειρήσεις ούτε το ΦΠΑ θα μπορούν να κρύψουν ούτε να μη δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα.
Μελετούν 2 κίνητραΣτο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν τα κίνητρα που θα κάνουν ελκυστική τη χρήση της φοροκάρτας. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι:
1. Επιστροφή ΦΠΑ. Κάθε φορά που ο καταναλωτής θα χρησιμοποιεί τη φοροκάρτα του θα έχει επιστροφή ΦΠΑ 1%. Ετσι, αν αγοράζει τρόφιμα που θα επιβαρύνονται από 1η Ιανουαρίου ?ε ΦΠΑ 13%, θα μπορεί να τον μειώσει σε 12% και ομοίως αν αγοράζει ένα προϊόν ?ε συντελεστή 23%, θα είναι σαν να πληρώνει ΦΠΑ 22%.
2. Μεγαλύτερη έκπτωση φόρου για όσους χρησιμοποιούν την κάρτα αποδείξεων στις συναλλαγές τους.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

Μεγαλύτερες περικοπές στις ΔΕΚΟ για το 2012, μείωση του προσωπικού και μετατάξεις και εντός της Κεντρικής Κυβέρνησης, αναθεώρηση των κοινωνικών επιδομάτων και αναθεώρηση επικουρικών συντάξεων, είναι τα επόμενα βήματα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων που ζητεί η Ε.Ε. στην πορεία υλοποίησης του μνημονίου. Μέσα στο κείμενο και υπό την αίρεση της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση, αναφέρονται σε πολύ γενικές γραμμές και οι μεταρρυθμίσεις της επόμενης μέρας.
Στις προβληματικές ΔΕΚΟ, διευκρινίζει ότι η περικοπή των 800 εκατ. ευρώ, που πρέπει να επιτύχει το Δημόσιο, δεν είναι ονομαστική. Αφορά στο καθαρό δημοσιονομικό όφελος, αν από τις περικοπές αφαιρεθούν οι απώλειες σε φόρο εισοδήματος και οι μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές που θα προκύψουν από την αναδιάταξη του προσωπικού των δημόσιων επιχειρήσεων.
Αναφέρεται ξεκάθαρα και σε συνέχιση της μεταρρύθμισης στις κρατικές επιχειρήσεις για τα επόμενα χρόνια, οι οποίες θα συμφωνηθούν με την ελληνική κυβέρνηση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο κείμενο της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονίου δεν περιέχεται χωρίο της πρώτης αξιολόγησης, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε συμφωνία με την κυβέρνηση για την περικοπή ύψους 1,5 δισ. από τις κεφαλαιακές μεταβιβάσεις στις ΔΕΚΟ για το 2012.

Ενιαία αρχή πληρωμής

Σε ό,τι αφορά την κεντρική διοίκηση, δίνεται έμφαση στην περιστολή του μισθολογικού κόστους κατά 500 εκατ. ευρώ, που θα προκύψει από την πλήρη εφαρμογή της ενιαίας αρχής πληρωμής, αλλά και της θέσπισης ενός νέου μισθολογίου. Δεν παραλείπονται όμως και σχόλια για το αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, την απαρέγκλιτη τήρηση του κανόνα 1 (πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις), αλλά και για αναδιάρθρωση του προσωπικού, με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και σύνδεση των αυξήσεων των μισθών και την παραγωγικότητα εργασίας. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται και η αναδιοργάνωση των διοικητικών μονάδων της κεντρικής διοίκησης. Με άλλα λόγια, την επαναξιολόγηση των γενικών και ειδικών γραμματειών των γενικών διευθύνσεων και των διευθύνσεων, σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητα και τις θέσεις εργασίας.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα, η Ε.Ε. επιμένει πως οι αλλαγές που έγιναν ως τώρα ήταν από τις τολμηρότερες που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, τονίζει ότι, αν η έκθεση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής δείξει αύξηση της ασφαλιστικής δαπάνης μεγαλύτερη από 2,5% του ΑΕΠ την περίοδο 2010 - 2060, θα χρειαστούν και νέες προσαρμογές.
Ανεξάρτητα όμως από το βασικό ασφαλιστικό σύστημα, διαχωρίζεται το θέμα των επικουρικών, όπου γίνεται σαφής η απαίτηση για αλλαγές, με στόχο τη βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων.

Κοινωνικά επιδόματα

Στην ίδια κατεύθυνση επιμένει στο σχέδιο της αναθεώρησης των κοινωνικών επιδομάτων (χαιρετίζει μάλιστα την περικοπής των πολυτεκνικών επιδομάτων), με στόχο, όπως λέει, τη μεγαλύτερη αποδοτικότητά τους προς το κοινωνικό σύνολο. Επισημαίνει δε ότι, ενώ η Ελλάδα δεν δίνει (ως ποσοστό του ΑΕΠ) λιγότερα χρήματα σε κοινωνικές μεταβιβάσεις (πλην των συντάξεων), έχει πενιχρά αποτελέσματα στο πεδίο της μείωσης του κινδύνου της φτώχειας.
Στο φορολογικό, τονίζεται ότι η κακή επίδοση των εσόδων οφείλεται στην κακή επίδοση και την διαφθορά των δημόσιων υπαλλήλων που ασχολούνται με τη συλλογή φόρων. Στην κατεύθυνση αυτή, η Commission αναμένει ένα νομοσχέδιο που θα βάζει τα πράγματα στη θέση του, ενώ για την αρχή του επόμενου έτους αναμένει και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης κινδύνου για το φορολογικό σύστημα που θα παρακολουθεί σε πάγια βάση την είσπραξη και θα προχωρά σε διορθώσεις.
Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η έκθεση κάνει την εκτίμηση ότι μόνο από τη μερική απελευθέρωση της αγοράς λιγνίτη με την είσοδο ιδιωτών αναμένεται μια αύξηση κατά 1.500 θέσεις εργασίας, ενώ η ένταξη ιδιωτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες και μαζί μεγάλες επενδύσεις σε ένα τομέα αιχμής.
Τέλος, το κείμενο της Επιτροπής ασκεί έντονη κριτική και για την καθυστέρηση στην έγκαιρη αποστολή μηνιαία στοιχείων για τη Γενική και την Κεντρική Κυβέρνηση, αλλαγές που, όπως τονίζεται, θα έπρεπε να έχουν αρχίσει να υλοποιούνται από το φθινόπωρο.

Παρέμβαση στα Ταμεία ασφάλισης

Νέες παρεμβάσεις στο χώρο των ασφαλιστικών Ταμείων σχεδιάζει η κυβέρνηση, σκοπεύοντας -όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι- να επιτύχει οικονομίες κλίμακας στη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο αναμένεται να προωθηθεί εντός της εβδομάδος στη Βουλή, προβλέπεται η σύσταση Οργανισμού Υγείας και η ενοποίηση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών πέντε Ταμείων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τα ακόλουθα Ταμεία: ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΟΓΑ ΟΠΑΔ και Οίκος του Ναύτη.
Οπως σημειώνεται αρμοδίως, η ενοποίηση αυτή δεν πρόκειται να θίξει τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες, ούτε το καθεστώς των ιατρών που υπηρετούν ή είναι συμβεβλημένοι με τα προαναφερόμενα Ταμεία.
naftemporiki

SMS


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Παπανδρέου: "Θα συνεχιστούν οι διαρθρωτικές και θεσμικές αλλαγές το 2011"


Θα συνεχιστούν οι διαρθρωτικές και θεσμικές αλλαγές το 2011 σε Δημόσιο, Δικαιοσύνη και Παιδεία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην παρουσίαση του εθνικού σχεδίου για τις εξαγωγές. Απευθυνόμενους στους επιχειρηματίες, ο κ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι και η κυβέρνηση θέλει λιγότερους φόρους, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν από κοινού με την πολιτεία την φοροδιαφυγή.
Ο κ. Παπανδρέου παράλληλα, τόνισε ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι νέες βάσεις με νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις που να μην αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα σε μια δυναμική αναπτυξιακή προσπάθεια.
Ακόμα, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και δεν μπήκαμε σε κρίση επειδή δεν μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη χώρα, αλλά μπήκαμε σε κρίση διότι είχαμε τις δυνατότητες και δεν τις αξιοποιήσαμε ή μάλλον τις απαξιώσαμε και αυτό μας προσθέτει ευθύνες για το μέλλον. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Ελλάδα και να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και θαύματα, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για προσέλκυση επενδύσεων και αναβάθμιση της αξιοπιστίας της χώρας μας». «Πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι βασικός στόχος του νέου εξαγωγικού σχεδίου, που ανακοίνωσε το υπουργείο, είναι η προ-χρηματοδότηση των εξαγωγών και η επιστροφή του εξαγωγικού ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το σχέδιο για την εξωστρέφεια αφορά στην υιοθέτηση ενός εθνικού »brand» έως και την ανασύσταση φορέων καθώς ο ΟΠΕ και ο ΟΑΕΠ θα αποκτήσουν νέους ρόλους (π.χ. ο ΟΑΕΠ θα γίνει πελατοκεντρικός μέσα στο 2011) και θα συνεργάζονται με τον ΕΟΤ και το Invest in Greece για να υπάρχει γνώση των σχεδιασμών όλων των φορέων για την ενιαία βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.
Κοινό λογότυπο και ένα κοινό σύστημα προϊόντων θα δημιουργηθούν σε αυτό το πλαίσιο και όπως είπε ο υπουργός, όλα τα υπουργεία και οι εμπορικοί ακόλουθοι θα είναι σε συνεχή συνεργασία και συντονισμό κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ παράλληλα και οι σύνδεσμοι των εξαγωγέων και τα επιμελητήρια θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κινήματος εξωστρέφειας.
Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης σχετικά με το θέμα του ΦΠΑ, ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και πρόσθεσε ότι σήμερα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου η προδημοσίευση του προγράμματος ύψους 30 εκατ. ευρώ που είναι ο προπομπός του ταμείου εξωστρέφειας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάσπαση του ευρώ

«βλέπουν» τα αμερικανικά funds


Συγκλίνουσες απόψεις για τη πιθανή διάλυση του ευρώ ή την έξοδο από αυτό ορισμένων χωρών-μελών της Ευρωζώνης – όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία – εκφράζουν αρκετοί Αμερικανοί διαχειριστές επενδυτικών ταμείων.Συγκεκριμένα, ο Τζιμ Ρότζερς, συνιδρυτής με τον Τζορτζ Σόρος του επενδυτικού ταμείου Quantum Fund, δήλωσε, στο πλαίσιο συνέδριου που διοργάνωσε το Reuters για τις επενδυτικές προοπτικές το 2011, ότι η διαχείριση της κρίσης χρέους της Ευρώπης είναι κακή και θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος του κοινού νομίσματος. «Οι ευρωπαίοι διαβρώνουν την αξία του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε, προβλέποντας ότι «το ευρώ δεν θα υφίσταται σε 10-15 χρόνια». Ο κ. Ρότζερς χαρακτήρισε το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας κακό από οικονομική και ηθική άποψη. Η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορεί να είναι οι επόμενες δύο χώρες που θα ζητήσουν βοήθεια, τόνισε.
Δυσοίωνες, ωστόσο, ήταν οι προβλέψεις του και για την αμερικανική οικονομία, για την οποία προέβλεψε μία ή και δύο «χαμένες» δεκαετίες, εξαιτίας της αύξησης του δημόσιου χρέους που προκαλεί η διάσωση των προβληματικών τραπεζών, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει τρεις Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων, οι οποίοι προέβλεψαν τη χρεοκοπία της Αργεντινής τον Δεκέμβριο του 2001, οι οποίοι θεωρούν ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει πολλά κοινά στοιχεία με την κρίση της Αργεντινής.
Ο Τζόζεφ Μπάιντερ, σήμερα επικεφαλής επενδύσεων στο Ταμείο Consilium Investment Management, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία θα αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους και θα αφήσουν το ευρώ. Ο κ. Μπάιντερ αγοράζει ασφάλιστρα για τον κίνδυνο χρεοκοπίας (credit default swaps) των τριών χωρών, καθώς επίσης και της Ιταλίας και του Βελγίου. Στοιχηματίζει, επίσης, εναντίον ομολόγων χαμηλότερης διαβάθμισης που έχουν εκδώσει ευρωπαϊκές τράπεζες. «Πιθανόν να υπάρξει μία αναδιάρθρωση χρέους πριν από το τέλος του επόμενου έτους», είπε ο κ. Μπάιντερ.
Ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου σε κεφάλαια ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα, είπε στη τηλεόραση του CNBC ότι η Πορτογαλία πιθανότατα θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ και ορισμένες χώρες θα εγκαταλείψουν το ευρώ, στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι οικονομίες τους αποκλίνουν από την οικονομία της Γερμανίας.
Ο Ρόμπερτ Κένιγκσμπέργκερ, επικεφαλής επενδύσεων του Ταμείου Gramercy αγοράζει swaps στην Ευρώπη για να καλύψει τις θέσεις που έχει σε αναδυόμενες αγορές ομολόγων. «Η νομισματική ακαμψία και οι δημοσιονομικές παγίδες στην περιφέρεια της Ευρώπης σήμερα, μοιάζουν αρκετά με της Αργεντινής το 2001″, λέει και προσθέτει: «Η απόφαση θα είναι πολιτική, όχι οικονομική. Μία καθαρά οικονομική απόφαση θα είχε οδηγήσει την Ελλάδα ήδη στη χρεοκοπία και αρκετές άλλες χώρες από κοντά».
Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg σχετικές δηλώσεις έκανε και ο κ. Ντομίνγκο Καβάλο, υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, που παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2001 όταν η χώρα του χρεοκόπησε, σύμφωνα με τις οποίες, το ΔΝΤ και η ΕΕ πρέπει να αγοράσουν σε τιμές αγοράς όλο το χρέος της Ελλάδας και Ιρλανδίας, σε μία διαδικασία συντεταγμένης αναδιάρθρωσής του, ενώ Πορτογαλία και Ισπανία πρέπει να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και το φορολογικό σύστημα. «Αν Ε.Ε. και ΔΝΤ δεν δράσουν με νέα μέτρα γρήγορα, μπορεί να πληγούν οι κυβερνήσεις, επειδή οι πολίτες σε αυτές τις χώρες δεν θα αντέξουν τον αποπληθωρισμό και την ύφεση, που συνοδεύουν τη δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ο κ. Καβάλο, συμπληρώνοντας ότι «θα υπάρξει πολιτική κρίση με ακραίο τρόπο, όπως συνέβη στην Αργεντινή».

ΠΗΓΗ: polis

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Νίκησε εκτός έδρας Αστέρας

Σ'ενα παιγνίδι που κυριάρχησε το πάθος η δύναμη και το πείσμα για τη νίκη ο Ναυπακτιακός έκανε την υπέρβαση και απέδρασε από τις Σέρρες με το εντυπωσιακό 0 - 3 επί του τοπικού Οδυσσέα.
Ο Ναυπακτιακός κλήθηκε να τα βάλει με την εσωστρέφεια του ,τα πολλά και δύσκολα προβλήματα μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις των Θέμελη και Παναγιωτόπουλου, την δύναμη της έδρας των γηπεδούχων και τις κακές καιρικές συνθήκες με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
Αυτό λοιπόν που έκανε ή μάλλον αυτό που έπρεπε να είχε κάνει η ομάδα εδώ και καιρό το έκανε σήμερα.Να βάλει δύναμη στο παιγνίδι της και πείσμα στον αγώνα.
Με τον γνωστό και αγαπημένο του τρόπο ο Παπαποστόλου στο 38' ανοιξε το σκορ για την ομάδα με απευθείας κτύπημα φάουλ.Το 0 - 2 ήρθε στο 72' με σουτ μέσα από την περιοχή με τον Γλωσσόπουλο,και στο 84' ο Μαχαιρούδης με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0 - 3.
Μια νίκη που εκτός από τους πόντους η ομάδα την χρειαζόταν για πολλούς και διάφορους λόγους αφού έπαιζε ίσως το τελευταίο χαρτί της.
Υστερήσας δεν υπήρξε. Όλοι προσπάθησαν. Ίσως θα πρέπει να αναφερθούμε λίγο περισσότερο στο νεαρό πορτιέρο της ομάδας τον Βασιλακόπουλο που έδωσε το παρών όπου χρειάστηκε,αλλά και στον Γαβρίνα που αντικατέστησε τον Παναγιωτόπουλο που αποχώρησε και αυτός μετά τον τερματοφύλακα Θέμελη.
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Φωκικός - Νίκη Βόλου 3 - 1
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Δόξα Κρανούλας 1 - 0
Τύρναβος- Ζάκυνθος 1 - 1
Κοζάνη - Μ.Αλέξανδρος Ηράκλειας 3 - 1
Αναγέννηση Επανομής - Καλλονή 1 - 0
Οδυσσέας Αν . Σερρών - Ναυπακτιακός 0 - 3
Εορδαϊκός - Αετός Σκύδρας 0 - 0
ΑΕ Ποντίων Κατερ. - Μακεδονικός 13/11
Ρεπό Εθνικός Φιλιπιάδας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΑΝΟΜΗ 24
ΚΑΛΛΟΝΗ 23
ΦΩΚΙΚΟΣ 22
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 20
ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ 18
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 17
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 17
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 17
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝ 16
ΚΟΖΑΝΗ 16
ΕΘΝ.ΦΙΛΙΠ 15
ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔ.14
ΜΑΚΕΔΟΝ. 12
ΟΔΥΣ.ΑΝΑΓ. 12
ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ 12
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡ.11
ΝΑΥΠ.ΑΣΤ. 10
Από ένα αγώνα λιγότερο Πόντιοι και Μακεδονικός που αγωνίζονται τη Δευτέρα
ΠΗΓΗ: navmaxia.blogspot.com

ΕΛ.ΑΣ.


ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Μεταξύ των 296 σε ολόκληρη τη χώρα
συμπεριλαμβάνονται 6 σταθμοί της Αιτωλ/νίας
5 σταθμοί της Φωκίδας
και 2 της Ευρυτανίας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ.7001/2/1435-ξε από 26-11-2010 Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ.Β΄1901/3-12-2010 καταργούνται 296 Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και μεταξύ αυτών:

Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αντιρρίου, Αράχοβας, Πλατάνου και Σίμου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Καινούργιου και Χαλκιοπούλου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Κρικέλλου και Αγίας Τριάδος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας και
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Δεσφίνας, Αγίου Σπυρίδωνα, Γλυφάδας, Μοναστηρακίου και Πολυδρόσου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κυκλοφόρησαν «τα Ναυπακτιακά» αλλά..
καθυστερημένα για τον Γιώργο!

Κυκλοφόρησε το cd με το μουσικό έργο του αείμνηστου πασίγνωστου στιχουργού Γιώργου Πιά « τα Ναυπακτιακά» στο οποίο συμμετέχουν Ναυπάκτιοι καλλιτέχνες, τραγουδιστές και Μουσικοί.
Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο του Γιώργου Πιά μαζί με άλλα τραγούδια του πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Ναυπακτιακό λαό σε ειδική συναυλία που πραγματοποιήθηκε πριν δυό χρόνια, καλοκαίρι, στο χώρο της Πλαζ στην Ψανή και απέσπασε άριστες κριτικές και κατενθουσίασε τα κοινό. Έκτοτε ο Γιώργος Πιάς είχε βάλει «σκοπό της ζωής του» να κυκλοφορήσει το έργo του σε cd πλην όμως, «διάφοροι φίλοι του» έγιναν εμπόδιο στο να δει το όνειρό του να πραγματοποιείται. Τελικά σήμερα και ένα χρόνο μετά το θάνατο του μεγάλου στιχουργού μας, το cd κυκλοφόρησε από το Σωματείο «Ο Ορφέας» με την βοήθεια του Δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση και συνοδεύεται από μια συλλεκτική έκδοση που περιέχει 36σέλιδο ένθετο με όλα τα τραγούδια αναλυτικά και τους καλλιτέχνες, στοιχεία για την πόλη της Ναυπάκτου και τις γύρω περιοχές, φωτογραφίες κ.α., φιλοτεχνημένο από τον Ναυπάκτιο ζωγράφο Γιάννη Αρτινόπουλο.
Μάλιστα σύμφωνα με το Σωματείο «Ο Ορφέας» την έκδοση αυτή την «αφιερώνει στον Γιώργο Πιά και στον Χρήστο Γλαβίνο που δεν βρίσκονται πια κοντά μας για να το χαρούν όπως επιθυμούσαν»!
Επειδή ο αείμνηστος Γιώργος Πιάς ήταν φίλος και συνεργάτης της εφημερίδας μας θα μας επιτρέψετε να γνωρίζουμε περισσότερα για την περίπτωση και εν καιρώ να τα παρουσιάσουμε, για να μην υπάρχουν άτομα που ενώ υπήρξαν εμπόδιο στο να χαρεί ο στιχουργός μας τα έργα του εν ζωή, να παρουσιάζονται σήμερα ως.. «ευεργέτες» ιδιοποιούμενοι τον κόπο του και τα ταλέντο του. Το θεωρούμε τουλάχιστον… βλασφημία!..


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο" Δεκεμβρίου

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Ο “Κ. Κονίδας” στο… επάγγελμά του!



Μπορεί ο Κώστας Κονίδας να απέτυχε στις τελευταίες εκλογές στην Τ.Α. κατά τις οποίες ήταν υποψήφιος για Δήμαρχος Ναυπακτίας αλλά… «άνεργος» δεν μένει!... Οι φήμες(;) τον θέλουν να «παίρνει αξιώματα» και επί… ΠαΣοΚ!.. Μάλιστα οι φήμες καθημερινά «εντείνονται» ύστερα και από την δήλωσή του ότι «θα παραιτηθεί απ δημοτικός σύμβουλος»!...
Βέβαια, αυτή τη φορά, φαίνεται να μην «απομακρύνεται» από το… βασικό του επάγγελμα, που είναι η δικηγορική!..
Σύμφωνα με τις «φήμες»(;), ο κ. Κονίδας, «προορίζεται» για μια θέση καθόλου ευκαταφρόνητη και οι «διαδίδοντες τις φήμες» όσο και αν «ζηλεύουν» θεωρούν ότι θα «πετύχει ως Συνήγορος του Πολίτη»!...
Μάλιστα αναγνώστης μας, μάλλον αντίθετος στις τελευταίες εκλογές, μας τηλεφώνησε σήμερα και δήλωσε «εξοργισμένος» με «αυτή την εξέλιξη» συσχετίζοντάς την ίσως με την «δεύτερη εκλογική Κυριακή» που εξελέγη Δήμαρχος κ. Μπουλές.
Σε αυτές τις «φήμες» δεν στάθηκε δυνατόν να έχουμε, μέχρι στιγμής, κάποια δήλωση του κ. Κονίδα!.. Μόλις κατορθώσουμε να την έχουμε, θα την αναρτήσουμε!...
Υπομονή λοιπόν αλλά πολύ θα θέλαμε να μάθουμε το τι εσείς πιστεύετε για τις…. «φήμες»!


ΠΗΓΗ: «Νέο Άστρο»

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ


Θέμελης: "Κάποιοι μας γύρισαν την πλάτη"

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ξεκίνησε να ψάχνει και τυπικά από το πρωί της Πέμπτης ο Αστέριος Θέμελης, καθώς έκανε τις οικονομικές υποχωρήσεις που απαιτούσε η περίσταση και έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ναυπακτιακό Αστέρα.Λίγη ώρα μετά το "διαζύγιό" του με τον σύλλογο, έπειτα από 6 μήνες συνεργασίας, ο έμπειρος πορτιέρο έκανε τον απολογισμό του στη mikriliga.com: "Είχαν γίνει λάθη από το καλοκαίρι στην ομάδα και το βασικότερο όλων, ήταν πως άφησαν κάποιοι τον Λάμπρο Χρυσανθακόπουλο να αποχωρήσει. Όπως φάνηκε, αυτοί που έμειναν πίσω, δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος κι εκείνος ήταν ο μόνος που στήριζε οικονομικά. Μετά το διπλό που κάναμε στον Μακεδονικό κι ενώ είχαμε αλλάξει προπονητή, ζητήσαμε τη στήριξη της διοίκησης, ωστόσο κάποιοι γύρισαν την πλάτη κι απομακρύνθηκαν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οργανωμένους του Ναυπακτιακού για τη στήριξη και την αγάπη που μου έδειξαν. Εύχομαι στους πρώην συμπαίκτες μου να πετύχουν τον στόχο της ομάδας.Αντιλαμβάνομαι την οικονομική και αγωνιστική κατάσταση του συλλόγου και για τον λόγο αυτό, έκανα κάποιες υποχωρήσεις για να βρεθεί η λύση".


Στο μεταξύ, πολύ κρίσιμες για το μέλλον του Ναυπακτιακού είναι οι επόμενες μέρες, καθώς η διοίκηση προσανατολίζεται στην πρόταση σημαντικής μείωσης αποδοχών προς τους παίκτες. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, τότε τον δρόμο των Θέμελη, Παναγιωτόπουλου και Κουτελιέρη, θα ακολουθήσουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές με μεγάλα συμβόλαια.


mikrilinga

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010


Συνελήφθησαν.... "ψευτοπαραγωγοί"



Στα «δίχτυα» του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα ειδικά μεικτά συνεργεία της υπηρεσίας, στη θέση ΔΕΜΑ της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων.
Εντοπίστηκε συσκευαστήριο από το οποίο ¨ψευτοπαραγωγοί¨ προμηθεύονταν κηπευτικά προϊόντα χωρίς παραστατικά στοιχεία, τιμολόγια και δελτία αποστολής.
Ειδικότερα το κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών προσπάθησε να διοχετεύσει στις λαϊκές αγορές, με άνομη πρακτική, μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών, με σκοπό να τα εμφανίσουν ως προϊόντα δικής τους παραγωγής.
Ήδη τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχουν διαβιβαστεί στο Ταμείο Λαϊκών Αγορών, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο ΣΔΟΕ.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «πιάνει την άκρη του νήματος» στην παράνομη διακίνηση οπωροκηπευτικών αυτής της μορφής.
«Το κουβάρι της παράνομης διακίνησης προϊόντων είμαστε αποφασισμένοι να το ξετυλίξουμε» τονίζει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ντίνος Ρόβλιας. «Τα κλιμάκια ελέγχου του Υπουργείου μας επαγρυπνούν και σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα κυκλώματα που δρουν παράνομα και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και παραπλανούν τον καταναλωτή. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη στην αγορά και να εφαρμοστεί ο νόμος. Συγχαίρω θερμά τους υπαλλήλους του Υπουργείου μας που αποκάλυψαν το συγκεκριμένο θέμα».


Η έκθεση ελέγχου.

Αθήνα 7 - 12 - 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Αρ. Πρωτοκόλλου: Y1-2692
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

Αρ. Πρωτοκόλλου Υ1 - 2692



Προς: - Ταμείο Λαϊκών Αγορών
Κάνιγγος 20, Αθήνα - Δ.Ο.Υ. Μεγάρων
Τ.Κ. 101 81 - Σ.Δ.Ο.Ε.
Πληροφορίες : Μπιτζούνης Δημήτριος
Τηλέφωνο : 210-3893290
Fax : 210-3805341


ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ




Στις 3-12-2010 ημέρα Παρασκευή οι κάτωθι υπογράφοντες 1)Μπιτζούνης Δημήτριος, 2) Τζιώκας Χαράλαμπος, 3) Σχινάς Ηλίας και 4) Κολτούκης Ηλίας ύστερα από εντολή της Υπηρεσίας μας μεταβήκαμε στην περιοχή των Μεγάρων κατά τις μεσημεριανές έως τις βραδυνές ώρες της ημέρας για έλεγχο σε συσκευαστήρια και παραγωγούς σχετικά με την παραγωγή και διακίνηση κηπευτικών.

Α) Στη θέση ΔΕΜΑ της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων και σε υπόστεγο χώρο εντοπίσθηκαν αγροτικά αυτοκίνητα είτε φόρτωναν, είτε πήγαιναν να φορτώσουν κηπευτικά είδη. Διενεργήθηκε έλεγχος στον συγκεκριμένο υπόστεγο χώρο από ώρα 17.30 μέχρι 19.30 και διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:


1. Στο χώρο υπήρχε δεξαμενή νερού όπου κατά την ώρα του ελέγχου έπλεναν διάφορα λαχανικά, ακόμη υπήρχε χώρος ψυγείου με 50 κλούβες κηπευτικών εντός αυτού και χώρος γραφείου.
Ως υπεύθυνος εμφανίστηκε ο ….. που δηλώνει ως συσκευαστής Νωπών οπωρολαχανικών.
Γνώρισε στο κλιμάκιο ότι ο ίδιος, η σύζυγος και ο γιός του καλλιεργούν πολλά στρέμματα στην γύρω περιοχή του συσκευαστηρίου με κηπευτικά είδη τα οποία τα διακινούν προς την κεντρική αγορά Αθηνών ΚΑΑ, καθώς και σε επαγγελματίες πωλητές Λαϊκών Αγορών.


Στο χώρο βρέθηκαν τρία μπλοκ Δελτίων Αποστολής ως εξής:
…. ΕΔΡΑ …., Μέγαρα, Τ.Κ. 19100, Α.Φ.Μ. …., Δ.Ο.Υ. Μεγάρων
….. Λαχανοκηπουρός ΕΔΡΑ ….., Μέγαρα, Τ.Κ. 19100, Α.Φ.Μ. ….., Δ.Ο.Υ. Μεγάρων
….. Παραγωγός κηπευτικών ΕΔΡΑ …., Μέγαρα, Τ.Κ. 19100, Α.Φ.Μ. …., Δ.Ο.Υ. Μεγάρων


Στο χώρο του γραφείου του συσκευαστηρίου βρέθηκε τετράδιο στο οποίο ανέγραφαν ανά ημέρα τις ποσότητες που πούλαγαν σε διάφορα προϊόντα
Συγκεκριμένα αναγράφοντο τα ονόματα των:
…. (είναι παραγωγός πωλητής Λαϊκών Αγορών)
….. (είναι παραγωγός πωλητής Λαϊκών Αγορών)
…… (είναι παραγωγός πωλητής Λαϊκών Αγορών)
….. αγνώστου επιθέτου (αγνώστου ιδιότητας


Ο …. και η ….. μας δήλωσαν ότι δεν εκδίδουν παραστατικά πώλησης στους παραγωγούς που αγοράζουν. Τα Τιμολόγια-Δελτία Αποστολής για τους επαγγελματίες Λαϊκών Αγορών μας δήλωσαν ότι βρίσκονται στο σπίτι τους στα ΜΕΓΑΡΑ.
Ακόμα βρέθηκε στο συσκευαστήριο του ….:

Το υπ’αριθμ ΥΡΒ-…. ΙΧ Φορτηγό κλειστό αυτοκίνητο το οποίο είχε ο …. στο οποίο είχε φορτώσει:
-20 κιλά σπανάκι
-30 κιλά μαρούλια
-10 κιλά πράσσα
-10 κιλά μαϊντανό
-10 κιλά άνιθο
-10 κιλά κρεμμύδια
-10 κιλά χόρτα ιταλικά τα οποία όπως δήλωσε τα αγόρασε από το εν λόγω συσκευαστήριο χωρίς παραστατικά στοιχεία. Ακόμη δήλωσε ότι η σύζηγός του …. δηλώνει Αγρότισα και πωλεί τα προϊόντα της στην Γ’λαϊκή Αγορά Πειραιά και τα παραπάνω είδη θα τα πωλούσε στην εν λόγω Λαϊκή Αγορά.

Το υπ’αριθμ. ΗΑΖ-… αυτοκίνητο ήρθε στο εν λόγω συσκευαστήριο κατά την ώρα του ελέγχου με οδηγό τον ….. ο οποίος είναι παραγωγός στην Α’Λαϊκή Αγορά Πειραιώς. Ήταν φορτωμένο με 15 κλούβες άδειες στις οποίες εξωτερικά αναγράφετο η επωνυμία του συσκευαστηρίου και τις οποίες άφησε στο συσκευαστήριο. Αρνήθηκε να μας δηλώσει ότι αγοράζει από τον κύριο Δ...... και ότι τις κλούβες τις πήρε δανεικές.

Το υπ’αριθμ. ΥΟΚ-…. αγροτικό κλειστό ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό τον Χ..... Ιωάννη που δήλωσε ότι η μητέρα του Χ..... Μαρία είναι παραγωγός αδειούχος της Β’Λαϊκής Αθηνών. Επί του αυτοκινήτου φόρτωνε κηπευτικά. Καταμετρήθηκαν επί τούτου τα κάτωθι:
-17 κλούβες μαρούλια
-1 κλούβα πατζάρια
-1 κλούβα απίδια
-20 ματσάκια μυρώνια
-20 ματσάκια δυόσμος
-15 ματσάκια καυκαλίθρες
-20 ματσάκια μαϊντανό

Β) Έξω από το χώρο του εν λόγω συσκευαστηρίου υπάρχει άλλος χώρος μικρότερος και ψυγείο του ….. ο οποίος δεν παρεβρίσκετο εκεί παρά μόνο δύο αλλοδαποί (Πακιστανικής καταγωγής) όπου στον χώρο αυτό κατά τη διάρκεια του ελέγχου από το κλιμάκιο ήρθε ο …. του … παραγωγός στη Λαϊκή Α’ Αθηνών ο οποίος φόρτωσε παρουσία μας στο υπ’αριθμ. ΥΡΥ-… κλειστού ΙΧ φορτηγού:
-3 κλούβες με σπανάκι
-10 κλούβες μαρούλια
-3 κλούβες ιταλικά χόρτα
-1 κλούβα μαϊντανό.
Στο αυτοκίνητο υπήρχαν πριν τη φόρτωση των ανωτέρω κηπευτικών:
-2 κλούβες μελιτζάνες καθώς και
-150 καρτέλες με αυγά

Β) Ο έλεγχος συνεχίστηκε και σε μικρή απόσταση υπήρχε άλλο συσκευαστήριο. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον …. ο οποίος ήταν παρόν.
Στο συσκευαστήριο βρέθηκε το υπ’αριθμ. ΥΡΧ-… φορτηγό ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο είχαν φορτωθεί:
-20 κλούβες μαρούλι
-1 κλούβα ρόκκα
-2 κλούβες κρεμμυδάκια
-2 κλούβες άνιθο
-2 κλούβες σέλινο
-2 κλούβες σπανάκι
-10 κλούβες άγρια χόρτα
-3 κλούβες πατζάρια
-5 κλούβες χόρτα Ιταλικά

Το εν λόγω αυτοκίνητο ανήκει στην ….. τα δε προϊόντα είχαν φορτωθεί για λογαριασμό των α) ….. και β) …. οι οποίοι αμφότεροι είναι παραγωγοί πωλητές Λαϊκών Αγορών (Α’ Πειραιώς και οι δύο).

Με από όλα τα παραπάνω εκτεθέντα σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.



Οι ελεγκτές:

Δ. Μπιτζούνης
Η. Κολτούκης
Η. Σχινάς
Χ. Τζιώκας


Κοινοποιήσεις:
-Γρ. κ. Υπουργού
-Γρ. κ. Υφυπουργού
-Γρ. κ. Γεν.Γραμματέα Εμπορίου
-Γρ. κ. Ειδ. Γραμματέα ΥΠ.Ε.Α.
-Γρ. Ταμείου Λαϊκών Αγορών