Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΔΩΡΙΔΑ

Ορκίστηκε η δημοτική αρχή Καπεντζώνη


Σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα για τη Δωρίδα, είναι μια καινούργια ημέρα για την αυτοδιοίκηση, είναι μια νέα ημέρα και μια νέα αρχή και για μας που ο λαός μας όρισε να αναλάβουμε την τύχη αυτού του τόπου για τα επόμενα χρόνια”. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον πρώτο του χαιρετισμό ως δήμαρχος Δωρίδος ο Γιώργος Καπεντζώνης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.


Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην έδρα του Δήμου, το Λιδωρίκι, και όσο πλησίαζε η προγραμματισμένη ώρα της ορκωμοσίας, ανηφόριζαν στο δημαρχείο που θα στεγάσει και τις επιτελικές υπηρεσίες.
Εκεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων, όλα ήταν έτοιμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ορκωμοσία και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι νέοι εκπρόσωποι των πολιτών της Δωρίδας έδωσαν όρκο πως θα εκτελούν με συνέπεια και συνείδηση τα καθήκοντά τους για τα επόμενα 3,5 χρόνια.Ο κ. Καπενζώνης, κατά το χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη μνεία και σε όσους συμμετείχαν στον εκλογικό αγώνα αλλά δεν εκλέχτηκαν, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η εμπλοκή τους στα κοινά δεν τερματίστηκε αλλά μόλις τώρα ξεκινά: “ Όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, που θέλουν να βοηθήσουν στο χωριό τους, στης περιοχή τους, στον πρώην Δήμο τους άσχετα αν εκλέχθηκαν ή όχι, άσχετα αν είναι στην ομάδα της πλειοψηφίας είτε όχι , όλοι θα έχουν ρόλο, όλοι θα μπορούν να δουλέψουν ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα”, σημείωσε. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο δήμαρχος Δωρίδος και στην συμμετοχή της κοινωνίας στις αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να είναι γνώστες και κοινωνοί των προβλημάτων, των ιδεών, των προτάσεων αλλά και των λύσεων: “Θέλω να σας πω ότι θα ζητήσω της βοήθεια από όλους τους πρώην δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους και συμβούλους. Θέλω να σας πω ότι θα ζητήσω τη βοήθεια απ' τους μαζικούς φορείς, από τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις Κινήσεις Πολιτών και από όλους τους δημότες. Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε. Δημότες ενεργοί είναι χρήσιμοι δημότες. Μέτοχοι και συμμέτοχοι στις αποφάσεις, μέτοχοι και συμμέτοχοι στις δράσεις”.

Αναφορικά με τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής ο κ. Καπεντζώνης τόνισε ότι πρώτο του μέλημα θα είναι η οργάνωση με το καλύτερο δυνατό τρόπο του Δήμου προκειμένου να ανταποκρίνεται στα προβλήματα των δημοτών. Έκανε λόγο για αποκεντρωμένες υπηρεσίες ώστε να μην χρειάζεται οι δημότες να ταλαιπωρούνται αλλά έβαλε και έναν ακόμη πολύ σημαντικό στόχο: “Και ο Καλλικράτης αλλά και οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα εδώ μας δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι ο Δήμος Δωρίδας θα είναι ένας ισχυρός δήμος, ικανός όχι μόνο να διαχειρίζεται την καθημερινότητα αλλά και να σχεδιάζει, να μελετά και να προγραμματίζει το μέλλον του ώστε να μετατρέψει τα προβλήματα που μέχρι τώρα υπήρχαν σε δυνατότητες ανάπτυξης για την περιοχή”, τόνισε χαρακτηριστικά.Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην φυσική ομορφιά της Δωρίδας λέγοντας ότι όταν ο Ελύτης έγραφε για τα αετόμορφα ψηλά βουνά μάλλον τα Βαρδούσια και την Γκιώνα περιέγραφε: “Αυτό τον αξεπέραστης ομορφιάς τόπο κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γι' αυτό είμαστε εδώ. Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε”, είπε, κλείνοντας τον χαιρετισμό του.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των παρευρισκομένων στην ορκωμοσία ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: