Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Παπανδρέου: "Θα συνεχιστούν οι διαρθρωτικές και θεσμικές αλλαγές το 2011"


Θα συνεχιστούν οι διαρθρωτικές και θεσμικές αλλαγές το 2011 σε Δημόσιο, Δικαιοσύνη και Παιδεία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην παρουσίαση του εθνικού σχεδίου για τις εξαγωγές. Απευθυνόμενους στους επιχειρηματίες, ο κ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι και η κυβέρνηση θέλει λιγότερους φόρους, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν από κοινού με την πολιτεία την φοροδιαφυγή.
Ο κ. Παπανδρέου παράλληλα, τόνισε ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι νέες βάσεις με νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις που να μην αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα σε μια δυναμική αναπτυξιακή προσπάθεια.
Ακόμα, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και δεν μπήκαμε σε κρίση επειδή δεν μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη χώρα, αλλά μπήκαμε σε κρίση διότι είχαμε τις δυνατότητες και δεν τις αξιοποιήσαμε ή μάλλον τις απαξιώσαμε και αυτό μας προσθέτει ευθύνες για το μέλλον. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Ελλάδα και να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και θαύματα, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για προσέλκυση επενδύσεων και αναβάθμιση της αξιοπιστίας της χώρας μας». «Πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι βασικός στόχος του νέου εξαγωγικού σχεδίου, που ανακοίνωσε το υπουργείο, είναι η προ-χρηματοδότηση των εξαγωγών και η επιστροφή του εξαγωγικού ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το σχέδιο για την εξωστρέφεια αφορά στην υιοθέτηση ενός εθνικού »brand» έως και την ανασύσταση φορέων καθώς ο ΟΠΕ και ο ΟΑΕΠ θα αποκτήσουν νέους ρόλους (π.χ. ο ΟΑΕΠ θα γίνει πελατοκεντρικός μέσα στο 2011) και θα συνεργάζονται με τον ΕΟΤ και το Invest in Greece για να υπάρχει γνώση των σχεδιασμών όλων των φορέων για την ενιαία βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.
Κοινό λογότυπο και ένα κοινό σύστημα προϊόντων θα δημιουργηθούν σε αυτό το πλαίσιο και όπως είπε ο υπουργός, όλα τα υπουργεία και οι εμπορικοί ακόλουθοι θα είναι σε συνεχή συνεργασία και συντονισμό κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ παράλληλα και οι σύνδεσμοι των εξαγωγέων και τα επιμελητήρια θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κινήματος εξωστρέφειας.
Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης σχετικά με το θέμα του ΦΠΑ, ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και πρόσθεσε ότι σήμερα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου η προδημοσίευση του προγράμματος ύψους 30 εκατ. ευρώ που είναι ο προπομπός του ταμείου εξωστρέφειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: