Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κυκλοφόρησαν «τα Ναυπακτιακά» αλλά..
καθυστερημένα για τον Γιώργο!

Κυκλοφόρησε το cd με το μουσικό έργο του αείμνηστου πασίγνωστου στιχουργού Γιώργου Πιά « τα Ναυπακτιακά» στο οποίο συμμετέχουν Ναυπάκτιοι καλλιτέχνες, τραγουδιστές και Μουσικοί.
Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο του Γιώργου Πιά μαζί με άλλα τραγούδια του πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Ναυπακτιακό λαό σε ειδική συναυλία που πραγματοποιήθηκε πριν δυό χρόνια, καλοκαίρι, στο χώρο της Πλαζ στην Ψανή και απέσπασε άριστες κριτικές και κατενθουσίασε τα κοινό. Έκτοτε ο Γιώργος Πιάς είχε βάλει «σκοπό της ζωής του» να κυκλοφορήσει το έργo του σε cd πλην όμως, «διάφοροι φίλοι του» έγιναν εμπόδιο στο να δει το όνειρό του να πραγματοποιείται. Τελικά σήμερα και ένα χρόνο μετά το θάνατο του μεγάλου στιχουργού μας, το cd κυκλοφόρησε από το Σωματείο «Ο Ορφέας» με την βοήθεια του Δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση και συνοδεύεται από μια συλλεκτική έκδοση που περιέχει 36σέλιδο ένθετο με όλα τα τραγούδια αναλυτικά και τους καλλιτέχνες, στοιχεία για την πόλη της Ναυπάκτου και τις γύρω περιοχές, φωτογραφίες κ.α., φιλοτεχνημένο από τον Ναυπάκτιο ζωγράφο Γιάννη Αρτινόπουλο.
Μάλιστα σύμφωνα με το Σωματείο «Ο Ορφέας» την έκδοση αυτή την «αφιερώνει στον Γιώργο Πιά και στον Χρήστο Γλαβίνο που δεν βρίσκονται πια κοντά μας για να το χαρούν όπως επιθυμούσαν»!
Επειδή ο αείμνηστος Γιώργος Πιάς ήταν φίλος και συνεργάτης της εφημερίδας μας θα μας επιτρέψετε να γνωρίζουμε περισσότερα για την περίπτωση και εν καιρώ να τα παρουσιάσουμε, για να μην υπάρχουν άτομα που ενώ υπήρξαν εμπόδιο στο να χαρεί ο στιχουργός μας τα έργα του εν ζωή, να παρουσιάζονται σήμερα ως.. «ευεργέτες» ιδιοποιούμενοι τον κόπο του και τα ταλέντο του. Το θεωρούμε τουλάχιστον… βλασφημία!..


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο" Δεκεμβρίου

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ "Ο ΟΡΦΕΑΣ".... ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΑ ΟΣΟ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ "ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΩΝ" ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΩΡ...Α ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ!!! ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΕ ΟΜΩΣ (ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ) ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΝΝΟΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ??? ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ Ως ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΙΔΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΝΑ ΧΑΡΕΙ Ο ΠΙΑΣ ΕΝ ΖΩΗ??? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ???? ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ??? ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!! ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΝΝΟΟΥΜΕΝΑ!!! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΥΡΙΕ "ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΑ" ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, ΜΗ ΝΤΕΠΕΣΤΕ!!! ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!! ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ!!! ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ " Α Ι Σ Χ Ο Σ !!!!!!!" ΕΜΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΑΤΕ Μ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ! ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!!!! ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ "ΑΠΛΥΤΑ" ΣΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!!! ΘΕΛΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ??? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕΣ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!!! ΘΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ??? ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ!!!! ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΑ!!!! panos kotrotsos

Ανώνυμος είπε...

Και δευτερον ο Γιωργος Πιας εφυγε τον περασμενο Ιουνιο (κ οχι εδω κ ενα χρονο που λες), οταν ειχε αρχισει να τυπωνετει το σιντι, το οποιο αν επερνες να ακουσεις κ να διαβασεις θα εβλεπες οτι αυτο το γραφει εκπροσωπος τησ δισκογραφικης εταιρ...ιας στην πρωτη σελιδα!!! Επισης ειπαμε οτι το εργο ειναι αφιερωμενο στο Γιωργο Πια ο οποιος ηταν ο στιχουργος και τη μουσικη την εβαλαν καποιοι καλλιτεχνες Ναυπακτιοι κ αυτοι και ολοι οι τραγουδιστες ανταποκριθηκαν κ αυτοι!!! ΚΑι Ολοι συμμεειχαν αφιλοκερδως σ αυτο το εργο και στη συναυλια!! Πραγματα τα οποια ποτε δεν εγραψε το "ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ" σας.... οχι μονο τα ονοματα αυτων που εβαλαν τις μουσικες στους στιχους του Γιωργου Πια, αλλα ουτε καν το ονομα 'ΟΡΦΕΑΣ' ΓΡΑΨΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!! κα ερχεστε παλι σημερα και μας συκοφαντειτε ασυστολα!!! Γνωριζετε παρα πολυ καλα οπως φαινεται απ' ταγεγονοτα, την αποκρυψη σημαντικων στοιχειων και τη λασπολογια και συκοφαντια ανευ λογου σε Ναυπακτιους καλλιτεχνες.... PANOS KOTRWTSOS

Ανώνυμος είπε...

ΖΥΓΟΡΟΝΙΚΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ Κ ΕΣΥ ΤΟ ΣΙΝΤΙ ΑΥΤΟ, ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΤΟΝ "ΟΡΦΕΑ"??? ΔΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ????? ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΑ!!!! ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

otan egine i synavlia "NAFPAKTIAKA" ton Aygousto 2008 to NEO ASTRO apekrypse oli ti vradia!!!! H ANAPTYKSIAKH NAYPAKTOY diafimize ws synavlia tou mousikoy sullogou Nafpaktou "orfeas" kai etsi itan.... o ekdotis tou entypou ASTROPELEKI eeee sygnwmi ASTRO, ektos oti den anefere poythena ta onomata twn kallitexnwn, arkestike na anaferei mono to onoma tou Giwrgoy Pia kai ekswfullo ton Mpolari na xorevei!!!!!! Thelete k alla??? KOYNAVIA E KOYNAVIA!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ζυγορονικο που ειναι τα στοιχεια σου δεν μας τα παρουσιασες ακομα, γιατι??? Δημοσιευσες στην εφημεριδα σου (που παρεπιπτοντως εχει χρωμα "κιτρινο" γιατι αραγε???) τα σχολια αυτα, αλλα δεν ειδαμε να συνοδευονται απο στοιχεια!!! Επισης αρεσκεστε με τον φιλο σου απ την Κρητη που ταιριαξατε γιατι ειστε της ιδιας παστας να λασπολογειτε..... μονο αυτο δηλαδη που ειστε ικανοι να κανετε!!!!!