Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΔΩΡΙΔΑ

Γιώργος Καπεντζώνης


"Ούτε μια μέρα χαμένη για τη Δωρίδα"


Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης και έχει ήδη ξεκινήσει, μαζί με την δημοτική του ομάδα, αγώνα δρόμου προκειμένου η νέα εποχή για τη Δωρίδα να ξεκινήσει με τις καλύτερες βάσεις.

Ο Καλλικράτης επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης ενός Δήμου και προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος έχουν ξεκινήσει από την επομένη των εκλογών οι επαφές, οι συναντήσεις, οι παρεμβάσεις αλλά και η μελέτη επί του νέου σχεδίου διοίκησης.

Για αυτό το σκοπό, ο κ. Καπεντζώνης θα βρεθεί την Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 του Δεκέμβρη στη Λάρισα, προκειμένου να παρακολουθήσει την προπαρασκευαστική διημερίδα για τον Καλλικράτη με τίτλο: «Τα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στον Καλλικράτη».

Διοργανωτές της διημερίδας το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι πληροφορίες που θα αντληθούν εκεί αναμένεται να αποτελέσουν χρήσιμο εφόδιο για το νέο δήμαρχο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Παράλληλα, αναμένεται να συνεχιστεί ο κύκλος επαφών με τους απερχόμενους δημάρχους των παλιών Δήμων, που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με τον δήμαρχο Λιδορικίου κ. Γιώργο Κoυλούλα. Συγκεκριμένα, ο κ. Καπεντζώνης είχε συνάντηση εργασίας μαζί του, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ανοικτά θέματα του Δήμου αλλά και να ρυθμίσουν από κοινού τα τυπικά ζητήματα της μετάβασης στη νέα εποχή καθώς το Λιδορίκι, ως έδρα του Δήμου, θα φιλοξενήσει το δημαρχείο και τις επιτελικές υπηρεσίες.

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Καπεντζώνης θα συναντηθεί και με τους δημάρχους Ευπαλίου, Βαρδουσίων και Τολοφώνος, προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης.

Εποικοδομητική υπήρξε και η συνάντηση που είχε με την κα. Αθανασία Ψάλτη, προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας Δελφών. Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον οδικό άξονα Άμφισσα- Λιδορίκι λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και το θέμα της αρχαιολογικής συλλογής Λιδορικίου. Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παραβρέθηκε και η βουλευτής του νομού κα. Αφροδίτη Παπαθανάση.

Επίσης, ο κ. Καπεντζώνης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δίνονται μέσω της Αναπτυξιακής Φωκικής ΑΕ -μέτοχος της οποίας είναι και ο Δήμος Δωρίδας- λαμβάνοντας μέρος στην πρόσφατη γενική της συνέλευση.


Ο κύκλος των επαφών με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής θα συνεχιστεί, προκειμένου η νέα δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει καθήκοντα να ξεκινήσει την ουσιαστική παραγωγή έργου με πρώτο στόχο την σωστή οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: