Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΦΩΚΙΔΑ απο "νέο Άστρο"

«Σκοτούρες & ανακατωσούρες»
έφερε ο Καλλικράτης στη Φωκίδα


Χωρίς αλλαγές στο χωροταξικό, ψηφίστηκε στη Βουλή και επί των άρθρων το νομοσχέδιο «Καλλικράτης», αφήνοντας πολλούς παραπονούμενους με περισσότερο τους Ευπαλιώτες μιας και με το αρχικό σχέδιο είχαν «πιστέψει» ότι «κέρδιζαν την έδρα του Δήμου Δωρίδας». Τελικά, όμως, φαίνεται ότι οι «δημοτικοί τους Ηγέτες» επαναπαύθηκαν σ’ αυτό, κάνοντας τα «μελλοντικά τους όνειρα» και σχέδια, με αποτέλεσμα ο ξεσηκωμός των Λιδωρικιωτών να «πείσει»(;) την Κυβέρνηση ώστε να αλλάξει γνώμη και να πάρουν αυτοί την «έδρα» !...
Η μετέπειτα, αντίδραση των Ευπαλιωτών με κλείσιμο της ε.ο. Ναυπάκτου – Ιτέας στο ύψος του Μοναστηρακίου, και τις διαμαρτυρίες των έξωθι του κτηρίου της Βουλής, φαίνεται δεν ήταν αρκετές για να «αλλάξουν» την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών!
Ωστόσο οι Ευπαλιώτες ελπίζουν να «ξαναφέρουν» την έδρα του δήμου Δωρίδας στο Ευπάλιο μέσω ενεργοποίησης άρθρου του «Καλλικράτη» που δίνει το δικαίωμα στα 3/5 των νέων δημ. Συμβούλων να «αποφασίζουν» οι ίδιοι για «ορισμό της έδρας», κάτι που θεωρούν «εύκολο» αν αναλογιστούμε ότι θα χρειαστούν 16 ψήφοι….
Το ίδιο συνέβη, όμως, και σε Ιτέα, Γαλαξίδι, Δελφούς, Γραβιά κλπ… αλλά για.. διαφορετικούς λόγους!
Τελικά, ο «Καλλικράτης» μάλλον «αναστάτωση» έφερε στη Φωκίδα αφού σε έναν «καθεαυτού» ορεινό νομό δεν βρήκε «ερείσματα» για την δημιουργία.. «Ορεινού δήμου» ενώ συγχρόνως απέκλεισε ιστορικές και «με μεγάλη ανάπτυξη» πόλεις να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία!!
ìì Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της συζήτησης για τον Καλλικράτη, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση προτίθεται να καλέσει τα κόμματα σε συζήτηση για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών δηλαδή του 50+1







Δηλώσεις Ν. Πέτρου με… «σημασία»!
«Όσοι αντιδρούν θα πρέπει να εξετάσουν και να παραδεχτούν το γεγονός ότι η νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας αποτελεί βαθιά τομή και δεν θα έπρεπε να προβληματίζουν μόνο οι ονομασίες δήμων και τα νέα όρια τους» δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠαΣοΚ Φωκίδας κ. Νίκος Πέτρου και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις για τον Καλλικράτη ως… «αναμενόμενες» , ενώ έκανε και την… πρόβλεψη ότι: «κάποια στιγμή θα… εκτονωθούν»!.. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι: «Στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση που θα διεξαχθούν τον προσεχή Νοέμβριο, απώλειες δεν θα έχει μόνο το ΠΑΣΟΚ»!
Εκεί ήθελε να καταλήξει ο κ. Πέτρου και…. κατέληξε!!

Παραιτείτε η κ. Παπαθανάση;
Μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση «Καλλικράτης» στη Φωκίδα, την δημιουργία μόνο δύο Δήμων, τον ξεσηκωμό για την έδρα κάθε δήμου, την αλλαγή έδρας και την συρρίκνωση ή απομόνωση πολλών ιστορικών πόλεων με ανάπτυξη, διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι η κ. Αφροδίτη Παπαθανάση οδηγείτε σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα. Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι «πιέζεται» να παραιτηθεί και από κομματικούς της συντρόφους οι οποίοι θεωρούν ότι δεν «στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» και ότι «ο Καλλικράτης να μην έχει επιπτώσεις στην Φωκική δύναμη του Κινήματος» .


Επανεμφάνιση οικογένειας Τσιακούμη

Νέα «εποχή» Τσακούμη, φαίνεται να ανατέλλει για το Ευπάλιο και τον διευρυμένο Δήμο Δωρίδας. Αυτή τη φορά, βέβαια όχι για τον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο αλλά του υιού του Αλέξανδρου!. Μάλιστα τα σενάρια που ακούγονται μιλούν για «τετραετή εκπαίδευση»(;) με το ψηφοδέλτιο του κ. Παγώνη (!) και εφόσον «κερδίσουν τον δήμο» να χρησιμοποιηθεί (ο Αλέξανδρος) ως αντιδήμαρχος για να είναι έτοιμος την επόμενη πενταετία ώστε να παραλάβει τα «σκήπτρα»!...
Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να διασταυρώσουμε εάν όλα αυτά τα γνωρίζουν οι υπόλοιποι που «αγαπούν και αγωνίζονται» για την ίδια Δημοτική Παράταξη!...
Ανεξάρτητα όλων, όμως, σαν «πολιτικό σχέδιο» δεν θεωρούμε ότι είναι «άσχημο» ούτε μακράν «επιθυμιών» και … «σχεδιαστών»! Θα περιμένουμε μόνο να δούμε την «υλοποίησή» του και την αποδοχή που θα έχει από τους δημότες!!


Γ. Δρακάκης: «Στην Ιτέα είναι όλοι οργισμένοι με τη στάση της Παπαθανάση»

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων της περιοχής προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, μετά και την κατά πλειοψηφία έγκριση του σχεδίου Καλλικράτης από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, από το οποίο ουδεμία αλλαγή προέκυψε για την Ιτέα.Το μέλος της «Επιτροπής Αγώνα», Γιώργος Δρακάκης, δήλωσε ότι μεταξύ των συνολικά τεσσάρων αποφάσεων που ελήφθησαν περιλαμβάνεται η παραίτηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας και η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση που τελεσφορήσει η απόφαση εις βάρος του Δήμου.Ο κ. Δρακάκης μάλιστα τόνισε την επίσημη έκφραση δυσαρέσκειας και τη διάχυτη οργή που υπάρχει στην Ιτέα προς τη βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Παπαθανάση, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, με την απουσία της δημιούργησε υπόνοιες για τη στάση που κράτησε, αφού με τον τρόπο αυτό δε βοήθησε στην εξεύρεση ορθής λύσης.


Παπαθανάση: «Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις…»
Η βουλευτής Φωκίδας κ. Παπαθανάση, μιλώντας στη βουλή για τον «Καλλικράτη» υπερασπίστηκε το Ν/Σ και τις λύσεις που έδωσε η Κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«…Οι αλλαγές δεν γίνονται με φόβο. Γίνονται με την ανάληψη ευθύνης και πολιτικού κόστους. Και εμείς οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε την αλλαγή στο κράτος, θέλουμε την αλλαγή στην αυτοδιοίκηση και δεν δουλεύουμε για το μικροκομματικό και προσωπικό μας όφελος…… Στη ΦΩΚΙΔΑ υπάρχουν αγωνίες. Τις σεβόμαστε. … Υπάρχουν κοινωνίες με δυναμική, με σύγχρονες υποδομές, με κτιριακές υποδομές που μπορούν να υπηρετήσουν το θεσμό πιο εύκολα. Υπάρχουν όμως και κοινωνίες που για δεκαετίες προσέφεραν στην εθνική οικονομία και παρόλα αυτά η ανάπτυξη τους παρουσίασε υστέρηση, ακόμη και η πολιτεία τους στέρησε πόρους και δυνατότητες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις…»

Παπαθανάση: «Άλλα πίστευα και… άλλα υποστήριξα»!
Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα Αφροδίτη Παπαθανάση, καλεσμένη του «STAR» Κεντρικής Ελλάδας, παρουσιάστηκε «συγκινησιακά φορτισμένη»(;) για τις εστίες έντασης στη Φωκίδα με αφορμή τον Καλλικράτη και προσπάθησε να εξηγήσει πως «κανείς δεν χάνει τίποτα μέσα από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης» καλώντας τους εμπλεκόμενους να διαβάσουν καλά το σύνολο του Ν/Σ!. Μάλιστα έκανε έκκληση «στις τοπικές κοινωνίες και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ» για «επαναφορά στη λογική»!!
Βέβαια, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι : «Προσωπική μου άποψη ήταν να γίνουν στη Φωκίδα δύο Δήμοι.. Στο υπουργείο όμως, υπερασπίστηκα την πρόταση των τεσσάρων…»!..
ΠΗΓΗ: "νέο Άστρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: