Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστημονική Ημερίδα: Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία





Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010 στο Τεχνόπολις Γκάζι, η Επιστημονική Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Οικότροφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών Αθήνας με θέμα:


«Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία»,


Η Ημερίδα τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και υποστηρίχτηκε επιστημονικά από το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας και το τμήμα Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Φυσικών πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Μέσα από την Ημερίδα αναδείχτηκαν τα προβλήματα της συνεχούς περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της συσχέτισης της με τη δημόσια υγεία καθώς επίσης προτάθηκαν καινοτόμες ενέργειες που προάγουν τους σκοπούς της αειφόρου ανάπτυξης και προσδιορίζουν την πράσινη υγειονομική περίθαλψη.



Το panel απαρτίστηκε από καταξιωμένους επιστήμονες του κλάδου όπου με τη γνώση και την εμπειρία τους μπόρεσαν να ενημερώσουν τους φοιτητές για τους βασικούς άξονες του θέματος.
Την Ημερίδα χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κος. Γιάννος Λιβανός, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθ. Σωτήρης Σούλης, ο κος. Γεώργιος Σιατής εκπρόσωπος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, ο κος. Παύλος Θεοδωράκης Πρόεδρος του Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, ο κος ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κος. Πάνος Κουρουμπλής ενώ μεταξύ άλλων απέστειλαν χαιρετισμό ο κος Θάνος Μωραΐτης Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κος Σώκος Θύμιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: