Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΡΘΡΑ

Τα.. «χαϊβάνια»
Πάει… Το ξεχάσαμε κι αυτό!.. Το ξεπεράσαμε… Λέτε να είναι ένδειξη προόδου και αλλαγή νοοτροπίας;.. Ίσως, λένε μερικοί… αισιόδοξοι!..
Προσωπικά, πολύ θα ήθελα να είναι έτσι. Αλλά…
Γεγονότα, σ’ αυτά τα γνωστά της 5ης Μαΐου που έχασαν τη ζωή τους τρία ελληνόπουλα στις διαδηλώσεις των εργαζομένων κατά την οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής, έχουμε και άλλα πρόσφατα!... Σύμφωνα με την ιστορία, όλες οι λαϊκές εξεγέρσεις έχουν το τίμημά τους. Πάντα υπήρχαν θύματα και ζημίες που στον απόηχό τους δέσποζαν οι κορώνες τις αντιπολίτευσης:
-- «Να παραιτηθεί ο υπουργός… Να παραιτηθεί η κυβέρνηση…»!
Αυτή τη φορά, κανείς δεν το τόλμησε.. Περιορίστηκαν όλοι στα «κροκοδείλια» δάκρυα μιας τυπικής συμπαράστασης «προς τους οικείους τους»!.. Ακόμα και ο υπουργός του εφταμηνίτικου υπουργείου (ω! τι ειρωνεία) Προστασίας του Πολίτη που μέχρι να αναλάβει καθήκοντα φώναζε σε παρόμοιες περιπτώσεις:
-- «Να παραιτηθεί ο υπουργός»!
Και αυτός, δακρύβρεχτος, δήλωσε απλά : «Θα συλληφθούν οι δολοφόνοι» με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό του πως ούτε και αυτός το πίστευε!..
Συζητήσεις επί συζητήσεων, λοιπόν, στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα γεγονότα που τα περιόριζαν στην «προσπάθεια» των απεργών να «εισέλθουν» στο ναό της Δημοκρατίας, χωρίς να επεκτείνονται στα αίτια που οδήγησαν τους εργαζόμενους στον ξεσηκωμό!…. Το μόνο που τους τρόμαζε ήταν η άλωση του τόπου της «ασυλίας» τους… Μιας ασυλίας που αποφάσισαν οι ίδιοι και που οδήγησε την χώρα, κατά γενική ομολογία, σ’ αυτή τη θέση!..
Φυσικά και δεν συμφωνώ με την κατάλυση των θεσμών και των «ιερών τόπων» όπως είναι αυτός της Ελληνικής Βουλής.. Θα ήμουνα ο πρώτος που θα καταδίκαζα μια τέτοια ενέργεια. Δεν δέχομαι όμως και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρήθηκε από τους «εθνοπατέρες» μας για τα πραγματικά προβλήματα των διαμαρτυρομένων εργαζόμενων. Προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνεται ο λαός αλλά οι «αποφασίζοντες» γι’ αυτόν υπό την κάλυψη της ασυλίας!..
Γνωστά τα προηγηθέντα στην εθνική οικονομία με την ασύστολη σπατάλη και την δημιουργία τεραστίων ελλειμμάτων… Γνωστή και η απόφαση της Κυβέρνησης ώστε την ομαλοποίηση να την επωμιστούμε μόνο εμείς, ο λαός… Με αυτή τους τη στάση απέδειξαν ότι μας θεωρούν άνοους και «χαϊβάνια»… Και πώς να το αποβάλουν αφού συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε;..
Και να φανταστεί κανείς ότι είμαστε στην αρχή της εφαρμογής των «νέων μέτρων»! Πριν ακόμα, δηλαδή, το νοιώσει «στο πετσί του» ο κάθε κάτοικος αυτής της χώρας!..
Μπορεί, βέβαια, να συγκαταλέγομαι κι εγώ σ’ αυτή την «αγέλη χαϊβανιών» αλλά ο φόβος της δύσκολης «αυριανής καθημερινότητας» μου δημιουργεί, όπως και σε όλους τους ομοίους μου, διάφορα ερωτηματικά που συνοψίζονται στην περίπτωση του «μπεκρή» που με 50 δραχμές ήθελε να αγοράσει «ψωμί-τυρί-ελιές και κρασί» αλλά επειδή τα χρήματα δεν του φτάνανε, ελάττωνε από το ψωμί, τις ελιές και το τυρί ενώ τα κρασί δεν το μείωνε!..
Έτσι κάνει και η κυβέρνηση: Ελαττώνει μισθούς και συντάξεις, κόβει επιδόματα και δώρα, αφήνει άνεργους με την περικοπή θέσεων εργασίας και αυξάνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τους φόρους, αλλά…. Δεν μειώνει μισθούς και επιδόματα των βουλευτών, δεν μειώνει τον αριθμό των, δεν καταργεί την ασυλία τους, δεν ζητά πίσω τα τυχόντα, από τους ίδιους ή το περιβάλλον τους, κλοπιμαία!…
Και κανείς τους δεν φωνάζει πια:
-- «Να παραιτηθεί ο υπουργός… Να παραιτηθεί η κυβέρνηση…»!
Κορόιδα είναι;… Να παραιτηθεί η κυβέρνηση, να γίνουν εκλογές και να μείνουν στην… απέξω;….
Κάπου μου φαίνεται ότι μας φοβούνται!.. Ποιούς;… Μα εμάς τα… «χαϊβάνια»!!
ΠΗΓΗ: "νέο Άστρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: