Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΑΡΘΡΟ

Γονείς, διδάσκετε από νωρίς στα παιδιά σας
την οδική ασφάλεια και την υπεύθυνη οδήγηση!

Οι γονείς που διδάσκουν στα παιδιά τους την οδική ασφάλεια προστατεύουν τη ζωή τους και προσφέρουν τεράστια υπηρεσία στην κοινωνία. Τα παιδιά που από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν από τους γονείς τους για την οδική ασφάλεια και την υπεύθυνη οδήγηση διατρέχουν σε όλη τους τη ζωή σημαντικά λιγότερους κινδύνους για ατυχήματα στο δρόμο είτε ως πεζοί, ποδηλάτες ή οδηγοί μηχανοκίνητων οχημάτων.
Γονείς, μην περιμένετε να γίνουν τα παιδιά σας έφηβοι για να τα μορφώσετε για την ασφαλή οδήγηση και για τους κινδύνους που καραδοκούν στους δρόμους. Είναι πολύ σημαντικό, από πολύ μικρά παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι με τυχόν δικά τους λάθη ή ανεύθυνη συμπεριφορά ως πεζοί, οδηγοί ή επιβάτες μπορεί να πάθουν μεγάλο κακό ή να χάσουν τη δική τους ζωή ή να προκαλέσουν την απώλεια ζωής κάποιου άλλου.
Δώστε ως γονείς το καλό παράδειγμα. Τα παιδιά μιμούνται τους γονείς τους. Βάλτε τη ζώνη ασφάλειας, μην πίνετε όταν οδηγάτε, ακολουθείτε πάντοτε τους κανόνες ασφαλούς συμπεριφοράς όταν οδηγάτε ή όταν χρησιμοποιείτε τους δρόμους. Τα παιδιά σας βλέπουν, σας παρακολουθούν και πιθανότατα θα κάνουν ότι εσείς κάνετε.
Γονείς, μπορείτε και εσείς αλλά και ο καθένας μας να συμβάλουμε στη ελαχιστοποίηση των τραυματισμών και θανάτων στους δρόμους. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι η ανατροφή που θα δώσετε στα παιδιά σας σε θέματα οδικής ασφάλειας και υπεύθυνης οδήγησης είναι ο θεμέλιος λίθος της πρόληψης της τρομερής αυτής μάστιγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: