Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΦΩΚΙΔΑ & Καλλικράτης


Το χρονικό
προαναγγελθέντων «θανάτων»


3/5/2010 Δημότες και φορείς της περιοχής του Δ. Λιδωρικίου έκλεισαν τη διασταύρωση της εθνικής οδού Άμφισσας – Λιδωρικίου με Ερατεινή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταφορά της έδρας του νέου Δήμου στο Ευπάλιο.
5/5/2010 Η Επιτροπή αγώνα για την Ιτέα κυκλοφορεί μήνυμα σχετικά με τη θέση της στο θέμα «Καλλικράτης».
6/5/2010 Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Λιδωρίκι
7/5/2010 Η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ιτέας με την παρουσία κατοίκων και φορέων, κλείνει τον δρόμο Ναυπάκτου - Άμφισσας, στο ύψος του κόμβου Αγίων Αναργύρων --- Ψήφισμα Συλλόγων και φορέων των Δήμων Λιδωρικίου και Βαρδουσίων και της ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ/ Δωρίδας σχετικά με το σχέδιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης». --- Αυξάνονται καθημερινά οι φωνές των δημάρχων της Φωκίδας που αντιδρούν με το σχέδιο Καλλικράτης.
8/5/2010 Η κίνηση πολιτών δήμων του Λιδωρικίου και των Βαρδουσίων στην Φωκίδα, ο “ ΔΩΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ “, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις προχώρησε σε ειρηνική διαμαρτυρία στο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στην λίμνη του Μόρνου, απειλώντας να κλείσει το νερό προς Αθήνα, ζήτησαν να διορθωθεί το σχέδιο Καλλικράτης, που προβλέπει δήμο Δωριέων με έδρα το Ευπάλιο και όχι το Λιδωρίκι.
9/5/2010 Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση της Βουλευτού κ. Αφροδίτης Παπαθανάση με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ιτέας για το Χωροταξικό του σχεδίου «Καλλικράτης», παρουσία και του Δημάρχου Ιτέας Αριστείδη Παπαλάιου.
12/5/2010 Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Ναυπάκτου-Άμφισσας, με την προγραμματισμένη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα που αντιδρά στο σχέδιο "Καλλικράτης". Με απόφαση των Συλλόγων «Εμπορικοεξαγωγικός» και Καταστηματαρχών - Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων κλείνουν τα καταστήματα σε ΙΤΕΑ – ΚΙΡΡΑ, σε συμπαράσταση της λαϊκής θέλησης για συνένωση των 4 Δήμων, διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποδοχή μέχρι τώρα της βούλησης των τοπικών κοινωνιών --- «Ο Καλλικράτης βάζει «ταφόπλακα» στην μαρτυρική πόλη του Λιδωρικίου» Ψήφισμα του Συνδέσμου Λιδωρικιωτών Δωρίδας "Η ΓΚΙΩΝΑ" --- Σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφασίστηκε ομόφωνα (απόφαση 8/61/2010) η παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιδωρικίου.

14/5/2010 Πολίτες του Δήμου Λιδωρικίου, πραγματοποίησαν πορεία με μαύρες σημαίες στα αυτοκίνητα τους μέσα από τα χωριά του Δήμου μέχρι την Άμφισσα στο κτίριο της Ν.Α. Φ. διαμαρτυρόμενοι μαζικά για τον μη ορισμό του Λιδωρικίου ως έδρα του διευρυμένου Δήμου Δωρίδας. --- Τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών δήμων Παρνασσού, Γραβιάς, Καλλιέων αποφάσισαν και έκλεισαν την ε.ο. Θερμοπυλών - Άμφισσας στο ύψος της παράκαμψης Γραβιάς σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν χαρακτηρίστηκαν «ορεινοί δήμοι». --- Ο Γραμματέας Τ.Ο. ΠαΣοΚ Τολοφώνας Σταύρος Κ. Πολίτης απέστειλε προς τον κ. Ραγκούση πρόταση ο νέος Δήμος Δωρίδας να έχει έδρα την Ερατεινή…. --- Δήλωση παραίτησης του Γραμματέα της Τ.Ο. Λιδωρικίου Χαράλαμπου Πέτρου και ψήφισμα διαμαρτυρίας της Τ.Ο. σε ότι αφορά την έδρα του νέου Δήμου Δωρίδας.. --- Κατετέθη στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον "Καλλικράτη". Προβλέπει 325 δήμους σε όλη τη χώρα χωρίς ωστόσο αλλαγές για τους Δήμους Φωκίδας.
15-5-2010 Δριμύτατη απάντηση του Δήμου Ιτέας σε συνέντευξη της Βουλευτού Αφροδίτης Παπθανάση σε τηλεοπτικό σταθμό. Η απάντηση μάλιστα περιλαμβάνει πολλά υπονοούμενα και καταλήγει: «Μήπως, κυρία βουλευτή μας, σου δίνεται η τελευταία ευκαιρία με ομιλία σου στη Βουλή να διορθώσεις τα χωροταξικά εγκλήματα που μεθοδεύτηκαν και γίνονται στη Φωκίδα και να πετάξεις από πάνω σου το βάρος που έχεις φορτωθεί; Μήπως έτσι και εσύ θα ανακουφιστείς και οι πραγματικοί σου φίλοι θα το εκτιμήσουν;»
17/5/2010 Επιστολή - απάντηση της Βουλευτού Φωκίδας κ. Αφροδίτης Παπαθανάση προς τον Δήμαρχο Ιτέας κ. Αριστείδη Παπαλάιο
ΠΗΓΗ: "νέο Άστρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: