Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

27 Ιανουαρίου 2010

Ο Σύλλογος των Απανταχού

Βελβινιωτών


"χορεύει"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Βελβινιωτών ¨Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ¨ διοργανώνει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 στις 9 το βράδυ την ετήσια χοροεσπερίδα του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου στη Βελβίνα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου πραγματοποιεί μια ζεστή βραδιά στην καρδιά του χειμώνα προκειμένου όλοι οι χωριανοί μας , οι φίλοι μας και γενικότερα οι κάτοικοι της περιοχής να έρθουν και να διασκεδάσουν μαζί μας.

Έτσι σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, να γλεντήσουμε παρέα με παραδοσιακή μουσική με ψητό σούβλας και χωριάτικες πίτες με το κρασί να ρέει άφθονο. Νωρίτερα θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ευελπιστούμε στην συμμετοχή όλων μας καθώς τέτοιες ενέργειες έχουν ως σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων όλων και φυσικά την ευκαιρία για διασκέδαση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 69720135956942445407

=============================

14 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία ( ΠΑΝ. ΣΥ. ) θα πραγματοποιήσει την ετήσια Αιτωλοακαρνανική γιορτή – Κοπή πίτας στις 31/01/2010 ημέρα Κυριακή και ώρα : 11:00 – 14:00.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο παιδί και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :
1. ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ των ετεροδημοτών Αιτωλοακαρνάνων.
2. ΟΜΙΛΙΕΣ από ειδικούς επιστήμονες για θέματα που αφορούν το παιδί.
3. Παρουσίαση Ελληνικών Χορών από Χορευτικά Συγκροτήματα Συλλόγων της ΠΑΝ.ΣΥ
Στο τέλος της εκδήλωσης η ΠΑΝ. ΣΥ. θα μοιράσει τετράδια στα μικρά παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην Τεχνόπολις στο Γκάζι, Πειραιώς 100.

Είσοδος : Ελεύθερη


Σας περιμένουμε

Για το Κεντρικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Παναγιώτης Χολής Μιχάλης Τσαναής








27 Νοεμβρίου 2009



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Πατησίων 5 – 104 31 Αθήνα Τηλ. & Fax 52 32 676



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) πραγματοποιεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 την Ετήσια Χοροεσπερίδα της.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο « ΑΓΡΙΜΙΑ», Λιοσίων 7 & Βατσαξή 4 – Αθήνα ώρα προσέλευσης : 22:00.
Θα διασκεδάσουμε με το δημοφιλές μουσικό σχήμα της νυχτερινής Αθήνας που αποτελείται από τους: στο τραγούδι, Νίκος Βαλαχοδήμος, Κώστας Σαφέτης, Γιώργος Μπέκιος, Γιώργος Καψάλης, Σ. Σιώλος κ.ά και στο κλαρίνο ο Νεκτάριος Κοκκώνης και ο Μ. Τσίκος.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την χοροεσπερίδα που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας και να περάσετε μια όμορφη βραδιά γεμάτη κέφι και καλό ελληνικό τραγούδι.
Για κράτηση τραπεζιών και προσκλήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, τηλ. επικοιν. : 210-5232676, κάθε Τετάρτη απόγευμα 18:00–20:00 ή να επικοινωνήσετε με τους κ.κ. Δημήτρη Στεργίου 6972-660909, Αθανάσιο Γεροδημήτρη 6944-156783, Ταξιάρχης Σάββας 6938119719, Άγγελος Μηλιώνης 6974825265, Δημήτρης Κοθρούλας 6946068874, Χριστίνα Βρακατσέλη 6944739780,Γιώργος Τσέλιος 6982848331,Βασίλης Μπουρνάζος 6944157066, Μάκης Κατσαρομήτσος 6973249075, Όλγα Βαρβάτου 6974660107 & Σπύρος Μπάκας 6972011751.
Σας περιμένουμε,
Με τιμή
Για το Κεντρικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Στεργίου Ταξιάρχης Σάββας






==================================================================


20 Μαίου 2009



Εξελέγη νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας Στις 17/5/09 και ώρα 10:30 στην λέσχη των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, επί της οδού Λιοσίων και Αγορακρίτου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην ΟΠΣΥΞ, των μελών του πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας.
Επίσης ο σύλλογος γιόρτασε τα 8 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας του Συλλόγου «η Κατούνα».
Τα Θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης: Εκλογή προεδρείου γενικής συνέλευσης, διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, εκλογή εφορευτικής επιτροπής και εκλογές.
Προεδρείο εξέλεξε το σώμα την Μύτακα Μαγδαληνή του Πέτρου, την Σμαραδέλη Καλλιόπη και τον Βαγγέλη Κουτιβή του Δημητρίου.
Τον Διοικητικό απολογισμό έκανε η απερχόμενη πρόεδρος Μαγκλάρα Σοφία του Σωτηρίου ενώ τον οικονομικό απολογισμό η Στραβοκεφάλου Φρόσω του Δημητρίου. Την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής διάβασε η Καρέλου Αντωνία του Παναγιώτη.
Το σώμα δια ανατάσεως των χειρών ψήφισε υπέρ χωρίς λευκό και αρνητικό ψήφο, απαλλάσσοντας έτσι το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου.


Και το προεδρείο κήρυξε το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.
Στην συνέχεια η εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή πραγματοποίησε την διεργασία των εκλογών του συλλόγου όπου η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε ομαλά σε ένα όμορφο περιβάλλον και η κάλπη κρατήθηκε ανοιχτή για 2 ώρες περίπου. Με το κλείσιμο της κάλπης άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων όπου εκλέχτηκαν με την παρακάτω σειρά:
Ψήφισαν 101 μέλη
Έγκυρα 99
Άκυρα 1
Λευκά 0
Έλαβαν κατά σειρά ψήφων
Για Διοικητικό Συμβούλιο
Κουτιβής Ευάγγελος του Δημητρίου 99 σταυρούς
Καρέλου Αντωνία του Παναγιώτη 88 σταυρούς
Ζώης Νικόλαος του Επαμεινώνδα 82 σταυρούς
Λίτσος Ελευθέριος του Χρήστου 82 σταυρούς
Μύτακας Κώστας του Πέτρου 82 σταυρούς
Σκυφτούλη Αμαλία του Λυσίμαχου 82 σταυρούς
Μούχας Θεόδωρος του Ευστρατίου 78 σταυρούς
Νάκου Ντίνα του Νικολάου 52 σταυρούς
Εξελεγκτική Επιτροπή
Κάτρη Αθανασία του Γεωργίου 88 σταυρούς
Μπουμπούλης Χρύσανθος του Ευαγγέλου 82 σταυρούς
Παπαδημητρίου Γεώργιος του Σταμούλη 80 σταυρούς
Αντιπρόσωποι για την Ο.Π.ΣΥ.Ξ.
Κουτιβή Γεωργία του Θεόδωρου 84 σταυρούς
Μαγαζή Ολυμπία του Παναγιώτη 76 σταυρούς
Παπαδημητρίου Ελευθέριος του Σταμούλη 76 σταυρούς
Τασούλης Αχιλλέας του Νικολάου 76 σταυρούς
Τζαβαλάς Χρήστος του Γεωργίου 70 σταυρούς

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας κόπηκε η τούρτα γενεθλίων της εφημερίδας μας για τα 8 της χρόνια από την κυκλοφορία αλλά και τα 31 χρόνια δημιουργίας του συλλόγου μας.
Την Κυριακή 24/5/09 θα συνεδριάσουν οι εκλεγμένοι υποψήφιοι και θα συνέλθουν σε σώμα και θα ορισθούν αρμοδιότητες Δ.Σ.



==================================================


















Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009






Σύλλογος Καταφυγιωτών Αθήνας






Ο Σύλλογος Καταφυγιωτών την 14 Φεβρουαρίου θα κάνει όπως κάθε χρόνο τον χορό στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΗΣ στην Δάφνη .
Το μενού θα είναι πλούσιο και η τιμή της πρόσκλησης φθηνή 20,00€ .
Το μουσικό πρόγραμμα θα περιέχει φυσικά παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι , νησιωτικό και κάποια αποσπασματα οριενταλ με χορεύτριες . Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από το χορό της Αθήνας θα βρίσκετε στο τραγούδι ο Ζορμπάς Αποστόλης . Να σημειωθεί ότι για δεύτερη χρονιά φέτος ο σύλλογος Ρούμελης < Γεώργιος Καραϊσκάκης > στον Καναδά κάλεσε τον τραγουδιστή Ζορμπά για να διασκεδάσει τα μέλη του , και όπως διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου όπου έχει ρίζες από το Καταφύγιο ,πέρασαν πολύ καλά με πολύ χορό και κέφι , έπεται συνέχεια στην Αθήνα .



=============================================






Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά




πρόσφερε ο Σύλλογος Κατουνιωτών

Μια βραδιά με τον Βασίλη Κασούρα

Σ’όλους τους τόπους πήγα…Μικρασία, Μακεδονία,Θράκη…
Μεγάλη εκδήλωση από το Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας και το Ωδείο Νάκα πραγματοποιήθηκε στις 18/11/2008 και ώρα 20:30 στην αίθουσα επί της οδού Ιπποκράτους 41 στην Αθήνα
Για μια φορά ακόμα ο Σύλλογος Κατούνας πραγματοποίησε μια όμορφη ποιοτική εκδήλωση για τα μέλη και τους φίλους του.
Η βραδιά ήταν μια κατάθεση ψυχής ενός καταξιωμένου μουσικού με συνοδοιπόρους μερικούς από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής. Ο Βασίλης Κασούρας παρουσίασε δημοτική παραδοσιακή μουσική και τραγούδια (Μικρά Ασία, Μακεδονία, Θράκη κ.α.) με το συγκρότημα του, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Οίκο Νάκα και το Σύλλογο μας ο οποίος στέκεται πάντα δίπλα του και βέβαια, όλους τους παρευρισκόμενους.
Η μουσική αυτή βραδιά ήταν κάτι το διαφορετικό για τους ακροατές, οι οποίοι ξεσπούσαν συνεχώς σε χειροκροτήματα για τα όμορφα ακούσματα του συγχωριανού μας καλλιτέχνη. Παρουσιάσθηκε μια Ανθολογία δημοτικών τραγουδιών από δύο μουσικές συλλογές «Σ’ όλους τους τόπους πήγα» και «Μη μου το μηνάς με λόγια».
Έπαιξαν οι μουσικοί: Βασίλης Κασούρας Ούτι, Λαούτο, Πολίτικα και Ταμπουρά. Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά). Τα τραγούδια ερμήνευσαν ο Βασίλης Κασούρας και η Καίτη Κουλλιά. Η εκδήλωση κράτησε περίπου δύο ώρες.
Τους καλλιτέχνες τίμησε με την παρουσία του αρκετός κόσμος, συγχωριανοί και φίλοι και ανάμεσα τους: ο Γεν. Γραμ. Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός (από τη Γουριά), ο πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Παπαλεξανδρόπουλος από την Κατούνα, ο οδοντίατρος κ. Χρήστος Παπαβασιλείου, ο επιχειρηματίας κ. Χρύσανθος Μπουμπούλης κ.α.
Με το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε φαγητό και τσουγκρίσαμε στην υγειά μας ένα ποτηράκι κρασί (Βελαώρα) από τον αμπελώνα Κ. Κασούρα.
Ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε πολλοί συγχωριανοί και φίλοι μαζί σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον.


Κάλεσμα της Ο.Π.ΣΥ.Ξ για δυναμική παρουσία στην ημερίδα στον Αστακό,
ενάντια στον λιθάνθρακα

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008, στις 10 π.μ. στον Αστακό

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), οι Σύλλογοι Μέλη της και οι Περιβαλλοντικοί-τοπικοί Σύλλογοι της περιοχής, καλούν τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας και του Ξηρομέρου, σε μια δυναμική παρουσία στην ημερίδα που πραγματοποιούν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008, στις 10 π.μ. στον Αστακό, για την αποτροπή κατασκευής μονάδος λιθάνθρακα στο Πλατυγιάλι.
Το τελευταίο διάστημα μια ιδιωτική εταιρεία η «EDISON ΕΛΛΑΣ Α.Ε» έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να επενδύσει στο λιθάνθρακα και προγραμματίζει να εγκαταστήσει στον Αστακό μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 600 Μεγαβάτ. Η ενδεχόμενη αυτή εγκατάσταση έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας του νομού μας, αφού θα επιφέρει σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον.

Αγωνιζόμαστε

Για να αποτρέψουμε την καταστροφή του Αστακού από κάθε άποψη (οικονομική, τουριστική, αγροτική, περιβαντολλογική), την όξινη βροχή, την ιπτάμενα τέφρα, τις ανυπολόγιστες ζημιές στον ενάλιο πλούτο, φαινόμενο θερμοκηπίου, απόβλητα , αιωρούμενα σωματίδια και την πανίδα και χλωρίδα.
Καλούμε
την κυβέρνηση να δώσει τέλος με την άμεση απόρριψη του αιτήματος της εταιρείας EDISON ΕΛΛΑΣ Α.Ε. προς την Ρ.Α.Ε. περί χορήγησης άδειας εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να ακυρώσει τα οποία επενδυτικά σχέδια της.

Κάθε «παρών» στον αγώνα, ένα «όχι» στο λιθάνθρακα
Να μη λείψει κανείς Ξηρομερίτης στο προσκλητήριο του αγώνα

Διοργάνωση:
Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), οι Σύλλογοι Μέλη της και οι Περιβαλλοντικοί-Τοπικοί Σύλλογοι της περιοχής.
=============================================



Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008






ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ
«ΑΤΛΑΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ»


Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ολοκλήρωσε και παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση στο Αγρίνιο, τον ψηφιακό «Άτλαντα Προσωπικοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας».

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 7:00μ.μ. στο «Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου».

Ο Σύλλογος, σε συνδυασμό με την Εκδήλωση – Παρουσίαση του ψηφιακού «Άτλαντα Προσωπικοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας», οργανώνει διήμερη εκδρομή το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008, στην Αιτωλοακαρνανία.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε το Πρόγραμμα της Εκδρομής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11/2008
08: 00 π.μ. Αναχώρηση από την Αθήνα
11: 00 π.μ. Άφιξη στο Μεσολόγγι και ξενάγηση στον «Κήπο των Ηρώων» και τα αξιοθέατα της πόλης
13: 00 μ.μ. Φαγητό στην Τουρλίδα
15: 00 μ.μ. Αναχώρηση για το Αγρίνιο
15: 45 μ.μ. Άφιξη στο HOTEL ESPERIA στο Αγρίνιο
19: 00 μ.μ. Εκδήλωση «ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ» στο Παπαστράτειο Μέγαρο (Πλατεία Παναγοπούλου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11/2008
08: 30 π.μ. Αναχώρηση για το Μοναστήρι του «ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ» στο Θέρμο
09: 30 π.μ. Άφιξη στο Μοναστήρι του «ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ» στο Θέρμο
11: 00 π.μ. Επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στο Θέρμο
12: 00 μ.μ. Στάση για καφέ στο Θέρμο
12: 45 μ.μ. Αναχώρηση για Ναύπακτο
13: 30 μ.μ. Άφιξη στη Ναύπακτο και στάση για φαγητό
15: 30 μ.μ. Ξενάγηση στο Κάστρο και τα αξιοθέατα της Ναυπάκτου
17: 00 μ.μ. Στάση για καφέ στη Ναύπακτο
18: 00 μ.μ. Αναχώρηση για την Αθήνα

Κόστος
Το κόστος ανέρχεται σε:
20€ /άτομο για το λεωφορείο και
30€ / άτομο η διανυχτέρευση στο Ξενοδοχείο μαζί με πρωϊνό

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κ. Κώστα Μπαλωμένο, στα τηλέφωνα
210-57.79.952 & 6945-015734 ή στο E-mail:
info@kosmasaitolos.gr
---------------------------------------------------------------






Δεν υπάρχουν σχόλια: