Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

26 Φεβρουαρίου 2010
ΔΗΛΩΣΗ του Κ. Καρακώστα εν όψει της εκδήλωσης
που διοργανώνει η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για τον Καλλικράτη.


Η συζήτηση για το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης (Καλλικράτης) έχει ήδη ανάψει. Όλοι οι Δήμοι της περιοχής έχουν συζητήσει τις αλλαγές που έρχονται και τις αλλαγές που θέλουν. Μοναδική σκοτεινή εξαίρεση ο Δήμος Ναυπάκτου.
Δεν μας ενδιαφέρει το θέμα, ισχυρίζεται η υπό τον κ. Παπαθανάση, σιωπηλή πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, γιατί σε κάθε περίπτωση η Ναύπακτος θα είναι η έδρα του Δήμου.

Τι να πει κανείς;

Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες των νέων Δήμων;
Τι οικονομικούς πόρους θα έχουν;
Δυναμώνει ή αδυνατίζει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη;
Θα αλλάξουν τα όρια Περιφερειών και Νομαρχιών, ποια θα είναι τα μεγέθη των νέων Δήμων;
Ποιο θα είναι το νέο εκλογικό σύστημα;
Κατά πόσο θα είναι εθελοντικές ή υποχρεωτικές οι συνενώσεις;

Όλα αυτά είναι λυμένα για τους διοικούντες το Δήμο Ναυπάκτου;

Θέλουν για τους δικούς τους λόγους να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου στο δημοτικό συμβούλιο. Η κοινωνία όμως δεν έχει κανένα λόγο να τους ακολουθήσει.
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Γιατί πάνω απ’ όλα δεν θ’ αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν πριν από εμάς για εμάς.
Γι αυτό και η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προχωρά στη διοργάνωση της ανοικτής εκδήλωσης – συζήτησης για τον Καλλικράτη. Με ομιλητές που εξασφαλίζουν την παρουσίαση όλων των απόψεων καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για την τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στη συζήτηση.
Από την Τολοφώνα και το Ευπάλιο μέχρι την Χάλκεια, από το Αντίρριο μέχρι την Αποδοτία, τον Πλάτανο και την Πυλλήνη ας συζητήσουμε ανοικτά.

Πού μας πάει ο Καλλικράτης και που θέλουμε εμείς να πάμε;

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 7.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Θα είναι μαζί μας για να ξεκινήσουν τη συζήτηση οι:

Γαλάνης Νίκος, Δήμαρχος Αιτωλικού, αντιπρόεδρος δ.σ της ΤΕΔΚ
Γεωργαλής Ηλίας, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αστακού,
μέλος του πανελλαδικού δικτύου ανεξάρτητων Δημοτικών Κινήσεων
Καρακώστας Κώστας, δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου
Κατσούλης Πάνος, αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας
Χατζηλάμπρου Βασίλης, νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας
Θα ακολουθήσει η συζήτηση
=========================================================
4 Φεβρουαρίου 2010


Καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ναυπάκτου

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου με θέμα τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπάκτου. Στη συνέντευξη αυτή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νίκος Κούμπιος και από το Σύλλογο: Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές η κα. Αλεξία Παληού.
Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου μίλησε για τις αναβαθμισμένες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2010, οι οποίες τόνισε ότι θα δώσουν ζωντάνια, χαρά και αισιοδοξία σε όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδηλώσεις τόσο την Αναπτυξιακή Ναυπάκτου όσο και το Σύλλογο: Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές ενώ καλωσόρισε τους χιλιάδες επισκέπτες που θα παρευρεθούν στην Ναύπακτο για να παρακολουθήσουν τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νίκος Κούμπιος ο οποίος αφού ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τους διοργανωτές των εκδηλώσεων, την Αναπτυξιακή Ναυπάκτου αλλά και το Σύλλογο Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές που δίνουν κάθε χρόνο το στίγμα τους στις εκδηλώσεις, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους επαγγελματίες της πόλης καθώς η στήριξή τους είναι καθοριστική στη διοργάνωση. Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στην έναρξη του Καναβαλιού που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο Σάββατο στα Παλαιά Σφαγεία με την καθιερωμένη σε όλους Rock Συναυλία από τα νεανικά συγκροτήματα της πόλης μας, παρουσίασε και το υπόλοιπο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί στα Μποτσαρέικα το ξεχωριστό δρώμενο του Επαχτίτικου Γάμου που παρουσιάζεται κάθε Τσικνοπέμπτη από το 1997. Σειρά έχουν το Σάββατο και την Κυριακή (6 και 7 Φεβρουαρίου) ο χορός των Μεταμφιεσμένων καθώς και ο Παιδικός Χορός αντίστοιχα, που θα γίνουν στα Παλαιά Σφαγεία. Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί το αποκριάτικο γλέντι στο Στενοπάζαρο ‘’Νταβάδες στην Οδό Μεζεδίων’’ ενώ την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την νυχτερινή Καρναβαλική παρέλαση όπου η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη φέτος καθώς 9 group και πάνω από 1500 καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της Ναυπάκτου. Την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έχουμε τα καθιερωμένα σε όλους μας Κούλουμα στο Λιμάνι όπου ξεχωριστή νότα θα δώσουν και φέτος οι σχολές χορού του κ. Γιάννη Βαφειάδη αλλά και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ναυπακτίας και Δωρίδας. Κλείνοντας, τόνισε ότι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα υποδεχτούμε όλους τους επισκέπτες της πόλης μας προσφέροντας τους υψηλές παροχές καθώς η Ναύπακτος είναι πλέον τόπος τουριστικού προορισμού.
Εκ μέρους του Συλλόγου ‘’Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές’’ μίλησε η κα. Αλεξία Παληού η οποία ευχαρίστησε τα group που συμμετείχαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Καρναβαλιού καθώς φέτος για πρώτη φορά τα παιδιά αναζήτησαν πρωτύτερα του διοργανωτές εκφράζοντας την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτό, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι εκδηλώσεις είναι πλέον θεσμός. Ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις δεν έχουν μεγάλη απόκλιση από τις προηγούμενες χρονιές παρά μόνο διαφοροποίηση θα υπάρχει στον Επαχτίτικο Γάμο αλλά δεν αποκάλυψε ποια θα είναι αυτή. Τελειώνοντας, τόνισε ότι όλα οργανώνονται με ιδιαίτερο κέφι προσπαθώντας φέτος λόγο των δύσκολων οικονομικών συνθηκών να μειώσουν το κόστος των εκδηλώσεων όχι όμως και την ποιότητα αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: