Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

15 Απριλίου 2010
Κραυγή Αγωνίας Δημοτών !!
Οι Δήμοι Παραβόλας και Θεστιέων
ανήκουν στο Αγρίνιο Τριχωνίδας

Συμπολίτες «αγρυπνείτε»
Με τη δημοσίευση του σχεδίου νόμου «Καλλικράτης», της περιβόητης διοικητικής «μεταρρύθμισης» της αυτοδιοίκησης στη χώρα, δεν οριοθετούνται ακόμα οι νέοι Δήμοι και ο τελικός αριθμός αυτών σε κάθε Νομαρχιακό διαμέρισμα κάθε περιφέρειας.
Ο στόχος προφανής, οι αντιδράσεις πολλές, οι βουλευτές και οι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες κόβουν και ράβουν ανάλογα με τις προσωπικές (εκλογικές) και άλλες φιλοδοξίες κομματικών φίλων και παραγόντων της αυτοδιοίκησης στο γραφείο του κ. Ραγκούση. Ιδιαίτερα τώρα με την εφαρμογή των μονοεδρικών στις βουλευτικές εκλογές προσπαθούν να εξασφαλίσουν άλλοι την επανεκλογή τους και κάποιοι άλλοι την ματαιοδοξία τους.
Οι τοπικές κοινωνίες όμως βρίσκονται έξω από αυτή την ιδιότυπη «διαβούλευση» (έχουν τις ευθύνες τους) που βέβαια καμία σχέση δεν έχει με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες. Οι κυβερνητικοί Βουλευτές, δήμαρχοι, παραγοντίσκοι κ.α. δίνουν και παίρνουν στα υπουργικά και κομματικά γραφεία των Αθηνών, δύσκολα να βρεις δήμαρχο ή επίδοξο «σωτήρα» το Σαββατοκύριακο στο νομό.
Ο πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Αιτωλ/νίας προσπαθεί μέσα από «ψευδοσυσκέψεις» να εξομαλύνει (με διάφορες υποσχέσεις) τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν σε επίπεδο παραγόντων Δήμων στη λογική του Καλλικράτη και του κυβερνητικού στόχου που στην ουσία είναι η περιστολή των δαπανών με την κατάργηση υπηρεσιών και την απόλυση σε πρώτη φάση όλων των συμβασιούχων, που οι ίδιοι έχουν προσλάβει στους Δήμους με δουλοπάροικες σχέσεις εργασίας που έχει επιβάλει η Ε.Ε. υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και που οι δήμαρχοι πιστά εφαρμόζουν.
Ακούμε τελευταία με ανησυχία ότι, αντί ενός διευρυμένου Δήμου Αγρινίου (παρά τις διαφωνίες μας με τις συνενώσεις) από τον Αχελώο (Νεάπολη) έως την βόρεια πλευρά της Τριχωνίδας (Θεστιέων, Παραβόλας), όπου τα γεωγραφικά, οικονομικά και πολιτιστικά - ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής υπερκαλύπτουν το πλαίσιο που έχει θέσει έστω και αυτή η γραφειοκρατική ΚΕΔΚΕ για τον σχηματισμό της αρχιτεκτονικής δομής και λειτουργίας ενός βιώσιμου ΟΤΑ, επιδιώκουν διάφοροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες έναν παρατριχώνιο Δήμο με έδρα το Θέρμο, σε αντίθεση με την ομόθυμη και εκφρασμένη βούληση της τοπικής κοινωνίας της πεδινής Τριχωνίδας !
Αρνούνται δηλαδή τις νέες χωρικές συντεταγμένες και τη δυναμική που δημιουργείται με τον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου (της μεγαλύτερης πόλης της Δυτ. Ελλάδας), για την περιοχή μας κάτι που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν και καμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να τα παρακάμψει.
Με την ύπαρξη ξεχωριστού δήμου το σχέδιο «Καλλικράτης» καθώς και το πρόσφατο σχέδιο νόμου για τη παιδεία στα πλαίσια του των περικοπών των δαπανών του συμφώνου σταθερότητας κ.λ.π. δεν αφήνουν περιθώρια ύπαρξης αυτόνομων σχολικών μονάδων σε δήμους όταν λειτουργούν αντίστοιχες σε όμορους δήμους (βλέπε Αγρίνιο). Σε όλα τα χωριά της παρατριχώνιας περιοχής, εάν υπάρξει τελικά αυτόνομος δήμος με την οικονομική πολιτική συγκυρία και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ΔΝΤ, το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό : τα περισσότερα σχολεία θα συγχωνευθούν στη προοπτική της κατάργησης (χρειάζεται ελάχιστο όριο 250 μαθητών) και όσα μείνουν θα υπαχθούν στους Δήμους! Θα μπορεί ο Παρατριχώνιος Δήμος να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα και τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού; Ή μήπως σκέφτονται νέους τοπικού φόρους; Επιτέλους οφείλετε να πείτε την αλήθεια στον κοσμάκη που αγκομαχάει να τα βγάλει πέρα. Αυτό πως το ξεπερνούν κάποιοι και συναινούν με αυτά τα μέτρα ;
Το βόλεμα ή εξυπηρέτηση άγονων τοπικιστικών ή προσωπικών συμφερόντων είναι πάνω από την κοινωνία;
Τα παιχνίδια που παίζονται στη πλάτη των κατοίκων καιρός είναι να αποκαλυφτούν. Η υποκρισία περισσεύει πια. Γιατί η δημοτική αρχή Θεστιέων δεν έχει ενημέρωσε ποτέ κανέναν και αντί της «βιώσιμης» ανάπτυξης της Τριχωνίδας επιλέγεται ο «γύρος του θανάτου» της περιοχής; Πού είναι οι Λαϊκές Συνελεύσεις; Με τα πανηγύρια… του νερού θα αναπτυχθεί ο τόπος;
Στο σημείο αυτό θέλουμε να ρωτήσουμε τον υπουργό εσωτερικών, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους τοπάρχες της περιοχής: ποιον ρώτησαν για το έγκλημα που θέλουν να κάνουν στη Τριχωνίδα;
Θα είναι καταστροφικό για το τόπο να μείνει έξω από το Αγρίνιο η περιοχή του Παναιτωλίου, Καινουργίου, Ν. Αβώρανης, Παραβόλας, Παντάνασσας και η Δουγρή.
Είναι σαν να αρνούμαστε το διάβα της ζωής των πατεράδων μας, σαν να θέλουμε να γυρίσουμε το ποτάμι πίσω…. Αρνούνται κάποιοι ότι έχουμε ως περιοχή κοινές ιστορικές παραδόσεις, συγκοινωνία, αγορά, υπηρεσίες, εκπαίδευση, υποδομές κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις που συνθέτουν την τοπική μας κοινωνία από της συστάσεως του Ελληνικού κράτους με σημείο αναφοράς την πόλη του καπνού το Αγρίνιο;
Η πλευρά που συναθροίστηκε με την άποψη της αποκοπής της Τριχωνίδας από το Αγρίνιο αρνείται τις βασικές αρχές της επιστήμης της αρχιτεκτονικής ότι δηλαδή μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη πρέπει να διακρίνεται από τα ενιαία δίκτυα χωροταξικών, οικιστικών, κοινωνικών δομών και δραστηριοτήτων που στην περίπτωση της πρότασης για παρατριχώνιο Δήμο με έδρα το Θέρμο (που επιδιώκουν) όχι μόνο δεν υπηρετούνται αυτές οι αρχές, αλλά είναι επιστημονικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και πολιτικά καταστροφική για την περιοχή της Τριχωνίδας και το Αγρίνιο γενικότερα.
Αν όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες ότι μεθοδεύουν τον αποκλεισμό του Δήμου Αγρινίου από την Τριχωνίδα με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Θεστιέων, της Τ.Ε.Δ.Κ. και των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ (αυτό υποστήριξαν τη Τετάρτη 14-4-10 στη κομματική συνάντηση με τον Ραγκούση), στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την ύπαιθρο θα είναι τραγωδία, ίσως και προδοτικό για την τοπική μας κοινωνία.
Γιατί δεν σέβονται την απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου Παραβόλας για ύπαρξη Δήμου βόρειας Τριχωνίδας μαζί με τους Θεστιέων, Παναιτωλικού που λέει ότι και σε αντίθετη περίπτωση να συνενωθεί με το Αγρίνιο; Γιατί ο αρμόδιος υπουργός με τους κυβερνητικούς βουλευτές συζητάει μόνο την άποψη της ισχνής μειοψηφίας του δήμου αυτού;
Μήπως πρέπει και το Αγρίνιο να ξεσηκωθεί;
Κάνουμε έκκληση έστω αυτή την ύστατη στιγμή σε κάθε κατεύθυνση να σεβαστούν την επιθυμία των δημοτών για έναν ενιαίο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου έως την Δουγρί του Δ.Δ. Νερομάνας Δήμου Παραβόλας. Η συνύπαρξή μας με το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ρούμελης πρέπει να διασφαλίζει την ημιαστική και αγροτική φυσιογνωμία μας, καθώς επίσης και το ιστορικό κοινωνικό κεκτημένο κάθε χωριού.
Αυτοί που θα υποτιμήσουν τούτη τη φορά τους Δημότες (Θεστιέων, Παραβόλας) για να ικανοποιήσουν κάποιους (που βλέπουν ως επαγγελματική τους καριέρα την ενασχόλησή τους με την Τ.Α.) θα έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή του Λαού. Κάθε αρνητική εξέλιξη στο θέμα είναι αιτία τοπικού «πολέμου». Γι’ αυτό , είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να εντείνουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να υπερασπιστούμε «Θερμοπύλες», κάτι που δυστυχώς ορισμένοι δείχνουν δειλοί ή αρνούνται να πράξουν θεσμικά. Η «Κίρκη» της εξουσίας ίσως τους μέθυσε και δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ρόλο φαίνεται !
Πάντως δεν θα δεχθούμε πλέον να καθοριστούν οι εξελίξεις από τον συσχετισμό και τον συμψηφισμό των συμφερόντων των διάφορων κομματικών και άλλων παραγόντων…
Τη ζωή μας μόνοι μας θα την νοιαστούμε και όχι οι καρεκλοκένταυροι και οι τεχνικοί της εξουσίας
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΕΣΤΙΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
Συμπολίτες «αγρυπνείτε»
Καινούργιο / Παραβόλα 15 Απριλίου 2010
Ανοιχτή Επιτροπή Δημοτών – Θεστιέων – Παραβόλας
===============
16 Δεκεμβρίου 2009


ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ


Ημερίδα για την Ενδοοικογενειακή Βία και την Παιδική Κακοποίηση


Το τοπικό δίκτυο φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παραμέλησης - κακοποίησης του Νομού Αιτωλοακρανίας πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, ημερίδα στο Δήμο Θέρμου για την Ενδοοικογενειακή Βία και Παιδική Κακοποίηση. Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Μπισμπίκης Προϊστάμενος Πρωτοδικών Πατρών, με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία» και Κώστας Γιαννόπουλος πρόεδρος του ΔΣ του εθελοντικού οργανισμού το “Χαμόγελο Του Παιδιού”, με θέμα Παιδική Κακοποίηση-Παραμέληση, οι Δράσεις του εθελοντικού οργανισμού για τα παιδιού «To Χαμόγελο Του Παιδιού».
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του δικτύου φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης-παραμέλησης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Λάμπρος Μπαλαμάτσης.
Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, η Αντινομάρχης Έφη Λαχανά-Στεργίου, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Μάστακας Ευάγγελος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντάρας Σπυρίδων. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αρχιερατικός επίτροπος Πανοσιολογιότατος Θεόκλητος με αντιπροσωπεία ιερέων, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θέρμου, Αντριάννα Αποστολοπούλου, Αντώνιος Πριόνας και Παπαϊωάννου Γιώργος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Νεάπολης Καρδάρας Χρήστος, όπως και οι επικεφαλής αξιωματικοί του τμήματος τάξης Θέρμου και του πυροσβεστικού σταθμού.
Επιπλέον την ημερίδα παρακολούθησαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Δεληγιάννης Νικόλαος από το ΚΕΔΔΥ, η κ. Χαρά Γροσδάνη υπεύθυνη για το «Χαμόγελο Του Παιδιού» στη Δυτική Ελλάδα, η κ. Γκιρτοβίτη Αρετή υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Ρένος Χριστοδουλίδης υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κ. Στραβοδήμου Παρασκευή υπεύθυνη ευρωπαϊκών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου Βασίλης Κόκκοτος, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Την εκδήλωση έκλεισαν μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Θέρμου με μουσική και ποίηση «Αγκαλιάζουν το παιδί». Την οργάνωση της μαθητικής εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες Αικατερίνη Παπασάββα και Αγλαΐα Σύρου. Η συμμετοχή ήταν αθρόα και εντυπωσιακή ενώ η όλη εκδήλωση έτυχε πολλών ευμενών σχολίων.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους γλυκά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από το συνεταιρισμό γυναικών «Αιτωλική Γή». Επίσης τα αναψυκτικά και ο καφές ήταν χορηγία της καφετέριας Σαγώνα.

==============================================================



8 Δεκεμβρίου 2009



Προυπολογισμός Δήμου Αγρινίου




Προϋπολογισμό ευθύνης και προοπτικής αλλά και κοινωνικής ευαισθησίας που καλύπτει ένα μεγάλο σύνολο έργων και δράσεων χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό για το 2010 που ψηφίστηκε χθες ( Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου) από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός.
Στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε πως παρά το γεγονός ότι το 2009 ήταν μια δύσκολη χρονιά καθώς συνεχίζεται η οικονομική κρίση που επηρεάζει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων μας επιτρέπει αφενός μεν να αναπτύξουμε ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα αφετέρου δε να εκδηλώσουμε μία σειρά δράσεων που αλλάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.
«Διαχειριστήκαμε με διαφάνεια και συνέπεια τα έσοδα του Δήμου. Με σχέδιο και μεθοδικότητα υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας προς τον Αγρινιώτικο λαό και στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε ολοκληρώσει στο ακέραιο το πρόγραμμά μας.
Οι μεγάλες και οι μικρές παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη έχουν μετατρέψει την πόλη αλλά και τα Τοπικά Διαμερίσματα σε ένα απέραντο εργοτάξιο και αυτό είναι κάτι που μπορεί να διακρίνει κάθε δημότης.
Με τα μεγάλα έργα αλλά και τα μικρότερα που εκτελούνται στην πόλη ενισχύουμε τις υποδομές δημιουργώντας μια σύγχρονη πόλη».
Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μοσχολιός έκανε στην κοινωνική πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή , μια πολιτική με συνέπεια και με συνέχεια.
«Η παρούσα Δημοτική Αρχή στέκεται πάντα δίπλα στον πολίτη, δείχνοντας κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησία.
Θέλω να σας υπενθυμίσω τη μείωση των τελών στους πολυτέκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τη μηδενική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που αποφασίσαμε πρόσφατα, τη μη καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς παρά τη χαμηλή επιχορήγηση από την κεντρική εξουσία, αλλά και τις πολύ καλές εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων του Δήμου, αφού με την πολιτική που ακολουθήσαμε δεν υπάρχουν εργαζόμενοι σε ομηρία και αβέβαιο εργασιακό μέλλον».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις που αναπτύσσει η Δημοτική Αρχή όπως η λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικής συγκοινωνίας, το πρόγραμμα Ανακύκλωσης υπενθυμίζοντας παράλληλα την πλούσια δραστηριότητα στον πολιτισμό μέσα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το Πνευματικό Κέντρο και την ΚΕΠΠΑ αλλά και στον αθλητισμό με τις μεγάλες διοργανώσεις, το καλοκαιρινό camp και άλλα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
Τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού του Δήμου Αγρινίου για το έτος 2010 είναι τα εξής:
Συνολικό ποσό:54.847.825 ευρώ
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα έσοδα τα μεν τακτικά ανέρχονται σε 21.568.305,07 ευρώ τα δε έκτακτα σε 20.476.402,42 ευρώ. Οι δε δαπάνες που περιλαμβάνουν έξοδα χρήσης 22.383.566,33 ευρώ και οι επενδύσεις 24.349.864,30 ευρώ.




========================================================

7 Δεκεμβρίου 2009




Εκδήλωση στο Αγρίνιο




για τους Αρχαιολογικούς χώρους





Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Αιτωλοκαρνάνων που κατέκλυσαν το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, των βουλευτών του νομού κ. Α. Μακρυπίδη και Π. Κουρουμπλή, πολλών δημάρχων, αντιδημάρχων, αντινομαρχών, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, πλήθους εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του νομού, καθώς και αντιπροσωπείας μελών του «Διαζώματος», πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ειδική εκδήλωση με θέμα "Οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Αρχαία Θέατρα του νομού μας, οι πρωτοβουλίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας για την ανάδειξη τους ".
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν: α) Ο Αρχαιολογικός Χάρτης του Νομού από την Προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ κα Μαρία Σταυροπούλου-Γάτση,ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. β) Η ειδική έκδοση των Αρχαίων Θεάτρων του Νομού από τον κ. Λάζαρο Κολώνα, επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και τέλος το ντοκιμαντέρ για τα Αρχαία Θέατρα του Νομού, από τον Πρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κ. Σταύρο Μπένο, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».
Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, αφού ευχαρίστησε τόσο τους παρευρισκόμενους πολίτες όσο και τους συντελεστές της εκδήλωσης, την χαρακτήρισε «ως ένα μάθημα πολιτισμού και γνώσης των αρχαιολογικών θησαυρών του τόπου μας».
Ο κ. Σώκος αφού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει λάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε από την πολιτεία και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού συνεργασία για την διάσωση και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των βυζαντινών μνημείων του νομού.


==================================================


30 Νοεμβρίου 2009

Τα αποτελέσματα της Ψηφοφορίας
για την ανάδειξη του νέο Αρχηγού της Ν.Δ.

Ανά Δήμο σε όλη την Αιτωλοακαρνανία

Μετά την εκλογική διαδικασία της 29ης Νοεμβρίου τα αποτελέσματα στον νομό Αιτωλ/νίας ανά εκλογικό τμήμα έχουν ως εξής:

695 Αγγελοκάστρου ψήφ. 553 έγκυρα 550
Ντ. Μπακογιάννη 304
Αντ. Σαμαράς 222
Παν. Ψωμιάδης 20
696 Αγρινίου ψηφ. 649 εγκ. 647
Ντ. Μπακογιάννη 307
Αντ. Σαμαράς 302
Παν. Ψωμιάδης 38
697 Αγρινίου ψηφ. 506 εγκ. 499
Ντ. Μπακογιάννη 181
Αντ. Σαμαράς 298
Παν. Ψωμιάδης 20
698 Αγρινίου ψηφ. 731 εγκ.730
Ντ. Μπακογιάννη 364
Αντ. Σαμαράς 335
Παν. Ψωμιάδης 31
699 Αγρινίου ψηφ. 733 εγκ.728
Ντ. Μπακογιάννη 337
Αντ. Σαμαράς 333
Παν. Ψωμιάδης 58
700 Αγρινίου ψηφ.612 εγκ. 604
Ντ. Μπακογιάννη 256
Αντ. Σαμαράς 305
Παν. Ψωμιάδης 43
701 Αιτωλικού ψηφ. 802 εγκ.796
Ντ. Μπακογιάννη 321
Αντ. Σαμαράς 429
Παν. Ψωμιάδης 46
702 Αλυζίας ψηφ.300 εγκ.295
Ντ. Μπακογιάννη 163
Αντ. Σαμαράς 123
Παν. Ψωμιάδης 9
703 Αμφιλοχίας ψηφ. 426 εγκ.422
Ντ. Μπακογιάννη 204
Αντ. Σαμαράς 203
Παν. Ψωμιάδης 15
704 Αμφιλοχίας ψηφ. 430 εγκ.426
Ντ. Μπακογιάννη 223
Αντ. Σαμαράς 172
Παν. Ψωμιάδης 31
705 Ανακτορίου ψηφ. 371 εγκ.371
Ντ. Μπακογιάννη 144
Αντ. Σαμαράς 189
Παν. Ψωμιάδης 38
706 Ανακτορίου ψηφ. 393 εγκ.393
Ντ. Μπακογιάννη 161
Αντ. Σαμαράς 209
Παν. Ψωμιάδης 23
707 Αντιρρίου ψηφ.276 εγκ.272
Ντ. Μπακογιάννη 102
Αντ. Σαμαράς 140
Παν. Ψωμιάδης 30
708 Αποδοτίας ψηφ 45 εγκ.44
Ντ. Μπακογιάννη 26
Αντ. Σαμαράς 18
Παν. Ψωμιάδης 0
709 Αρακύνθου ψηφ.449 εγκ.445
Ντ. Μπακογιάννη 221
Αντ. Σαμαράς 189
Παν. Ψωμιάδης 35
710 Αστακού ψηφ. 560 εγκ.555
Ντ. Μπακογιάννη 291
Αντ. Σαμαράς 234
Παν. Ψωμιάδης 30
711 Αστακού ψηφ 38 εγκ.38
Ντ. Μπακογιάννη 34
Αντ. Σαμαράς 3
Παν. Ψωμιάδης 1
712 Θέρμου ψηφ. 200 εγκ. 197
Ντ. Μπακογιάννη 81
Αντ. Σαμαράς 104
Παν. Ψωμιάδης 12
713 Θέρμου ψηφ.218 εγκ. 216
Ντ. Μπακογιάννη 102
Αντ. Σαμαράς 98
Παν. Ψωμιάδης 16
714 Θεστιαίων ψηφ. 432 εγκ. 428
Ντ. Μπακογιάννη 247
Αντ. Σαμαράς 150
Παν. Ψωμιάδης 31
715 Ινάχου ψηφ.416 εγκ. 411
Ντ. Μπακογιάννη 292
Αντ. Σαμαράς 104
Παν. Ψωμιάδης 15
716 Μακρυνείας ψηφ. 421 εγκ.419
Ντ. Μπακογιάννη 141
Αντ. Σαμαράς 235
Παν. Ψωμιάδης 43
717 Μεδεώνος ψηφ.462 εγκ. 461
Ντ. Μπακογιάννη 227
Αντ. Σαμαράς 197
Παν. Ψωμιάδης 37
718 Μενιδίου ψηφ. 203 εγκ.199
Ντ. Μπακογιάννη 94
Αντ. Σαμαράς 91
Παν. Ψωμιάδης 14
719 Μεσολογγίου ψηφ.437 εγκ.427
Ντ. Μπακογιάννη 185
Αντ. Σαμαράς 206
Παν. Ψωμιάδης 36
720 Μεσολογγίου ψηφ.532 εγκ.525
Ντ. Μπακογιάννη 223
Αντ. Σαμαράς 257
Παν. Ψωμιάδης 45
721 Μεσολογγίου ψηφ. 541 εγκ.537
Ντ. Μπακογιάννη 219
Αντ. Σαμαράς 279
Παν. Ψωμιάδης 39
722 Ναυπάκτου ψηφ.816 εγκ.797
Ντ. Μπακογιάννη 340
Αντ. Σαμαράς 412
Παν. Ψωμιάδης 48
723 Ναυπάκτου ψηφ.804 εγκ.786
Ντ. Μπακογιάννη 334
Αντ. Σαμαράς 414
Παν. Ψωμιάδης 38
724 Νεάπολης ψηφ. 551 εγκ.548
Ντ. Μπακογιάννη 342
Αντ. Σαμαράς 184
Παν. Ψωμιάδης 22
725 Οινιαδών ψηφ. 339 εγκ.339
Ντ. Μπακογιάννη 189
Αντ. Σαμαράς 127
Παν. Ψωμιάδης 23
726 Οινιαδών ψηφ. 311 εγκ. 310
Ντ. Μπακογιάννη 174
Αντ. Σαμαράς 113
Παν. Ψωμιάδης 23
727 Οινιαδών ψηφ. 575 εγκ. 568
Ντ. Μπακογιάννη 282
Αντ. Σαμαράς 241
Παν. Ψωμιάδης 45
728 Παλαίρου ψηφ.394 εγκ.388
Ντ. Μπακογιάννη 170
Αντ. Σαμαράς 200
Παν. Ψωμιάδης 18
729 Παναιτωλικού ψηφ.86 εγκ.86
Ντ. Μπακογιάννη 44
Αντ. Σαμαράς 40
Παν. Ψωμιάδης 2
730 Παραβόλας ψηφ. 333 εγκ. 331
Ντ. Μπακογιάννη 201
Αντ. Σαμαράς 118
Παν. Ψωμιάδης 12
731 Παρακαμπυλίων ψηφ. 156 εγκ.155
Ντ. Μπακογιάννη 116
Αντ. Σαμαράς 32
Παν. Ψωμιάδης 7
732 Πλατάνου ψηφ. 44 εγκ 44
Ντ. Μπακογιάννη 20
Αντ. Σαμαράς 20
Παν. Ψωμιάδης 4
733 Στράτου ψηφ.658 εγκ.656
Ντ. Μπακογιάννη 312
Αντ. Σαμαράς 181
Παν. Ψωμιάδης 163
734 Φυτειών ψηφ.262 εγκ.262
Ντ. Μπακογιάννη 150
Αντ. Σαμαράς 84
Παν. Ψωμιάδης 24
735 Χάλκειας ψηφ.258 εγκ. 258
Ντ. Μπακογιάννη 101
Αντ. Σαμαράς 127
Παν. Ψωμιάδης 30

Συνολικά ψήφισαν 17.318
έγκυρα 17.156
άκυρα 126
λευκά 36

Ντόρα Μπακογιάννη 8.225
Αντώνης Σαμαράς 7.718
Παναγιώτης Ψωμιάδης 1.217

Δεν υπάρχουν σχόλια: