Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

« Η Εκτροπή του Αχελώου, εκτροπή της λογικής»

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προσφυγή του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να επιτύχει την κα¬τά παρέκκλιση συνέχιση των έργων για την εκτροπή του Αχελώου, που σταμάτησαν με την 141/2010 απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, χωρίς να αναμένει ούτε την οριστική απόφαση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ιδιαίτερη έκπληξη δημιουργεί και το γεγονός πως κλήθηκαν ξένοι μηχανικοί, οι οποίοι και απεφάνθησαν πως είναι αναγκαία η συντήρηση της σήραγγας της εκτροπής, κόστους 65.000.000 €, παρ’ ότι το έργο αυτό δεν χρηματοδοτείται ούτε με ένα ευρώ από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πλαίσιο στήριξης και βαρύνει εξολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό, σε μια περίοδο που η δημοσιονομική προσαρμογή και οι οικονομίες κλίμακος αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.
Οι επίσημες θέσεις της κυβέρνησης δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, στην προώθηση λιγότερο υδροβόρων καλλιεργειών και στον σχεδιασμό έργων αποταμίευσης νερού, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.
Ορθολογική χρήση
Το φράγμα του Σμοκόβου και τα δίκτυα διανομής νερού, η λίμνη Πλαστήρα, ο ταμιευτήρας της Κάρλας, το φράγμα Γυρτώνης, τα φράγματα στον Πηνειό και στον Ενιπέα, έχουν προταχθεί επισήμως ως οι κορωνίδες της κυβερνητικής στρατηγικής για την ορθολογική χρήση του υδάτινου δυναμικού για τη Θεσσαλία.
Ο μερικός επαναπλημμυρισμός της λίμνης Κάρλας απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα στον εμπλουτισμό του υδροφό¬ρου ορίζοντα αλλά και στην επάρκεια νερού στη Θεσσαλία.
Οι βεβιασμένες και ανακόλουθες πρακτικές για την εκτροπή του Αχελώου έχουν να κάνουν με την, ηθελημένη ή μη, άγνοια γεγονότων και με την εμμονική οπτική της διαχείρισης των υδάτων.
Συγκεκριμένα, οι διαρροές στο υπάρχον αρδευτικό σύστημα του θεσσαλικού κάμπου ανέρχονται στο 30% κατ' ελάχιστο.
Χαρακτηριστικά στοιχεία αποτελούν η αναβλητικότητα υιοθέτησης τεχνικών εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, η συνέχιση της καλλιέργειας αντιοικονομικών προϊόντων, η παράνομη εξάπλωση των γεωτρήσεων, αλλά και η μόλυνση των ποταμών.
Η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου είναι στενά συνδεδεμένη με ανερμάτιστες και ατελέσφορες πολιτικές εμμονές του παρελθόντος.
Πώς μπορεί να λησμονηθεί το γεγονός ότι, παρά τις τέσσερις (4) ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ από το 1994 και εντεύθεν, ψηφίστηκε ο Ν. 3481/2006 του οποίου παράγραφοι των άρθρων 9 και 13 άνοιγαν διάπλατο το δρόμο για την εκτροπή;
Ποια είναι η νομιμοποίηση των ενεργειών για την εκτροπή του Αχελώου έπειτα από μια πέμπτη (3054/2009 09-10-2009) ακυρωτική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το ΣτΕ ήδη θεωρεί πως η εκτροπή παραβιάζει τις κοινοτικές οδηγίες (200/60/ΕΚ, 2/43 ΕΟΚ, ΝΑΤURΑ, 85/337 ΕΟΚ) και παραπέμπει το θέμα στο Δι¬καστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποβάλλοντας προδικαστι¬κό ερώτημα;
Επιβάλλεται λοιπόν η άμεση εφαρμογή της εξαγγελθείσης υδατικής πολιτικής, του εθνικού προγράμματος προστασίας και διαχείρισης των υδάτων.
Το εθνικό πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί με την κατασκευή πολλών μικρών ταμιευτήρων στα ορεινά, με τη μείωση των διαρροών και την παύση της λειτουργίας παράνομων γεωτρήσεων.
Είναι καιρός να μετασχηματιστεί η γεωργική παραγωγή των ασύμφορων καλλιεργειών, θα πρέπει να εφαρμοστούν μέθοδοι άρδευσης υψηλής απόδοσης και ηπιότερων απαιτήσε¬ων σε ενέργεια.
Είναι επιτακτική η ανάγκη για την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων αποκατάστασης επιφανειακών νερών και υδροφόρων οριζόντων που αντιμετωπίζουν πρό¬βλημα ρύπανσης.
Το χρήματα που θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση των έργων της εκτροπής επιβαρύ¬νουν αποκλειστικά τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς καμιά ευρωπαϊκή συμμετοχή.
Τα εν λόγω έργα δεν αποτελούν επένδυση, αλλά μια τεράστια σπατά¬λη. Εκτρέποντας τον Αχελώο, υ¬πογράφουμε την καταστροφή σημαντικών οικοσυστημάτων της Βόρειας Πίνδου και τη μη α¬ναστρέψιμη υποβάθμιση των προστατευόμενων υγροτόπων των εκβολών του Αχελώου και των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού. Μνημεία πολιτισμού, εκτεινόμενα από μοναστήρια (Αγ. Γεώργιος Μυροφύλλου) ως τα ιδιαιτέρου κάλλους πέτρινα γεφύρια, παράμετροι δεμένες άρρηκτα με την πα¬ραγωγή ιδιαίτερου πνευματικού και τεχνικού πολιτισμικού προϊόντος, απαξιώνονται.
Είναι προφανές πως το φαραωνικής έμπνευσης έργο της εκτροπής του Αχελώου προκαλεί τεράστια οικολογική και πολιτισμική καταστροφή και βεβαίως μια τεράστια σπατάλη οικονομικών πό¬ρων, είναι ένα έργο που δεν θα κάνει ποτέ απόσβεση.
Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας και οι Έλληνες πολίτες στο σύνολό τους συστρατεύονται με τους αυτοδιοικητικούς και περιβαλλοντικούς φορείς και αντιστέκονται σθεναρά ενάντια στον παραλογισμό των έργων, που δεν έχουν καμιά νομική, επιστημονική, περιβαλλοντική και ηθική νομιμοποίηση, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου, ενάντια στην εκτροπή της λογικής.
Θύμιος Σώκος
Νομάρχης

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α. αιτωλ/νια

ON LINE
τα αποτελέσματα των εκλογών
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας έγινε γνωστό ότι το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου 2010 από την ιστοσελίδα www.aitnia.gr θα μεταδίδονται ON LINE τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ο Θ. Παπαθανάσης εγκαινίασε

το Εκλογικό του Γραφείο



Το μήνυμα της ενότητας, της ελπίδας και προοπτικής για το μέλλον του νέου διευρυμένου Δήμου Ναυπακτίας έδωσε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης, μιλώντας στα εγκαίνια του Εκλογικού του Γραφείου.
«Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν έγιναν πολλά. Με τη δική σας στήριξη μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Έχουμε τις προτάσεις. Έχουμε τους ανθρώπους. Όλοι μαζί προχωράμε μπροστά. Πέρα και πάνω από κόμματα και στείρες αντιπαραθέσεις. Με όραμα και σχέδιο συνθέτουμε το αύριο. Όλοι Μαζί αλλάζουμε τον τόπο μας! Όλοι Μαζί δημιουργούμε τη Ναυπακτία του αύριο τη Ναυπακτία που μας αξίζει» ανέφερε στην ομιλία του.

Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου έκανε εκτενή αναφορά στο έργο της Δημοτικής Αρχής (http://issuu.com/papathanasis/docs/apologismos) ενώ σημείωσε ότι τη νέα περίοδο με συγκεκριμένη πρόταση, δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αναπτυξιακή πορεία του νέου Δήμου Ναυπακτίας. Mε μία πρόταση ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και υλοποιήσιμη και όχι με «υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν».

Ο Θανάσης Παπαθανάσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο κοινωνικό περιβάλλον που διαμορφώνεται λόγω της κρίσης, σημειώνοντας πως «οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Όπως συνέβη την προηγούμενη περίοδο, έτσι και τώρα στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Γιατί ο νέος Δήμος είναι οι άνθρωποι. Και στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, εμείς στηρίζουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας».

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο με νέα πρόσωπα, από ολόκληρη τη Ναυπακτία «στους ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι στο χώρο της εργασίας τους από ολόκληρο το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό φάσμα και είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν στον τόπο τους».
Όπως ο ίδιος είπε «Χάρη στη δική σας συμμετοχή είμαστε έτοιμοι για το αύριο του τόπου μας».

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...

ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ.... ΠΑΖΑΡΙΩΝ!








ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.... ΑΡΓΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πάμε για εκλογές;

Σενάρια για εκλογές - εξπρές.Πιθανότερη ηµεροµηνία η 12η ΔεκεµβρίουΕκλογές το συντοµότερο δυνατό θα προκηρύξει ο Γιώργος Παπανδρέου, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις εκλογές της 7ης Νοεµβρίου. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές θα πραγµατοποιηθούν στις 5 ή τις 12 Δεκεµβρίου, αν φυσικά συντρέξουν οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν. Μάλιστα, κυκλοφορούν και σενάρια µε βάση τα οποία η κυβέρνηση θα µπορούσε να αναβάλει τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να προχωρήσει στην κήρυξη «δίδυµων» εκλογών για τις 12 Δεκεµβρίου. Δεδοµένου ότι η ηµεροµηνία των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών ορίζεται διά νόµου, αρκεί µια απλή τροπολογία για τη µετάθεσή τους. Στην περίπτωση αυτή θα αποτρεπόταν η πρόσθετη αναστάτωση που θα προκαλούσε µια τρίτη εκλογική αναµέτρηση µέσα σε διάστηµα ενός µήνα. Οπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός στους συνεργάτες του την περασµένη Τετάρτη, οι πρόωρες εκλογές «είναι µονόδροµος» από τη στιγµή που οι κάλπες της 7ης Νοεµβρίου θα καταγράψουν αποδοκιµασία των υποψηφίων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, ειδικά στις περιφέρειες. Καταγράφουν άνοδο. Αν και οι δηµοσκοπήσεις που έγιναν µετά τη Δευτέρα, οπότε και ο κ. Παπανδρέου διατύπωσε το δίληµµα των εκλογών της επόµενης Κυριακής, καταγράφουν µία σαφή άνοδο της συσπείρωσης της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της οποίας αυξήθηκε σηµαντικά και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου µεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δηµοκρατίας, στο Μέγαρο Μαξίµου επιµένουν ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν µπλοφάρει αλλά είναι αποφασισµένος να πάει σε εκλογές, για να λήξει η οµηρεία του ίδιου και της κυβέρνησης». Αποφασισµένος. Σύµφωνα µάλιστα µε τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου εµφανίζεται τόσoαποφασισµένος, που είναι πιο πιθανό να προκηρυχθούν εκλογές για τον επόµενο µήνα, παρά αυτές να αποφευχθούν. Η ιδέα των πρόωρων εκλογών ωρίµασε στο ΠΑΣΟΚ από τη στιγµή που διαφάνηκε αρχικά η απώλεια της µεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, της Αττικής, και στη συνέχεια η διαπίστωση ότι στον β’ γύρο, το ΠΑΣΟΚ θα κινδύνευε να βρεθεί µπροστά σε µετωπικά σχήµατα, τα οποία θα είχαν ως αποτέλεσµα την ήττα των κυβερνητικών υποψηφίων. Πρωτοβουλία. Σε µια συνεδρίαση της Οµάδας Στρατηγικού Σχεδιασµού την περασµένη εβδοµάδα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, αποφασίστηκε να υπάρξει διόρθωση της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και να δοθεί στην ψήφο της 7ης Νοέµβριου πλην όλων των άλλων και χαρακτήρας «ψήφου εµπιστοσύνης στην κυβέρνηση». Και παρά τις απόψεις που διατυπώθηκαν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ πως σύρεται στην ατζέντα της Νέας Δηµοκρατίας που έθεσε εξ αρχής θέµα αντιµνηµονιακής ψήφου στις εκλογές, αποφασίστηκε να γίνει το βήµα και να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η απόφαση ήταν συγκεκριµένα, να δώσει ο Γ. Παπανδρέου συνέντευξη (απορρίφθηκε πρόταση για το Ζάππειο και κατέληξαν στη διακαναλική) και αφού προηγηθεί µια διαρροή ότι «παίζει θέµα πρόωρων εκλογών», στο πλαίσιό της ο Πρωθυπουργός να αφήσει ανοιχτή την πόρτα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ως αποτέλεσµα ενός πιθανού αρνητικού αποτελέσµατος στις εκλογές του Νοεµβρίου. Απόλυτα βέβαιος. Οι κριτικές που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός για την απόφασή του από το σύνολο σχεδόν του Τύπου, δεν πτόησαν το Μαξίµου. Ολες οι πληροφορίες, από συνοµιλητές του Πρωθυπουργού, αλλά και συνεργάτες του, συγκλίνουν στην άποψη ότι ο ίδιος είναι απολύτως βέβαιος για την ορθότητα της κίνησής του και για το αποτέλεσµα που αυτή θα έχει. Θεωρεί ότι µε την κίνηση αυτή και µε δεδοµένη την κατάσταση που απεικονίζουν οι δηµοσκοπήσεις για ΠΑΣΟΚ και Νέα Δηµοκρατία, η νίκη του ΠΑΣΟΚ και η πλειοψηφία είναι εξασφαλισµένες. Κυρίως όµως πιστεύει ότι η πολιτική απόφαση στην οποία έχει καταλήξει, θα απαλλάξει τη χώρα από περιπέτειες καθώς θα δώσει στην κυβέρνηση την ευχέρεια να διαχειριστεί µε λυµένα χέρια τις κρίσιµες από κάθε άποψη αποφάσεις που πρέπει να λάβει, µε δεδοµένες τις πιέσεις της τρόικας για νέα µέτρα έπειτα από την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείµµατος. «Οχι στην οµηρεία». «Δεν µπορούµε να πάµε σε διαπραγµατεύσεις µε δεµένα χέρια. Δεν µπορεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας σε αυτή την κρίσιµη φάση, µια κυβέρνηση υπό την οµηρεία της αντιπολίτευσης. Οι πολιτικές που ακολουθούµε, είναι πολιτικές για τη διάσωση της χώρας. Πώς µπορούµε να συνεχίσουµε αυτή την προσπάθεια, όταν υπάρχει µια αντιπολίτευση που όχι µόνο αµφισβητεί την προσπάθεια, αλλά και την υπονοµεύει ευθέως», φέρεται να είπε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, επεξηγώντας την επιµονή του στο στοίχηµα που έχει θέσει. Το µπόνους. Κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν σχετικά ότι µε τις 8 µονάδες διαφορά που εµφανίζεται να έχει σήµερα το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δηµοκρατίας, ο εκλογικός «νόµος Παυλόπουλου» (χαρίζει 50 έδρες µπόνους στο πρώτο κόµµα), µε τον οποίο θα πραγµατοποιηθούν οι εκλογές, θα δώσει και πάλι µια άνετη πλειοψηφία στο κυβερνών κόµµα, έστω και αν αυτή είναι ελαφρώς µειωµένη σε σχέση µε την πλειοψηφία που σήµερα διαθέτει. Επισήµαιναν ακόµη ότι µια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον επόµενο µήνα θα µπορούσε να επιτείνει τα εσωκοµµατικά προβλήµατα της Νέας Δηµοκρατίας, καθώς λογικά, ο πρόεδρος του κόµµατος Αντ. Σαµαράς δεν θα άφηνε να χαθεί η ευκαιρία για να εκκαθαρίσει το κόµµα από βουλευτές που δεν πρόσκεινται σ’ αυτόν, αλλά λ.χ στην Ντόρα Μπακογιάννη. Με λίστα. Υπενθυµίζεται σχετικά ότι αν πραγµατοποιηθούν πρόωρα εκλογές το διάστηµα ώς τον Μάρτιο του 2011 οπότε και συµπληρώνεται το 18µηνο από τις προηγούµενες εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, οι εκλογές αυτές θα πραγµατοποιηθούν µε λίστα και όχι µε σταυρό προτίµησης, όπως προβλέπει ο εκλογικός νόµος.

Πηγή : tanea

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:




Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάδα Ποτέ Δεν Πεθαίνει (Greece Never Dies)

Πίνδος



ΜΑΘΗΣΗ........

Η παπαριά

Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι.

Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν.

Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις.

Μπορεί εύκολα να πρηστούν λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία.

Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι).

Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, για αυτό και πρέπει να τυγχάνουν προσοχής από τους γεωπόνους.



Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, αφού πάντα οι Έλληνες τα θυμούνται στην καθημερινή ζωή του!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σοβαρές ενδείξεις για αύξηση της συσπείρωσης

μετά τη διακαναλική Παπανδρέου



Να είναι πρώτο το ΠΑΣΟΚ σε τουλάχιστον οκτώ περιφέρειες ανάμεσα τους και η Αττική (γεγονός το οποίο σημαίνει μια διαφορά από τη ΝΔ τουλάχιστον 3%) είναι ο στόχος των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου και τις Ιπποκράτους. Αν και δημοσίως δεν θέλουν να θέσουν πήχη, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν κρύβουν ότι ο στόχος είναι ο χάρτης να βαφτεί πράσινος όχι στο β΄ αλλά στον α΄ γύρο. Κι αυτό γιατί αφενός θεωρούν ότι εκεί παίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων και αφετέρου ότι εκεί βρίσκεται και η ουσία, δηλαδή, μια προσέγγιση της πραγματικής δύναμης των κομμάτων σήμερα. Στο ΠΑΣΟΚ είναι πεπεισμένοι ότι το ποσοστό του 43% των εκλογών του 2009 δεν υπάρχει πλέον λόγω των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση στο διάστημα των 13 μηνών. Δίνουν δε μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς ένα ποσοστό της τάξης του 20% για τον Γ. Δημαρά σημαίνει τουλάχιστον τρεις μονάδες κάτω για το κυβερνών κόμμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί αφενός σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του 2009 που ψηφίζουν Δημαρά φτάνουν και το 50%, ενώ στη συγκεκριμένη περιφέρεια ψηφίζει το 28,3% του συνολικού εκλογικού σώματος.
Δηλαδή, αν στην Περιφέρεια Αττικής ο Γ. Δημαράς πάρει 20%, περίπου το μισό (10%) θα είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σε πανελλαδικό επίπεδο η μείωση του ποσοστού του κυβερνώντος κόμματος θα φτάσει το 2,8%.
Από την άλλη, βεβαίως, στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στον α΄ γύρο θα συνυπολογιστεί και αυτό του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανάμεσα στους ψηφοφόρους του οποίου ένα μεγάλο τμήμα είναι και νεοδημοκράτες, ωστόσο η εν λόγω περιφέρεια αποτελεί μόλις το ένα τέταρτο της Αττικής και το 7,2% του συνόλου της χώρας.
Οι «πράσινες» περιφέρειες του α΄ γύρου Πλην όμως της Αττικής ιδιαίτερο βάρος για την πρωτιά στον α΄ γύρο δίνεται σε Στερεά, Θεσσαλία και Ήπειρο, καθώς στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι έχουν ήδη εξασφαλισμένες την Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και την Πελοπόννησο. Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έχουν ήδη δοθεί στον αντίπαλο, στο Ιόνιο η υποψηφιότητα Καλούδη φέρνει έτσι κι αλλιώς πρώτο στον α΄ γύρο τον υποψήφιο της ΝΔ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο, προηγείται από τον α΄ γύρο ο υποψήφιο της ΝΔ.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα αποτελέσματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που διεξάγει το Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν μεγάλη αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μετά τη διακαναλική.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Η οικογένεια του θύματος τροχαίου στο Μεσολόγγι αναζητά τον άνθρωπο που βοήθησε
Που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στο θύμα
Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11.50πμ συνέβη ένα τραγικό Τροχαίο δυστύχημα στο 42ο χλμ της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων (λίγο μετά το Μεσολόγγι στο ύψος του Αιτωλικού) όπου ο δρόμος σχηματίζει ευθεία και βρίσκονται τρία (3 βενζινάδικα ( πριν τον νέο κόμβο της Ιονίας Οδού-Κεφαλόβρυσο). Στο τροχαίο συνεπλάκησαν τρία αυτοκίνητα, ένα κόκκινο BMW, ένα λευκό Toyota Corolla και ένα λευκό Opel Vectra. Από το τροχαίο υπήρξαν 5 τραυματίες και μία γυναίκα 64 ετών (συνοδηγός του Opel) που πλήρωσε με την ζωή της.
Στον τόπο του δυστυχήματος κατέφθασαν η Τροχαία Μεσολογγίου, 2 πυροσβεστικά οχήματα, 3 ασθενοφόρα από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι που κάλυψε με ρεπορτάζ το όλο συμβάν. Στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις ειδήσεις του καναλιού υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποι μας, άλλοι απλά περίεργοι, άλλοι συγκλονισμένοι, άλλοι ψύχραιμοι και άλλοι απλά περαστικοί που σταμάτησαν να δουν τι συνέβη. Ανάμεσα τους υπήρξε και ένας κύριος γύρω στα 40 (φορούσε γυαλιά μυωπίας και μια κίτρινη μπλούζα) που έσπευσε να προσφέρει τις α΄βοήθειες στη γυναίκα πο έχασε τη ζωή της.
Η οικογένεια αυτής της άτυχης γυναίκας, αναζητά εν’ αγωνίως τον συγκεκριμένο κύριο για να τον ευχαριστήσει για την ευαισθησία & την ανθρωπιά που υπέδειξε και επιθυμεί να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε άλλον συνάνθρωπο μας που βρέθηκε στον μοιραίο τόπο του δυστυχήματος .
Τηλ. επικοινωνίας : 6945 140 7 28 & 6972 219 775 .
ΠΗΓΗ: thebest.gr
«Θετική ψήφος για την κυβέρνηση» αλλιώς ανοιχτό το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ

ΣΤΟΝ Α΄ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αντί για διαμαρτυρία επιλέξτε αλλαγή και ελπίδα και για τον «Καλλλικράτη»



Στην «καθαρή νίκη στον α’ γύρο» (χωρίς πάντως να προσδιορίσει το ποσοστό) των στελεχών που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες, τοποθέτησε τον πήχη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τη Δευτέρα το βράδυ.* «Για μας θα είναι θετική η ψήφος αν στον πρώτο γύρο τα δικά μας στελέχη στις περιφερειακές εκλογές θα έχουν μια καθαρή νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σε διαφορετική περίπτωση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές . «Αν δω ότι η χώρα δυσκολεύεται και μπαίνει σε αδιέξοδο όλα αυτά θα συναθροιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ναι μεν ο δικός του στόχος δεν είναι να πάει σε εκλογές αλλά «παίζονται παιχνίδια από κάποιους που θέλουν να ανακόψουν την πορεία της χώρας», συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και την αξιωματική αντιπολίτευση. «Αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές, τότε θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Προσκλητήριο στο μέτωπο της αλλαγής Στο πλαίσιο αυτό απεύθυνε «προσκλητήριο ευθύνης στα εκατομμύρια των Ελλήνων που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής», ζητώντας τους να στείλουν μήνυμα «ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα» και ότι «αυτή η τιτάνια προσπάθεια δεν θα μείνει στη μέση». Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός κάλεσε του πολίτες «αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο ελπίδας και αλλαγής». Στις εκλογές -συμπλήρωσε- πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πολύ σημαντικές αυτές τις εκλογές, γιατί εκτός των άλλων κρίνεται ο «Καλλικράτης» και οι άνθρωποι που τον εφαρμόσουν: "Ποτέ στο παρελθόν οι πολίτες δεν κλήθηκαν να εκλέξουν τοπικούς άρχοντες με τόση δύναμη, γι' αυτό και θέλουμε να αναδειχθούν ικανοί και συνετοί υποψήφιοι", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου Κριτική της αντιπολίτευσηςΣτο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών που άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός εστιάστηκε η κριτική της αντιπολίτευσης με τη ΝΔ να κάνει λόγο για "πανικόβλητο πρωθυπουργό που επιχείρησε, απόψε, να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό Σώμα, για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές", τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να μιλά για φοβισμένο Παπανδρέου και τους δύο ηγέτες της Αριστεράς να δίνουν την Τρίτη συνεντέυξεις Τύπου για να απαντήσουν στον πρωθυπουργό.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ



Ο Γιώργος Παπαναστασίου

υπ. Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας

σε Πάλαιρο - Ναύπακτο






«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει και μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, συνθέτοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τριών νομών της, διατηρώντας τις διεκδικήσεις της και προβάλλοντας ένα νέο, σύγχρονο και δυναμικό πρόσωπο». Ο Γιώργος Παπαναστασίου συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε όλο το νομό Αιτωλ/νίας, συναντήθηκε με πολίτες αλλά και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης συζητώντας μαζί τους (πέρα από τα τοπικά ζητήματα), για τις προοπτικές καθώς και τις προκλήσεις που θα προκύψουν ενόψει εφαρμογής του «Καλλικράτη».
Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε αρχικά το δήμο Αστακού καθώς και το Δ.Δ. Κανδήλας, ενώ ακολούθως τους δήμους Παλαίρου, Βόνιτσας, Μενιδίου και Αμφιλοχίας. Σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο για τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές της περιοχής η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί τουριστικό προορισμό και μάλιστα έντονου ενδιαφέροντος από επισκέπτες εντός ή εκτός Ελλάδας. Όπως επισημάνθηκε, η εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα, ήταν αυτή που δημιούργησε τις προϋποθέσεις, προκαλώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών. Ωστόσο όμως ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα που παραμένει, είναι αυτό της δημιουργίας κατάλληλου και ασφαλούς οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση ολόκληρης της περιοχής που από το 2011 θ’ αποτελέσει το νέο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Η πολλά υποσχόμενη οδική σύνδεση Άκτιου – Αμβρακίας, μέχρι στιγμής παραπαίει σε διαδικασίες μένοντας πίσω στα χρονοδιαγράμματά της και φυσικά στερώντας από την περιοχή μια πολύτιμη παρέμβαση για την ανάδειξή της.
Το πρωί της Τρίτης 26/10 ο Γιώργος Παπαναστασίου στην Ναύπακτο συμμετείχε στην Δοξολογία και την λιτανεία της Εικόνας του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, ενώ ακολούθως έγινε θερμά δεκτός στην Δ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο Αντίρριο. Στο χαιρετισμό του εξέφρασε την βεβαιότητα πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 7 Νοεμβρίου θα είναι αυτή που θα κάνει την ανατροπή, γεγονός αναγνωρίσιμο πλέον ακόμη και πέρα από τα όριά της. Δήλωσε δε πως ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση αλλά και την τελική επιλογή των πολιτών.
Στην ευρύτητα αποδοχής της υποψηφιότητας του Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Δ.Ο. αμέσως μετά, καλώντας όλους να στηρίξουν ένα νέο άνθρωπο, που μπορεί και έχει την δυνατότητα να δώσει κατεύθυνση και όραμα στον τόπο μας.

ΔΩΡΙΔΑ


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


ANAKOINΩΣΗ



Αγρίνιο 25/10/2010

ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΠΟΙΩΝΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ :
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΣΤΟΝ κ. ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.





ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΡΟΥΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετοχή στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή


H Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών (ΔΙΚΕΜΕΠ), κα Ζέφη Δημαδάμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, συμμετείχε την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου στη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, όπου εγκαινιάστηκε η Μεσογειακή Πρωτοβουλία που διοργάνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση σε συνεργασία με άλλα Κράτη της Μεσογείου και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη κοινής δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που φαίνεται να πλήττει την περιοχή της Μεσογείου. Η εντατικοποίηση της συνεργασίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, μεταξύ κυβερνήσεων, επιστημόνων, επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κρίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε η Μεσόγειος να μπορέσει αφενός, να υλοποιήσει καλύτερα τα προγράμματα και έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην περιοχή και αφετέρου, να αξιοποιήσει αποδοτικότερα τους πλούσιους πόρους που διαθέτει. Η “Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο” εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της χώρας μας για την προώθηση μέσα από την περιφερειακή συνεργασία, ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών. Η Σύνοδος ολοκληρώθηκε με την υπογραφή σχετικής Διακήρυξης από τους συμμετέχοντες Αρχηγούς Κρατών της Μεσογείου με στόχο την αντιμετώπιση των πιο πάνω προκλήσεων.
###
Σχετικά με το ΔΙΚΕΜΕΠ: Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) ιδρύθηκε το 1998 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιτελώντας μια διττή λειτουργία: από τη μία ενεργεί ως ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο κατάρτισης που εστιάζει στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και από την άλλη, αποτελεί το επίσημο / θεσμικά συνδεδεμένο think tank του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Το ΔΙΚΕΜΕΠ παράγει έρευνα, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικές δημοσιεύσεις και διοργανώνει διεθνείς συναντήσεις. Μέσω των δραστηριοτήτων του το ΔΙΚΕΜΕΠ αποσκοπεί στην ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, καθώς και με τους διεθνείς τους εταίρους και στοχεύει στην προώθηση ενός νέου μοντέλου συνεργασίας στην περιοχή με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της καινοτομίας και της χρηστής διακυβέρνησης.

Γενική Διευθύντρια του ΔΙΚΕΜΕΠ: Δρ. Ζέφη Δημαδάμα

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε:
κα Εύη Αγγελακοπούλου, Email: icbss@icbss.org, Tηλ.: 210 324 2321

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 - ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ "ΣΚΑΣ" ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
"Θα περιμένει την χρηματδότηση;"
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ NOMΑΡΧΗ





Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 25-10-2010
Α.Π. 1562






ΠΡΟΣ: κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΤΟΛΙΟ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΟΙΝ.: ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


ΘΕΜΑ: Άμεση και επείγουσα χρηματοδότηση εργασιών διευθέτησης χειμάρρων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας
ΣΧΕΤ.: 1. Το αρίθμ. 2096/12-11-2009 έγγραφό μας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
2. Το αρίθμ. 2110/13-11-2009 έγγραφό μας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.



Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε σε ένα χρονίζον και επείγον ταυτόχρονα ζήτημα, αυτό της αντιπλημμυρικής προστασίας.
Ο καθαρισμός και η προστασία των 500 και πλέον χειμάρρων και ρεμάτων συνολικού μήκους 200 χιλιομέτρων είναι έργο το οποίο ξεφεύγει από τις οικονομικές μας δυνατότητες.
Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις (σε ένταση και διάρκεια ακραίες) δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε πληθώρα χειμάρρων και στις εγγύς αυτών περιοχές. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση χρειάστηκε να αντιμετωπίσει επανειλημμένα φαινόμενα πλημμυρών εξαιτίας των πολύ έντονων βροχοπτώσεων, που στοίχισαν στο παρελθόν και σε ανθρώπινες ζωές
Κάθε χρόνο επιχειρούμε στα επικίνδυνα σημεία του δικτύου, χωρίς ποτέ να έχουμε χρηματοδοτηθεί με ποσά πέραν εκείνων των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ).
Τα μέσα που μόνη της διαθέτει η Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας έχουν ήδη αποδειχθεί ανεπαρκή. Χωρίς περαιτέρω ενίσχυση σε μηχανήματα και πόρους θα μείνουμε θεατές των καταστροφών που μπορεί να προκληθούν από τη μη διευθέτηση των χειμάρρων, όντας ανήμποροι να χειριστούμε καταστροφικά φαινόμενα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.

Κύριε Υπουργέ,
Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη χρηματοδότησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας με το ποσό των 1.000.000 € για άμεσες εργασίες καθαρισμού των χειμάρρων και ρεμάτων για την προστασία της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών .





ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,



ΘΥΜΙΟΣ Ν. ΣΩΚΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

25 Οκτωβρίου 2010

Με έκπληξη διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ τη προσπάθεια του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας να επιτύχει τη συνέχιση των ημιτελών έργων της εκτροπής του Αχελώου ποταμού, που σταμάτησαν με την με αριθ. 141/2000 απόφαση του τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, χωρίς να αναμένει την οριστική απόφαση για τη νομιμότητα των έργων αυτών του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας για τη χώρα μας, που το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υφίσταται αλλεπάλληλες περικοπές, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προσλαμβάνει ξένους Μηχανικούς να γνωματεύσουν για την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων αυτών που μόνο το κόστος της σήραγγας εκτροπής ξεπερνάει τα 65.000.000 ευρώ, και τα οποία πρέπει να διατεθούν από το Κρατικό Προϋπολογισμό.
Η Πολιτεία όφειλε και οφείλει να εξετάσει τη λύση του όποιου προβλήματος έλλειψης νερού στη Θεσσαλία, με την αξιοποίηση των νερών της μεγάλης λεκάνης απορροής του Πηνειού ποταμού, τα οποία πέραν της χρησιμοποίησής τους για αρδευτικούς, υδρευτικούς κλπ σκοπούς, θα περιόριζε και τα πλημμυρικά φαινόμενα, που μερικές φορές είναι καταστροφικά.
Ένα τέτοιο έργο προς την κατεύθυνση αυτή, είναι και η επαναδημιουργία της αποξηρανθείσης κατά το παρελθόν λίμνης ΚΑΡΛΑ, ένα έργο που εκτελείται σήμερα.
Όλοι συμφωνούν ότι η επαναδημιουργία της λίμνης είναι ένα έργο πολλαπλής σκοπιμότητας και θα αποβεί προς όφελος τόσο του φυσικού όσο και του ανθρωπογεννούς περιβάλλοντος.
Η Αιτωλοακαρνανία από τη πρώτη στιγμή αντιστάθηκε στην υλοποίηση του καταστροφικού γι’ αυτήν φαραωνικού έργου της εκτροπής του Αχελώου ποταμού, και με τους αγώνες της και τις προσφυγές της στα Δικαστήρια, πέτυχε επανειλημμένα πέντε (5) ευνοϊκές αποφάσεις του ΣτΕ.
Και σήμερα η Αιτωλοακαρνανία σύσσωμη με τους φορείς της και το λαό της, συνεχίζει και θα συνεχίζει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για την αποτροπή του εγκληματικού γι’ αυτήν, και όχι μόνο, σχεδίου της εκτροπής του Αχελώου.
Γι’ αυτούς τους λόγους

Κ α λ ο ύ μ ε

Τη Πολιτεία να συνταχθεί με τη κατεύθυνση που ορίζουν οι μέχρι τώρα αποφάσεις των Δικαστηρίων και να αναμένει την οριστική κρίση της νομιμότητας των μέχρι τώρα επιλογών της, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.





Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ




ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Μια νέα δημοσκόπηση που εδόθη πριν από λίγο στον «εντολέα» υποψήφιο δήμαρχο Ναυπακτίας και στην οποία δεν χωράει αμφισβήτηση, έχει ως εξής :
ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΕΓΚΥΡΟΥ, ΚΑΤ' ΕΜΑΣ, ΓΚΑΛΟΠ...
ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ:
30,45% - 24,7 % - 22,1% - 13,4% - 3,7%
Δ.Γ./Δ.Α. 5,65%

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ Α΄ ΓΥΡΟΥ
ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Επιχείρηση εκμετάλλευσης της ψήφου «πονεμένων» πολιτών καταλογίζει στη ΝΔ
Στα αποτελέσματα του α΄ γύρου αναφορικά με τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βάζουν, πλέον, τον πήχη το Μέγαρο Μαξίμου και η Ιπποκράτους. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποσυνδέουν το πολιτικό μήνυμα των περιφερειακών εκλογών από τον αριθμό των περιφερειών που θα κερδίσουν τα δύο κόμματα στον α΄ και, κυρίως, στο β΄ γύρο. Να υπενθυμίσουμε ότι από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, μέχρι στιγμής δεν είχε τεθεί δημοσίως θέμα αριθμού περιφερειών που θα κερδηθούν, ωστόσο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και συνεργάτες του πρωθυπουργού έκαναν λόγο για άνω των 8. Αντίστοιχη τοποθέτηση είχε κάνει σε προ 20ημερου γεύμα με δημοσιογράφους ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8334). Ωστόσο, πιο μετριοπαθείς, ακόμη και την περίοδο που διαφαινόταν άνετη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν ότι ο πήχης πρέπει να μπει στα ποσοστά των δύο κομμάτων και όχι στον αριθμό των περιφερειών. Η «γραμμή» Παπανδρέου στη διακαναλική Σ’ αυτή τη «γραμμή» θα κινηθεί και κατά την αποψινή του διακαναλική συνέντευξη ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να επιτεθεί στη ΝΔ γιατί ενώ λιποτάκτησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο την ώρα της μάχης, επιχειρεί τώρα να εκμεταλλευτεί την ψήφο των πολιτών που έχουν πονέσει από τα μέτρα, ερμηνεύοντας την κατά το δοκούν. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την ψήφο των πολιτών που κάνουν θυσίες και πονάνε», έλεγαν στην aftodioikisi.gr κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να κάνει ‘παιχνίδι’», ερμηνεύοντας την ψήφο των πολιτών, η ΝΔ η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις όχι μόνο δεν κερδίζει από αυτόν τον «πόνο» αλλά βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το ποσοστό των περσινών εκλογών. Το «μαγικό» 5% Οι ίδιες πηγές δεν θέλησαν να προσδιορίσουν ποια θα είναι η διαφορά ΠΑΣΟΚ –ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές του α΄ γύρου με την οποία θα ήταν ικανοποιημένη κυβέρνηση. Ωστόσο, είναι σαφές ότι με δεδομένα αφενός ότι στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας την Αττική, όπου ψηφίζει σχεδόν το 1/3 του συνόλου των ψηφοφόρων σε όλη την Επικράτεια, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημαράς φτάνει να παίρνει μέχρι και το 50% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και αφετέρου η αναμενόμενη αυξημένη αποχή θα προέρχεται από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, μία διαφορά της τάξης του 3 με 5% θα ήταν ικανοποιητική, ειδικά αν βρίσκεται πιο κοντά στο 5. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι αν η διαφορά είναι μικρότερη του 3% ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το πράγμα αλλάζει αν η ΝΔ είναι έστω και με μία ψήφο μπροστά. Τότε όλα είναι ανοιχτά. Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Παπανδρέου στη σημερινή του συνέντευξη θα θέσει για μία ακόμη φορά το δίλλημα των εκλογών, αν, δηλαδή, η Ελλάδα θα συνεχίσει το δύσκολο δρόμο της προς τη σωτηρία και την αναμόρφωση της χώρας ή θα πάει πίσω στην χρεωκοπία. «Ή θα χτίσουμε πάνω στη μέχρι σήμερα πορεία μας και θα την ολοκληρώσουμε ή θα αφήσουν την προσπάθεια να πάει χαμένη, μαζί με τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού», αναμένεται να επαναλάβει με έμφαση ο πρωθυπουργός. Όσον αφορά τον αριθμό των περιφερειών που θα βαφτούν πράσινες ή γαλάζιες, στο κυβερνών κόμμα θεωρούν ότι οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τους υποψήφιους που πιστεύουν στον «Καλλικράτη», ωστόσο είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ετερόκλητες συμμαχίες στο β΄ γύρο θα οδηγήσουν κάποιες περιφέρειες σε νεοδημοκράτες υποψηφίους. Ωστόσο, τονίζουν με έμφαση ότι, όπως και το 2006, δεν μπορούν να εξαχθούν από αυτό πολιτικά συμπεράσματα.

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α. ΔΩΡΙΔΑ

Ο Τάσος Παγώνης

σε δημ. διαμερίσματα Βαρδουσίων


Συνεχίζοντας τις επαφές του εν όψει και των ενημερωτικών προεκλογικών περιοδειών, ο υποψήφιος δήμαρχος Δωρίδας και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΔΩΡΙΔΑ – ΝΕΑ ΠΝΟΗ Αναστάσιος Παγώνης, βρέθηκε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Βαρδουσίων.
Πρώτη στάση του κ. Παγώνη ήταν το δημοτικό διαμέρισμα του Κροκυλείου που αποτελεί και την έδρα του Δήμου Βαρδουσίων. Ο κ. Παγώνης ο οποίος συνοδευόταν από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής και να έχει έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους. Ο υποψήφιος Δήμαρχος άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων για θέματα του νέου Δήμου και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους.
Επόμενος σταθμός για τον κ. Παγώνη, οι Πενταγιοί. Εδώ ο υποψήφιος δήμαρχος επισκέφθηκε τα λιγοστά καταστήματα που υπάρχουν στην κεντρική πλατεία του χωριού και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο δημοτικό διαμέρισμα των Βαρδουσίων.
Τελευταίο δημοτικό διαμέρισμα που επισκέφθηκε ο κ. Παγώνης ήταν η Αρτοτίνα. Εδώ ο επικεφαλής της παράταξης ΔΩΡΙΔΑ – ΝΕΑ ΠΝΟΗ, είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του και τους στόχους του για το χωριό.
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του ο κ. Παγώνης δήλωσε: « Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα πανέμορφα χωριά των Βαρδουσίων, το Κροκύλειο, τους Πενταγιούς και την Αρτοτίνα. Χωριά που το καθένα έχει την δική του ιστορία και την δική του πορεία μέσα στο χρόνο. Χωριά που μπορούν να αναδειχτούν και έχουν όλα τα εφόδια για να τα καταφέρουμε.
Συνομίλησα με πολλούς συμπολίτες μου και άκουσα τους προβληματισμούς τους. Ανησυχούν για το αύριο του τόπου τους, για τον θα συνεχίσουν να έχουν τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος Βαρδουσίων. Διαβεβαιώνουμε όλους τους πολίτες. Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών είναι ο πρώτος στόχος μας. Οι υπηρεσίες του νέου Δήμου, θα είναι δίπλα στον κάθε πολίτη. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Η νέα δημοτική Αρχή έχει πρόγραμμα, έχει την εμπειρία και πάνω από όλα έχει την όρεξη να δώσει μια νέα πνοή στον διευρυμένο Δήμο μας. Οι αυριανοί δημοτικοί σύμβουλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Δεν το βάζουμε κάτω. Ανασκουμπωνόμαστε και συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Οι περιοδείες μας που έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για το πρόγραμμά μας δεν σταματά εδώ. Θα επισκεφθούμε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, κάθε σπίτι και κατάστημα έτσι ώστε να κάνουμε όλο και περισσότερους κοινωνούς των στόχων μας. Σε αυτό τον αγώνα καλώ όλους εσάς να σταθείτε στο πλευρό μας. Ένας δήμος, ένας συνδυασμός. ΔΩΡΙΔΑ – ΝΕΑ ΠΝΟΗ.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε δύσκολη θέση

οι ελαιοπαραγωγοί


Η κατάρρευση της τιμής του λαδιού, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο του κόστους παραγωγής, τη λειτουργία των «καρτέλ» στην αγορά και την ανεξέλεγκτη νοθεία, οδηγούν την ελαιοκαλλιέργεια σε πλήρη διάλυση και τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση ενώ υπάρχει φόβος, να μείνει μεγάλη ποσότητα παραγωγής πάνω στα δέντρα.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αλλά και των Ενώσεων της Ελαιουργικής, της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Νομαρχίας Αιτωλ/νιας γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα να συγκροτηθεί τοπική και εθνική πολιτική για το ελαιόλαδο.

ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Να λειτουργήσει τώρα το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Αγροτικών Επιχειρήσεων Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε Αγροτών που «έχει ήδη εγκριθεί» από τον Ιούλιο.
Να καταθέσουν τώρα οι Ελληνικές αρχές το αίτημα συγχρηματοδότησης, γιατί όπως αποκαλύπτεται δεν έχουν καν καταθέσει αίτημα στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δηλώνει πρόθυμη να συγχρηματοδοτήσει αν της υποβληθεί σχετικό αίτημα.
Οι Ενώσεις να στηρίξουν τον παραγωγό να προσανατολιστούν στην τυποποίηση, συσκευασία του προϊόντος και στην ανεύρεση αγορών διάθεσης .
ΑΛΛΑ METPA ΓIA THΝ ΣTHPIΞH TOY EIΣOΔHMATOΣ TΩN EΛAIOΠAPAΓΩΓΩN
Άτοκη χρηματοδότηση των Ενώσεων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για παρέμβαση στην αγορά και τη συγκέντρωση του Ελαιολάδου στην τιμή τουλάχιστον των 3 ευρώ για τα 3 δέκατα.
Ειδικό πακέτο στήριξης 2.500 ευρώ σε κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη παραγωγό.
Αποζημίωση από τον EΛΓA για τις απώλειες ή φυσικές καταστροφές της παραγωγής από κάθε αιτία .
Καταβολή όλων των εισοδηματικών ενισχύσεων, χωρίς τις παρακρατήσεις, εκτός μόνο από το ποιοτικό παρακράτημα.
Αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α. από 7% σε 15%.
Αύξηση στο 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου. Επιστροφή του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των ετών 2007- 2009.
Κώστας Κούστας
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νιας
΄΄Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας’’

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



Η Ασημίνα Τζάθα


και στην τηλεόραση








Η αγαπητή φίλη και συνεργάτης της εφημερίδας Ασημίνα Τζάθα στην TV!!

Η κα Τζάθα είναι Πρόεδρος της εταιρείας ETOILE PRODUCTIONS 96 Linwood Plaza, Suite 525 Fort Lee, NJ 07024 και δραστηριoποιείται στην Ελλάδα αφού όπως έχουμε ξαναγράψει διοργανώνει και παρουσιάζει την ανάδειξη τoυ Mr International Greece!....

H ETOILE PRODUCTIONS Ανακοίνωσε για τη νέα δουλειά της Ασημίνας στην TV ως εξής:

Το πιο προκλητικό τηλεπαιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης είναι εδώ!
Κάθε Παρασκευή τα μεσάνυχτα, η Ασημίνα Τζάθα και ο Κωνσταντίνος Γκαβέλας σε περιμένουν στο <<ΠΑΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ>> στο EXTRA 3
Στο ΠΑΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, το μόνο που χρειάζεσαι είναι την τηλεφωνική σου συσκευή και λίγη τύχη!
Από μας θα έχεις πλούσια δώρα και καυτές παρουσίες που στην αρχή φοράνε τα απολύτως απαραίτητα ρούχα αλλά οσοπροχωρά η νύχτα, ανεβαίνει η αδρεναλίνη και τα κορίτσια μας ταβγάζουν...


Στο ΠΑΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ δεν έχουμε δύσκολους και δυσνόητους κανόνες.Η καρταπου θα διαλέξεις, αν είναι μεγαλύτερο από το δικόμας, κερδίζεις. Απλο μεν και τα κορίτσια και τα δώρα που σε περιμένουν θα σε αποζημιώσουν για το ρίσκο και τη συμμετοχή σου !


Εμείς ευχόμαστε στην αγαπημένη μας φίλη ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην εκπομπή της..


ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ



Λαέ μου.... Τα έργα μου!..
Γήπεδο Μπάσκετ στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου

2007 2010














ΧΩΡΙΣ..... ΛΟΓΙΑ

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"










ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

Ο Δημήτρης Σταμάτης

για την άρση ασυλίας του


Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης σχολιάζοντας την είδηση της άρσης της ασυλίας του είπε:
«Όλα αυτά τα χρόνια κατά τα οποία έχω εκπροσωπήσει τους πολίτες του Νομού της Αιτωλοακαρνανίας, λειτούργησα υπηρετώντας το κοινό καλό με γνώμονα όχι το προσωπικό μου πολιτικό συμφέρον, αλλά την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του τόπου μου.
Στην πολιτική μου διαδρομή ήταν αρκετές εκείνες οι φορές που συγκρούστηκα με κατεστημένες αντιλήψεις και υστερόβουλες πρακτικές.
Ποτέ δεν χρησιμοποίησα την όποια εξουσία και αν είχα ως πρόσχημα της δικής μου προστασίας.
Από την πρώτη στιγμή που μου ανακοινώθηκε η προσφυγή ενός ιδιοκτήτη ΤΑΧΙ με τον οποίο η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας είχε συνάψει συμφωνία για την μεταφορά μαθητών κατά την περίοδο 2002 – 2003 εγώ ο ίδιος ζήτησα την άρση της ασυλίας μου ,γιατί στην μέχρι τώρα διαδρομή μου δεν υπάρχουν και ούτε θα μείνουν σκιές και «υπόλοιπα».
Τα Μέσα Ενημέρωσης του Νομού, βέβαια, όφειλαν, πριν αναμεταδώσουν την είδηση να πληροφορηθούν τα ίδια και κατόπιν να πληροφορήσουν και τους αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές τους, για την ουσία της υπόθεσης.
Κατηγορούμαι λοιπόν επειδή υπερασπίστηκα το δικαίωμα μικρών μαθητών των χωριών της Μακρυνείας να «οδηγούνται» με ασφάλεια και στην προβλεπόμενη ώρα στο σχολείο τους. Η απόφαση μου αυτή ήταν πολιτική, την οποία διοικητικά υπέγραψε ο τότε αρμόδιος αντινομάρχης κ. Νικόλαος Μουρκούσης. Ο κ. Μουρκούσης μάλιστα κλήθηκε και αυτός να υπερασπιστεί το παραπάνω δικαίωμα των συγκεκριμένων μαθητών στις αίθουσες των δικαστηρίων και ήδη έχει αθωωθεί.
Παρά ταύτα ίσως κάποιοι επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν το γεγονός προεκλογικά. Εάν το πράξουν η ίδια η κοινωνία θα τους καταδικάσει».

ΔΩΡΙΔΑ


στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2010

το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΙΩΡΥΓΩΝ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΟΡΝΟΥ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ».

 
Με την υπ΄αριθμόν 47444ΔΕ-5770/ 18.10.2010 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Π. Ρήγα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2010, στη ΣΑΕ 081/8 το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΙΩΡΥΓΩΝ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΟΡΝΟΥ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ» με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 4,5 εκατ. ευρώ.
Η πράξη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις αποζημιώσεις ηρτιμένης εσοδείας στην διάρκεια κατασκευής του έργου.
Με την ένταξη του εν λόγω έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΕ 081/8, θα προχωρήσει μετά από επίμονες προσπάθειες και το ζήτημα της καταβολής της δαπάνης της ηρτιμένης εσοδείας στους παραγωγούς του Τοπικού Διαμερίσματος Μανάγουλης Ν. Φωκίδας για το έτος 2008 μετά από χρόνια καθυστερήσεων.

ΠΗΓΗ: efpalio.wordpress.com

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Επισκέψεις υπ. Περιφερειάρχη

Γεωργίου Παπαναστασίου

«Δεν θα διστάσουμε να αλλάξουμε τον περιφερειακό σχεδιασμό ή να κάνουμε ό,τι άλλο απαιτηθεί προκειμένου να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος που έχει η Πάτρα με τα σκουπίδια της και δεν θα διστάσουμε να βγάλουμε απαγορευτικό για την Ξερόλακκα εφόσον αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ έχει εξαντλήσει τις αντοχές του» ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου, στους εκπροσώπους των φορέων της Ξερόλακκας, με τους οποίους συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ», στην Πάτρα.

Ακόμα, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε: «Να είστε βέβαιοι πως θα τρέξουμε με τις μεγαλύτερες δυνατές ταχύτητες την υπόθεση του εργοστασίου απορριμμάτων, αλλά για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να κατασκευαστεί θα αναζητηθούν και οι καλύτερες δυνατές λύσεις σε συνεργασία με την επόμενη δημοτική αρχή της Πάτρας. Για μένα υπάρχουν τρία δεδομένα: Πρώτον, είναι αδιανόητο, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Περιφέρειας να μην έχει λύσει εδώ και χρόνια αυτό το βασικό πρόβλημα και η ευθύνη ανήκει σε όσους διαχειρίστηκαν την τοπική εξουσία. Δεύτερον, μου είναι εξίσου αδιανόητο να αφήσουμε την Πάτρα στην τύχη της ή να πρέπει αύριο – μεθαύριο, οι πολίτες της να πληρώνουν τα σκουπίδια για… χρυσάφι, προκειμένου να τα ξεφορτωθούν. Και τρίτον, δεν διαπραγματεύομαι ζητήματα υγείας, ασφάλειας των πολιτών και υποβάθμισης του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος. Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρχει συναίνεση όλων για να βρούμε λύση. Αν όχι όμως, δεν θα διστάσω να συγκρουστώ…».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΑΙΪΚΑ

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ», το πρωί του Σαββάτου περιόδευσε στην περιοχή των Ζαρουχλείκων όπου συναντήθηκε με εκατοντάδες πολίτες και συνομίλησε μαζί τους, ενώ αργότερα, βρέθηκε στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και το περίπτερο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, ο κ. Παπαναστασίου θα βρεθεί στην Ηλεία όπου και θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του στην περιοχή, ενώ θα περιοδεύσει σε δήμους του νομού.

ΕΛΛΑΔΑ

Ανάκληση σοκολάτας





Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour» για τη διακίνηση μίνι μαύρης σοκολάτας στην οποία έχει ανιχνευτεί Salmonella.
Πρόκειται για σοκολάτα με την εμπορική επωνυμία «Σοκολάτα μίνι μαύρη Carrefour», σε συσκευασίες των 4 τεμαχίων με 25 g το τεμάχιο ( 4 x 25 g ), με γραμμοκώδικα 5204239271568, με αριθμό παρτίδας Α9 και ημερομηνία λήξης 30.07.2011. Το προϊόν παράγεται για λογαριασμό της επιχείρησης «Όμιλος Carrefour ΑΕ» από την Πολωνική εταιρεία «LUDWICH SCHOKOLADE GMH & CO KG» (πρώην «Trumpf Mauxion Chocolates Sp zoo»).
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Λαέ μου.... Τα έργα μου!..
Σημερινή φωτογραφία όπως μας την έστειλε Αναγνώστης μας!

Η "Παιδική χαρά" του Γριμπόβου
φτιάχτηκε για να μιλάμε για... έργα!..
Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ
Το τσιμέντο στη βάση της "τσουλίθρας"
εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά σας!






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρόμοια φωτό με συστάσεις προς τους γονείς, είχε δημοσιεύθεί τον περασμένο Μάιο και στην εφημερίδα "νέο Άστρο" αλλά, δυστυχώς ο Δήμος Ναυπάκτου, τις αγνόησε συνεχίζοντας την πάγια τακτική του!

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Θ. Παπαθανάσης : «προστατεύουμε το περιβάλλον-κάνουμε πράξη την ανακύκλωση»


Το μήνυμα της έμπρακτης προστασίας του περιβάλλοντος έστειλε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης.
«Προστατεύουμε το περιβάλλον-κάνουμε πράξη την ανακύκλωση» τόνισε στο χώρο του ΚΕΠ Ναυπάκτου στην παραλία του Γριμπόβου.

Μετέχοντας ενεργά ο Δήμος Ναυπάκτου στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ 100.3 και του ρ/σ Lepanto 101.4. αναφέρθηκε στη σημασία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών λέγοντας ότι «η Ναύπακτος είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων. Βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία του ζωτικού μας χώρου. Και τη νέα περίοδο η Ναυπακτία δίνει ενωμένη το μήνυμα της προστασίας του μοναδικού περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτει».

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Κίνηση για την δημιουργία θέσεων εργασίας
μέσα από την ίδρυση σωματείου και συνεταιρισμού ανέργων

Σαλαμίνα, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Καλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην Κίνησή μας
και τους βρίσκει σύμφωνους η ανακοίνωσή μας αυτή, να συνταχθούν μαζί μας.

Ενωμένοι διεκδικούμε νέες θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής

Δημοσιεύστε - διαδώστε – κοινοποιήστε το παρόν και σε άλλους ανέργους

Επιδιώκουμε την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση συνεταιρισμού ανέργων, ενός Συνεταιρισμού στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα, ελευθέρα και κυρίως ανέξοδα όσοι άνεργοι, καταγραμμένοι και ακατάγραφοι, το επιθυμούν.

Η Κίνηση Ανώνυμοι Άνεργοι για την δημιουργία Συνεταιρισμού Ανέργων δεν αποσκοπεί σε φιλανθρωπία ή ελεημοσύνη και δεν ενέχει πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, αλλά καθαρά καταθέτει δημόσια κοινωνική επιχειρηματική πρόταση προς ανέργους, και άλλους ενδιαφερομένους που ενδιαφερονται για την δημιουργία θέσεων εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη και πρόοδο, την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Συνεταιρισμός θα λειτουργεί ως επιχείρηση με πολυσυμμετοχική βάση, και σ’ αυτόν θα μπορούν να συμμετάσχουν υπό όρους, εκτός των ανέργων, και α) εργαζόμενοι: ανασφάλιστοι, ωρομίσθιοι, ημιαπασχολούμενοι, συμβασιούχοι, εποχιακοί, όσοι δεν έχουν 12μηνη συνεχή εργασία η εργάζονται υπό επισφαλές εργασιακό καθεστώς, αμειβόμενοι με λιγότερο μισθό, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι β) με συμβουλευτική σχέση: εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εφόσον δεν στερούν θέσεις εργασίας από ανέργους, και γ) υπό όρους: επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, χρηματοδότες, χορηγοί, διαφημιστές, διαφημιζόμενοι, υποστηρικτές, επενδυτές και όποιος το επιθυμεί, για οποιοδήποτε θεμιτό λόγο, στόχο και σκοπό.

Για την επίτευξη των σκοπών του ο Συνεταιρισμός θα επιδιώκει συνεργασίες και συμπράξεις με επιχειρήσεις, φορείς, χορηγούς και άλλους, θα διοργανώνει πρωτότυπες και καινοτόμες δράσεις κατά της ανεργίας, θα αναζητά και θα βρίσκει εργασίες, επιχειρηματικές ευκαιρίες, ανεκμετάλλευτες παραμέτρους και δυνατότητες στο οικονομικό γίγνεσθαι, καινοτόμους και πρωτότυπους τρόπους και μεθόδους ανάπτυξης. Και μέσα από αυτές τις διεργασίες θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες, μόνιμες ή προσωρινές, και θα αποκομίζονται αποδόσεις και οφέλη από παραγόμενα πρωτογενή και συγγενή δικαιώματα προς το συμφέρον των συμμετεχόντων ανέργων και για την ανάπτυξη και πρόοδο του Συνεταιρισμού.
Παράλληλα και η καλή συνεργασία με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα απολαμβάνουν και δευτερογενή οφέλη, πχ διαφήμιση, αναγνωσιμότητα, φήμη, θα βοηθήσουν πολλαπλά στην ανάπτυξή του Συνεταιρισμού.

Σε πρώτο στάδιο, θα πραγματοποιηθούν ενέργειες και εκδηλώσεις για την ενημέρωση ανέργων καθώς και όσων άλλων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Συνεταιρισμό Ανέργων, αλλά και για την ευαισθητοποίηση πολιτικών, φορέων, κοινωνικών ομάδων, επιχειρήσεων και άλλων. Θα καταγραφούν οι αντιδράσεις και οι διαφορετικές θέσεις και απόψεις καθώς και οι όποιες προτάσεις και ιδέες.

Στη συνεχεία, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των ενδιαφερομένων ανέργων και η ίδρυση Σωματείου Ανέργων, για να μπορούν οι άνεργοι να έχουν φωνή και να μπορούν να εκπροσωπούνται, να ενεργούν συλλογικά, να διεκδικούν και να προστατεύουν τα δικαιώματα τους.
Στη συνέχεια το Σωματείο των Ανέργων θα είναι αυτό το οποίο θα θέσει, συλλογικά πλέον, τις βάσεις, με διαφανείς και ξεκάθαρες διεργασίες, για την ίδρυση του Συνεταιρισμού Ανέργων ως νομικού προσώπου και οικονομικής οντότητας, στον οποίο θα συμμετέχουν ισότιμα άνεργοι, και άλλοι. Το Σωματείο, και μέχρι την ίδρυση του Συνεταιρισμού, θα μπορεί να αναζητά έσοδα και να προβαίνει σε συνεργασίες για τον προσπορισμό εσόδων προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ίδρυσή του.

Να σημειώσουμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα, ότι, μέχρι σήμερα όλοι, εργαζόμενοι επιχειρηματίες και επιχειρήσεις, έχουν αναπτύξει σωματειακή και συνδικαλιστική δράση και εκπροσωπούνται με κάθε βαθμού και τάξης οργανώσεις, ομοσπονδίες, επιμελητήρια και ανώτερα διοικητικά όργανα. Όλοι πλην των ανέργων! Γιατί;
Αυτό το γιατί θέλουμε να καταδείξουμε και να καταρρίψουμε, με την ίδρυση Σωματείου και Συνεταιρισμού Ανέργων.

Τα μέχρι σήμερα δεδομένα από την αντιμετώπιση της ανεργίας συνηγορούν, κατά πολλούς, υπέρ του ότι η ανεργία αποτελεί τεχνητό πρόβλημα που ευνοεί μικρή μερίδα του πολιτικοκοινωνικού κατεστημένου και αποτελεί εργαλείο εκμετάλλευσης προς πλουτισμό, απόκτησης πολιτικής και άλλης δύναμης και επιρροής, απόκτησης του ελέγχου ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, επιβολής καθεστωτικών πολιτικών επιλογών κλπ.

Βεβαία, θα αντιτείνουν κάποιοι, η ανεργία είναι κατάσταση προσωρινή και εύκολα μεταβλητή, και δεν είναι δυνατή η διατήρησή της για συνδικαλιστικούς ή άλλους οργανωτικούς λόγους.
Η ανάγκη επιβίωσης δεν επιτρέπει πολυτέλειες και ως εκ τούτου κάθε άνθρωπος είναι αναγκασμένος να εργάζεται. Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι, κατά περίπτωση εν δυνάμει άνεργοι, υποψήφιοι άνεργοι, καθώς κάθε εργασία -εκτός, ίσως, από αυτές του δημοσίου- είναι, τύποις, προσωρινή και κατά περίπτωση επισφαλής, ιδίως στην εποχή μας, σήμερα!
Αλλά και η διάρκειά της κάθε εργασίας, αν και φαινομενικά συνεχής, εν τούτοις παραμένει σε ευρύτερα πλαίσια προσωρινή, εξαρτώμενη από ποικίλου χαρακτήρα διαρκείς σιωπηρές ανανεώσεις και συμβάσεις που επιβάλλονται εξ ανάγκης, με διαφόρους σύννομους(;) εύληπτους αλλά και ενίοτε με εκβιαστικούς, για τον εργαζόμενο, τρόπους.
Και είναι μεγάλο το κομμάτι αυτό των εργαζομένων που έχει επισφαλή εργασία και που εξαρτάται από τις εκάστοτε οικονομικές και πολιτικοκοινωνικές συνθήκες, και πάνω απ’ όλα, από την άποψη και τις επιδιώξεις του κάθε επιχειρηματία. Επιπλέον, είναι αρκετά μεγάλο και το ποσοστό εκείνων των εργαζομένων που δεν έχουν συνεχή εργασία, αλλά περιστασιακή ή ελλιπή, και συντηρούν την λεγόμενη κυλιομένη ανεργία, που ωστόσο δεν αποτελεί μετρίσιμο ποσοστό αλλά είναι εμφανείς οι συνέπειές της στο όλο σύστημα της εργασίας.
Τέλος, αν σ΄ όλα αυτά προσθέσουμε και την ακατάγραφη ανεργία και την επισήμως καταγεγραμμένη, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η ανεργία, και η έλλειψη εργασίας, είναι σοβαρό και συνεχώς εντεινόμενο πρόβλημα και για την κοινωνία και για το μέλλον των νέων.
Κατόπιν τούτου, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια αποσκοπεί στην λύση του πρέπει εκ των πραγμάτων να είναι κατ΄ αρχάς ευπρόσδεκτη. Όλα τα άλλα αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις» με περαιτέρω σκοπό την συντήρηση και διατήρηση του προβλήματος προς όφελος επί μέρους συμφερόντων.
Άλλωστε είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι η ανεργία, αφενός μεν αποτελεί τεχνητό οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο και αφετέρου αποτελεί πρόσφορο εργαλείο εκμετάλλευσης, ελέγχου, ενίοτε και εκβιασμού, ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού που παραμένει οικονομικά ευάλωτο. Τα κερδη αποκομίζουν, πέρα βέβαια από τους εργοδότες, το ισχύον καθεστώς, το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο, όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές παρατάξεις, συντεχνίες, μέχρι και οργανώσεις εργαζομένων. Ανάμεσα σε αυτούς, μπορούμε να διακρίνουμε πολιτικούς σχηματισμούς που συνειδητά και για δικούς τους λόγους ύπαρξης, επιδιώκουν και συντηρούν, αφανώς βέβαια, την ανεργία καθώς και άλλους που επιθυμούν την παραμονή των εργατών στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή για πάντα εργάτες!

Όλοι αυτοί, λοιπόν, έχουν κάθε συμφέρον να επενδύουν και να ποντάρουν στην ανεργία και την ύπαρξή της, εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια των εργαζομένων, τις ανησυχίες των γονέων για το μέλλον των παιδιών τους και τα σαθρά κοινωνικά φαινόμενα προκειμένου να διατηρήσουν το όλο ή μέρος των κεκτημένων τους, να συντηρούν τις μικροπολιτικές επιδιώξεις και να ικανοποιούν τις όποιες (ανθρώπινες ή και κομματικές) μικρότητές τους.
Εμείς πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της ανεργίας μπορεί να λυθεί μονό με συνεργασία και όχι με μονομερείς, και συχνά ύποπτες, ενέργειες μεμονωμένων φορέων. Ως εκ τούτου είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε πρόταση και συνεργασία, για οποιοδήποτε θεμιτό λόγο, στόχο και σκοπό.

Αν θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας ή να συμμετάσχετε σε αυτές, στείλτε προς
troxartes@gmail.com κενό ημέηλ με θέμα «Εγγραφή». Μπορείτε ακόμα, επωνύμως ή ανωνύμως, να εκφράσετε τη γνώμη, τη θέση και την άποψή σας, και να καταθέσετε σκέψεις και προτάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις είμαστε στην απόλυτη διάθεσή σας.

Ανώνυμοι Άνεργοι

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Ιωάννης Σ. Στεφάνου
Γ. Παπαμιχαήλ 35, 189 00 ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Τηλέφωνα 210 46 53 504 και 69 78 157 451
Ιστολόγιο: http://anonymoi-anergoi.blogspot.com Ημέηλ: anonymoi.anergoi@gmail.com

Κλήση χωρίς χρέωση από σταθερό στο 69 78 157 451, μόνο 8.30 – 10.30 π.μ.

Χορηγός και τεχνικός σύμβουλος της Κίνησης είναι η επιχείρηση

Τρωξάρτης επιχειρήσεις Σαλαμίνας
«Αιχμή» παροχή επιχειρηματικών συμβουλών και συμβουλών διαχείρισης και
«Θάσσων» ιδιωτική ταχυδρομική υπηρεσία, υπηρεσίες διανομής διαφημιστικού υλικού,

η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη για την διανομή και διεκπεραίωση του παρόντος, και την γραμματειακή υποστήριξη της Κίνησης
.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καταγγελία.... ΣΟΚ!


Ο Καρατζαφέρης μιλώντας στην Βουλή με αφορμή την κλήση του Καραμανλή στην επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ανέφερε πως ο πρώην Πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε μιλήσει εδώ και καιρό.. "Φοβάται όμως να βγει στην κοινωνία και μεταμφιέζεται για να βγει από το σπίτι του" συνέχισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ..
Εμείς το ψάξαμε λίγο το θέμα και βρήκαμε μια φωτογραφία που προκαλεί... ΣΟΚ!! Δείτε παρακάτω.............................




ΚΟΣΜΟΣ

2010 - Η χρονιά της Τίγρης


H τίγρης της παραπάνω φωτογραφίας είναι από τις τελευταίες 3.200 του είδους της που έχουν απομείνει στον πλανήτη μας…
Μέχρι να ενηλικιωθεί θα αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό δίλημμα: την οριστική εξαφάνιση ή τον διπλασιασμό του πληθυσμού της! Τι επιλέγετε;
Βοηθήστε το WWF να πετύχει τον στόχο του! Να διπλασιάσει τον πληθυσμό των Τίγρεων μέχρι το 2022, το επόμενο Έτος της Τίγρης!

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


Από σήμερα (Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010) οι ψηφοφόροι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μπορούν από την ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας www.aitnia.gr και στην στήλη «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010» να ενημερώνονται για θέματα που έχουν σχέση με την διαδικασία των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Ήδη έχουν αναρτηθεί όλα τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Ακόμη οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους του νομού μπορούν, να γνωρίσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μπαίνοντας στη στήλη «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ».

ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ο Γιώργος Παπαναστασίου

στο Νοσοκομείο Ρίου



«Η Δυτική Ελλάδα που εμείς ονειρευόμαστε και για την οποία θα εργαστούμε από την 1η Ιανουαρίου 2011, θα είναι ένας τόπος, πρώτα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και τι πιο σημαντικό, άραγε, από τον πάσχοντα άνθρωπο; Από τον πολίτη που ψάχνει την υγειά του και την υγειά των δικών του; Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να σταθούμε δίπλα του, αλλά και για να τονώσουμε το καταρρακωμένο ηθικό των γιατρών, των νοσηλευτών και των άλλων εργαζομένων στα νοσοκομεία μας. Εμείς λέμε: Ποτέ κανένας, μόνος του, πια!».

Αυτά, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Παπαναστασίου, επισκεπτόμενος το πρωί της Παρασκευής το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και το πρώην «409» όπου αντάλλαξε απόψεις με πολίτες, εργαζόμενους και τις διοικήσεις των νοσηλευτικών μονάδων, παρουσιάζοντας παράλληλα, ορισμένες από τις θέσεις του συνδυασμού και τις πρωτοβουλίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού, μεταξύ των οποίων και η θέσπιση ενός «Συμβουλίου Υγείας», αποτελούμενο από εμπλεκόμενους φορείς, ως συμβουλευτικό όργανο του Περιφερειάρχη.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, κ. Αμβρόσιο, με τον οποίο συνομίλησε σε θερμό κλίμα για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Μητρόπολη και τις περιοχές διακονίας της, ενώ ο κ. Αμβρόσιος έδωσε τις ευχές του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη και οι δυο τους δεσμεύτηκαν για αδιάλλειπτη συνεργασία και μετά τις εκλογές.

Αργότερα, ο κ. Παπαναστασίου βρέθηκε στο Εκλογικό Κέντρο της παράταξης στην Πάτρα (Ερμού 36), όπου συναντήθηκε με πολίτες και ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην λειτουργία του, την κ. Ελένη Πανίτσα – Μπακουλοπούλου και τους κ.κ. Ανδρέα Πανταζάτο και Ν. Γκοργόλη.

Ακόμα, το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Παπαναστασίου, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Ανδρέα Μητρόπουλο, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου της Πάτρας, κ. Κώστα Χριστόπουλου.

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.



ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

Τα όμρφα τα λόγια τα... μεγάλα!

Θανάσης Παπαθανάσης


«Αλλάζουμε την καθημερινότητα-αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας»



Στα σημαντικά έργα υποδομής που άλλαξαν ριζικά την καθημερινότητα των κατοίκων του οικισμού Καστρακίου στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης.

«Με συνέπεια και σύνεση κάνουμε πράξη τον προεκλογικό μας λόγο» τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου. Όπως ο ίδιος σημείωσε «ένα από τα βασικά και χρόνια προβλήματα του Καστρακίου, η επίλυση του προβλήματος ύδρευσης της περιοχής έγινε πράξη. Αλλάζουμε την καθημερινότητα. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας» σημείωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης.

Εκτενή αναφορά έκανε σε όλα τα έργα που έχουν γίνει τόσο στο Καστράκι, όπως οι επεκτάσεις του αποχετευτικού και η ηλεκτροδότηση, η οδοποιία όσο και σε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής του Δήμου.

«Το έργο μας αποτελεί την καλλίτερη απόδειξη ότι αυτά που λέμε γίνονται πράξη. Με ισχυρές υποδομές προχωρούμε την επόμενη μέρα στην ισχυροποίηση του νέου Δήμου Ναυπακτίας» ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου.