Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΘΡΟ της Εφημ. "νέο Άστρο"


Βρε.. Δεν πάμε καλάάά!


«Ήταν μεσ’ στην τρελή χαρά», λέει, «γιατί πήρε το χρίσμα του κόμματος και θα είναι υποψήφιος, το Νοέμβρη, για δήμαρχος»!.. Και τον ακολουθούσαν κι άλλοι, στην χαρά του!.. Και πανηγύριζαν κιόλας, λες και το… παίρνανε όλοι μαζί!..
-- Βρε.. Δεν πάμε καλάάά!
Το να πανηγυρίζει ο υποψήφιος, το καταλαβαίνω!.. Μέχρις, ενός σημείου, βέβαια!.. Ολόκληρο κόμμα, τον θεωρεί «εκλεκτό του» και.. «ημέτερο» και.. «ικανό» και στο κάτω-κάτω… «όργανό» του!... Λίγο.. το ‘χεις;.. Αναγνώριση είναι αυτή και μάλιστα…. δημόσια και…. προσοδοφόρος!.. Με μέλλον και… καταξίωση!.. Έχει «προτερήματα» ο άνθρωπος, άλλα κρυφά και άλλα φανερά, που στην ιδιωτική του ζωή ή στο επάγγελμά του δεν μπόρεσε να τα… αναδείξει!.. Πρέπει, δηλαδή, να μείνουν στην αφάνεια;.. Να μην τα «προσφέρει» στο «κοινωνικό σύνολο»;…
-- Βρε.. Δεν πάμε καλάάά!
Και ποιος σου είπε πως ο ψηφοφόρος, εσύ ο δημότης – αγωνιστής της καθημερινότητας, είσαι σε θέση να επιλέγεις… σωστά τον Δήμαρχό σου;.. ‘Ελα, ντε;.. Μπορεί να παρακολουθείς τις κινήσεις και τις ενέργειες του κάθε υποψήφιου, για να τον κρίνεις;.. Όχι, πές μου: Είναι δυνατόν;… Κινδυνεύεις!.. Κινδυνεύεις από την «τσιμπίδα» του νόμου «Περί προσωπικών δεδομένων»!.. Αμε;…
-- Βρε.. Δεν πάμε καλάάά!
Γιατί, εδώ που τα λέμε και με τα δίκιο του άνθρωπος, μπορεί να ισχυριστεί πως του «στερείς την προσωπική του ελευθερία»!.. Ότι νοιώθει… καταπιεσμένος!.. Ότι έχει κι εκείνος τα… «προβλήματά» του, τα απόκρυφά του, που ίσως… δεν πρέπει να τα μάθεις!.. Κι εκεί, δεν χωράνε δικαιολογίες, περί συμπάθειας ή ενδιαφέροντος ή και ό,τι έγινε, έγινε… τυχαία!... Δεν θα σε πιστέψει και θα είσαι τυχερός αν σου πει κι εκείνος, νευριασμένα μεν, ήπια δε:
-- Βρε.. Δεν πάμε καλάάά!
Γι’ αυτό σου λέω, μην… σκοτίζεσαι!.. Έχουν αναλάβει τα… κόμματα να σε βγάλουν απ’ αυτόν τον κυκεώνα!.. Αυτά που δουλεύουν για σένα, πριν από… εσένα!.. Σου λένε απλά και με λίγα λόγια: «Αυτόν να ψηφίσεις: Αυτόν θέλουμε εμείς και μην το… ψάχνεις!.. Μην ψάχνεις πως και γιατί έγινε ο… εκλεκτός μας και… Αν δεν το ψηφίσεις, είσαι… αντάρτης»!...
-- Βρε.. Δεν πάμε καλάάά!
Μα.. Αυτός μέχρι τώρα, δεν έκανε τίποτα!... Ούτε ο άλλος, που είναι τέσσερα χρόνια μέχρι σήμερα δήμαρχος, προσέφερε στον τόπο!.. Θα τα κάνει τώρα;..
Και αυτοί που… χαίρονται, μαζί του;.. Είναι «γνωστοί» μου… παλαιόθεν!.. Εντάξει… Συμμερίζομαι την χαρά τους, αλλά…Πώς να τους ψηφίσω;…
Πρέπει!... Πρέπει, για το… κόμμα!.. Αφού σου το λένε τα.. «άνωθεν όργανά του»;.. Κάτι θα ξέρουν περισσότερο ή … κάτι «έχουν κατά νου και σχεδιάζουν»!.. Έτσι δεν κάνανε και στις εθνικές εκλογές;.. Σου είπανε τότε ότι: «Τα Ταμεία είναι μείον;».. ότι: «Λεφτά δεν υπάρχουν;».. ότι: «Θα σου μειώσουνε τον μισθό ή την σύνταξη;», ότι: «Δεν θα έχεις δουλειά και θα… πεινάς;», ότι «Θα σου φέρουνε το ΔΝΤ και θα σε ταράξουνε στη φορολογία;» κλπ κλπ Όχι!.. Και όμως, τους εμπιστεύτηκες και τους ψήφισες!..
Έτσι είχες κάνει και πριν … και πιο πριν.. και… Κάπως έτσι γίνεται πάντα…
-- Βρε.. Δεν πάμε καλάάά!
Αυτό λέω κι εγώ!.. Γιατί, πώς να το κάνουμε;.. Η Τ.Α. του «Καλλικράτη» είναι μια πολιτική «σμίκρυνση» κι ένα σχολείο μέρους «εκκολαπτόμενων» πολιτικών για να αποκτήσουν κάποιο «όνομα» ώστε να στελεχώσουν αυριανές Κυβερνήσεις!.. Και η «συνταγή» καλά κρατεί!.. Εξ ου και η επιλογή του ονόματος του … Καλλικράτη!..
Γι’ αυτό η χαρά τους είναι μεγάλη!.. Και εκεί αποβλέπουν και οι… περιχαρείς «κολαούζοι»!.. Να μπούνε στο… σύστημα!.. Να «δέσουν» και να αρχίσουν να… «εκπαιδεύονται»!...
Γι’ αυτό και τα κόμματα…«κόβονται»!.. Για να μεγαλώσουν τα… «όργανά» τους!.. Για να έχουν την δύναμη να σε… «κυβερνήσουν»!..
Βέβαια, υπάρχουν και «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι που αγωνίζονται δίχως «χρίσμα» και… «στήριξη»!... Αλλά που θα πάει;.. Έτσι και τους… «κάτσει»;.. Περιζήτητοι θα γίνουν!.. Αυτοί δουλεύουν σε… «βάθος χρόνου»!... Και στις άλλες εκλογές, δεν θα τρέχουν εκείνοι να βρουν στήριγμα… Θα τρέχουν τα κόμματα να τους… στηρίξουν!..
Κι εσύ θα μείνεις εκεί, με το εκλογικό βιβλιάριο στο χέρι!... Για να τους… ξαναψηφίσεις!... Ποιους;… Μα, αυτούς που θα σου… υποδείξουν!
-- Βρε.. Δεν πάμε καλάάά!
Αυτό λέω κι εγώ!...


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο" 1η Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: