Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Κατάρ... Βατοπέδι... Αστακός

το "τρίγωνο" των... επενδυτών!..



Νέες εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου έπειτα από την κατάθεση του καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Παπανίκα στην προανακριτική Επιτροπή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real η εταιρία Rassadel η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση του Βατοπεδίου, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική της Βουλής κάνει μπίζνες καθώς είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland, μέλους της κοινοπραξίας APPC – Astakos Power Plan Consortium.
Η συγκεκριμένη κοινοπραξία έχει αδειοδοτηθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το έργο του Θερομοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού, στο πλαίσιο της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.
Η γερμανική εταιρεία όπως αναφέρει το δημοσίευμα ιδρύθηκε το 2006 με έδρα τη Φρανκφούρτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ. Στη μετοχική της σύνθεση βρίσκεται Έλληνας επιχειρηματίας ο Ι. Σ. και η Rassadel καθώς και άλλοι επιχειρηματίες.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Παπανίκας έχει ασχοληθεί διεξοδικά και με το περιβαλλοντικό σκέλος της επένδυσης και όπως εξηγεί, η επένδυση στον Αστακό ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, με ανάλογα μεγάλα οφέλη φυσικά για τα μέλη της κοινοπραξίας και των εταίρων αυτής.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε στην Προανακριτική Επιτροπή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά και με το περιβαλλοντικό σκέλος της επένδυσης. Όπως λέει, είναι γνωστό ότι η επένδυση στον Αστακό ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, με ανάλογα μεγάλα οφέλη φυσικά για τα μέλη της κοινοπραξίας και των εταίρων αυτής.


πηγη: Thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια: