Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΛΗ ΜΠΑΖΑ!!!!

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔIΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
΄
Η χρήση των ελßετικών αυτοκινητόδροµων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα µηχανοκίνητα οχήµατα σε υποχρέωση πληρωµής διοδίων. Για µηχανοκίνητα οχήµατα µε µέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, µοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήµατος (ßινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόµων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί µία ßινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδροµές σε όλους τους αυτοκινητόδροµους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.


Μέλη της Εθελοντικής Οµάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εßδοµάδα στο εξωτερικό, ßρέθηκαν µε ΙΧ επιßατικό αυτοκίνητο στην Ελßετία και αγόρασαν µια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή µέχρι το τέλος του 2010, µε τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδροµών, εννοείται και των πολυάριθµων τούνελ της ορεινής χώρας.


Δηλαδή, ο Ελßετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιµοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.
Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθηµερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ µόνο γι αυτή τη διαδροµή (20 εργάσιµες Χ 12 µήνες Χ 5,80 ? καθηµερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συµßαίνει σε ολόκληρο τον κόσµο!
Οι Ελßετοί συνάδελφοι των φίλων µας δεν µπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών µας δρόµων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουληµένα τοµάρια!
Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελßετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εµείς ßέßαια τους εξηγήσαµε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».



Εθελοντική Οµάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: