Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ικανοποιεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για ανεξάρτητη και αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, και συγκροτεί ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό με στόχο την υπερκομματική αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων του Δήμου Ναυπακτίας. Το κοινωνικό μέτωπο, που καταφέραμε να διαμορφώσουμε με συνεργασία, μετριοπάθεια και σεβασμό, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, καθημερινά ενισχύεται και διευρύνεται. Για το σκοπό αυτό παρουσιάζουμε τις βασικές αρχές της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στις οποίες όλοι πιστεύουμε και με τις οποίες θα οικοδομήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες:
1. Η Δημαρχία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσον για την εξυπηρέτηση και την προάσπιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προσαρμογή στη σύγχρονη πραγματικότητα.
2. Όποιος αποφασίζει να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ το κάνει χωρίς να ζητά οποιοδήποτε αντάλλαγμα.
3. Η δημοτική αρχή και κατ’ επέκταση οι δημοτικοί άρχοντες, θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του Δήμου και δεν αντιμετωπίζουν το Δήμο ως μέσον οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης.
4. Η πολιτική μας συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, ευθύτητα, συνέπεια, ανιδιοτέλεια και εντιμότητα
5. Η πολιτική μας στηρίζεται στο τρίπτυχο: σεβασμός στον πολίτη, διαφάνεια παντού και όραμα για το μέλλον. Ο παλαιοκομματισμός, οι προσωπικές επιλογές, ο λαϊκισμός, οι αλόγιστες δαπάνες και η αδιαφάνεια δίνουν τη θέση τους στη σοβαρότητα, τον προγραμματισμό, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
6. Χαράζουμε την πολιτική μας με γνώμονα τις δυνατότητες του Δήμου, ώστε αυτή να είναι υλοποιήσιμη και αποτελεσματική. Σχεδιάζουμε με σοβαρότητα και ρεαλισμό και υλοποιούμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
7. Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες και διεκδικεί, με αποφασιστικότητα, όλα όσα δικαιούται
8. Στα δημοτικά πράγματα λειτουργούμε αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά. Ο Δήμος δεν ανήκει σε κόμματα, αλλά στους δημότες.
9. Τα προβλήματα του Δήμου δεν έχουν χρώμα και αντιμετωπίζονται με τη συνεργασία όλων και με διάλογο. Οι διαδικασίες θα είναι ανοικτές σε όλους και θα εξασφαλίζουν τη συλλογική σκέψη μέσα από δράσεις ενός οργανωμένου διαλόγου.
10. Αντιμετωπίζουμε ισότιμα και με σεβασμό όλους τους δημότες, γι’ αυτό και η πόρτα του Δημάρχου είναι ανοικτή για όλους.
Βασιζόμενοι στις αρχές αυτές υπογράφουμε σύμφωνο εμπιστοσύνης με τους δημότες και, με τη στήριξη τους, κάνουμε το όραμα πράξη.


Κώστας Κονίδας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: