Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.


ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ




Κουτσοσπύρου Μαρία (Μαίρη) συζ. Χαραλάμπους
Επιχειρηματίας /Οικονομολόγος
Τηλ.26340-27272
26340-25125
6944303903


Η ενεργός ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η υποψηφιότητά μου ως δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Θ. Παπαθανάση είναι μια συνειδητά υπεύθυνη επιλογή.
Οι οικογενειακές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις εξακολοθούν να έχουν την πρέπουσα θέση στην ιεράρχηση των ρόλων μου. Ωστόσο σήμερα, όσο ποτέ στο παρελθόν, είμαι σε θέση να αφιερώσω χρόνο και κόπο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μου. Η υπερβολή υποσχέσεων και ρητορειών δεν ανταποκρίνεται στον πολιτικό μου πολιτισμό. Γι’ αυτό και δεν υπόσχομαι ότι θα πετύχω τη ριζική και οριστική λύση των προβλημάτων στο Δήμο μας. Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν τέλος. Χρειάζεται διαρκής αγώνας, ευέλικτη τακτική και συνεχής επαναπροσδιορισμός των στόχων.

Ποιά ιδιαίτερα κίνητρα σας οδήγησαν στην υποβολή υποψηφιότητας;

Δεν θέτω υποψηφιότητα για να συμπληρώσω τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών, αλλά για υπηρετήσω συγκεκριμένους στόχους. Είμαι πεπεισμένη ότι σε αυτόν τον κοινό αγώνα με τους συνυποψηφίους μου, αλλά και με όλους τους συνδημότες, μπορούμε οι γυναίκες να συνεισφέρουμε καθοριστικά, ώστε να αντιμετωπιστούν μείζονα προβλήματα. Δε θεωρώ χαμένο χρόνο την ενασχόληση με τα κοινά. Μπορεί σήμερα να υπάρχει μια γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής, αλλά δε θεωρώ την αποστασιοποίηση λύση. Η συμμετοχικότητα είναι όρος κάθε δημοκρατικής μικρής ή μεγάλης κοινωνίας. Γιατί από αυτήν δρομολογείται ο κοινωνικός έλεγχος και εξαλείφονται τα φαινόμενα της διαφθοράς και της αλαζονείας.

Έχετε σαφή εικόνα και αντίληψη των προκλήσεων και προβλημάτων της νέας Διοικητικής Δομής;

Έχω σαφή παράσταση του Καλλικρατικού Δήμου. Επιλύει χρονίζοντα προβλήματα, αλλά προκαλεί και καινούργια. Χωρίς έγκαιρη πρόληψη θα διογκωθούν και τότε θα είναι πλέον δυσεπίλυτα. Οι Δήμοι που συγχωνεύονται έχουν προφανώς την όποια δική τους υποδομή. Δεν ξεκινούμε, συνεπώς, από μηδενική βάση. Με συντονισμένες δράσεις θα πετύχουμε μια ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου, όσο κι αν είναι αυτονόητες, μέχρι, κάποτε, και επώδυνες ορισμένες προσαρμογές στη νέα πραγματικότητα. Το μείζον πρόβλημα είναι το οικονομικό. Η αναζήτηση πόρων, στη συγκεκριμένη περίοδο της κρίσης που διανύουμε, δεν πρέπει να καταφύγει στην εύκολη συνταγή επιβολής νέων φόρων και τελών

Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του κ. Παπαθανάση;

Από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, με εξαίρεση την οχταετία του αείμνηστου Ν. Ρέππα, είχαμε Δημοτικές Αρχές μιας θητείας. Πιστεύω ότι η δεύτερη τετραετία είναι αναγκαία, για να μπορέσει μια Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσεις το έργο της. Έτσι αξιοποιείται η αποκτημένη εμπειρία, υλοποιούνται προγραμματισμένα έργα και παρέχεται η δυνατότητα στους δημότες να έχουν πλήρη εικόνα του συντελεσμένου έργου της Αρχής. Εξάλλου, παρατηρείται και το φαινόμενο η εκάστοτε νέα Αρχή να ματαιώνει το σχεδιασμό της προηγουμένης για να δείξει το δικό της πρωτότυπο, τάχα, έργο. Συνεπώς, είναι αναγκαίο να επανεκλεγεί ο σημερινός Δήμαρχος κ. Παπαθανάσης. Είναι μια σταθερή αξία και μια δημιουργική προσωπικότητα. Είναι νέος, έντιμος, συλλογικός, εργατικός. Ενισχυμένος και πλαισιωμένος από νέα πρόσωπα θα συνεχίσει να εργάζεται δημιουργικά και στον Καλλικρατικό Δήμο. Θεωρώ τιμή μου να συμμετέχω στη νέα τετραετία στο συνδυασμό του και φιλοδοξώ να συνεργαστώ μαζί του και με τους συναδέλφους μου για το καλό των Δημοτών.

Πιστεύετε ότι θα χρειαστούν καινοτόμες δράσεις στη νέα τετραετία;

Είναι ένα θέμα που έχει ο κ. Παπαθανάσης υπόψη του και φυσικά όλοι εμείς που τον πλαισιώνουμε, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για αυτές. Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις που είχα μαζί του διαπίστωσα ότι είναι άριστος δέκτης μηνυμάτων και ιδεών.Και ο ίδιος δεν θεωρεί ότι ο ρόλος μας εξαντλείται στην απλή διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων. Η καινοτομία δεν είναι κάτι μεταφυσικό. Είναι επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν καθημερινά τον πολίτη. Φαίνεται σε κάποιους ως αυτονόητη υποχρέωσή μας, για να αναφέρω ένα παράδειγμα, η πάταξη της γραφειοκρατίας. Κι όμως είναι μια διαρκής πληγή. Εφόσον πετύχεις να υπηρετείς τους δημότες στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, ελαχιστοποιώντας την κοπιώδη προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τις κρατικές υπηρεσίες και βγάζοντάς τους από αδιέξοδα, που αυτές οι υπηρεσίες τους δημιουργούν, ναι είσαι καινοτόμος.


Κλείνοντας θα θέλαμε δύο λόγια για την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Μαίρη Κουτσοσπύρου.

Η Μαίρη Κουτσοσπύρου λοιπών είναι έγγαμη με τον επιχειρηματία Μπάμπη Κουτσοσπύρο, μητέρα τεσσάρων παιδιών, Πτυχιούχος του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Χρηματοοικονομική Διοίκηση),Πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου(Διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών). Είναι επίσης μια εργαζόμενη Γυναίκα (Αντιπρόεδρος της ΓΕΜΑΚ Α.Ε και Διευθύνων Σύμβουλος της ΧΕΛΙΑ ΜΟΡΝΟΥ Α.Ε.Β.Ε ), μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας και του Δ.Σ του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών
Με συναίσθηση λοιπόν των ευθυνών μου, απευθύνομαι στους συνδημότες μου και ζητώ την ψήφο τους, έτσι ώστε από την θέση του δημοτικού συμβούλου, αξιοποιώντας την γνώση και την επαγγελματική μου εμπειρία να υπηρετήσω όσο το δυνατόν καλύτερα τον τόπο που έζησα και μεγάλωσα τα παιδιά μου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: