Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«17.000 ευρώ για τρία τραπέζια με ψάρια»



Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι τηλεθεατές της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» με την προκλητική- εν μέσω χαλεπών καιρών- δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, Αλέκου Αθανασιάδη.


Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, κατά τη διάρκεια συζήτησης, με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις παραγγελίες σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ύψους 17.600 ευρώ, για το γραφείο της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδας Τσουρή, o κ. Αθανασιάδης δεν απόρησε, καθώς όπως ανέφερε: «τρία τραπέζια με μενού... ψάρι, κοστίζουν 17.000 ευρώ», υπονοώντας ότι πρόκειται για ευτελές ποσό.


Μάλλον, ο κ. Αθανασιάδης είναι καλοφαγάς, καθώς ψάρια που κοστίζουν... 17.000 ευρώ, λείπουν από το καθημερινό τραπέζι του Έλληνα, ο οποίος καλείται συνεχώς να σφίγγει το ζωνάρι.
zougla.gr

FRIENDSHIP OR LOVE ♥ PRIJATELJSTVO ILI LJUBAV

ΘΕΜΑ ΑΧΕΛΩΟΥ



Θέμα Αχελώου


Το "νέο Άστρο" είχε προειδοποιείσει από τον Οκτώβρη!



«Θεωρώ απαράδεκτη την επαναφορά, δια της πλαγίας οδού, της Εκτροπής του Αχελώου.

Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης παρευρέθηκε στην συζήτηση της αίτησης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε.),για την ανάκληση της απόφασης 141/2010 του ΣτΕ με την οποία απαγορεύεται η συνέχιση των εργασιών της εκτροπής του Αχελώου μέχρι τη λήψη οριστικής απόφασης για τη νομιμότητα των έργων αυτών από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο Βουλευτής μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Θεωρώ απαράδεκτη την εμμονή του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, να επαναφέρει δια της πλαγίας οδού το θέμα της εκτροπής του ΑΧΕΛΩΟΥ, με το πρόσχημα της συντήρησης των τοιχωμάτων της σήραγγας για δήθεν περιβαλλοντικούς όρους, όταν το έργο της εκτροπής αυτό καθ’εαυτό είναι ένα έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος. Σήμερα που εκκρεμεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η εκδίκαση, κάθε τέτοια ενέργεια εκ μέρους του Ελληνικού Κράτους προσβάλλει τους κανόνες, τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος θεωρώ απαράδεκτη την εμμονή ολοκλήρωσης του έργου με κατασπατάληση σημαντικών πόρων από το Π.Δ.Ε. σε μια εποχή «αιματηρών» περικοπών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αφού για το έργο της εκτροπής η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταβάλλει ούτε ένα Ευρώ, όταν σημαντικά άλλα έργα, όπως οδικά δίκτυα π.χ. ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ καθυστερούν λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης αναδεικνύοντας τις σοβαρές ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ σε σχέση με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες

nafpaktosvice

Το "νέο Άστρο" στο φύλλο του Νοεμβρίου

είχε γράψει:

«Κάτι συμβαίνει» με τον Αχελώο..


Παρέμβαση Νομάρχη Λάρισας!
«Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι το θέμα του νερού στη Θεσσαλία είναι ζήτημα επιβίωσης για το θεσσαλικό διαμέρισμα. Συνεπώς, το ζήτημα του Αχελώου δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης» τόνισε ο Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να παγώσουν για τα επόμενα χρόνια τα αμιγώς εθνικά έργα λόγω έλλειψης κεφαλαίων και οικονομικής κρίσης και συνέχισε: «Το θέμα του Αχελώου, πρέπει να θεωρηθεί ως μια εθνική υπόθεση που θα πρέπει με κάθε τρόπο να προχωρήσει. Δεν είναι έργο που αφορά τη Θεσσαλία και μόνο. Αφορά τη χώρα. Είναι ένα έργο πολλαπλής σημασίας που δυστυχώς κινδυνεύει να παραπεμφθεί στις καλένδες. Κάνω έκκληση σαν πρώην Πρόεδρος της ΠΑΣΕ, σα Νομάρχης αλλά και σαν απλός Θεσσαλός πολίτης, τουλάχιστον να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην καταρρεύσει η σήραγγα εκτροπής, που κινδυνεύει, σύμφωνα με Τεχνική Έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας».
Στη συνέχεια ο Νομάρχης Λάρισας, έθεσε και πάλι το θέμα της κατασκευής των φραγμάτων «που ο νομός διεκδικεί για να λύσει τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα της ύδρευσης και της άρδευσής του… «Έχουν«ωριμάσει» μελέτες για 11 μεσαία ή μικρά φράγματα, για 5 από τις οποία εκπονούνται ήδη οριστικές μελέτες, ενώ ως Νομαρχία ολοκληρώσαμε μελέτες για 9 έργα ταμίευσης – εξοικονόμησης νερού (πεδινούς ταμιευτήρες, υπόγειους αγωγούς, κ.α), & για έργα αναδασμών (μελέτη-διενέργεια αναδασμού, παράλληλα έργα, αγροτική οδοποιία) είπε ο κ. Νομάρχης και συμπλήρωσε: «Ενόψει του προγραμματισμού της νέας αρδευτικής περιόδου & προκειμένου να αρχίσουν σύντομα να κατασκευάζονται ορισμένα από τα αναγκαία αυτά έργα, για να επιλυθούν τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν αγρότες του Νομού μας - που δοκιμάζονται ταυτόχρονα και από την δυσμενή οικονομική συγκυρία – ζητάμε από τον κ. Υπουργό να συναινέσει για την άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, από όσες υπηρεσίες & φορείς εμπλέκονται στην διαδικασία»!



Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμβασιούχοι δημ. επιχειρήσεων:

Αποζημίωση «ναι», αορίστου «όχι»

Το δικαίωμα αποζημίωσης όχι όμως και μετατροπής της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου έχουν οι συμβασιούχοι των δημοτικών επιχειρήσεων οι οποίοι παρείχαν την εργασία τους και μετά τη λήξη της σύμβασής τους.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση της γνωστής δικηγορικής εταιρείας «Αναστάσιος Π. Πετρόπουλος και Συνεργάτες», που μεταξύ άλλων εξειδικεύεται σε εργασιακά θέματα δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (OTA)», σε συμβασιούχο δημοτικής επιχείρησης ο οποίος από το 2005 και μετά τη λήξη της τετράμηνης σύμβασής του εργάζεται χωρίς διακοπή αλλά και χωρίς να υπογράψει άλλη σύμβαση έως σήμερα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης και της απάντησης είναι το εξής:

Ερώτημα: "Είμαι υπάλληλος δημοτικής επιχείρησης από το 2005. Αρχικά υπέγραψα τετράμηνη σύμβαση και αφού έληξε αυτή συνέχισα να εργάζομαι στη δημοτική επιχείρηση χωρίς διακοπή της εργασίας μου αλλά και χωρίς να υπογράψω άλλη σύμβαση έως σήμερα. Πριν λίγο καιρό η επιχείρηση μετονομάστηκε σε κοινωφελή. Η θέση εργασίας μου διασφαλίζεται από κάποιο νομικό πλαίσιο;"

Απάντηση: "Το εργασιακό καθεστώς των με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου απασχολούμενων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπόκειται στους αυστηρούς περιορισμούς που τίθενται τόσο από το Σύνταγμα όσο και από το νόμο 2190/1994 (ΦΕΚ Α´28/3-3-1994), ως προς τους όρους σύναψης των σχετικών συμβάσεων εργασίας και τη χρονική διάρκειά τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 «οι δημόσιες υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα της §1 του άρθρου 14 του παρόντος νόμου επιτρέπεται να απασχολούν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών», ενώ κατά το τρίτο εδάφιο της δεύτερης παραγράφου του ανωτέρω άρθρου «(…) παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης κατά το αυτό ημερολογιακό έτος ή μετατροπή σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι άκυρες». Κατά το άρθρο 14 παρ. 1 του ν. 2190/1994 στην έννοια του ευρύτερου δημόσιου τομέα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και οι πάσης φύσεως επιχειρήσεις τους, συμπεριλαμβάνονται δηλαδή και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Σύμφωνα με πρόσφατη ad hoc απόφαση του Αρείου Πάγου (ΑΠ1357/2009), σε περίπτωση εργαζομένου δημοτικής επιχείρησης που συνεχίζει να παρέχει την εργασία του μετά τη λήξη της ορισμένου χρόνου σύμβασης χωρίς νέα σύμβαση, αποκλείεται η εφαρμογή του άρθρου 671 του Αστικού Κώδικα, που ορίζει ότι «η σύμβαση εργασίας που συνομολογήθηκε για ορισμένο χρόνο λογίζεται πως ανανεώθηκε για αόριστο χρόνο, αν μετά τη λήξη του χρόνου της ο εργαζόμενος εξακολουθεί την εργασία χωρίς να εναντιώνεται ο εργοδότης». Τούτο δε διότι «η διάταξη αυτή δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στις περιπτώσεις που εκ του νόμου αποκλείεται η σιωπηρή παράταση συμβάσεως ή αποκλείεται η σύμβαση αορίστου χρόνου σαν μορφή συμβάσεως εργασίας ή απαιτούνται για την ανανέωση της συμβάσεως ειδικές διατυπώσεις ή ορισμένος τύπος, όπως συμβαίνει με τις προσλήψεις σε δημοτικές επιχειρήσεις που γίνονται με το σύστημα του ν. 2190/1994» Ωστόσο, παρά τα κωλύματα που θέτουν οι κρίσιμες διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος και του ν. 2190/1994, η εξακολούθηση παροχής της εργασίας από τον συμβασιούχο υπάλληλο και μετά την λήξη του ορισμένου χρόνου της συμβάσεως του δεν απαλλάσσει την εργοδότρια επιχείρηση από την υποχρέωση καταβολής αμοιβής για την παρασχεθείσα εργασία αλλά και της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης. Οι υποχρεώσεις αυτές υφίστανται και επί απλής σχέσης εργασίας, η οποία δημιουργείται όταν παρέχεται εργασία χωρίς να υπάρχει έγκυρη σύμβαση."
aftodiikisi.gr

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Ναύπακτος: Σοβαρή καταγγελία για το ΣΔΟΕ
Έγραψαν παράβαση σε περιπτερούχο


αλλά αγόρασαν από παράνομο μικροπωλητή



Σοβαρότατη καταγγελία από περιπτερούχο της Ναυπακτου βλέπει το φως της δημοσιότητας και προκαλεί ερωτηματικά για την στάση των στελεχών του ΣΔΟΕ Λαμίας. Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη που έγινε αποκλειστικά στο thebest.gr, το περιστατικό συνέβη μέσα Οκτωβρίου, όταν κατά την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων του Αγίου Δημητρίου, η πόλη είχε δεχθεί την επίσκεψη δεκάδων παρανόμων μικροπωλητών.
Στην παραλία είχαν στηθεί οι πάγκοι τους και οι άνδρες της υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Λαμίας έφτασαν στην περιοχή και ξεκίνησαν τους ελέγχους, πρώτα από το παρακείμενο περίπτερο!
Όπως θα ακούσετε να περιγράφει ο περιπτερούχος, στο περίπτερο εκείνη την στιγμή βρισκόταν η γυναίκα του όταν ένας οδηγός από Ι.Χ. αυτοκίνητο την πλησίασε και ζήτησε να αγοράσει γρήγορα, έναν αναπτήρα αξίας 0,80 ευρώ.
Μάλιστα σύμφωνα με τον περιπτερούχο, η γυναίκα του δεν πρόλαβε να κόψει την απόδειξη γιατί το αυτοκίνητο είχε κλείσει τον δρόμο και ο πελάτης βιαζόταν.
Λίγα λεπτά μετά εμφανίστηκαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ και βεβαιώσαν την παράβαση, μαζί με μια ακόμα φοροδιαφυγή από ΦΠΑ σε εμπορεύματα αξίας….6,60 ευρώ!( ΦΩΤΟ )




Αφού σύμφωνα με την καταγγελία, το κλιμάκιο συνέχισε τους ελέγχους και σε άλλα καταστήματα στην περιοχή, αλλά όχι στους πλανόδιους έγχρωμους μικροπωλητές, φεύγοντας κάποιο από τα στελέχη του αγόρασε μια ομπρέλα από έναν παράνομο έγχρωμο μικροπωλητή που βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το περίπτερο και στις οργισμένες ερωτήσεις της συζύγου του περιπτερούχου γιατί δεν ελέγχουν τους παρανόμους αλλά ψωνίζουν, δεν απάντησε κανείς.
Η καταγγελία αυτή πρέπει να προβληματίσει του υπευθύνους του Υπουργείου Οικονομικών και να διερευνηθεί σε βάθος, καθώς αν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, τότε η κοινωνική αντίδραση ενάντια στα φοροεισπρακτικα μέτρα στο σύνολο τους θα γιγαντώνεται.
thebest

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ 4-1



ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕ...
ΜΕ ΟΥΖΟ ΤΟΥ... ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Καταιγιστικός ο Τύρναβος σκόρπισε στους 4 ανέμους το Ναυπακτιακό ο οποίος απλά υποχρεώθηκε να παρακολουθεί.Τα πράγματα έχουν αρχίσει και σοβαρεύουν για την ομάδα και θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα και να δοθούν λύσεις τώρα.Ως ένα σημείο μπορείς να επικαλεστείς τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν.Και οι ελλείψεις αυτό τον καιρό στο Ναυπακτιακό είναι πολλές.Τελευταίο θύμα ο Τρίγκας με κάκωση μηνίσκου.
Αγωνιστικά τώρα στο 20' ο Μουρτίδης για τους γηπεδούχουν ανοίγει το σκορ,γκολ για το οποίο οι άνθρωποι του Ναυπακτιακού διαμαρτύρονται για οφ-σαίντ.6' αργότερα με τον ίδιο τρόπο ο Κουβελάς διπλασίασε τα τέρματα.Στο δεύτερο ημίχρονο στο 56' ο Παπαχρήστου του Ναυπακτιακού αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από το διαιτητή κ. Τσακαλίδη (Χαλκιδικής) και εγκατέλειψε τον αγώνα.Στο 63' ήταν η σειρά του Ναυπακτιακού με τον Μαχαιρούδη με σουτ να μειώσει το σκορ σε 2 - 1.Ο Τύρναβος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 68' με κεφαλιά ο Κλάζογλου έκανε το 3 - 1 , ενώ στο 82' ο Μάγγος με σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων κάνοντας το τελικό 4 - 1.
ΦΩΚΙΚΟΣ 1-0 ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝ. 2-1 Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-1 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛ.
2' Βλάχος, 45' Ντάνιτσιτς, 86' Λώττας (πεν)
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 0-3 ΚΑΛΛΟΝΗ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 4-1 ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ
ΚΟΖΑΝΗ 3-1 ΑΕΤΟΣ ΣΚ.
ΕΠΑΝΟΜΗ 2-1 ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ 1-1 ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ
Ρεπό:Μακεδονικός
ΠΗΓΗ: navmaxia.blogspot.com

ΠΑΡΑ ΠΑΕΙ ΤΟ.... ΠΡΑΜΑ

ΕΛΛΑΣ

Μάνα μου Ελλάς - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΑ


«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εμπαίζει τους συνταξιούχους αγρότες»



Πρέπει αμέσως να συμπεριληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ στην ελάχιστη εισοδηματική ενίσχυση των 100 έως 300 ευρώ, που θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών, τόνισε ο.... Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, στη Βουλή.
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Ροντούλης, επισημαίνοντας τη μεγάλη αδικία και τον εμπαιγμό που συντελείται από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, σε βάρος του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, τόνισε τα εξής:
«Προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι θα δοθούν στους συνταξιούχους του ΟΓΑ 550 ευρώ σύνταξη, όχι σε βάθος τετραετίας, αλλά άμεσα. Η δέσμευση αυτή πήγε περίπατο αφού, βέβαια, πρώτα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πήρε από τους συνταξιούχους αγρότες τις απαραίτητες ψήφους για να ανέλθει στην Κυβέρνηση.
Επίσης, θεσμοθετημένα και νομοθετημένα υπάρχει μία αύξηση των 20 ευρώ που έπρεπε να δοθεί στους συνταξιούχους του ΟΓΑ από 1ης Ιουλίου του 2010. Αυτή η αύξηση δεν έχει δοθεί ακόμα.
Επιπροσθέτως, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν λαμβάνουν ΕΚΑΣ, ενώ παίρνουν σύνταξη όταν φθάσουν το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, ανεξαρτήτως του χρόνου εργασίας τους που μπορεί να φθάσει ακόμη και πάνω από τα σαράντα επτά έτη.
Εάν προσμετρηθούν όλα αυτά γίνεται φανερό, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε τροποποίηση της νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ σ’ αυτό το πενιχρό έστω επίδομα. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του να υπόσχεται διάφορα, και την ίδια στιγμή με προκλητικό τρόπο να εξαιρεί τους αγρότες από τη λήψη της εισοδηματικής αυτής ενίσχυσης», κατέληξε ο κ. Ροντούλης.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Σε συναγερμό για την εγκληματικότητα
"Καζάνι που βράζει" είναι η περιοχή Αϊ Βασιλιώτικα του Αγρινίου, όπου τα συνεχή περιστατικά εγκληματικότητας και βίας, έxουν προκαλέσει ανησυχία και αντιδράσεις στους κατοίκους.
Τα περιστατικά αυτά, oδήγησαν τον Eκπολιτιστικό Σύλλογο Αϊ Βασιλιωτίκων "Η Ομόνοια" , να προχωρήσει στην οργανωση γενικής συνέλευσης με αντικείμενο τα περιστατικά αυτάΗ γενική συνέλευση των κατοίκων θα γίνει στις 3/12 του 2010 και ώρα 19:00 στα γραφεία του συλλόγου στη πλατεία των εργατικών κατοικιών Αγίου Δημητρίου."Θα συζητηθούν σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής με αφορμή τα τελευταία σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας ( κλοπές, επιθέσεις, ξυλοδαρμοί και διάφορα άλλα επεισόδεια που αποδίδονται στους ROMA).", αναφέρει η σχετική πρόσκληση του ΔΣ του συλλόγου.

agriniopress

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανική αποικία η περιφέρεια του ευρώ!

Το γερμανικό σχέδιο διατήρησης του ευρώ, με μετατροπή της περιφέρειας της Ευρωζώνης σε μια νέα μορφή γερμανικής αποικίας, κατακτημένης με μέσα νομισματικού και οικονομικού πολέμου, αρχίζει πλέον να γίνεται όλο και πιο σαφές, καθώς ήδη εξετάζεται από το Βερολίνο πρόταση διπλασιασμού των κεφαλαίων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, με τις ευλογίες, περιέργως σε πρώτη ανάγνωση, και της Bundesbank.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αποκάλυψε χθες, ότι η Κομισιόν ήδη εξετάζει την ιδέα διπλασιασμού των κεφαλαίων του European Financial Stability Fund, του γνωστού προσωρινού μηχανισμού στήριξης, αλλά προς το παρόν το Βερολίνο φέρεται να αρνείται την πρόταση, παρότι χθες ο Άξελ Βέμπερ, ο γνωστός για τις «σκληρές» θέσεις του σε θέματα νομισματικής πολιτικής διοικητής της Bundesbank, «άναψε πράσινο» για να αυξηθούν όσο χρειασθεί τα διαθέσιμα κεφάλαια του EFSF, προκαλώντας έκπληξη στους ευρωπαϊκούς κύκλους.

Το EFSF, με αρχικά κεφάλαια 750 δις. ευρώ από τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, τα οποία είχαν θεωρηθεί επαρκέστατα τον Μάιο για να αντιμετωπισθεί η κρίση στην Ευρωζώνη, άρχισε πλέον να αποκαλείται ειρωνικά σε οικονομικούς κύκλους ως European Financial Stab Fund, δηλαδή σαν Ευρωπαϊκό Ταμείο Οικονομικού Μαχαιρώματος (κρατών).

Όπως όλα δείχνουν, η γερμανική πολιτική και οικονομική ηγεσία επιχειρεί να μετατρέψει τις διασώσεις κρατών στην Ευρωζώνη, αρχικά με τον προσωρινό και στη συνέχεια με το μόνιμο μηχανισμό στήριξης, όπου θα περιλαμβάνονται και οι ελεγχόμενες χρεοκοπίες, σε μηχανισμό δημιουργίας μιας ζώνης νεόπτωχων κρατών στην περιφέρεια, τα οποία θα παραμένουν μεν στη νομισματική ένωση, αλλά με πλήρη εκχώρηση των δικαιωμάτων τους στην άσκηση εθνικής οικονομικής πολιτικής και σε τέτοιες συνθήκες μόνιμης οικονομικής εξαθλίωσης και εξάρτησης από όλο και περισσότερα δάνεια, που θα καταστούν ιδανικός τόπος επιχειρηματικής προέλασης των ισχυρών γερμανικών τραπεζών και βιομηχανιών.

Αρχικά, όταν η Άνγκελα Μέρκελ αιφνιδίασε με τις προτάσεις της για αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ελεγχόμενες χρεοκοπίες, οι πιο καλόπιστοι παρατηρητές έλεγαν ότι επρόκειτο για μια αδέξια πρωτοβουλία, που οφείλεται στην πολιτική πίεση που δέχεται η γερμανίδα καγκελάριος ενόψει εκλογών σε έξι γερμανικά κρατίδια το 2011 και των εθνικών εκλογών του 2013. Η αναταραχή που προκλήθηκε στις αγορές, που ήδη οδήγησε την Ιρλανδία στο χείλος της χρεοκοπίας και φέρνει μέσα στους επόμενους μήνες την Πορτογαλία και την Ισπανία στην «αγκαλιά» του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, αποδόθηκε, έτσι, όχι σε σκοπιμότητα του Βερολίνου, αλλά σε μια «γκάφα» της γερμανικής διπλωματίας.

Φαίνεται, όμως, ότι μια πρωτεύουσα που έχει συνηθίσει να χαράσσει στρατηγική σε ορίζοντα δεκαετιών, μετρώντας προσεκτικά όλα τα δεδομένα του χάρτη, δεν πέφτει σε γκάφες, αλλά έχει αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνεται με γερμανικό προγραμματισμό το σχέδιο της Γερμανίας για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, που θα διασφαλίζει πλήρως τα δικά της συμφέροντα και την κυριαρχία της, οικονομική και πολιτική, σε βάρος των ασθενέστερων εταίρων –δεν είναι τυχαίο, ίσως, ότι χθες ο Τσέχος πρόεδρος έγινε ο πρώτος πολιτικός ηγέτης, που είπε «όχι» στην ένταξη της χώρας του στην Ευρωζώνη, παρότι έχει τις προϋποθέσεις ένταξης.
Η ξαφνική «γενναιοδωρία» του Άξελ Βέμπερ σε παροχές κονδυλίων για διάσωση κρατών της Ευρωζώνης, ώστε πάση θυσία να διασωθεί το ευρώ, έστω και αν βυθισθούν στη φτώχεια και την αστάθεια οι οικονομίες της περιφέρειας, αποκαλύπτει ότι τίποτε δεν ήταν τυχαίο:
n Μιλώντας για ελεγχόμενες χρεοκοπίες από το 2013 και μετά, αλλά και αφήνοντας να διαρρεύσουν οι προτάσεις του Βερολίνου για ενσωμάτωση ρήτρας χρεοκοπίας σε όλα τα ομόλογα που θα εκδοθούν ήδη από το 2011, η γερμανική ηγεσία επιταχύνει δραματικά το χωρισμό της αγοράς ομολόγων της Ευρωζώνης σε δύο ταχύτητες και εξωθεί στη χρεοκοπία τις ασθενέστερες χώρες, που αποκλείονται με δραματικούς ρυθμούς από τις αγορές. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν όχι μόνο την Πορτογαλία, αλλά και την Ισπανία στο μηχανισμό στήριξης.

n Μπροστά στον κίνδυνο των χρεοκοπιών, που αν κάνει την εμφάνισή του και στην Ισπανία θα αφήσει χωρίς επαρκή κεφάλαια τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, η «γενναιόδωρη» Γερμανία αφήνει να εννοηθεί ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο διπλασιασμού των κονδυλίων του μηχανισμού, ώστε να μπορεί άνετα να καλυφθεί και η Ισπανία. Όμως, σε αντάλλαγμα για αυτή την παραχώρηση, η Γερμανία θα εκβιάσει ανοικτά τους εταίρους της στην επερχόμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα συζητηθεί η πρότασή της για τις ελεγχόμενες χρεοκοπίες: «είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν δεχθείτε όλους τους όρους μας»!

n Ουσιαστικά, μέσα από τους μηχανισμούς στήριξης Νο 1 και Νο2 (στον δεύτερο θα περιλαμβάνεται και η αναδιάρθρωση χρεών), η Γερμανία σχεδιάζει να υποχρεώσει σε βίαιο αποπληθωρισμό, με εξοντωτικά δημοσιονομικά μέτρα, όλες τις χώρες της περιφέρειας, οι οποίες για χρόνια θα μείνουν παγιδευμένες στην «αγκαλιά» των διαδοχικών «πακέτων» στήριξης, ενώ με τις αναδιαρθρώσεις των χρεών τους θα αποκοπούν από τη χρηματοδότηση των αγορών.

n Με τον τρόπο αυτό, η Γερμανία επιδιώκει να θεμελιώσει σχέσεις εξάρτησης αποικιοκρατικού χαρακτήρα και να μεταφέρει στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο το κέντρο της άσκησης… δικτατορικής οικονομικής πολιτικής. Με τον τρόπο αυτό, σχεδιάζει να αποφύγει τη διάσπαση της Ευρωζώνης και την επαναφορά του μάρκου, που θα εκτοξευόταν στα ύψη και θα «γονάτιζε» την εξαγωγική της βιομηχανία. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θα μετατρέψει τη νομισματική ένωση, που δημιουργήθηκε για να αναχαιτισθεί η γερμανική οικονομική ισχύς μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών, σε μηχανισμό εδραίωσης της πολιτικής κυριαρχίας της Γερμανίας στην Ευρώπη, διαστρέφοντας πλήρως το όραμα του Μιτεράν, που με αρκετούς δισταγμούς είχε υποχρεωθεί να αποδεχθεί ο Κολ.

n Εκτός από την εξασφάλιση ενός σταθερά «υποτονικού» ευρώ, που θα διευκολύνει τις εξαγωγές της, η Γερμανία επιδιώκει, μέσα από την «βύθιση» των χωρών της περιφέρειας σε πολυετή ύφεση, να δημιουργήσει μια νέα ζώνη φθηνών εργατικών χεριών και αξιών, στην οποία ανεμπόδιστα θα δράσουν, με απεριόριστα κέρδη, οι τράπεζες και οι βιομηχανίες της. Παράλληλα, βέβαια, το ίδιο το γερμανικό κράτος θα αποκομίζει τεράστια ποσά τόκων, δανείζοντας με υψηλό spread (2,7% στην περίπτωση της Ελλάδας τις ασθενέστερες οικονομίες.

Οι ηγεσίες των κρατών της Ευρώπης, ακόμη και το Παρίσι, που αρχικά ακολούθησε πιστά το βηματισμό των Γερμανών, όσον αφορά τις ελεγχόμενες χρεοκοπίες, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους. Και το «αγγλοσαξονικό στρατόπεδο» (ΗΠΑ-Βρετανία) αρχίζει να ανησυχεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης σε όλη την Ευρωζώνη του γερμανικού μοντέλου δημοσιονομικής πειθαρχίας και εξαγωγικής ισχύος, που αν εφαρμοσθεί σε όλες τις χώρες, όπως επιχειρούν οι Γερμανοί, θα δημιουργήσει τεράστια εμπορικά πλεονάσματα στην Ευρώπη, εντείνοντας τις ανισορροπίες στο διεθνές σύστημα (ενδεικτικό των ανησυχιών αυτών είναι χθεσινό άρθρο του οικονομικού αναλυτή των “Financial Times”, Μάρτιν Γουλφ).
Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και αρκετές ακόμη κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, αναμένεται να υποστηρίξουν σθεναρά ένα εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης των χωρών της περιφέρειας, με την έκδοση ευρωομολόγων, που θα εξισορροπήσουν τα κόστη δανεισμού για όλες τις χώρες –πρόταση, που η Γερμανία πεισματικά αρνείται, με τον ισχυρισμό ότι αντιβαίνει στη βασική αρχή της νομισματικής ένωσης, να μην πληρώνει ένα κράτος για τα χρέη του διπλανού. Στην πρόταση αυτή, φαίνεται ότι θα συγκλίνουν το ΔΝΤ και, άτυπα, η Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης των γερμανικών επεκτατικών σχεδιασμών. Στην πραγματικότητα, η Σύνοδος Κορυφής του Δεκεμβρίου θα αποτελέσει την κορυφαία «μάχη» του ευρωπαϊκού νομισματικού πολέμου: αν επικρατήσει το Βερολίνο, η αυριανή Ευρώπη σε τίποτα δεν θα θυμίζει το «ρομαντικό», υποτίθεται, όραμα της πολιτικής ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ ισότιμων κρατών…
sofokleous10

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Ντόρα Μπακογιάννη

κατά των ναυτεργατών


Δριμεία κριτική στους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, με αφορμή την παράταση της απεργίας εξεπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ταυτόχρονα κάλεσε και την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.


Η πρόεδρος της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” έκανε λόγο για "μία μικρή ομάδα κομματικών συνδικαλιστών που αποφάσισε να συνεχίσει τον αποκλεισμό της Κρήτης και των άλλων νησιών".


Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη "στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης οι συνδικαλιστικές πρακτικές και η κυβερνητική απραξία έχουν σαν αποτέλεσμα, χιλιάδες τόνοι προϊόντων να σαπίζουν στα λιμάνια, οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση, η οικονομική ζωή των νησιών να έχει παραλύσει εντελώς".

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Nafpaktos summer song

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ

Ημιυπαίθριοι: Παράταση και περισσότερες δόσεις
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται τόσο η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών στις πολεοδομίες για τους ημιυπαίθριους, όσο και η προθεσμία καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων καταβολής ανά κατηγορία ακινήτων. Συγκεκριμένα:
- Δίνεται παράταση δύο μηνών (έως 28.12.2010) στις αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικώς, στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες (είχε λήξει στις 30/10/2010).
- Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων και η χρονική διάρκεια πληρωμής του προστίμου διατήρησης των χώρων. Για τα ακίνητα κατοικίας σε δέκα δόσεις, εντός 30 μηνών και για τα ακίνητα άλλης χρήσης σε οκτώ δόσεις εντός 32 μηνών (μέχρι σήμερα οι δόσεις ήταν έξι).
Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 12 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 3843/2010, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής κατά το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 10%.
- Για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι.
- Η διατήρηση των χώρων δεν μεταβάλλει τα στοιχεία των δηλώσεων ακινήτων (Ε9) και δεν επηρεάζει το φόρο ακίνητης περιουσίας. Επιπλέον, για τους διατηρούμενους χώρους δεν τροποποιούνται τα δημοτικά τέλη.
Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της τροπολογίας:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, εποπτεία και βελτίωση του θεσμού του Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος, Κύρωση Σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ. και άλλες διατάξεις»
Αιτιολογική Έκθεση
Με την παρούσα ρυθμίζονται ειδικά θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β' του ν. 3843/2010 (ΦΕΚ Α' 62). Ειδικότερα, με την παρ. 1 προστίθεται στην περ. β' της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010, που αφορά στην υπεύθυνη δήλωση που υποβάλουν οι κύριοι των διατηρούμενων χώρων, ότι η ημερομηνία μετατροπής της χρήσης του χώρου πρέπει να είναι προγενέστερη της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης.
Με την παρ. 2 αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων και η διάρκεια αποπληρωμής του ειδικού προστίμου του άρθρου 6 του ν. 3843/2010. Ενόψει των παρουσών συνθηκών οικονομικής κρίσης η ανωτέρω αύξηση του αριθμού των δόσεων και της διάρκειας αποπληρωμής θεωρείται εύλογη.
Με την παρ. 3 προστίθεται στην παρ. 8 του άρθρου 6 του ν. 3843/2010, που αφορά στα στοιχεία, τα οποία υποχρεούνται να αποστείλουν οι πολεοδομικές υπηρεσίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η συνολική αναγκαία γη.
Με την παρ. 4 παρατείνεται κατά δύο (2) μήνες ο χρόνος υποβολής των δικαιολογητικών της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010, όταν η υποβολή τους γίνεται με συστημένη επιστολή στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία. Η επιμήκυνση της σχετικής προθεσμίας των έξι μηνών είναι αναγκαία προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα λειτουργίας των αρμόδιων πολεοδομικών υπηρεσιών, που ενδέχεται να προκληθούν από την αυτοπρόσωπη εμφάνιση μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών ακινήτων στις πολεοδομικές υπηρεσίες μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών με συστημένη επιστολή.
Με την παρ. 5 καθορίζεται ότι για τους χώρους που διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος. Τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι δεν αναζητούνται. Οι παραπάνω διατηρούμενοι χώροι δεν λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Επιπλέον, η αλλαγή της χρήσης του ακινήτου που επέρχεται με την υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 3843/2010 δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των τελών του ν. 25/1975 και του άρθρου 25 του ν. 1828/1989.
Οι ρυθμίσεις της παρ. 5 ισχύουν αναδρομικά από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 3843/2010.
ʼρθρο .
«Ρύθμιση θεμάτων του ν. 3843/2010»
1. Η περ. β' της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 (ΦΕΚ Α' 62) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«β. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 εις διπλούν, στην οποία περιλαμβάνονται τα ατομικά στοιχεία, ο αριθμός φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), η δημόσια οικονομική υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) φορολογίας του κυρίου του ακινήτου, ο αριθμός και το έτος της οικοδομικής άδειας, το εμβαδόν και η χρήση του χώρου, η ημερομηνία μετατροπής της χρήσης του, η οποία πρέπει να είναι προγενέστερη της δήλωσης αυτής, καθώς και εάν πρόκειται για ακίνητο πρώτης κατοικίας, άλλης κατοικίας ή ακίνητο άλλης χρήσης. Η δήλωση συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού. Στην έκθεση αυτή περιλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο η περιγραφή του χώρου, το εμβαδόν του, η χρήση του, καθώς και η έκταση γης που προκύπτει από τη διαίρεση του εμβαδού του δηλούμενου χώρου με τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης του ακινήτου. Στην τεχνική έκθεση επισυνάπτονται αντίγραφα του στελέχους της οικοδομικής άδειας, του τοπογραφικού διαγράμματος της άδειας και της κάτοψης του ορόφου, όπου εμφαίνεται ο χώρος για τον οποίο ζητείται η υπαγωγή του στη ρύθμιση αυτή.».
2. Η παρ. 4 του άρθρου 6 του ν. 3843/2010 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«4. Το ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εντός τριάντα (30) μηνών για τα ακίνητα κατοικίας και εντός τριάντα δύο (32) μηνών για τα ακίνητα άλλης χρήσης (πλην κατοικίας) από την έναρξη ισχύος του ν. 3843/2010, ολόκληρο ή τμηματικά σε δέκα (10) και οκτώ (8) ισόποσες δόσεις αντίστοιχα, εκ των οποίων η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη ισχύος του ίδιου ως άνω νόμου. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής κατά το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 10%.».
3. Η παρ. 8 του άρθρου 6 του ν. 3843/2010 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«8. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι πολεοδομικές υπηρεσίες αποστέλλουν χωρίς καθυστέρηση σε ηλεκτρονική μορφή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συγκεντρωτικά στοιχεία ανά πρωτοβάθμιο Ο.Τ.Α. για το σύνολο των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, τη συνολική επιφάνεια των χώρων που διατηρούνται, τη συνολική αναγκαία γη, τα συνολικά ποσά των ειδικών προστίμων, καθώς και ακριβή αντίγραφα του ηλεκτρονικού αρχείου ή ειδικού βιβλίου όπου καταχωρήθηκαν οι δηλώσεις.».
4. Η προβλεπόμενη στην παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 (ΦΕΚ Α' 62) προθεσμία των έξι (6) μηνών, για την υποβολή των δικαιολογητικών της παρ. 2 του άρθρου 5 του ίδιου ως άνω νόμου με συστημένη επιστολή στην πολεοδομική υπηρεσία παρατείνεται αφότου έληξε κατά δύο (2) μήνες.
5. α. Για τους χώρους που διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος. Τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι δεν αναζητούνται.
β. Οι χώροι που διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 δεν λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ειδικά ως προς τον φόρο ακίνητης περιουσίας και για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, οι τακτοποιούμενοι χώροι συνεχίζουν να λαμβάνονται φορολογικά υπόψη όπως ήταν προ της τακτοποίησής τους. γ. Η αλλαγή της χρήσης του ακινήτου που επέρχεται με την υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 3843/2010 δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των τελών του ν. 25/1975 και του άρθρου 25 του ν. 1828/1989, όπως ισχύει.
Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου ισχύουν αναδρομικά από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 3843/2010.

ΔΩΡΙΔΑ

Πικρίες και στη παράταξη Καπεντζώνη

Του Παύλου Δωριάδη
Κομφούζιο επικρατεί στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης ΔΩΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ του Τάσου Παγώνη με τα «συντροφικά μαχαιρώματα», τις ομαδοποιήσεις και τους αποκλεισμούς . Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η «ομάδα Τσακούμη» δραστηριοποιείται και κινείται με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση για να πάρει το πάνω χέρι .
Ο ίδιος ο Παγώνης είναι διπλά στεναχωρημένος ,τόσο για την ήττα στις τελευταίες εκλογές , που τον έβγαλε από το παιχνίδι , όσο και για τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην παράταξη του , χωρίς αυτός να παίρνει κάποια θέση ,παρότι φαίνεται χολωμένος απέναντι στο μέντορά του Κώστα Τσακούμη .Κύκλοι προσκείμενοι στην ομάδα Τσακούμη , δηλώνουν ότι γνώριζαν την επερχόμενη ήττα στις εκλογές και εκείνο που τους ενδιέφερε αφού δεν μπορούσαν να την αποτρέψουν , ήταν η επόμενη ημέρα .Αυτό σε πρώτη φάση , όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις , το κατάφεραν αφού εξασφάλισαν να εκλεγούν πρώτοι στο Δήμο Ευπαλίου οι Αλέκος Τσακούμης και Αντώνης Γιαννόπουλος που αυτοί στήριξαν .
Είναι χαρακτηριστικό ότι blog που πρόσκειται στην ομάδα Τσακούμη, έχει από καιρό τώρα αναλάβει την αποδόμηση Παγώνη και των συνεργατών του ,ανοίγοντας δρόμο για τον Αλέκο Τσακούμη, κάτι που έχει ενοχλήσει αρκετά τον απερχόμενο Δήμαρχο αλλά και τα στελέχη του.Ειδικότερα το blog αυτό που χτυπούσε και προεκλογικά με διακριτικότητα τον Παγώνη και να θολώνει τα νερά, ώστε να περάσει στο κόσμο ότι μπορεί να στηρίζει και τον Καπεντζώνη, μετά τις εκλογές ξεσπάθωσε , ρίχνοντας το προσωπείο και αποκαλύπτοντας ευθέως ποιοι είναι πίσω από αυτό , ποιους εξυπηρετεί και που στοχεύει

ΦΙΛΟΤΣΑΚΟΥΜΙΚΟ BLOG ENANTION ΠΑΓΩΝΗ
Έτσι αμέσως μετά τις εκλογές έγραφε μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο blog …
«…Από την περασμένη Κυριακή 7/112010, έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο ¨Παγώνη¨ στη Δωρίδα… …Ακούσαμε διάφορα σχόλια από τον ίδιο , για την ήττα του , όπως πχ ότι , - του έφταιξε Η ΑΠΟΧΗ ( άραγε δεν συνέβη το ίδιο για τους άλλους υποψηφίους ; )- φταίγαν ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΟΣ ( δεν το ξερε πρώτα ; ) - έφταιξε η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( δεν τόξερε πριν ; Που ζούσε σε γυάλα ; ) - και τέλος για να γελάσουμε είπε , ότι τον ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ( εδώ έπεσε το μεγάλο γέλοιο ! σιγά τις δουλειές που είχε ! )Και έκλεισε ένα κεφάλαιο !Υπομονή συμπατριώτες. Τρία χρόνια είναι και θα περάσουν γρήγορα! … Τόχουμε ξαναγράψει, σε 3 χρόνια θα γυρίσει η σελίδα και ο Αλέκος Τσιακούμης θα βγάλει ασπροπρόσωπα τα χωριά μας…»
Σε άλλο σημείο γράφει το συγκεκριμένο blog …
«… ο Παγώνης πλήρωσε την αλαζονεία του και την αδιαφάνεια Απεδείχθη ότι κακώς καλοκαιριάτικα (τον Αύγουστο) έτρεξε να αυτό-προβληθεί , να αυτό-ανακηρυχθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος, τη στιγμή που δεν είχε πάρει την επιβεβαίωση και το χρίσμα από τη βάση του κόμματος (ούτε από το Κ.Τσακούμη)……Ο μοναδικός κερδισμένος στη ΝΔ ήταν ο ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ όπως πρώτος ο ¨ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΗΛΩΣ¨ είχε γράψει από το ξεκίνημα του προεκλογικού αγώνα.…Το αρχικό σχέδιο του επιτελείου , ήταν να βγει ο Παγώνης Δήμαρχος και ο Αλέκος Τσακούμης Αντιδήμαρχος , ώστε μετά 3 χρόνια να προχωρήσει ως Δήμαρχος του Δήμου Δωρίδας……Η πλεονεξία του Παγώνη ( με 2 βοηθούς , ένα Ευπαλιώτη και ένα Λιδωρικιώτη…) έπνιξε την όλη κίνηση , με αποτέλεσμα ο Κώστας να εγκαταλείψει την προσπάθεια αυτή.»
Να πούμε εδώ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας ,ότι Ευπαλιώτη, εννοεί ανώτατο αξιωματικό ε.ά. που τηλεφώνησε , στον αρμόδιο Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ρηγίλλης Β. Μιχαλολιάκο ,λόγω προσωπικής φιλίας που έχει, να στηρίξει τον Παγώνη και Λιδωρικιώτη υπονοεί στέλεχος από το Δήμο Λιδωρικίου που είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος και τώρα εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τον Φουσέκη στην Ιτέα που έχει και αυτός διασυνδέσεις με την Ρηγίλλης.
Τελευταία το συγκεκριμένο blog επανήλθε ακόμα ποιο καυστικό με κομμάτι- ανοιχτή επιστολή προς τον Παγώνη και με τον ειρωνικό τίτλο Τώρα… κάνε το Παγώνη του επισημαίνει μεταξύ άλλων…
«…Φίλε και συμπατριώτη Τάσο , δεν θέλησες να ακούσεις τα χωριά σου που σε εμπιστεύθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και προσπάθησες να προχωρήσεις με την «παρέα σου»…Ο Δήμος Δωρίδας , δεν είναι μόνο μια παρέα! ……Μια και μιλάμε για ΝΙΚΗ , απλά σου θυμίζω ότι , υπήρξε καθαρή και ξάστερη πρόταση να κατέβει ο ΚΟΝΙΣΤΗΣ και να παρθεί ο ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ άνετα , αλλά …δεν θέλησες να βοηθήσεις .…Ο Κονιστής νάσαι σίγουρος ότι θα κέρδιζε πανηγυρικά και ιστορικά , όπως έγινε άλλωστε με τον Δήμο Δελφών .Όμως σας ζήτησε να βοηθήσετε ΟΛΟΙ, αλλά ΕΣΥ και κάποιοι άλλοι δεν δεχτήκατε…»

ΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΣΑΚΟΥΜΗ
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην «αντιτσακουμική πλευρά» βρίσκονται σ΄αυτή τη φάση μια σειρά τοπικών στελεχών της ΝΔ όπως οι Καραϊνδρος Βαγγέλης , Παλασκώνης Κώστας , Κατσαρός Χαράλαμπος , Τάγκαλος Γιάννης , Τσαφαλόπουλος Αλέξης κ.ά που περιμένουν να κάτσει ο … «κουρνιαχτός» και μετά αναλάβουν κάποια δράση και να αποφασίσουν τι θέση θα κρατήσουν.Δείγμα των κινήσεων που γίνονται και των «συντροφικών χτυπημάτων» είναι και η αρχική πρόθεση της Μαρίας Πλούμη , να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος , αφού δεν είχε καμιά διάθεση όπως έλεγε σε διάφορους φίλους της , να τρέχει στα Λιδωρίκια και τα βουνά σ΄αυτή την ηλικία , και την θέση της να πάρει ο πρώτος επιλαχών Βαγγέλης Καραϊνδρος .Ύστερα όμως από πιέσεις που δέχτηκε από την ομάδα Τσακούμη, και για να μην υπονομεύσει την …μελλοντική αυτοδιοικητική πορεία της κόρης της , υπαναχώρησε !

ΜΙΚΡΟΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

Μικροκρούσματα αλαζονείας , απειθαρχίας αλλά καιμ πικρίας παρατηρήθηκαν και στην παράταξη του εκλεγμένου Δημάρχου Καπεντζώνη , που φαίνεται όμως ότι η νίκη τα απονευρώνει και τα ξεπερνά.
Ειδικότερα έντονη πικρία και δυσφορία υπάρχει από σειρά στελεχών για την μη εκλογή του Ηλία Κορομπίλη , έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους και από τους στενούς παλιούς συνεργάτες του Καπεντζώνη στο Δήμο Τολοφώνας , που όπως συζητείται θα είναι απώλεια η μη παρουσία του στα δρώμενα του Δήμου.
Η ίδια γκρίνια συναντάται και στο Δήμο Λιδωρικίου με τα πασοκικά «συντροφικά μαχαιρώματα» να αφήνουν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου τον επικεφαλής σήμερα της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δημήτρη Παπακωνσταντίνου .
Τα βέλη εδώ κατευθύνονται προς τον Γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Νίκο Πέτρου , που ως γνωστόν είχε δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στον Καπεντζώνη προεκλογικά με δηλώσεις του και συνεντεύξεις.
Επίσης στο Ευπάλιο η ενδοπασοκική γκρίνια έφερε πάλι πρώτο στο Τοπικό Συμβούλιο τον Δημήτρη Λακουμέντα , παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευπαλιωτών έλεγε ότι και στις 2 προηγούμενες θητείες του δεν προσέφερε τίποτα . Έτσι οι πιέσεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν 35 ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό στο Τοπικό Συμβούλιο.
Ακόμα εντύπωση και δυσφορία έχει προκαλέσει και η στάση της εκλεγμένης δημοτικού συμβούλου Πέννυς Σπυροπούλου, με τις διαμαρτυρίες της σε πολίτες και σε συνυποψήφιους της ότι έπεσε θύμα παρασκηνιακών συμφωνιών και «δίδυμων συμμαχιών» που της στέρησαν ακόμα πιο πολλούς σταυρούς , παρότι ήρθε πρώτη στο Δήμο Ευπαλίου.

Τέλος στη πλευρά Τριανταφύλλου τα πράγματα φαίνεται όπως αναμένετο να είναι ήρεμα εκτιμώντας ότι το ποσοστό τους θα μπορούσε λόγω αντιμνημονιακής γραμμής να είναι λίγο αυξημένο ιδιαίτερα στους Δήμους Λιδωρικίου και Τολοφώνας . Το σίγουρο είναι ότι στο Ευπάλιο και στη Μανάγουλη λόγω ειδικών σχέσεων, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διπλασίασε τη δύναμή της από αυτή που παραδοσιακά έχει το ΚΚΕ στα διαμερίσματα αυτά.

- Πηγή, DORIDA news / http://dorida.blogspot.com /

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Απόφαση βόμβα από το Ειρηνοδικείο Άρτας
για δεδουλευμένα εργαζομένων stage.
Είναι η πρώτη υπόθεση δεδουλευμένων stage στην Ελλάδα, η οποία εκδικάστηκε στην Άρτα στις 13/10/2010
Μετά την εκδίκαση αγωγής διαδικασίας εργατικών διαφορών μεταξύ 10 εναγόντων με εργασία STAGE και εναγομένων: 1) του Δήμου Αρταίων και 2) του ΟΑΕΔ από τον οποίο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των εναγόντων παραιτήθηκαν, με τις αριθμ. Αποφάσεις: 164/2010 και 165/2010, αποφασίστηκε: Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ 10 ΑΤΟΜΑ STAGE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ, κηρύττοντας τις αποφάσεις ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στις αποφάσεις: "αποδείχτηκε ότι μολονότι προσλήφθηκαν με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, στην πραγματικότητα απασχολήθηκαν κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα από το εναγόμενο για την κάλυψη συνήθων, τρεχουσών και απολύτως τακτικών, προβλέψιμων και υπαρχουσών διοικητικών αναγκών, μόνιμης, διαρκούς και πάγιας προοπτικής, συναρτώμενες και σχετικές προς τις ανάγκες που εξυπηρετεί παράλληλα και το μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών του.
Το εναγόμενο αποσκοπούσε σε αυτή καθεαυτή την απασχόληση των εναγόντων ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ στα καθήκοντά τους και όχι στην παροχή εκπαίδευσης σε αυτούς, ώστε η παροχή εργασίας από τους ενάγοντες να γίνεται για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και της εξοικείωσής τους με το αντικείμενο του επαγγέλματός τους.
Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση των εναγόντων, είχε σκοπό μόνον την επαγγελματική τους κατάρτιση, την μαθητεία, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή τους επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού. Η πραγματική φύση απασχόλησης των εναγόντων ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας, με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (π.χ. μισθολογικές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές κλπ) του στοιχείου της εξάρτησης."
Επίσης αναφέρεται: "δεδομένου ότι η πραγματική σχέση που συνέδεε τους ενάγοντες ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όφειλε κατά τα εκτιθέμενα στη μείζονα σκέψη της παρούσας το εναγόμενο να τους αμείβει με τα αντίστοιχα ποσά που άμειβε και το μόνιμο προσωπικό του της ίδιας μισθολογικής κατηγορίας και προϋπηρεσίας και ίδιας οικογενειακής κατάστασης, καταβάλλοντας επιπροσθέτως και τα δώρα εορτών και επίδομα αδείας, τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στην καθορισθείσα ημερήσια αποζημίωση και δεν καταβάλλονταν".
thebest

ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ

η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα.

Πριν λίγους μήνες άκουσα από πολύ δικό μου άνθρωπο για τη θεραπεία του καρκίνου με κουκούτσια από βερίκοκα, τα οποία στο εξωτερικό τουλάχιστον πωλούνται και σε ειδική συσκευασία. Τη μέθοδο αυτή ανακάλυψε αναζητώντας εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, μελετώντας ένα σχετικό βιβλίο-οδηγό. Σήμερα μου εστάλη ένα κείμενο, το οποίο διαφωτίζει ακόμη περισσότερο το θέμα αυτό.

Για πολλούς ίσως μοιάζει "τρελό" ή απίθανο, καθώς πέρα από τις κλασσικές (έως και αυτοκτονικές) μεθόδους "αποκατάστασης" του καρκίνου, (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες ή εγχειρήσεις) δεν τους είναι γνωστή η απέραντη σοφία της φύσης... τόσο του σώματος μας, όσο και της Φύσης που μας περιβάλει. Και πως να τους είναι γνωστό όταν ζούμε την εποχή της επίσημης παραπληροφόρησης και της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών καρτέλ... Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον Δρ. Χάμερ ο καρκίνος δεν είναι καν ασθένεια, αλλά ένας βιολογικός μηχανισμός επιβίωσης του σώματος σε ισχυρά ψυχο-λογικά "σοκ"... (δείτε σχετικά κείμενα στην ετικέτα
Δρ Χάμερ)

Παραθέτω λοιπόν το αξιόλογο αυτό κείμενο.

Φενάκη τα φάρμακα κατά του Καρκίνου;

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.
Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.
Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.
Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα).
Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.
Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).

Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο - είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].

Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.

Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς);

Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:

α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.


Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς. Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες. Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.
Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι΄αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή κ΄αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.

Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες. Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, - σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε το εξωαποδώ - δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.

Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό - και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο. Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.

Κανόνας Νο1:

. Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.

. Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.

. Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.

. Τρώτε αγκινάρες (πικρές).

. Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό - αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής:
(1) κάσσια (quassia amara)
(2) γεντιανή
(3) άγρια αψιθιά.
(4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
(5) Centantium pulchellum,
(6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε στα φαρμακεία).
7) φλούδα νερατζιού.
8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).
9) Ραδίκι.
10) κανέλα.
11) κόλιανδρος.
Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.

Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Νέα Σχολικά έργα



Τέσσερα νέα έργα, στον τομέα της σχολικής στέγης στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικού προϋπολογισμού 12.612.000 €, παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης μετά την έγκριση δημοπράτησής τους από την Επιτροπή Υποδομών και Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας η οποία συνεδρίασε χθες (25 Νοεμβρίου 2010) στο Διοικητήριο.
Οι τέσσερις νέες σχολικές μονάδες που δημοπρατούνται στις 21 Δεκεμβρίου 2010 είναι οι εξής:
«Ανέγερση 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου» προϋπολογισμός, 3.100.000 €.
«Ανέγερση 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου» προϋπολογισμός, 4.700.000 €.
«Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς» προϋπολογισμός, 3.640.000 €.
«Αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς στο διδακτήριο του γυμνασίου Γαβαλούς» προϋπολογισμός, 1.172.000 €.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τρία πρώτα σχολεία θα χρηματοδοτηθούν από το Ε.Σ.Π.Α.
Μαζί με τα έργα οδοποιίας που ήδη έχουν ενταχθεί (με προϋπολογισμό 20.000.000 €) η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται, μεταξύ των τριών Νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην πρωτοπορία απορρόφησης κονδυλίων από την Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο (Ε.Σ.Π.Α.).

Μια ….Πετρούλα για τον Πολ Τόμσεν




ΦΩΚΙΔΑ

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Του Νίκου Φουσέκη, ως επικεφαλής του Συνδυασμού
“ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” στο Δήμο Δελφών

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δελφών, Νίκος Φουσέκης, και τα μέλη του συνδυασμού “ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους συμπολίτες μας στο νέο Δήμο Δελφών, που στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και της 14ης Νοεμβρίου μας τίμησαν με τις τόσο μεγάλες πλειοψηφίες και μας ανέθεσαν τη μεγάλη ευθύνη να διοικήσουμε το συνενωμένο Δήμο μας για την προσεχή δημοτική θητεία.
Συναισθανόμαστε πλήρως τις μεγάλες υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει έναντι όλων εσάς των συμπολιτών μας και δεσμευόμαστε ότι θα αφιερώσουμε το σύνολο των δυνάμεών μας για να υπηρετήσουμε τον κοινό σκοπό.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και τους υπόλοιπους τρεις συνδυασμούς που έλαβαν μέρος στις εκλογές για το επίπεδο του πολιτικού αγώνα που καταφέραμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε, να τους συγχαρούμε για την είσοδό τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο και να τους καλέσουμε να συμμετέχουν γόνιμα και δημιουργικά στο δύσκολο αγώνα που πρέπει να δώσουμε για να τεθούν γερές βάσεις στο νέο Δήμο μας.
Γενικότερα, απευθυνόμενοι στους συνδημότες μας του νέου Δήμου Δελφών, οφείλουμε να ζητήσουμε πλήρη εγρήγορση και κινητοποίηση των δυνάμεων του τόπου μας, αφού οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα απαιτούν συστράτευση, συναίνεση και ομοψυχία.
Εμείς από την πλευρά μας, ως πρώτη δημοτική αρχή του «καλλικρατικού» Δήμου Δελφών, επαναλαμβάνουμε την προεκλογική μας δέσμευση να ρίξουμε το κύριο βάρος μας στην καλή οργανωτική συγκρότηση του νέου Δήμου, αλλά και να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης του πολίτη, σε όλη την έκταση του Δήμου, από την πρωτεύουσα μέχρι και το μικρότερο χωριό.
-------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 23 Νοεμβρίου 2010
Νικόλαος Δ. Φουσέκης

ΦΩΚΙΔΑ

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η


Του Νικολάου Δ. Φουσέκη, Νομάρχη Φωκίδας,
νεοεκλεγέντος Δημάρχου του «καλλικρατικού» Δήμου Δελφών

Με έκπληξη ολόκληρη η κοινωνία της Άμφισσας και της Φωκίδας παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες την αδικαιολόγητη χρονοτριβή που επιδεικνύει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ένταξη του έργου κατασκευής του κτηρίου του Τ.Ε.Ι. (Παραρτήματος Άμφισσας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας) στο Ε.Σ.Π.Α.
Παρότι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί ήδη από τα τέλη του φετινού Αυγούστου (με μεγάλο αγώνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας και την καλή συνεργασία του Δήμου Άμφισσας και άλλων φορέων), παρότι έχουν δοθεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο όλες οι σχετικές διαβεβαιώσεις (υπενθυμίζω και την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Άμφισσας…), η άνευ καμίας αιτιολογήσεως σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται, δημιουργεί σε όλους μας εύλογες αμφιβολίες ως προς την ειλικρινή ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την κατασκευή του σπουδαίου αυτού έργου.
Υπενθυμίζω ότι από την πλευρά μου είχα επίμονα και εγκαίρως ζητήσει την ανάθεση της επίβλεψης του έργου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, ώστε η πίεσή μας στους αρμόδιους παράγοντες να είναι καθημερινή και εντατική.
Σε κάθε περίπτωση η υποχρέωση που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση έναντι της περιοχής μας είναι δεδομένη και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Στη σημερινή πρωτοφανή κρίση που διέρχεται η ελληνική κοινωνία και ιδίως στις συνθήκες αναξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου που έχουν διαμορφωθεί, θα ήταν μέγιστο ολίσθημα να προστεθεί η υπαναχώρηση από μια τόσο κατηγορηματική δέσμευση έναντι των πολιτών της Άμφισσας και ευρύτερα του νέου Δήμου Δελφών.
Δεν πρέπει κανείς άλλωστε να ξεχνά ότι συζητάμε για ένα απολύτως ώριμο προς ένταξη έργο, απ’ αυτά που είναι απαραίτητα προκειμένου να «πάρει μπρος» και πάλι η διαδικασία της ανάπτυξης, καθώς και ότι αναφερόμαστε στο μοναδικό σήμερα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε όλη την περιοχή του νέου Δήμου Δελφών, που αποτελεί για τον τόπο μας φωτεινό φάρο για την πνευματική και κοινωνική λειτουργία του.
Αναμένoυμε άμεσα σαφείς απαντήσεις από αρμόδια χείλη και κυρίως αναμένουμε την άμεση ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α., σύμφωνα με τις ρητές και μη επιδεχόμενες διαφορετική ερμηνεία κυβερνητικές δεσμεύσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 24 Νοεμβρίου 2010
Νίκος Φουσέκης
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Ε.Κ.ΚΑ.)
«ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Ο άνθρωπος θα προτιμήσει συντομότερα να θέλει το μηδέν, παρά να μη θέλει τίποτα».
ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ»

Αγαπητοί συνάδελφοι / σσες,
Οι λαοί, και ο δικός μας λαός, βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να καταβαραθρώνεται, τα εργασιακά τους κεκτημένα να εξανεμίζονται, την ανεργία να καλπάζει, τη χειραγώγηση να ενισχύεται, τη διαφθορά και την ευτέλεια να κατακλύζουν τη ζωή μας. Στόχος ότι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος.
Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Επεκτείνεται σε κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική και θεσμική. Κρίνεται η τύχη του συστήματος αλλά συγχρόνως και η αποτελεσματικότητα των ριζοσπαστικών, αντισυστημικών συλλογικοτήτων.
Στη χώρα μας το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο, αυτονομημένο ως ένα βαθμό από την κοινωνία, αντιμετωπίζει σοβαρή δομική κρίση. Παρ' όλα αυτά καταφέρνει ακόμη να λειτουργεί σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου. Έτσι, οδηγεί το λαό μας στο Δ.Ν.Τ. για την τελική φάση της σφαγής και συγχρόνως διαπραγματεύεται κυριαρχικά Εθνικά δικαιώματα, σε αγαστή συνεργασία με ΗΠΑ και Ε.Ε.
Άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως για τους εργαζόμενους αλλά και για όλους τους Έλληνες οι κυβερνήσεις με αυτή τη στάση τους.
Από πολλές πλευρές ακούγεται ότι το υπάρχον συνδικαλιστικό σκηνικό δεν μπορεί να κάνει την αναγκαία υπέρβαση. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσφέρει βελτιωμένες δήθεν εκδοχές της σημερινής δραματικής κατάστασης και να διαπραγματευτεί υπέρ των προσωπικών φιλοδοξιών. Ο κυβερνητισμός και ο καριερισμός είναι το μίγμα που διακρίνει και ενώνει συνάμα τις δυο παρατάξεις εξουσίας. Ο κλάδος μας το πλήρωσε αυτό ακριβά και θα το πληρώνει όσο θα συνεχίσουν κάποιοι να πιστεύουν στις ατομικές λύσεις και στους κάθε λογής παράγοντες. Κανένας μας δεν είναι πλέον άμοιρος ευθυνών.
Από την άλλη μεριά εκφράζεται οργή και θυμός. Φαίνονται στο προσκήνιο τα ριζοσπαστικά τμήματα της μισθωτής εργασίας και της νεολαίας που παλεύουν και ισχυροποιούνται. Πρέπει λοιπόν να συντονιστούμε. Πρέπει να βρούμε κοινή γλώσσα επικοινωνίας, χωρίς σεχταρισμούς και αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς, κομματικές γραμμές και «μονοπωλιακές» νοοτροπίες.
Πρέπει να μείνουμε όρθιοι και να αντισταθούμε. Πρέπει να αγωνιστούμε πατριωτικά, με τη παλλαϊκή και ταξική σημασία του όρου. Πρέπει να μείνουμε και να παλέψουμε.
Είναι, νομίζουμε, ανάγκη όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια θα είναι εφιαλτικά Θα επεκταθεί η φτώχεια, θα διογκωθεί το φάσμα της πείνας, θα εξακοντιστεί η τρέλα της απόγνωσης των ανέργων, θα στραγγαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα, η δημόσια υγεία και η πρόνοια, θα φαλκιδευτούν οι ελευθερίες μας, θα περιοριστεί η δημοκρατική λειτουργία, θα διακινδυνεύσει σοβαρά η Εθνική μας ανεξαρτησία.
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου για το «νέο σχολείο» έχουν αρχίσει και γίνονται κατανοητοί. Γνωρίζουμε τις δοκιμές με τα «800 νέα δημοτικά», το σχέδιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και το προσχέδιο για το Λύκειο. Αναμένουμε ακόμα το σχέδιο για την Τ.Ε.Ε. (μεταβίβασή της στην περιφέρεια) και φυσικά τις λεπτομέρειες του νέου ενδοσχολικού και μεταλυκειακού εξεταστικού των μαθητών. Εκτός από την αύξηση της εμπορευματοποίησης, της διάλυσης των παράλληλων δομών του σχολείου, την πορεία κατάργησης της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης (Ενισχυτική, ΠΔΣ, Αθλητικά, Μουσικά, κλπ) έχουμε και το σχεδιασμό της διάλυσης της όποιας ενιαίας γνώσης υπήρχε σε κάθε επιστημονικό πεδίο (ευέλικτη ζώνη, σχολεία πολλών ταχυτήτων,π.χ. φυσικές και ανθρωπιστικές επιστήμες για το «νέο Λύκειο»).
Όλα δείχνουν πως με εργαλεία τον «Καλλικράτη», τα «μνημόνια», την «απογραφή» και τα «ηλεκτρονικά μέσα» ετοιμάζουν για όλο το δημόσιο
1) Νέο διπλό και δήθεν ενιαίο μισθολόγιο με περικοπές επιδομάτων, δώρων, με εισαγωγή -σύνδεσης μισθού με «αξιολόγηση- βαθμολόγηση», ασταθούς επιδόματος και με εισαγωγή για πρώτη φορά της ειδικότητας. Πέρα από το πάγωμα των μισθών και τη μείωση-κατάργηση των δώρων αναμένεται επίσης μειώσεις στα επικουρικά ταμεία και το εφάπαξ.
2) Υποχρεωτικές μετατάξεις, ελάχιστοι διορισμοί μονίμων μέχρι μηδενισμό τους, δημιουργία πολλαπλών εργασιακών σχέσεων (βλ. ημερομίσθιους ΕΣΠΑ), κατάργηση της οργανικότητας, αυταρχισμό και πειθαρχικές διώξεις.
3) Αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης σε Ν.Π.Δ.Δ. (όπως του ΟΕΕΚ).Συγχωνεύσεις δομών, σχολείων, τομέων, τμημάτων, σχολών και Πανεπιστημίων κυρίως με τη λογική της εμπορευματοποίησης και με εργαλεία τα εναλλασσόμενα μνημόνια.
4) Μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων (στον προϋπολογισμό το ποσοστό για την παιδεία υπολογίζεται στο 2,75%) με στόχο τα δίδακτρα, την αύξηση της φορολογίας, την είσοδο χορηγών και μάνατζερ (που θα μετατρέψουν το σχολείο και τα ΑΕΙ σε Α.Ε.), με ότι αυτά συνεπάγονται.
5) Φαίνεται ότι ως στόχο έχουν και τις απολύσεις μονίμων, στο βαθμό που η συνολική αντίστασή μας θεωρηθεί μικρής δυναμικής. Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα….
6) Θυμίζουμε, επίσης ότι παρά, ή καλύτερα, με την εφαρμογή του Μνημονίου ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας αυξάνεται, τα μεσαία στρώματα συρρικνώνονται, τα εργασιακά δικαιώματα θυμίζουν μεσαίωνα.
7) Αντίθετα, οι Τράπεζες επιδοτούνται με τα δικά μας χρήματα, χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει ούτε καν τα αντίστοιχα μετοχικά δικαιώματα, η παραοικονομία βασιλεύει, οι μεγάλοι φοροφυγάδες απαλλάσσονται από τις υψηλές οφειλές τους στο Δημόσιο.
8) Το Μνημόνιο δεν παράγει πολιτική διεξόδου της χώρας από την κρίση, αλλά εκμεταλλεύεται την κρίση για να διαμορφώσει μια νέα κοινωνία μεγαλύτερων ανισοτήτων. Από την κοινωνία των 2/3 εντός των τειχών, πηγαίνουμε στην κοινωνία του 1/3. Αυτό είναι το Μνημόνιο της «αντεπανάστασης».

Συνάδελφοι /σσες
Είμαστε γνωστοί, απαλλαγμένοι από κομματικές «υποχρεώσεις» και εξαρτήσεις, άλλες δεσμεύσεις και διαπροσωπικές εξυπηρετήσεις. Προχωράμε σε ένα νέο βήμα ποιοτικού δημοσίου διαλόγου και κριτικής για τη δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε όσους σκέπτονται, αισθάνονται και προσδοκούν κάτι καλύτερο σαν δημόσιοι λειτουργοί και σαν ελεύθεροι πολίτες.
Εμείς ως ανοιχτή αυτόνομη συλλογικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης θεωρούμε ότι μπορούμε να παίξουμε το ρόλο που μας αντιστοιχεί, ώστε να μην έχουμε την τύχη της κρίσης του 1929, ούτε να περάσουμε ως λαός, νεολαία και Χώρα ό,τι την ακολούθησε. Έχουμε την ωριμότητα και αισθανόμαστε χρέος μας να παλέψουμε γι’ αυτό και για τη συγκρότηση ενός αληθινά παλλαϊκού μετώπου αντίστασης και απελευθέρωσης από τα δεσμά των σύγχρονων κατακτητών της Χώρας. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απο ότι μας χωρίζουν και αυτό το ξέρουμε οι περισσότεροι.
Μετά την άρνηση των δύο παρατάξεων (ΕΣΑΚ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ) στην πρότασή μας, για κοινή κάθοδο στις εκλογές και για ύπαρξη ενωτικού ψηφοδελτίου νίκης ώστε να αναγεννηθεί η «παραπαίουσα» Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και να ανυψωθεί το αγωνιστικό φρόνιμα των συναδέλφων, για να ανατρέψουμε τα σκληρά μέτρα, την κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ, Ε.Ε. και την πολιτική των κυβερνήσεων που μας φέρνουν στην «εποχή του λίθου», αποφασίσαμε την μετεξέλιξη της ΡΑΣ, στην Ε.Κ.ΚΑ. σε μια Παλλαϊκή Εκπαιδευτική Κίνηση Αντίστασης και Δράσης, μετά από σοβαρή εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και τις απαιτήσεις των καιρών.
Με βάση όλα τα προηγούμενα καλούμε σε πολλαπλή, αλλά ελεύθερη «συστράτευση» κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που οι σκέψεις τους, η διάθεσή και το ένστικτό τους είναι κοντά στην αυτόνομη αλλά πραγματική ενωτική λογική της βάσης και με κέντρο το σωματείο, τις ανοικτές επιτροπές σε επίπεδο σχολείου και γειτονιάς ή διαμερίσματος. Χωρίς κομματικές ομπρέλες από τη μια και τη μοναχική πορεία της αλάθητης κομματικής ταυτότητας από την άλλη.
Με αυτό το ενωτικό πνεύμα μετέχουμε στις εκλογές της Β΄ ΕΛΜΕ, στις 30 Νοέμβρη, έως ότου δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και για μεγαλύτερα μέτωπα.
Εμείς τιμήσαμε την ψήφο των συναδέλφων και με τη μια έδρα που είχαμε στο συμβούλιο παρά τις δυσκολίες των συσχετισμών στο Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας
Το σωματείο το έχουν ανάγκη πλέον αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να οργανώσει τη πάλη για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα στην πράξη!
· «Αν σταματήσουν να φωνάζουν οι άνθρωποι θα ουρλιάζουν οι λύκοι»
· Θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα;

Δώστε με τη ψήφο σας πνοή στο σωματείο μας
Ψηφίστε την Ε.Κ.ΚΑ. Την Παλλαϊκή Εκπαιδευτική Κίνηση Αντίστασης

Υ.Γ. ΤΡΟΪΚΑ, Νοοτροπία κατακτητών
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ τη χρήση της Ελληνικής (!) γλώσσας οι «γκαουλάιτερ» της τρόικας, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Αθήνα (23-11-10). Αρνήθηκαν να παραστεί διερμηνέας, απαιτώντας οι Έλληνες δημοσιογράφοι να τους απευθύνονται μόνο στα αγγλικά και αγνόησαν επιδεικτικά ερώτηση που υποβλήθηκε στα Ελληνικά! Προφανώς οι υπάλληλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ αισθάνονται ότι απολαμβάνουν εξουσιών αντίστοιχων με εκείνες της γερμανικής «κομαντατούρας» κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής! Αφού όμως αυτή, η βαθύτατα ταπεινωτική για την Ελλάδα, συμπεριφορά τους γίνεται ανεκτή, γιατί να μη συμπεριφέρονται ως κατακτητές;

EKKA / Αγρίνιο 26/11 2010
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ 7.30μμ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΟ E-MAIL:
kkordato@otenet.gr - τηλ. 6977982673

ΕΛ.ΑΣ

Άρειος Πάγος:
«Μην πιστεύετε τους αστυνομικούς»
Μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα… στα στοιχεία της Αστυνομίας συστήνει προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης, θεωρώντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που τ’ αστυνομικά όργανα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είτε κλείνουν είτε κάνουν τα «στραβά μάτια» σε παρανομίες που διαπιστώνουν.
Με εγκύκλιο που απέστειλε στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών όλης της χώρας ο κ. Παπαδάκης κάνει λόγο, μάλιστα, για αδιαφορία, αδράνεια αλλά και για ενδοτική συμπεριφορά μερίδας προανακριτικών υπαλλήλων (αστυνομικών) σε παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων.
Ο μόνος τρόπος για ν’ αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι ο αυστηρότερος έλεγχος από τους εισαγγελείς όλων των στοιχείων που τους διαβιβάζονται από τα Αστυνομικά Τμήματα και η διασταύρωσή τους ακόμη και επί τόπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, βγαίνοντας οι ίδιοι έξω από το εισαγγελικό γραφείο.«Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί μικρή μερίδα προανακριτικών υπαλλήλων, αλλά και εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι επιδεικνύουν είτε αδράνεια και περιορισμένο ενδιαφέρον για το καθήκον, είτε ενδεχομένως στάση ενδοτική σε παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων (οικονομικών ή υπηρεσιακών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσώπων φιλικών ή συγγενικών λόγω εντοπιότητας κ.α), φρονούμε ότι είναι ενδεδειγμένο οι εισαγγελικοί λειτουργοί, κατά περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί στις διαβεβαιώσεις της πιο πάνω κατηγορίας αρμοδίων για την εξακρίβωση και βεβαίωση ποινικών παραβάσεων υπαλλήλων και να επιδιώκουν όπως αποκτούν οι ίδιοι άμεση αντίληψη και όχι εξωραϊσμένη ή ατελή, ως ενίοτε τους μεταφέρεται, διασταυρώνοντας τα στοιχεία και, όπου απαιτείται “βγαίνοντας έξω από το εισαγγελικό γραφείο”, έτσι ώστε να επιτελούν αποτελεσματικότερα το έργο τους».
Στην εγκύκλιό του ο κ. Παπαδάκης ζητά όπου είναι εφικτό από τις ειδικότερες συνθήκες εργασίας, να ορισθεί στις κατά τόπους Εισαγγελίες ένας εισαγγελικός λειτουργός (ή περισσότεροι ανά αντικείμενο) αρμόδιος για:
α) το περιβάλλον,
β) την προστασία της δημόσιας περιουσίας (δασικές εκτάσεις) και
γ) την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων ιδίως όπου υπάρχουν βιομηχανικές περιοχές. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις θανατηφόρων ή σοβαρών εργατικών ατυχημάτων ο κ. Παπαδάκης ζητά απ’ τους εισαγγελείς να προσπαθούν για την ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών , ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα θύματα ή οι συγγενείς τους «κάτι που δεν αρμόζει σε σύγχρονο κράτος δικαίου», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.
zougra.gr

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Τούρκος βγάζει εκκλησία στο σφυρί
Το μνημείο είναι γνωστό
ως εκκλησία των Αρχαγγέλων ή των Ταξιαρχών
Στο σφυρί βγαίνει μία από τις παλαιότερες ορθόδοξες εκκλησίες, που βρίσκεται στην Προύσα της Τουρκίας, αφού ο ιδιοκτήτης της την πουλάει προς 400.000 ευρώ! Η είδηση ότι αναζητείται υποψήφιος αγοραστής για ένα από τα πιο σπουδαία μνημεία της Ορθοδοξίας έχει συγκλονίσει τους πιστούς ανά τον κόσμο, οι οποίοι πλέον έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν να παρέμβει η Εκκλησία.
Το μνημείο, που είναι γνωστό ως εκκλησία των Αρχαγγέλων ή των Ταξιαρχών, πριν από δέκα χρόνια αγοράστηκε από τον Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν, ο οποίος επιδίωξε να την επισκευάσει.
Επειδή όμως η αρμόδια Επιτροπή Μνημείων δεν του έδωσε την απαραίτητη άδεια, αποφάσισε να την πουλήσει στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400.000 ευρώ!
Οι κάτοικοι του χωριού Κουμγιακά στα Μουδανιά της Προύσας, όπου είναι χτισμένη η εκκλησία, έχουν εκφράσει κατά καιρούς έντονο ενδιαφέρον να την αγοράσουν και μάλιστα προτίθενται να κάνουν οι ίδιοι τις απαραίτητες εργασίες αναστήλωσης.
Ωστόσο, όπως είπαν, αδυνατούν να προχωρήσουν στην αγορά, γιατί το ποσό είναι τεράστιο κι εκείνοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ο μουχτάρης του χωριού Ραμίζ Μπατμάζ εκπροσωπώντας τους χωρικούς ανέφερε πως ήδη έχει ζητήσει να αγοράσει την εκκλησία: «Επιθυμούμε να επισκευάσουμε την εκκλησία και έπειτα να την ανοίξουμε για τον τουρισμό. Ωστόσο 400.000 ευρώ είναι αρκετά μεγάλο ποσό για εμάς. Αν ήταν 200.000 ευρώ, θα την παίρναμε».
Το μικρό γραφικό χωριό Κουμγιακά, με πληθυσμό μόλις 200 κατοίκους, δέχεται πολύ συχνά τις επισκέψεις τουριστών τόσο από την Τουρκία και την Ελλάδα όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι περισσότεροι επιθυμούν να δουν από κοντά την τρίτη πιο παλιά ορθόδοξη εκκλησία, η οποία κατασκευάστηκε στην περίοδο του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου, κατά τα έτη 780-797 μ.Χ.Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει συγκλονίσει την ορθόδοξη κοινωνία.
Οι αντιδράσεις από τους πιστούς είναι εντονότατες και ζητείται η άμεση παρέμβαση των αρμοδίων προκειμένου το αξιόλογο αυτό θρησκευτικό μνημείο να διασωθεί και να μη γίνει βορά στον αδηφάγο χρόνο και την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών.
espressonews

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μάρω Μαρκέλλου - Αργεί Να Ξημερώσει

Πού 'σαι Θανάση Γιώργος Ζαμπέτας

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»


Ζήτησε από τους αιρετούς να φροντίσουν τον «Καλλικράτη» σαν «μικρό παιδί»


«Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα απολύσεων, αλλά μετατάξεων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, αναφορικά με το μείζον θέμα των συγχωνεύσεων στις δημοτικές επιχειρήσεις, που, όπως είπε, από 6000 θα μειωθούν σε 1500. Κατά τον κ. Ραγκούση τόσο στις συγχωνεύσεις των δήμων όσο και των δημοτικών επιχειρήσεων από τις οποίες θα καταργηθούν 4500 θα γίνουν μετατάξεις και σε καμία περίπτωση απολύσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει την Τρίτη στην aftodioikisi.gr ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος


Ραγκούσης: «Εθνική υπόθεση» ο ‘Καλλικράτης’»

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» τις μεγάλες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και το κράτος και ζήτησε από τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες και δημάρχους να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς, όπως είπε, το ερχόμενο τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. «Με τον Καλλικράτη δεν τελειώνουμε τις μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά τώρα τη ξεκινάμε», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης ο οποίος μάλιστα τον παρομοίασε με ένα μικρό παιδί που χρήζει φροντίδας και προστασίας, «γιατί έχει πολλά να μας δώσει όταν μεγαλώσει». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Ραγκούσης στο γεγονός ότι ο «Καλλικράτης» αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο που βάζει τέλος στην κατασπατάληση του κράτους. Πρόσθεσε δε κι ότι η υποτίμηση της δυναμικής του Καλλικράτη, αλλά ταυτόχρονα και η υπερτίμηση της νέας εξουσίας, αποτελούν τους δύο βασικούς κινδύνους της μεταρρύθμισης καθώς θα οδηγήσουν αυτομάτως σε κακή συνεργασία με την Κυβέρνηση, τη Βουλή και όλες τις τοπικές αρχές. Κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών, απηύθυνε έκκληση στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, να δώσουν έμφαση στο εγχείρημα της πράσινης ανάπτυξης και του προγράμματος Ελλάδα που συνδέεται άμεσα με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, της οδικής ασφάλειας και της τοπικής επιχειρηματικότητας και να δουλέψουν όλοι μαζί για την αύξηση της απορροφητικότητας στο ΕΣΠΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποδήμων Φυτειωτών


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στα Γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ. (Πατησίων 5), η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Αποδήμων Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι».
Η συνέλευση περιελάμβανε δυο ενότητες προς συζήτηση. Η πρώτη αφορούσε την χρονιά που πέρασε και η δεύτερη την νέα χρονιά που έρχεται.
Αρχικά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Σαλτογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε πρωτίστως στην χρονιά που πέρασε, τονίζοντας ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος κατάφερε να ανανεώσει ριζικά την εφημερίδα με νέες στήλες και θεματολογία και με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την έγχρωμη εμφάνιση της. Από κει και πέρα, διοργανώθηκε μια πετυχημένη χοροεσπερίδα, μια βραδιά νεολαίας και φυσικά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία από πλευράς συμμετοχής του κόσμου.
Χαρακτηριστικά ανάφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Σύλλογος μας προχωρά με γνώμονα την πολιτιστική προσφορά, η ανανέωση έχει να κάνει με τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον Σύλλογο μας και είναι πρόσωπα νέα, ικανά και με όρεξη για προσφορά στον τόπο μας, η χρονιά που μας πέρασε ήταν μια πετυχημένη χρονιά, πλούσια καθώς ο Σύλλογος κάλυψε διοργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις, προχώρησε στην έκδοση του τόμου του με θέμα τα 100 φύλλα έκδοσης των Φυτειώτικών Νέων και ενός βιβλίου προς τιμήν του λαϊκού Ξηρομερίτη ποιητή Κώστα Βασιλείου ή Ρεντίφη».
Όλοι όσοι έδωσαν το παρόν, εξέφρασαν τις απόψεις τους για την πορεία μέχρι τώρα του Συλλόγου και επιπλέον, τόνισαν ότι η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και με νέες δράσεις.
Ειδικότερα, για την νέα χρονιά αποφασίστηκε η δημιουργία χορευτικών τμημάτων (θα υπάρξει ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών), η δημιουργία μιας τράπεζας αίματος και η έκδοση ημερολογίων για το νέο έτος.
Ακόμη συζητήθηκαν διάφορες γνώμες για την χοροεσπερίδα του Συλλόγου στην Αθήνα.
Σχετικά με τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Ξηρομέρου, ο Σύλλογος αναμένεται να υποβάλλει τις δικές του απόψεις και προτάσεις προς τον νέο Δήμαρχο Ξηρομέρου για την ανάπτυξη του νέου Δήμου, επιζητώντας σε κάθε περίπτωση την συνεργασία για το καλό του τόπου.
Στην συνέλευση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο νεοεκλεγέν Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου Παντελής Ψηλός, ο οποίος στον σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας του Συλλόγου με τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους με σκοπό το κοινό καλό του τόπου. Επίσης, επισήμανε τις νέες ανάγκες που δημιουργεί ο «Καλλικράτης» και οι οποίες απαιτούν συνεργασία και μεθοδικότητα ώστε να υπάρξουν σίγουρα αποτελέσματα ανάπτυξης για τον τόπο μας.


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ



Κλιμάκωση κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ και συμμετοχή στη γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου καλεί να αποφασίσουν τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων του χώρου η Συντονιστική Επιτροπή στα ΜΜΕ, που συνεδρίασε χθες το βράδυ εκτάκτως μετά την «απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής μείωσης μισθών και κατάργησης των ΣΣΕ στον όμιλο Σκάι και τις απολύσεις» στους ραδιοσταθμούς «Αντέννα» και του «Freedom».
Με ανακοίνωσή της «η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τα Δ.Σ. των Ενώσεων όλου του κλάδου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις αποφάσεις για: * Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 , στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στην είσοδο του «ΣΚΑΪ» (Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως 2).
* Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 , στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) στην οδό Ακαδημίας 20 (γραφεία ΕΣΗΕΑ) και πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
* Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 , σε συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη γενική απεργία».

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Δυσφημείτε η Ναύπακτος



Στo tromaktiko.blοgspot.com δημοσιεύεται καταγγελία επισκέπτη του Κάστρου της Ναυπάκτου η οποία, εάν αληθεύει, προσβάλει τον τόπο μας και μειώνει τον τουρισμό… Το θέμα χρήζει άμεσης διερεύνησης από τους αρμοδίους….





Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010



Το κλείνει μισή ώρα πριν

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ. ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 8.30 ΜΕ 15.00. ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΙΣ 14.30. ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 14.15 ΧΤΥΠΑΓΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ....ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ.