Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ


Ζητά την φιλανθρωπία σας


Το Ε.Ε.Α. «Μαργαρίτα»
σε δύσκολη οικονομική θέση
Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» ιδρύθηκε πριν από 31 χρόνια και παρέχει αδιάλειπτα από τότε υπηρεσίες ειδικής αγωγής, ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης σε προστατευμένο περιβάλλον εργασίας και προώθησης στην ελεύθερη αγορά εργασίας, σε νέους και νέες με νοητική υστέρηση από 14 ετών και άνω. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει ειδικά αναγνωρισθεί ως Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο.
Το Μαργαρίτα, που βρίσκεται στην Νέα Πεντέλη, απασχολεί περί τους εκατό (100) νέους και νέες με νοητική υστέρηση και έχει τοποθετήσει στην ελεύθερη αγορά εργασίας περί τους τριάντα (30) ακόμη νέους και νέες προς τους οποίους συνεχίζει να παρέχει στήριξη. Το προσωπικό του Μαργαρίτα (επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό) ανέρχεται σε 31 συνολικά άτομα.


Το Μαργαρίτα διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Πεντέλη Αττικής, πλην όμως δεν έχει δικά του εισοδήματα και, δεδομένου ότι παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν, η λειτουργία του εξαρτάται άμεσα από την ετήσια κρατική τακτική επιχορήγηση, και την καταβολή παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία των νέων με αναπηρία που φοιτούν ή απασχολούνται σε αυτό. Συγχρόνως αξιοποιεί, όταν υπάρχουν διαθέσιμα, ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την κατάρτιση και υποστήριξη ατόμων με αναπηρία. Όλα αυτά τα έσοδα ωστόσο, δεν καλύπτουν παρά μόνο το 50 – 60% των πάγιων λειτουργικών του εξόδων και για το λόγο αυτό αναζητούμε πάντοτε χορηγίες για την κάλυψη του ελλείμματος.

Την τρέχουσα χρονιά λόγω της γνωστής αρνητικής οικονομικής συγκυρίας έχει περικοπεί η ετήσια τακτική κρατική επιχορήγηση, υπάρχει σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν υφίσταται επί του παρόντος κανένα τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα από όπου το Μαργαρίτα θα μπορούσε να αντλήσει χρήματα στο άμεσο μέλλον. Τούτο έχει ως συνέπεια να βρίσκετε σε τραγική πραγματικά οικονομική κατάσταση. Αρκεί να σημειωθεί ότι η μισθοδοσία του προσωπικού ανερχόμενη μαζί με το ΙΚΑ σε € 40.000 περίπου μηνιαίως, καθυστερεί πλέον επί τετράμηνο.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η ανάγκη άμεσης άντλησης χορηγιών για την ανακούφιση της άνω κατάστασης.

Όποιος φιλάνθρωπος επιθυμεί να συνδράμει στο θεάρεστο έργο του ΕΕΑ «Μαργαρίτα» μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 210 6138150 - 210 6138557 - 210 8044812 (κα Βασιλική Φούκα) ή
να καταθέσει τη δωρεά του στους λογαριασμούς του Κέντρου : Εθνική Τράπεζα Της Ελλάδος (IBAN : GR72-0110-0510-0000-0514-8000-606) και
ALPHA BANK (IBAN : GR94-0140-1840-1840-0200-2003-370).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΕΑ στη διεύθυνση: www.eeamargarita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: