Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΦΩΚΙΔΑ

Οι πολλές υποψηφιότητες δημιουργούν….
Θολό τοπίο..
Οι πολλές υποψηφιότητες που ακούγονται για τις εκλογές του Νοεμβρίου, δημιουργούν αυτή τη στιγμή στη Φωκίδα ένα «θολό σκηνικό» το οποίο καλούνται τα δύο μεγάλα κόμματα να… ξεκαθαρίσουν με την ή μη «στήριξή» τους!
Για τον Δήμο Δελφών, το ΠαΣοΚ θα πρέπει να επιλέξει τον «εκλεκτό» του μεταξύ των «αυτοπροταθέντων» νυν δημάρχου Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλου, του Γιώργου Δρακάκη που υποδείχθηκε από την πλειοψηφία των μελών των Τ.Ο. και της Ν.Ε. και του ετεροπροτεινόμενου Απόστολου Καραχάλιου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής!..
Στη Ν.Δ. τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού όλοι σχεδόν οι νυν δήμαρχοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να ηγηθούν ψηφοδελτίου στηριζόμενο από τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαινομενικά βέβαια, τον πρώτο λόγο έχουν ο νυν Νομάρχης Νίκος Φουσέκης, ο δήμαρχος Ιτέας Παπαλάιος. ο Στάθης Κάππος, ΚΑΙ η Γιώτα Καμπαφλή αλλά, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και η Ασπασία Μανδρέκα, με την λογική της πάλαι ποτέ ΠολΑν κι εκεί «εστιάζεται» το βάρος της απόφασης!
Για τον Δήμο Δωρίδας, το ΠαΣοΚ προσανατολίζεται στην στήριξη του «ετεροπροτεινόμενου» Γιώργου Καπετσώνη από την Ερατεινή, ίσως για να «ισορροπήσει» κάπως την κατάσταση από την δυσαρέσκεια που υπάρχει με τον ορισμό της έδρας στο Λιδωρίκι αλλά υπάρχουν και οι αυτοπροταθέντες Αριστοτέλης Καρβέλας και Γ. Πρεσβύτης!..
Στη Ν.Δ. η επιλογή στήριξης «κοντράρει» στον επιτυχημένο Δήμαρχο Λιδορικίου Γιώργο Κουλούλα και στον δήμαρχο Ευπαλίου Τάσο Παγώνη. Πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Κουλούλας έχει το προβάδισμα αλλά ο κ. Παγώνης «περισσότερους κομματικούς φίλους» που προσπαθούν να «επηρεάσουν» τα «όργανα» της Ρηγίλης.
Με την ύπαρξη όμως «ανεξάρτητων» υποψηφιοτήτων είναι πολύ πιθανόν οι δύο Δήμοι να οδηγηθούν σε επαναληπτικές εκλογές, και υπάρχει σκέψη στη ΝΔ προς αποφυγή δυσαρεσκειών και διχοτόμησης των ψηφοφόρων, να μην δοθεί κατά την πρώτη ψηφοφορία «χρίσμα» αλλά στήριξη στην επαναληπτική…
Τελικά η όλη κατάσταση, έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων και δεν θα είναι καθόλου παράξενο τα «χρίσματα» να καθυστερήσουν να ανακοινωθούν (λέγεται ότι θα δοθούν μέχρι 10-15 Ιουλίου)!..
πηγη: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: