Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤ/ΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
<ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ>>
Σας ενημερώνει:
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ:
Στο κατακόρυφο της δόξας του κατά κοινή ομολογία βρίσκεται ο Σύλλογος των Αιτ/νων της Πάτρας. Η απογείωσή του οφείλεται κατά κύριο λόγο στο Ναυπακτιακό στοιχείο που τον διοικεί. Για πρώτη φορά (είχε προηγηθεί η σύντομη επίσης πετυχημένη διοίκηση του Ναυπάκτιου μηχανικού Δημήτρη Νικολάου) Ναυπάκτιος πρόεδρος παίρνει τις τύχες του συλλόγου στα χέρια του. Και μιλάμε για τον καθηγητή και δημοσιογράφο συντοπίτη μας κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ ήδη συνταξιούχο ανώτερο στέλεχος του Ο.Τ.Ε., με καταγωγή από τον ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΑΝΟ [ΒΟΝΩΡΤΑ] και μαθητή του Γυμνασίου Ναυπάκτου. Δίπλα του συνεργάζονται στενά στο Δ.Σ. και την Ε.Ε. ο μαθηματικός κ. Δημ Ασημακόπουλος από Στύλια, ο συνταξιούχος αστυνομικός κ. Γιώργος Κ. Τσώτας από Δενδροχώρι Ναυπακτίας, ο ανώτ. τραπεζικός υπάλληλος κ. Χρήστος Δελημάρης από Τρίκορφο Χάλκειας, ο συνταξ. αστυνομικός κ. Θανάσης Αντων. Γιαννακάς από Γραμμένη Οξυά, η υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων κα Γιάννα Ανδρικοπούλου από Μυρτιά Τριχωνίδας, ο πολιτευτής κ. Θανάσης Κάκκος από Τρίκορφο, ο διευθυντής φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ καθηγητής κ. Νίκος Χαλαζιάς από Τρίκορφο, ο τεχν. υπάλληλος ΔΕΗ κ. Γιώργος Π. Νικολάου από Κάτω Βασιλική, ο συνταξ μηχανικός του ΟΤΕ κ. Χρήστος Αποστολόπουλος από Παλαιοχωράκι, ο υπάλληλος ΤΑΠ ΟΤΕ κ. Δημήτρης Νικολάου από Αγρίνιο, ο σοφρωνιστικός υπάλληλος κ. Θανάσης Χαρδαλιάς από περιοχή Ξηρομέρου, κ.α.
Ο ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ
Ο αγαπητός πρόεδρος χαίρει καθολικής εκτίμησης στην κοινωνία των Πατρών και της Αχαΐας. Εχει να επιδείξει πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, στα 40 χρόνια που ασχολείται με τα κοινά. Μέχρι το 2000 ασχολείτο με τα πολιτιστικά του Ο.Τ.Ε. και του συλλόγου του χωριού του ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ που ο ίδιος ίδρυσε. Διετέλεσε στέλεχος και Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. και του Π.Κ.Ε. Πάτρας για 18 χρόνια. στέλεχος και εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Π.Ε.ΠΑΣ.ΥΠ Ο.Τ.Ε. [φέτος τιμήθηκε από τον Ο.Τ.Ε. δύο φορές. Στις 27 Φεβρουαρίου σε τελετή στον δικηγορικό σύλλογο Πάτρας για το συγγραφικό του έργο [έχει εκδώσει κατά καιρούς και 15 βιβλία και έχει ιδρύσει 9 εφημερίδες) και στην Τρίπολη στις 13 Μαϊου 2010, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ε.Ε. Ο.Τ.Ε., 35 χρόνια μετά από την ίδρυση της Π.Ε.Ε. Ο.Τ.Ε. και σαν ουσιαστικό ιδρυτικό μέλος της.
Το 1996 επιστρατεύθηκε από τον ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Πατρών <<Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ>> και απογείωσε τον ιστορικό σύλλογο στο ζενίθ της δόξας του, με πρόεδρους τους Σκαλιώτες κ.κ. Κώστα & Φίλιππο Κονίδα.
Συγκεκριμένα ίδρυσε και καθιέρωσε την ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗ ΦΩΝΗ, με πρωτοβουλία του αναστήλωσε, ανακαίνισε και καλλιτέχνησε τον ιστορικό ναό του Αγίου Χαραλάμπου στα Ζαρουχλέϊκα Πατρών, με τον καθηγητή Κώστα Κονίδα πρόεδρο και τον δάσκαλο Παύλο Καρακώστα βρήκαν δωρητή και αγοράστηκαν τα γραφεία του Συνδέσμου και μηχανογράφησε τη διοίκηση του συλλόγου. Αποχωρώντας από τη διοίκηση του Συνδέσμου δώρησε 1.000.000 δραχμές και έλαβε τον τίτλο βάσει καταστατικού του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ. Οι Ναυπάκτιοι τα Πάτρας τον τίμησαν δύο φορές με τιμητική διάκριση και αναμνηστική πλακέττα.
Στο Σύλλογο Αιτ/νων Πάτρας κλήθηκε να αναλάβει τις τύχες του σε δύσκολες ώρες το 2005, όταν μεγάλες φιλονικίες είχαν πολυδιασπάσει το σύλλογο. Κατάφερε να απομονώσει τα δύσκολα στοιχεία, να φέρει τη γαλήνη και την ενότητα του συλλόγου, να μαζέψει τη νεολαία και να απογειώσει το σύλλογο και να τον κάνει σεβαστό σε όλη την επικράτεια.
Αξίζει να πληροφορήσουμε το αναγνωστικό κοινό, ότι ο πρόεδρος των Αιτ/νων κ. Γιάννης Πορφύρης έχει τιμηθεί μέχρι τώρα και από άλλους φορείς και συλλόγους. Τιμήθηκε φέτος της Αναλήψεως από τους Νιοκαστρίτες για την προσφορά του, τιμήθηκε από τους ομογενείς Πλατανιώτες το 1984 και τον αείμνηστο πρόεδρο Τάκη Τσούνη στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο ΚατωΠλατανιωτών Αθήνας Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και τον αείμνηστο πρόεδρο κ. Ανδρέα Κωσταρά, επίτιμο Αρχηγό ΕΛ_ΛΑΣ, από τους Κυπρίους της Πάτρας και τον γιατρό κ. Σταύρο Πολυβίου, από τους Φθιώτες της Αχαϊας και τον πρόεδρο καθηγητή των ΑΤΕΙ Πάτρας κ. Λουκά Γεωργίου, από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ και από το Γενικό Πανεπιστ. Νοσοκομείο Ρίου και το σύλλογό του για το βιβλίο του ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.
Στο χωριό του έκανε πολλά και σημαντικά έργα, με πρωτοβουλία του και με δαπάνες του. Κατασκεύασε δημόσια W.C. δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο (πρ. Δημοτικό Σχολείο, έφερε το δρόμο στην πλατεία του χωριού παραχωρώντας περιουσία του, διάνοιξε δρόμους δασικούς και λειτουργικούς, καλλώπισε το οικογενειακό εξωκλήσι ΠΑΝΑΟΥΛΑ, κατασκεύασε υδραγωγείο, χώρους αναψυχής, διάνοιξε δρόμο αμαξιτό στο εξωκλήσι, άρχισε την αξιοποίηση και τον καλλωπισμό του χώρου των φυσικών καταρρακτών του χωριού και άρχισε την θεμελίωση του ερειπωμένου ιστορικού εξωκλησιού ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ. Τέλος έκανε τεράστιες καλλιτεχνικές μάντρες γύρω από το σπίτι του στο κέντρο του χωριού, ώστε το χωριό να ομορφύνει και να στολιστεί.
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ
Πρώτο του μέλημα η αναζήτηση στέγης των δραστηριοτήτων και των χορευτικών του τμημάτων. Αφού δεν βρήκε ανταπόκριση από πολιτεία και εκκλησία που απευθύνθηκε, έκανε την υπέρβαση και ίδρυσε το ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ!
Συγκεκριμένα αγόρασε με προσωπικά χρήματα [πήρε δυο δάνεια από τις τράπεζες MARFIN & MILLENIUM και ακόμη τα εξοφλεί] δυο ορόφους στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Βαλτετσίου 14, τους διαμόρφωσε κατάλληλα και στέγασε τις δραστηριότητες του συλλόγου και τα χορευτικά. Τα οικήματα παραμένουν στην ιδιοκτησία του, αλλά πληρώνει για 3,5 χρόνια και συνεχώς όλα τα λειτουργικά έξοδα [ηλεκτρικά, νερό, τηλέφωνο, καθαριότητα κ.λ.π] με δικά του εντελώς χρήματα. Το ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΑΙΤ/ΝΩΝ φιλοξενεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ άλλους 6 συλλόγους [Φιλοδασικό & Περιβαντολογικό Σύλλογο Αηλιωτών Αιτωλικού η ΙΘΩΡΙΑ, Σύνδεσμο Αχαϊας Κύπρου ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ, Σύλλογο Φθιωτών Αχαίας, ΓΕΩΡΑΜΑ, Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ & Λαογραφ. Ομιλο Πάτρας ΛΑΧΟΠΑ].
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Μεγάλη επιτυχία είχε η πρωτοβουλία του προέδρου κ. Γιάννη Πορφύρη και των ειδικών συνεργατών του και συμβούλων κ.κ. Πέτρου Ηλ. Σμάνη και Νίκου Ιωάν. Πορφύρη να προβληθεί ο σύλλογος μέσα από το διαδίκτυο. Αρχικά μέσα από το χώρο του Geocities και τώρα μέσα από το FaceBook ο σύλλογος Αιτ/νων Πάτρας έγινε πασίγνωστος σε όλη την υφήλιο. Οι πρόσφατες εκδηλώσεις του και το φωτογραφικό υλικό αναρτήθηκαν σε κοινή θέα και χρήση στο διαδίκτυο. Από το Sylogos Etol Patras όλοι μαθαίνουν και θαυμάζουν τον σύλλογο και την πρόοδο του.
Ο Σύλλογος διαθέτει και δύο e mails,
syletpatr@gmail.com & syletpat@otenet.gr
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Το σημαντικότερο στοιχείο και συνάμα επιτυχία του συλλόγου σήμερα είναι οι πολλές και λαμπρές εκδηλώσεις του, που προσδίδουν ξεχωριστό χρώμα στην κοινωνία των Πατρών.
Εκτός από τις συνεχείς επιτυχημένες χοροεσπερίδες του και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του, ο σύλλογος καθιέρωσε τμήμα παρελάσεων στις εθνικές γιορτές, πραγματοποιεί ξεχωριστή παρουσία στις παρελάσεις Εξόδου στο Μεσολόγγι, πραγματοποιεί εορτασμούς εξόδου στην Πάτρα, καθιέρωσε τον εορτασμό μετ’ αρτοκλασίας των 18 Αιτ/νων Αγίων, εορτάζει τον προστάτη του συλλόγου ισαπόστολο Πατροκοσμά στο Κάτω Πλατάνι Πατρών, στη συνοικία Μακρυγιάννη και με λιτανεία στο Ζαβλάνι και πέρσι στου Μίχα Αχαϊας. Εορτάζει τον προστάτη του Αγρινίου Αγιο Χριστόφορο στο Ρίο Πάτρας. Συμμετέχει στα χορευτικά φεστιβάλ της Αχαΐας και ξεχωρίζει [Φεστιβάλ Χορεύουμε για την Κύπρο, Ζαβλανίου, Περιβόλας, ΛΑΧΟΠΑ κ.λ.π.]. Συμμετέχει στη Γιορτή των Βλάχων στο Νιόκαστρο. Συνδιοργανώνει την Γιορτή Καλαμποκιού στην Δαφνούλα Αχαϊας και πραγματοποιεί Θεατρικό δρώμενο, αναπαράσταση των εργασιών ξεφυλλίσματος, κ.λ.π,
ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Σημαντικό είναι και το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου στην γύρω περιοχή. Συγκεντρώνει και διανείμει ρουχισμό στις φτωχικές συνοικίες της Πάτρας, Διανείμει φαρμακευτικό υλικό στο Ασυλο Ανιάτων Πάτρας, στο Κωσταντοπούλειο Ιδρυμα Ευγηρίας, στο Γηροκομείο Αιγίου ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, στο Γηροκομείο Καλαβρύτων και ενίοτε με τα χορευτικά του ψυχαγωγεί τους ηλικιωμένους. Ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου φιλοξένησε και φιλοξενεί δωρεάν ανήμπορα άτομα στα προσωπικά του οικήματα.
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ VIDEO
Για να πιστοποιεί και επαληθεύει ο σύλλογος τις δραστηριότητές του και για να απαντάει σε τυχόντες κακόβουλους επικριτές του και αμφισβητίες καταγράφει και κινηματογραφεί όλες τις εκδηλώσεις του. Ετσι έχει στη διάθεση οποιουδήποτε αμφισβητία σχετικά video όλων των εκδηλώσεών του.
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ:
Ο ύψιστος στόχος του προέδρου και του Δ.Σ. του συλλόγου είναι να αποκτήσουν οι 32.000 και πλέον Αιτ/νες της Πάτρας ναό προς τιμήν του Μεγάλου Ισαποστόλου, Εθνομάρτυρα και προστάτη πατρός ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ. Ηδη βολιδοσκοπούνται τυχόντες και τυχούσες υποψήφιοι ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ να διαθέσουν τόπο να αρχίσει η ανέγερση. Τριανταδύο χιλιάδες ψυχές με καταγωγή από Αιτ/νία ζουν στην Πάτρα και άλλοι τόσοι φίλοι από 2 ΕΥΡΩ να διαθέταμε θα είχαμε το σπίτι του ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ!!!!! ΙΔΩΜΕΝ…….


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: