Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΑΜΦΙΣΣΑ

"Κυριακή στο χωριό"
Στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου για την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και γενικότερα της κουλτούρας των Τοπικών μας Διαμερισμάτων και σε συνεργασία με τους αρμόδιους της εκπομπής της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/07/2010 στην Κεντρική Πλατεία του Δ.Δ. Προσηλίου (Σεγδίτσα) σχετική εκδήλωση, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έλαβε χώρα έκθεση τοπικών εδεσμάτων και γλυκισμάτων καθώς και τοπικών προϊόντων, με την εθελοντική προσφορά συνδημοτών και συνδημοτισσών με καταγωγή από το Προσήλιο και όχι μόνο, σύμφωνα με το concept της εκπομπής.
Επίσης αποδόθηκαν παραδοσιακοί χοροί και ακούσθηκαν Δημοτικά τραγούδια από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσηλίου, του Π. Κ. Φωκίδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαιώνα και το δημοτικό συγκρότημα του συμπολίτη μας νεαρού τραγουδιστή Αργύρη Κορδά.
Το όλο πρόγραμμα συμπεριέλαβε και γυρίσματα σε όλο το Δημοτικό Διαμέρισμα όπως στην όμορφη και παραγωγική Βίνιανη- το πανέμορφο παραθεριστικό μοναστήρι Προσηλίου, την Καψίτσα και το Δασικό χωριό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Η βουλευτής Φωκίδας κα Παπαθανάση Αφροδίτη, ο Νομάρχης Φωκίδας κος Νικόλαος Φουσέκης, ο Δήμαρχος Άμφισσας κος Ασημάκης Ασημακόπουλος, ο Αντινομάρχης κ. Ιντέρνος Δημήτριος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ε. Μυταράς, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.
Τον γενικό συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Καριαμπάς με την πλήρη στήριξη του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευθυμίου Παπαδήμα και του συμβούλου Τερλίγκα Ευθυμίου.
Δήμος Άμφισσας ,
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: