Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

«Κίνηση» Μπουλέ

Την πρώτη της Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας το απόγευμα της Τετάρτης σε μία ομολογουμένως κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Ο επικεφαλής και σημερινός Δήμαρχος Πυλήνης, Γιάννης Μπουλές κατά την τοποθέτησή του, πέρα από το ιδεολογικό πλαίσιο της δημοτικής παράταξης έθεσε και τις προκλήσεις του «Καλλικράτη» για τη Ναυπακτία.

Μέσα από μία αναλυτική περιγραφή των όσων θα φέρει στην πράξη η Διοικητική Μεταρρύθμιση για την ευρύτερη περιοχή, θέλησε να τονίσει με νόημα πως για όλα αυτά δεν αρκούν τα «χρίσματα» και οι κομματικές παρεμβάσεις, αλλά η γνώση και η αποτελεσματικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν.Απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων ο κ. Μπουλές δεν απέφυγε να σχολιάσει το έλλειμμα του Δήμου Ναυπάκτου, για το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχουν γνώση ούτε οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Ενώ, όσον αφορά στα σοβαρά προβλήματα της πόλης θέλησε να διευκρινίσει ότι έως σήμερα θεσμικά δεν είχε το δικαίωμα να παρέμβει, αλλά στο εξής θα υπάρξουν ομάδες εργασίας που θα επεξεργαστούν σοβαρά τα ζητήματα αυτά.Ο Δήμαρχος Πυλήνης ρωτήθηκε και για το πώς μία ανεξάρτητη κίνηση θα μπορέσει να ξεπεράσει τους «χρισμένους» υποψήφιους, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως η παράταξή του «δε δουλεύει πελατειακά».


Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συγκροτήθηκαν τόσο οι Ειδικές Επιτροπές Πολιτικού Σχεδιασμού και Οικονομικών όσο και οι ομάδες εργασίας που θα επιφορτιστούν με το έργο των σημαντικών ζητημάτων του νέου Δήμου Ναυπακτίας. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης αποτελείται από τους κυρίους Μπουλέ, Πελέκη, Σταυρόπουλο, Χαλάτση και Τσέλιο. Η Επιτροπή Οικονομικών αποτελείται από τους Παναγόπουλο, Πολυζώη και Ευθυμιόπουλο.


Επικεφαλής της ομάδας εργασίας που θα έχει ως αντικείμενο το «Περιβάλλον» τέθηκε η κ. Γιαννοπούλου, επικεφαλής των «Κοινωνικών Υποδομών» η κ. Ζιαμπάρα, των «Μεγάλων Ζητημάτων», στα οποία περιλαμβάνονται Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός, οικιστικό, κυκλοφοριακό, βιολογικός καθαρισμός και ΧΥΤΑ Αδρανών Υλικών, οι κύριοι Κερασιάς και Πατούχας, των «Αναπτυξιακών Ζητημάτων» ο κ. Βούλγαρης, ενώ τέλος επικεφαλής της «Διοίκησης και της Οργνάνωσης Υπηρεσιών», ο κ. Σαλαμούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: