Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Η Ν.Δ. ζητά την παραίτηση Παπουτσή

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσή ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, μετά τα όσα έγιναν στις Σέρρες. Διευθυντής της αστυνομίας απαγόρευσε την κίνηση των γεωργικών μηχανημάτων για λόγους ασφάλειας. Άμεση η αντίδραση του Χ. Παπουτσή


Στέλιος Μπαμιατζής

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, ανάμεσα στην ΝΔ και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Αιτία, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των αγροτικών μηχανημάτων στους δρόμους, στην εθνική οδό, για λόγους ασφαλείας.
Επί της ουσίας, για να μην κινηθούν οι αγρότες και κλείσουν τον Προμαχώνα, όπως επιχείρησαν πριν λίγες μέρες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για κυβερνητικές αποφάσεις και πράξεις της ΕΛΑΣ οι οποίες δεν γίνονται ούτε σε περιόδους της μεγαλύτερης αυθαιρεσίας και στη συνέχεια ζήτησε την παραίτηση του Χ. παπουτσή, από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού, ο οποίος υπενθύμισε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, κατ επέκταση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, πως εάν θέλει την παραίτησή σου, τότε να τη ζητήσει όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής. Δηλαδή να κατατεθεί πρόταση μομφής, προσωπικά προς τον ίδιον. Και κατέληξε:
"ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα".
Η εντολή του ταξίαρχου
Το θέμα είχε έρθει στη Βουλή, μετά την παρέμβαση το μεσημέρι του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος και κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος Σερρών ταξίαρχος Δημήτρης Τσώτας, με έγγραφη απόφασή του, απαγορεύει για λόγους ασφαλείας από σήμερα το πρωί στις 8 μέχρι την Παρασκευή την ίδια ώρα, την κίνηση γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της εθνικής οδού Σερρών-Προμαχώνα.
Ταυτόχρονα, ζήτησε "να έρθει στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ώστε να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει αν καλύπτει πολιτικά αυτή την απόφαση", που όπως είπε, "καταλύει συνταγματικές ελευθερίες" και αποδεικνύει το δέσιμο της χώρας με τις αποφάσεις της τρόικας.
"Αυτή η απόφαση δεν είναι απόφαση κάποιου ταξίαρχου της 7ετίας, αλλά απόφαση ενός ταξίαρχου εν καιρώ πλήρους δημοκρατίας. Είστε κυβέρνηση επικίνδυνη. Έχετε παρεκτραπεί. Πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Παπουτσής αν οι τακτικές "Αρκουδέα" έχουν εκσυγχρονιστεί. Και να μας πει ο κ. υπουργός ποιο είναι το επόμενο βήμα", πρόσθεσε ο Κ.. Μαρκόπουλος.
Παρόλα αυτά, ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών προχώρησε σε νέα απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων, της κυκλοφορίας και οποιαδήποτε απόπειρα πορείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπ αριθμ. 3017/5/298-ζ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών , μέχρι και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου του 2011, απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, η οποιαδήποτε υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του νομού ενώ έχει απαγορευτεί η μετακίνηση όπως και η στάθμευση γεωργικών μηχανημάτων, σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους.
Ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, στις 6 Φεβρουαρίου είχε προβεί στην πρώτη απόφαση περί απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων, η οποία έληγε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: