Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Έτσι έγινε δήμαρχος στη Ναύπακτο
ο Γιάννης Νταουσάνης
το 2002
Θόρυβος μεγατόνων και κοινωνική αναστάτωση έχει προκληθεί στην κοινωνία της Ναυπάκτου, μετά την δημοσιοποίηση ανωνύμου εγγράφου το οποίο έφτασε σε δημοσιογραφικά γραφεία χθες το πρωί, ενώ το απόγευμα αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, με περιεχόμενο πολιτικής και οικονομικής συναλλαγής, κατά την περίοδο των διπλών δημοτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2002. Με το έγγραφο αυτό, που επί της ουσίας φέρεται να είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό υπό τον τίτλο Πολιτική Συμφωνία, ο ανώνυμος αποστολέας προσπαθεί να αποδείξει πως, κατά την διάρκεια των εκλογών στη Ναύπακτο ο τότε υποψήφιος και μετέπειτα Δήμαρχος Γιάννης Νταουσάνης, επιζητούσε και συμφώνησε να έχει κατά τον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα γίνονταν στις 20 Οκτωβρίου, την στήριξη με ανταλλάγματα των δυο άλλων παρατάξεων, επικεφαλής των οποίων ήταν η κ. Κωνσταντίνα Πλούμη και ο κ. Στάθης Λουκοπουλος, δικηγόροι.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του εγγράφου, το οποίο φέρει υπογραφές, μεταξύ άλλων καθορίζονται οι χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες οι φερόμενοι ως συντάκτες και συναποδεχόμενοι θα καταλάμβαναν τη θέση του Δημάρχου, ενώ καθορίζονται με λεπτομέρειες και το ποιες θέσεις θα είχαν αυτοί και άλλα στελέχη των παρατάξεων τους, όταν δεν θα ήταν Δήμαρχοι.

Επίσης, μεταξύ πολλών άρθρων του φερόμενου ως συμφωνητικού, αναφέρονται και ανοιχτές επιταγές που φέρεται ότι θα αντάλλασαν μεταξύ τους, για την εγγύηση τήρησης των συμφωνηθέντων.

Τέλος, αναγνωρίζουν ότι η φερόμενη ως συμφωνία τους είναι μυστική, κάνοντας αναφορές σε όρους όπως «πολιτική τιμή»(!) και «πολιτική ατιμία»(!) σε περίπτωση που η φερόμενη ως συμφωνία διαρρεύσει.

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, μιλώντας σήμερα με την κ. Πλούμη μας είπε μεταξύ άλλων πως «θεωρώ το κείμενο φαιδρό και δεν το αναγνωρίζω. Το περιεχόμενο του είναι αστείο, δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα γίνουν τέτοιες γραπτές συμφωνίες. Τίποτα από το περιεχόμενο του εγγράφου, δεν εχει υλοποιηθεί. Έχω κουραστεί με την βρώμικη πολιτική που εμφανίζεται παραμονές των εκλογών στη Ναύπακτο. Κάποιος στο ΠΑΣΟΚ έχει βλέψεις, ώστε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στην πόλη, ενδιαφέρθηκε να πάρει το χρίσμα και αφού ο εκλεκτός θα είναι άλλος, έβγαλε αυτό το πλαστό έγγραφο. Δεν αναγνωρίζω την υπογραφή μου», τόνισε με νόημα, μεταξύ άλλων η κ. Πλούμη.

Επανέλαβε πολλές φορές ότι αυτά τα οποία περιέχονται στο έγγραφο και φέρεται να αποτελούν δεσμεύσεις για τους τρεις, είναι ανεφάρμοστα. «Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά όλους μας», κατέληξε η Κωνσταντίνα Πλούμη. Από την πλευρά του ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Νταουσάνης, ο οποίος φέρεται στο έγγραφο να είναι ο μοναδικός εκδότης των επιταγών στη μια περίπτωση, είπε ότι το θεωρεί πλαστό και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί αντίγραφο επιταγής του, εκείνης της εποχής. Επανέλαβε ότι η ανώνυμη καταγγελία είναι προσπάθεια λάσπης, η οποία έγινε και το 2006 προεκλογικά, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε σήμερα, θεωρεί το περιεχόμενο του εγγράφου ψευδές και συκοφαντικό, ενώ προέτρεψε να ερωτηθούν και οι άλλοι δυο φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι.

Σε ότι αφορά την πλευρά του κ. Στάθη Λουκόπουλου, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα μας απαντήσει αύριο από την Αθήνα που βρίσκεται και αφού ακούσει το περιεχόμενο των δηλώσεων Πλούμη και Νταουσάνη.

Η ανωνυμία του αποστολέα, μας αφήνει σε απόσταση από το περιεχόμενο του εγγράφου, συνεχίζοντας το ρεπορτάζ για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Νίκος Ξανάλατος - thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια: