Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 25, 106 74 ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 13. 05. 2010
ΤΗΛ.: 210 72.20.875, FAX: 210 72.15.128
E-mail: info@edipt.gr, http://www.edipt.gr/

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, στην τακτική του Συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2010, πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιρρίου Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Κοτσανάς επετέθη δια λόγου και “έργου” κατά της δημοσιογράφου-φωτορεπόρτερ της τοπικής εφημερίδας της Ναυπάκτου κας Ζωής Δενδραμή, την προπηλάκισε, της απέσπασε βίαια την φωτογραφική μηχανή σύροντάς την επί των καθισμάτων της αιθούσης και στο τέλος απαίτησε και εκβιαστικά επέβαλε την διαγραφή φωτογραφικού υλικού που είχε ληφθεί κατά την επίθεσή του εναντίον του Δημάρχου με σκοπό τον ξυλοδαρμό του. Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ εκτάκτως με βάση εισήγηση του μέλους του κ. Μιχάλη Ζυγορονίκου και αποφάσισε ομόφωνα :

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ
με αποτροπιασμό την ενέργεια του εν λόγω δημοτικού Συμβούλου και καταγγέλλει την σκαιά συμπεριφορά του με στόχο την παρεμπόδιση λειτουργών της δημοσιογραφίας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Επειδή παρόμοια φαινόμενα ή απειλές προς δημοσιογράφους εμφανίζονται συχνά, ειδικά στην περιφέρεια, από ανθρώπους της Τ.Α. με σκοπό τον εκφοβισμό τους και την μονόπλευρη παρουσίαση γεγονότων, η ΕΔΙΠΤ κάνει έκκληση προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα για περιφρούρηση των αρχών «περί ελευθερίας του Τύπου» με την λήψη των αναγκαίων μέτρων .
Το παρόν Ψήφισμα κοινοποιείται προς την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, την ΚΕΔΚΕ, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας κ. Απόστολο Κοιμήση, τους Δήμους Ναυπάκτου και Αντιρρίου Αιτωλοακαρνανίας και στις εφημερίδες «Νέο Άστρο», «Πυλήνη», «Εμπρός» και «Ναυπακτία» και τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Lepanto TV» που έχουν έδρα τη Ναύπακτο για δημοσιοποίησή του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Βάιος Η. Σελλούντος Κωνσταντίνος Π. Καλύβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: