Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΥΓΕΙΑ

Δικαιώθηκε μάνα Τελωνιακός!!
Καμπάνα» 3.000 ευρώ σε ασφαλιστικό φορέα
«Καμπάνα» ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) σε ασφαλιστικό φορέα, που ενώ ταλαιπώρησε ασφαλισμένη με την κακή λειτουργία του, ζήτησε «και τα ρέστα», υποδεικνύοντας να ερευνηθεί εάν η υπάλληλος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, επειδή υπέβαλε σειρά αναφορών διαμαρτυρίας.
Είχαμε δημοσιοποιήσει την υπόθεσή της
στην εφημερίδα μας "νέο Άστρο"
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, δημόσια υπάλληλος τελωνειακός υπέβαλε σειρά αναφορών, καταγγέλλοντας την Υπηρεσία Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΥΠΔΔ) για κακή εξυπηρέτηση, με αφορμή σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού της, καθώς δεν ενημερώθηκε σωστά για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν έγκαιρα οι ιατρικές της δαπάνες.
Οι συνεχείς αναφορές της τελωνειακού οδήγησαν τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) να ζητήσει ΕΔΕ για απόδοση ευθυνών. Με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ, η διοίκηση του ΟΠΑΔ απηύθυνε έγγραφες συστάσεις στους υπαλλήλους της ΥΠΑΔ Αν. Αττικής για την πρέπουσα συμπεριφορά τους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.
Ωστόσο ο ΟΠΑΔ έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης (σύμφωνα με το πόρισμα ΕΔΕ) στην υπηρεσία της τελωνειακού, για να ερευνηθεί εάν οι συνεχείς αναφορές της ήταν καταχρηστικές και έπρεπε να ελεγχθεί πειθαρχικά. Το αίτημα απορρίφθηκε και οι αναφορές κρίθηκαν νόμιμες.
Η τελωνειακός προσέφυγε στην ΑΠΠΔ, διαμαρτυρόμενη ότι ο ΟΠΑΔ διαβίβασε στην υπηρεσία της μη νόμιμα, ευαίσθητα δεδομένα υγείας δικά της και του παιδιού της, χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή της, ενώ γνωστοποίησε και δεδομένα τρίτων.
Η ΑΠΠΔ, υπό τον πρόεδρό της, Χρ. Γεραρή, δικαίωσε την τελωνειακό, σημειώνοντας ότι δεν άσκησε καταχρηστικά το συνταγματικό της δικαίωμα για αναφορά προς τις Αρχές.
Η Αρχή έκρινε επίσης μη νόμιμη τη διαβίβαση των ευαίσθητων δεδομένων υγείας, επιβάλλοντας πρόστιμο στον ΟΠΑΔ και απευθύνοντας συστάσεις να επιδεικνύει τη δέουσα επιμέλεια για τα ευαίσθητα δεδομένα των ασφαλισμένων του.
πηγη: εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: