Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ.....

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.....


ΤΟ "ΧΕΝΙΑ"
να μετονομαστεί σε



"ΝΤΑΟΥΣΑΝΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ"








ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
Με ανακοίνωσή τους, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ορεινής Ναυπακτίας ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δημάρχου Ναυπάκτου και λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή δύσκολη συγκυρία, τα μηνύματα της κοινωνίας, την απαιτούμενη ενότητα των δημοτών μας , καθώς και τους κινδύνους που δημιουργεί η σημερινή αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον των χωριών της Ναυπακτίας, αποφάσισαν, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στο Δήμο Ναυπακτίας, να συνεργαστούν και να στηρίξουν τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση «Μαζί για τη Ναυπακτία».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης στήριξης έχει ως εξής :


«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Οι παρακάτω εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ορεινής Ναυπακτίας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δημάρχου Ναυπάκτου και λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή δύσκολη συγκυρία, τα μηνύματα της κοινωνίας, την απαιτούμενη ενότητα των δημοτών μας , καθώς και τους κινδύνους που δημιουργεί η σημερινή αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον των χωριών μας, αποφασίσαμε, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στο Δήμο Ναυπακτίας, να στηρίξουμε τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.

Από τον Δήμο ΠΛΑΤΑΝΟΥ τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου :

· ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Αντιδήμαρχος
· ΝΤΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , π. Αντιδήμαρχος
· ΜΑΥΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος
· ΚΑΤΣΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος
· ΒΛΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δημοτικός Σύμβουλος
· ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, Δημοτικός Σύμβουλος
Και επτά(7) από τους δώδεκα(12) Προέδρους Τοπικών Διαμερισμάτων:
· ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Αράχωβας
· ΑΣΗΜΑΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Νεοχωρίου
· ΖΩΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Πρόεδρος Τ.Δ. Αγίου Δημητρίου
· ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Πρόεδρος Τ.Δ. Περδικόβρυσης
· ΛΑΪΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Κλεπάς
· ΤΣΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Δενδροχωρίου
· ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Αχλαδοκάστρου
Από τον Δήμο ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ, :
ο Δήμαρχος ΘΩΜΑΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ,

οι Αντιδήμαρχοι, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ και ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ,
και δεκαέξι (16) από τους είκοσι(20) Προέδρους Τοπικών Διαμερισμάτων:
· ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Αναβρυτής
· ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Ασπριά
· ΒΗΤΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Γραμμένης Οξυάς
· ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Γρηγορίου
· ΑΝΑΓΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Ελατόβρυσης
· ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Ελατούς
· ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Καλλονής
· ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Πρόεδρος Τ. Δ. Καταφυγίου
· ΠΑΤΟΥΧΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Κάτω Χώρας
· ΑΥΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Κεντρικής
· ΓΡΑΨΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Κοκκινοχωρίου
· ΚΑΡΑΣΜΑΪΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Κυδωνιάς
· ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Λεύκας
· ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Λιμνίτσας
· ΚΑΤΣΑΒΟΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Μανδρινής
· ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Πρόεδρος Τ.Δ. Τερψιθέας.

Η απόφαση μας για στήριξη βασίζεται, πέραν των κοινών ζητημάτων, σε συμφωνημένες και επεξεργασμένες θέσεις για την Ορεινή Ναυπακτία οι οποίες είναι:
1.Διατήρηση της σημερινής αναλογίας και ενίσχυση των πόρων για έργα (ΣΑΤΑ κλπ) με στόχο την συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και τη δημιουργία νέων όπου απαιτούνται(Οδοποιία, Ύδρευση, FOB….),
2.Διατήρηση προσωπικού, μέσων και μηχανημάτων στους σημερινούς Δήμους για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών και συντήρηση των δικτύων,
3.Ορισμός και παρουσία Αντιδημάρχων συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα στις έδρες των Δήμων για τον συντονισμό των υπηρεσιών και την επίλυση προβλημάτων,
4.Διατήρηση και ενίσχυση των πολιτιστικών δρώμενων των σημερινών Δήμων και ιδιαίτερα των σημαντικότερων και αυτών που προάγουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής,
5.Προβολή και στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής, ιδιαίτερα των ασχολουμένων με τον τουρισμό. Στήριξη της αγροτικής οικονομίας και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας,
6.Διαφοροποίηση και διατήρηση των χαμηλών δημοτικών φόρων και τελών,
7.Συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μέσα από Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα και ιδιαίτερα, σαφή δέσμευση στήριξης της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α., βασική συνιστώσα της οποίας είναι η Ορεινή Ναυπακτία,
8.Διεκδίκηση πόρων για την Ορεινή Ναυπακτία και ιδιαίτερα αυτών που προκύπτουν από την υδροδότηση της Αττικής, ενόψει και της υποχρέωσης της χώρας μας, για εφαρμογή του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διαχείριση των υδάτων,
9.Προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος (από καταστροφές, λύματα, πυρκαγιές κλπ) και αξιοποίηση του δασικού πλούτου της περιοχής.
10.Συνέχιση της διεκδίκησης Ορεινού Δήμου Ναυπακτίας καθώς και των ιδιαίτερων ενισχύσεων και ρυθμίσεων που αφορούν την ορεινότητα όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα και τη Ευρωπαϊκή Ένωση .
Τα ζητήματα αυτά θα αναλυθούν και θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα».


ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΣΤΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ Κ.Ε.Π.








Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟ:

"ΡΕ ΧΟΝΤΡΕΕΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ." Δείγμα της αγανάκτησης που υπάρχει ανάμεσα και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ




Οξύτατη κριτική στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες «τα φάγαμε όλοι μαζί τα λεφτά» ασκεί με «παγκαλικού» ύφους αφίσα που θα συζητηθεί, η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ.

Η αφίσα, δείγμα της αγανάκτησης που υπάρχει ανάμεσα στους εργαζομενους και στους ΟΤΑ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι χωρισμένη σε δύο μέρη:

- Στο πάνω υπάρχει μια φωτογραφία του κ. Πάγκαλου και είναι γραμμένο το εξής σλόγκαν: «Ρε χοντρέεε. Δεν τα φάγαμε μαζί. Μόνοι σας τα φάγατε…»

- Στο κάτω μέρος της αφίσας υπάρχει μια φωτογραφία της Βουλής και το εξής σλόγκαν: «Εμείς πληρώνουμε το λογαριασμό.»
ΠΗΓΗ: aftdiikisi.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Καλημέρα
Το.... τζίνι!

Ένας ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ κάθεται στο γραφείο του, και μέσα στη βαρεμάρα του, αποφασίζει να καθαρίσει επιτέλους τα ντουλάπια του.
Βγάζοντας ένα σωρό φακέλους, φυλλάδια από πιτσαρίες και άχρηστα χαρτιά, βλέπει μπροστά του ένα λυχνάρι μέσα στη σκόνη.
"Ωραία αντίκα! Θα το πάρω να το βάλω πάνω από το τζάκι του σπιτιού μου" σκέφτεται, και το παίρνει μαζί του.
Στο σπίτι, εκεί που το καθαρίζει από τη σκόνη και το γυαλίζει, ξαφνικά ένα τζίνι πετάγεται μπροστά του.
"Μπορείς να πραγματοποιήσεις 3 ευχές σου!" του λέει το τζίνι επιβλητικά
"Θέλω μία μπύρα και δυο γύρους αμέσως τώρα!" και πριν προλάβει να τελειώσει, ΠΑΦ!! μπροστά του δυο λαχταριστά τυλιχτά σουβλάκια και ένα τεράστιο ποτήρι μπύρα.Αφού τα καταβροχθίζει μετα βουλιμίας, λέει:
"Τώρα θέλω να βρεθώ σε ένα τροπικό νησί, με πανέμορφες νυμφομανείς γυναίκες!" και ΠΑΦ!! αμέσως βρίσκεται σε ένα νησί με πανέμορφες μελαχρινές να τον περιτριγυρίζουνε και να τον χαϊδεύουνε.
Σκέφτεται και την τρίτη του επιθυμία προσεκτικά, και λέει:"Θέλω να μην ξαναδουλέψω ποτέ στη ζωή μου!" και ΠΑΦ!!
ξαναβρίσκεται πάλι στο γραφείο του...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Απ. Κατσιφάρας στο ΤΤΕ
Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Δυτικής Ελλάδος του Τεχνικού Επιμελητηρίου είχε το βράδυ της Τρίτης στην Πάτρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς, επιστημονικούς συλλόγους και οργανώσεις απ’ όλη την Περιφέρεια.

Ο κ. Κατσιφάρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Θανάση Γιανναδάκη και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση των υποδομών στη Δυτική Ελλάδα, με έμφαση στους οδικούς άξονες αλλά και στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Επίσης, εκτενής αναφορά έγινε στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και στην ανάγκη επέκτασης στη Δυτική Ελλάδα του φυσικού αερίου, ως μιας μορφής ενέργεια λιγότερο δαπανηρή και φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Ειδικότερα για το φυσικό αέριο ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «είναι πολιτική διεκδίκηση η επέκταση του στην Δυτική Ελλάδα καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, δεν διασφαλίζονται οι όροι ισόρροπης και συμμετρικής ανάπτυξης σ’ όλη την ελληνική Περιφέρεια».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον τεχνικό κόσμο της περιοχής ενώ ο κ. Κατσιφάρας είχε την ευκαιρία να περιγράψει τις βασικές αρχές του συνδυασμού του, τους στόχους και τις διεκδικήσεις που τίθενται για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι «ο τεχνικός κόσμος της Περιφέρειας, μέσα από τους συντεταγμένους φορείς του, θα είναι βασικός συνομιλητής και σύμβουλος της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, σε ζητήματα σχεδιασμού της ανάπτυξης. Ο λόγος και ο ρόλος του ΤΕΕ θα έχει βαρύνουσα σημασία στη διαβούλευση για τις επιλογές και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες».

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εξώδικο στο ΥΠ.ΕΣ και «απειλή» για απεργία στις εκλογές !


Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας και απαντούν με εξώδικο στη μέχρι τώρα αδιαφορία της κυβέρνησης ν΄ ακούσει τα αιτήματα τους.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως λένε, έχει ως μοναδικό στόχο τις νέες περικοπές των αποδοχών και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Παράλληλα οι εργαζόμενοι των δήμων, κάνουν σαφές ότι, δε θα συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες του Νοέμβρη, εάν και εφόσον η κυβέρνηση δεν τους καταβάλλει πρωτύτερα, το εκλογικό επίδομα που ζητούν.
ΠΗΓΗ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Ημερίδα με θέμα «το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό

όπως αυτό διαμορφώνεται με το νέο νόμο του 2010»


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γραφείων Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Τετάρτη 29-09-2010 και ώρα 18:00, με θέμα «το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό όπως αυτό διαμορφώνεται με το νέο νόμο του 2010», με ομιλητή τον Γιάννη Μπαλάγκα μέλος του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μορφές» του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης, οι αιρετοί του κλάδου Καραγιάννης Θ. και Παληγιάννης Β., όπως και εκπρόσωποι παρατάξεων της ΔΟΕ. Θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση για θέματα που απασχολούν το χώρο και τους συναδέλφους.
Με βάση τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και της «καταιγίδας», που πλήττει βάναυσα τον εκπαιδευτικό χώρο αλλά και το κοινωνικό σύνολο, η παρουσία σας και ειδικότερα των αναπληρωτών και αδιόριστων συναδέλφων μας, κρίνεται περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Κάρτα «Επιστρέφω 36» μέχρι 30 Νοεμβρίου

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ TH ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ


Από την 1η Οκτωβρίου 2010 - και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου - η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. μειώνει σημαντικά το κόστος ταξιδιού των επαγγελματικών οχημάτων με τέσσερεις και πλέον άξονες, προσφέροντας έκπτωση που θα φτάνει μέχρι και το 27% του κόστους της διέλευσης επιστροφής. Πληρώνοντας μόλις 29,00 Ευρώ, τα μεγάλα φορτηγά μπορούν να επιστρέφουν μέσω της Γέφυρας εντός 36ώρου συντομεύοντας τον συνολικό χρόνο ταξιδιού κατά μία ώρα περίπου.Τώρα κάθε οδηγός φορτηγού τεσσάρων και πλέον αξόνων, μπορεί να ζητά από το σταθμό διοδίων ή το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Γέφυρας, την κάρτα «Επιστρέφω 36», η οποία καθιστά επιτρεπτή και οικονομική τη διέλευση μετ’ επιστροφής μέσα σε 36 ώρες, μόνο με 68,5€. Ακόμα και εάν η επιστροφή δεν καταστεί εφικτή μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε το προκαταβληθέν ποσό επιστροφής εντός 36ώρου δεν χάνεται, αλλά χρησιμοποιείται για την κάλυψη μέρους του κανονικού συνολικού κόστους της διέλευσης. Έτσι για τους επαγγελματίες οδηγούς που θα επωφεληθούν της προσφοράς, η επιστροφή από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα κοστίζει μόνο 29 Ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Γέφυρας (Τηλ. 26340-39010 & 39011).

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΓΟΡΩΝ
κατά της... φοροδιαφυγής
Μια ηλεκτρονική κάρτα που θα χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε συναλλαγή από τους φορογούμενους πολίτες, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για μία κάρτα, στην οποία θα υπάρχει το ΑΦΜ του πολίτη ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών με τις τράπεζες για το εάν θα μπορεί να εκδίδεται από κάθε τράπεζα χωριστά, στους πελάτες της, ή θα εκδίδεται αποκλειστικά από το υπουργείο.
Μετά την συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι: «το υπουργείο και γενικά η κυβέρνηση θέλουν να προωθήσουν μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Ένα παραδείγματα έχει να κάνει με τη χρήση μίας κάρτας, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές του και έτσι να μην χρειάζεται να συλλέγει αποδείξεις. Σε αυτό ανοίξαμε μία συζήτηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για την υλοποίηση ενός συστήματος, που θα δίνει κατά κάποιο τρόπο «πόντους» σε κάθε πολίτη τους επόμενους μήνες, ώστε να μπορέσουμε το 2011 να πάμε σε μία μετάβαση «ηλεκτρονικών αποδείξεων» και ηλεκτρονικών υπηρεσιών».
«Θα χρησιμοποιηθεί η υποδομή των λεγόμενων POS που υπάρχουν στα μαγαζιά, δηλαδή τα μηχανήματα με τα οποία περνάνε οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και θα εγγράφονται έτσι στον «λογαριασμό» του πολίτη οι «πόντοι» από τις αποδείξεις που έχει. Kαι έτσι δεν θα χρειάζεται να συλλέγει ο ίδιος αποδείξεις», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό, εμείς θα μπορούμε να έχουμε μία εικόνα του τζίρου σε διαφορετικά μαγαζιά και αυτό να διασταυρώνεται με τα στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια μας δίνουν οι επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα, είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας - που είναι διαφορετική από την πιστωτική κάρτα - κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα».
ΠΗΓΗ: thebest.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Γ. Παπαναστασίου

στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας


Τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, όπου γράφτηκε η χειρότερη τραγωδία των τελευταίων ετών στην Δυτική Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παπαναστασίου.

Σε αυτή την πρώτη του επίσκεψη στην πυρόπληκτη ζώνη της Ηλείας, ο κ. Παπαναστασίου προτίμησε να πάει ως απλός επισκέπτης, χωρίς κουστωδίες και τυμπανοκρουσίες, να τιμήσει τους 30 νεκρούς του πύρινου ολέθρου και να συναντήσει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Τους ανθρώπους που έζησαν τον όλεθρο και που επί χρόνια περιμένουν τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της πολιτείας. Εκείνους που είδαν τα παιδιά τους να μετακομίζουν σε άλλους τόπους γιατί η μέχρι πρότινος, εύφορη και πράσινη γη τους, δεν μπορεί πλέον να τους θρέψει.

Και αυτό έπραξε. Προσκυνητής στο σημείο που γράφτηκε η μεγάλη τραγωδία του καλοκαιριού του 2008 και περιηγητής στα χωριά του πόνου και της εγκατάλειψης, συνομίλησε με απλούς ανθρώπους αλλά και παράγοντες της περιοχής.

«Τραγωδίες σαν κι αυτή που ζήσατε εσείς, δεν αντέχουν σε ατέρμονες πολιτικολογίες. Ούτε όμως και τα εύκολα λόγια οποιουδήποτε πολιτικού ή κυβέρνησης. Εγώ ένα θέλω να σας πω: Ότι θα κάνω σημαία μου την ανάγκη να μην ξεχαστεί η τραγωδία και η Ηλεία να χαμογελάσει και πάλι! Το ταμείο πυρόπληκτων, που συγκέντρωσε τα χρήματα πολλών ευαίσθητων Ελλήνων για εσάς, πρέπει να επιστρέψει σε εσάς και όχι να καταργηθεί και να μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών για να μπαλώσει άλλες τρύπες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαναστασίου στις επαφές του με τους πολίτες, σχολιάζοντας μάλιστα την… αφωνία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ μετά τον περασμένο Οκτώβριο.

«Πού πήγαν όλοι οι λαλίστατοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ; Κανένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος μετά τον περασμένο Οκτώβριο δεν τόλμησε να… θυμηθεί τις φωνές και τις απαιτήσεις για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης που έβγαζαν επί κυβέρνησης της Ν.Δ. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό λοιπόν για τον κ. Κατσιφάρα, έστω και τώρα, έστω και για προεκλογικούς λόγους, να βγει και να καταδικάσει την κατάργηση του ταμείου πυρόπληκτων! Να τολμήσει να απαιτήσει το σχέδιο ανασυγκρότησης, που ο ίδιος και οι σύντροφοί του, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, ότι θα υπάρξει επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στην Δυτική Ελλάδα! Προσωπικά, δεσμεύομαι πως απέναντι σε κάθε κυβέρνηση και σε κάθε εποχή δεν θα σταματήσω μέχρι να τηρηθούν τα υπεσχημένα» τόνισε.

Παράλληλα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ανακοίνωσε και ορισμένα άμεσα μέτρα σ που θα λάβει για την Ηλεία, εφόσον κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου. Μεταξύ αυτών:

Την οδική σύνδεση της Ολυμπίας με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου – Τσακώνας.

Το συντονισμό όλων των μεταφορικών δυνάμεων του νομού, ώστε οι τουρίστες που φτάνουν κάθε μέρα στο Κατάκολο, να μπορούν να φτάνουν εύκολα και γρήγορα στον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία. Θα αξιοποιηθεί άμεσα η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμής, σε συνεργασία με όλους όσους εκτελούν μεταφορικό έργο στο νομό.

Πρόγραμμα επαναπατρισμού των Ηλείων που εγκατέλειψαν σπίτια και περιουσίες. Αυτό θα επιτευχθεί με μία μεγάλη προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και τον συντονισμό του αγροτικού τομέα, ώστε: α) να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων και να μεγαλώσει το κέρδος των αγροτών και β) την παραγωγή και τυποποίηση επωνύμων αγροτικών προϊόντων που με ίδιες δυνάμεις και σύγχρονες πολιτικές μάρκετινγκ και διαφήμισης, θα προωθηθούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης μέσω του πολιτισμού. «Ήδη έχουμε έτοιμο το σχέδιο για την θεσμοθέτηση ενός μεγάλου αθλητικού – πολιτιστικού φεστιβάλ, σε ετήσια βάση στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε το λίκνο του Ολυμπισμού να μην αναδεικνύεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Στόχος μας, κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, να φθάνουν σε αυτό το μεγάλο φεστιβάλ» τόνισε ο κ. Παπαναστασίου

«Με δικές μας δυνάμεις, μπορούμε και θα κάνουμε περισσότερα από αυτά που οι άλλοι θα κάνουν για μας!» ήταν το σύνθημα του κ. Παπαναστασίου που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους πολίτες της περιοχής.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ:
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ



Σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις και η Κομισιόν δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Ακόμη και σε οικονομίες που θεωρούνται εύρωστες, οι περικοπές είναι στην ημερήσια διάταξη: Μισθοί και συντάξεις συμπιέζονται, οι δεσμεύσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή υποβαθμίζονται, κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται, θέσεις δουλειάς χάνονται, βασικές αποφάσεις οικονομικής πολιτικής υπαγορεύονται ουσιαστικά από τις χρηματαγορές.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι οι δημόσιοι πόροι δεν είναι πια αρκετοί. Κι όμως υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο 100-200 δισεκατομμύρια ευρώ δυνητικών φορολογικών εσόδων, που απλώς δεν εισπράττονται από έλλειψη πολιτικής βούλησης.
Πρόκειται για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Οι απλοί πολίτες πληρώνουμε ΦΠΑ και για το τελευταία μικροαγορά στο περίπτερο.
Αντίθετα, συναλλαγές τρισεκατομμυρίων ευρώ στις χρηματαγορές παραμένουν αφορολόγητες. Έγκυρα στοιχεία δείχνουν ότι αρκεί ένας Ευρωπαϊκός Φόρος της τάξης του 0.05% σε κάθε συναλλαγή, για να αντληθούν 100 δις ευρώ το χρόνο μόνο στην ευρωζώνη, 190 δις στο σύνολο της Ευρώπης των 27.
Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν:
· Στη δημιουργία 5 εκατ. πράσινων θέσεων αξιοπρεπούς εργασίας μέχρι το 2014.
Σε ένα αποτελεσματικό «μαξιλάρι» απέναντι στις πιέσεις για περικοπές.
Στην κάλυψη ολόκληρου του ποσού που απαιτήθηκε τον περασμένο Μάιο για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης.
Σε ένα μεγάλο πρόγραμμα δράσεων για ταυτόχρονη έξοδο όλης της Ευρώπης από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.
Σε ισχυρό αντικίνητρο για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις των χρηματαγορών, καθώς κάθε τέτοια συναλλαγή θα έχει και το αντίστοιχο κόστος.
Η Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. Με βασικό μήνυμα ότι δεν είναι αποδεκτό το κύριο βάρος της κρίσης να επιμερίζεται αποκλειστικά στους πιο αδύνατους, προωθούνται προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν την Ευρώπη σε άλλη κατεύθυνση:
· Όπως ο Ευρωπαϊκός Φόρος Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών
· Όπως η έκδοση ευρωομολόγων για τις χώρες που μπαίνουν στο στόχαστρο των χρηματαγορών, όπως έγινε με την Ελλάδα. Τα ευρωομόλογα, που αποτελούν ομόφωνη πρόταση του ευρωκοινοβουλίου με εισήγηση των Πράσινων, μπορούν να είναι η λύση για την αποδέσμευση από το σημερινό Μηχανισμό Στήριξης, με το Δ.Ν.Τ. και την τρόικα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι έχει κεντρική σημασία να τεθούν τα ζητήματα αυτά και στην ελληνική κοινωνία.
· Θέλουμε να προχωρήσουν μόνο οι αλλαγές που χρωστάμε εμείς οι ίδιοι στη χώρα μας.
· Ξέρουμε ότι οι αγώνες για το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει η Ευρώπη, έχουν καθοριστική σημασία και για την Ελλάδα.
Δυστυχώς τα ελληνικά συνδικάτα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, ουσιαστικά απουσιάζουν από τη Διεθνή Ημέρα Δράσης. Περιμένουμε όμως να κάνουν, έστω στη συνέχεια, αυτό που τους αναλογεί ώστε οι αγώνες των εργαζομένων να μη μένουν μόνο σε μάχες οπισθοφυλακής, αλλά να συνδεθούν και με τη διεθνή τους διάσταση.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σχολιάζοντας τη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Για τρίτη ή τέταρτη φορά οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται με δημόσιους πόρους δεκάδων δις ευρώ σε καιρούς λιτότητας. Ακόμη κι αν οι κρατικές εγγυήσεις είναι όντως αναγκαίες, η απλή λογική απαιτεί τουλάχιστον να διοχετευθούν τα χρήματα αυτά στην έξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Η κυβέρνηση έδειξε και πάλι ότι δε διαθέτει σχέδιο ούτε για βιώσιμη στροφή της οικονομίας ούτε για αναπροσανατολισμό του τραπεζικού συστήματος. Οι πολίτες πληρώνουν δυσανάλογα υψηλό τίμημα για τις παθογένειες των τραπεζών αλλά και για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης».

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Ημερίδα για την Οικονομία από τη ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας

«Στρατηγική ελπίδας για την έξοδο από την κρίση» είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες τους οι βουλευτές και Τομεάρχες της Ν.Δ.:
Χρήστος Σταϊκούρας «Η πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την οικονομική κρίση» και
Μάριος Σαλμάς: «Πως φτάσαμε στην υπονόμευση του μέλλοντος της Ελλάδας».

Επίσκεψη του αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα

Ο αν. Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης της Ν.Δ. Χρ. Σταϊκούρας επισκέπτεται την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το νομό Αιτωλ/νίας, όπου στις 9.00 το πρωί θα συναντηθεί με μέλη του Εμπορ/κού Συλλόγου Μεσολογγίου, ενώ αμέσως μετά θ’ ακολουθήσει συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Γιώργο Πρεβεζάνο καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ).
Στις 10.30 ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί στο Αγρίνιο με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παπαναστασίου καθώς και τον υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Δημήτρη Σταμάτη στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α, ενώ ακολούθως θα συμμετέχει στις εργασίες της ημερίδας που διοργανώνει η ΝΟΔΕ στον ίδιο χώρο.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Δολωματικοί ψεκασμοί
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν δολωματικοί ψεκασμοί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010, στις κτηματικές εκτάσεις των πιο κάτω Δήμων και στα εξής Δημοτικά Διαμερίσματα:
Δήμο Χάλκειας.
Δήμο Ναυπάκτου (εκτός των Δ.Δ. Αφροξυλιάς, Βομβοκούς και Ριγανίου).
Δήμο Στράτου (Δ.Δ. Ρίγανης).
Δήμο Αντιρρίου

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Σε δοκιμαστική λειτουργία οι σειρήνες τις ΕΥΔΑΠ
από τις 21 έως και 22 Οκτωβρίου 2010

Σε δοκιμαστική λειτουργία θέτει η Ε.Υ.Δ.ΑΠ. Α.Ε. από 21 έως και 22 Οκτωβρίου 2010, τις σειρήνες, που βρίσκονται κάτω από το φράγμα του Ευήνου και ειδικότερα στις θέσεις : Διασελάκι, Αχλαδόκαστρο, Διπόταμο, Άνω Κάμπος, Κάτω Κάμπος, Κόφτρα, Πόρος Ριγανίου, Φαμίλα, Καστράκι οικισμός, Γέφυρα Μπανιά, Περιοχή Σφηκέϊκα, Μπερμπάτ, Παραδείσι, Τρίκορφο, Γαβρολίμνη, Περιθώριο, Ευηνοχώριο, Γαλατάς.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

για το Δήμο Μεσολογγίου ο Γιάννης Ψαράκης.

Ραγδαίες είναι οι αυτοδιοικητικές εξελίξεις στο Δήμο Μεσολογγίου τις τελευταίες ημέρες, αφού ο «χρισμένος» από το κυβερνών κόμμα Γιάννης Ψαράκης απέσυρε την υποψηφιότητά του. Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ με μια επιστολή καταπέλτη προς τον Γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη, κάνει λόγο για υπόγειο πόλεμο που του ασκείται από στελέχη του κόμματος, με αποτέλεσμα ο ίδιος να οδηγείται σε αυτή του την απόφαση προκειμένου να διαφυλάξει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Πλέον, στο δήμο της Ιερής Πόλης τα πράγματα για τα δύο μεγάλα κόμματα δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως τα επιθυμούσαν. Αυτό το τονίζουμε, διότι στην αξιωματική αντιπολίτευση ο διακαής πόθος ήταν ο πανεπιστημιακός Καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, μετά την άρνηση του οποίου οι επιτελείς της Ρηγίλλης οδηγήθηκαν στην επιλογή Πρεβεζάνου. Πλέον ο ανεξάρτητος Γιάννης Αναγνωστόπουλος βρίσκεται σε ευνοϊκότερη θέση έναντι των αντιπάλων του που προέρχονται αμφότεροι από το χώρο της ΝΔ. Μένει όμως να δούμε την τελική επιλογή των ψηφοφόρων.
ΠΗΓΗ: agrinionews.g

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010



O επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Βασίλης Αντωνόπουλος απέσυρε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητα του για τον Νέο Διευρυμένο Δήμο Αγρινίου και απεχώρησε.Η πλειοψηφία των μελών της παράταξης διατρανώνει την αντίθεση της στην απόφαση του αυτή και συνεχίζει τον αγώνα της για την θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την άρθρωση της τοπικής δημοκρατίας και την δημιουργία ενός Ανοιχτού, Βιώσιμου και Πολύκεντρου Δήμου Αγρινίου και ορίζει νέα σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της παράταξης και την εκλογή του νέου επικεφαλής μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
ΠΗΓΗ: agrininews.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

O επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Βασίλης Αντωνόπουλος απέσυρε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητα του για τον Νέο Διευρυμένο Δήμο Αγρινίου και απεχώρησε.Η πλειοψηφία των μελών της παράταξης διατρανώνει την αντίθεση της στην απόφαση του αυτή και συνεχίζει τον αγώνα της για την θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την άρθρωση της τοπικής δημοκρατίας και την δημιουργία ενός Ανοιχτού, Βιώσιμου και Πολύκεντρου Δήμου Αγρινίου και ορίζει νέα σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της παράταξης και την εκλογή του νέου επικεφαλής μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ποιες είναι οι «πράσινες», ποιες οι «γαλάζιες» και ποια τα ντέρμπι
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ:
ΣΚΟΡ 9 - 4 ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ
Η αδιαφορία των ψηφοφόρων προκαλεί φόβους για μεγάλη αποχή

Μόλις ενάμισης μήνας μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τις πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη» ή του Μνημονίου, ανάλογα με το ποιανού κόμματος το δίλλημα ενστερνίζεται κανείς, και το κλίμα ακόμη παραμένει «ψυχρό».
Το λένε οι ερευνητές της κοινής γνώμης ή άλλως δημοσκόποι, το παραδέχονται οι ίδιοι οι υποψήφιοι, τα ονόματα των οποίων στην πλειοψηφία τους καθυστέρησαν να ανακοινωθούν από τα κόμματά τους, το αποδεικνύει μια μικρή βόλτα στις γειτονιές των κεντρικών η περιφερειακών δήμων.
Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι αυτή η «ψυχρότητα» θα αποτελέσει και το βασικό χαρακτηριστικό των επερχόμενων εκλογών και θα αποτυπωθεί με μια πολύ μεγάλη αποχή από τις κάλπες, που ίσως να φτάσει και το 50%. Με βάση αυτά τα δεδομένα γίνονται οι παρακάτω προβλέψεις στις 13 περιφέρειες της χώρας, όπου και οι δύο βασικοί «παίχτες» (και το ΠΑΣΟΚ του «Καλλικρατικού» δημοψηφίσματος και η ΝΔ του αντι – Μνημονίου ) συμφωνούν ότι η ψήφος θα είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο αυτοδιοικητική.
Τι λένε αυτές οι προβλέψεις με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις αλλά και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε κάθε περιοχή.
- Πρώτον, ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βέβαιος νικητής, με την έννοια ότι θα κερδίσει περισσότερες περιφέρειες από τη ΝΔ
- Δεύτερον ότι το σκορ μπορεί να ξεκινήσει από το 8 -5 και να καταλήξει και στο 10 -3. Άρα, θα έλεγε κανείς, μέσος όρος το 9 – 4, που θεωρείται αρκετά πιθανό.
- Τρίτον, ότι η διαφορά των 10,5 μονάδων (43,92 έναντι 33,48%) των προ ενός έτους εθνικών εκλογών , όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου σε εθνικές και όχι αυτοδιοικητικές εκλογές, θα είναι σαφώς μικρότερη
- Τέταρτον, καθώς υπάρχει β΄ γύρος, στο τελικό «σκορ» σημαντικό ρόλο θα παίξει η ψήφος ή η αποχή των ψηφοφόρων κομμάτων της Αριστεράς και του ΛΑΟΣ αλλά και των «ανταρτών».
Τα προγνωστικά
Σύμφωνα με τα προγνωστικά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να θεωρεί σίγουρες τρεις περιφέρειες, εκ των όποιων μία ή και δύο μπορεί να τις κερδίσει από το α΄ γύρο. Πρόκειται για την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο. Στον αντίποδα η ΝΔ μόνον μία περιφέρεια μπορεί να θεωρεί σίγουρη, αυτή τη Κεντρικής Μακεδονίας.
Πλην των συγκεκριμένων τριών περιφερειών στην Ιπποκράτους γνωρίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να «βάψουν πράσινες» τέσσερις ακόμη περιφέρειες: Την Ήπειρο, την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, την Πελοπόννησο και την Αττική.
Στην άλλη όχθη στη Ρηγίλλης μπορούν να βλέπουν από τώρα με αυξημένες πιθανότητες «γαλάζια» τη Δυτική Μακεδονία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε ακόμη τέσσερις περιοχές θα έχουμε ντέρμπι. Πρόκειται για τη Θεσσαλία, τα Ιόνια, τη Στερεά Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο.
Οι «πράσινες» περιοχές
ΚΡΗΤΗ Τα παραδοσιακά μεγάλα ποσοστά, η διασπασμένη κεντροδεξιά παράταξη αλλά και η ισχυρή υποψηφιότητα είναι τα ισχυρά ατού του ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει από τον α΄ γύρο, όπως άλλωστε δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.
- Πρώτα απ’ όλα το κυβερνών κόμμα στις προηγούμενες εκλογές κατέγραψε ποσοστά που ξεκινούν από το 51% στα Χανιά και φτάνουν το 62% στο Ηράκλειο. Λογικά, λοιπόν, παρά την όποια φθορά η νίκη από τον α΄ γύρο φαντάζει εφικτός στόχος.
- Δεύτερον, με δεδομένο ότι η Κρήτη είναι ο «κάστρο» της Ντόρας Μπακογιάννη και το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη είναι «αδύναμη», η πλευρά Μπακογιάννη θα επιχειρήσει να δώσει «μάχη» για να πλασαριστεί ο εκλεκτός της πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Δημήτρης Γιαννουλάκης στη δεύτερη θέση.
- Τρίτον, ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης έχει πολύ καλό όνομα στην Κρήτη, καθώς ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους στο νησί, στο Δήμο Αρχανών του νομού Ηρακλείου. Από το ΚΚΕ κατεβαίνει ο Στέλιος Ορφανός από το ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ ίσως υπάρξει και έκτη υποψηφιότητα του ανεξάρτητου με τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς, Αντώνη Ανηψιτάκη.
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΑΔΑ Αντίστοιχα με αυτά της Κρήτης είναι τα πλεονεκτήματα του ΠΑΣΟΚ και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με σαφώς πιο χαμηλούς μέσους όρους από την Κρήτη στις εθνικές εκλογές του 2009 (λίγο πάνω από 50%), με μια «αδύναμη» υποψηφιότητα της ΝΔ (Γ. Παπαναστασίου) που μάλιστα προέρχεται από το μικρότερο νομό, την Αιτωλοακαρνανία και με μια ισχυρή υποψηφιότητα, αυτή του βουλευτή Αχαϊας και πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα, το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ είναι να κερδίσει από τον α΄ γυρο. Ωστόσο τα πράγματα περιπλέκει η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Αχαίας του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Χρυσανθακόπουλου με το ΛΑΟΣ που ανακοινώθηκε προχθές. Το ΚΚΕ κατεβάζει στην περιοχή το βουλευτή Νίκο Καραθανασόπουλο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Βασίλη Χατζηλάμπρου.
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Σαφές προβάδισμα έχει το ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια που δεν αποκλείεται να κερδίσει από τον α΄ γύρο, καθώς ποντάρει στο νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη, περιοχή στην οποία έλαβε στις εθνικές εκλογές του 2009 54%. Αν και στις Κυκλάδες, που όμως είναι η μικρότερη περιοχή οι συσχετισμοί του 2009 ήταν 44 έναντι 36% υπέρ του ΠΑΣΟΚ η «αδύναμη» υποψηφιότητα του πρώην περιφερειάρχη Μπάμπη Κόκκινου δεν αναμένεται να δυσκολέψει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν πάει στο β΄ γύρο. Με το ΚΚΕ κατεβαίνει η Λίλα Καφαντάρη, ενώ τελευταία στιγμή τα «έσπασε» ο ΣΥΝ με το Νίκο Χρυσόγελο που στηρίζεται από τους Οικολόγους και τη Δημοκρατική Αριστερά και τελικά θα στηρίξει το Νίκο Συρμαλένιο.
ΑΤΤΙΚΗ Για την Αττική στο ΠΑΣΟΚ….προσεύχονται στο β΄ γύρο να μην είναι κάποιος εκ των Γιάννη Δημαρά (κυρίως) και Αλέξη Μητρόπουλου. Αντιθέτως πιστεύουν (και το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις) ότι θα είναι ένας υγιεινός περίπατος για το νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό στην περίπτωση που αντίπαλός του είναι ο Βασίλης Κικίλιας. Οι μέχρι τώρα προβλέψεις δείχνουν ότι μετά τη διάσπαση του μετώπου Δημαρά – Μητρόπουλου, ο υποψήφιος της ΝΔ αν και με δυσκολία θα είναι στο β΄ γύρο. Όπως αποτυπώνεται στις έρευνες φαίνεται ότι στις τέσσερις πρώτες θέσεις θα βρίσκονται οι προαναφερόμενοι, καθώς Δημαράς, κυρίως, και Μητρόπουλος (δευτερευόντως) παίρνουν πολλές «ΠΑΣΟΚικές» ψήφους τις οποίες κόβουν από τον επίσημο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βρίσκονται πιο χαμηλά με το Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να κρατά τα ποσοστά του κόμματός του, τον Αλέκο Αλαβάνο να έχει περιορισμένη δυναμική, τον Άδωνη Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ να μένει στα «ρηχά» και τον Κώστα Διάκο των Οικολόγων να είναι τελευταίος.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη μουσουλμανική μειονότητα αλλά και τον (βουλευτή Ροδόπης) κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή προηγείται του υποψηφίου της ΝΔ (στηρίζεται και από τη Ντόρα Μπακογιάννη) νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη. Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι η αναμέτρηση θα κριθεί στο β΄ γύρο.
ΗΠΕΙΡΟΣ Η αναμέτρηση ανάμεσα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ γ΄ αντιπρόεδρο της Βουλής κι βουλευτή Ιωαννίνων Βαγγέλη Αργύρη και τον υποψήφιο της ΝΔ, νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκο Καχριμάνη αναμένεται σκληρή. Ωστόσο, καθότι ο Β. Αργύρης αφενός ξεκινά από καλύτερη (δημοσκοπική) αφετηρία και αφετέρου έχει διείσδυση τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά, μοιάζει πολύ πιθανό ότι θα κερδίσει στο β΄ γύρο. Πόσο μάλλον που φαίνεται ότι στον κ. Καχριμάνη έχει κάνει ζημιά υπόθεση με οικοδομικές αυθαιρεσίες του γιου του, η οποία πήρε μεγάλη δημοσιότητα όχι μόνο στα τοπικά αλλά και στα Αθηναϊκά ΜΜΕ. Από το ΚΚΕ κατεβαίνει ο Κώστας Κωτσαντής και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Παπαδημητρίου.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Πρόκειται για ένα παραδοσιακό «κάστρο» της ΝΔ (είναι χαρακτηριστικό ότι στις εθνικές εκλογές του 2009 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ ήρθε πρώτη στους τρεις από τους συνολικά έξι νομούς πανελλαδικά – Μεσσηνία, Λακωνία και Αργολίδα), το οποίο όμως φαίνεται ότι θα πέσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, λόγω Πέτρου Τατούλη. Αν και μετά την ανακοίνωση της στήριξης από το ΠΑΣΟΚ, τις βολές που δέχθηκε ο κ. Τατούλης από ορισμένους βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και την υπερπροσπάθεια των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ (εδώ άλλωστε εκλέγεται όλη η ηγεσία του κόμματος: Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Δήμας και Λυκουρέντζος) η διαφορά των περίπου 30 μονάδων φαίνεται να μειώθηκε, η «αδύναμη» υποψηφιότητα του νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου δεν φαίνεται να «περπατάει». Στην περιοχή το ΚΚΕ κατεβάζει το Νίκο Γόντικα και ο ΣΥΡΙΖΑ το Θανάση Πετράκο. Οι «γαλάζιες» περιοχές
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Αν και η φθορά που έχουν προκαλέσει οι υποθέσεις σκανδάλων (μεταφορά μαθητών, «45αρια») αλλά και η κόντρα με Σαμαρά και Καρατζαφέρη, στο νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι μεγάλη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Πανίκας κρατάει. Σ’ αυτό συντείνει και το γεγονός ότι η υποψηφίοτητα του Μάρκου Μπόλαρη αφενός ανακοινώθηκε αργά και αφετέρου δεν μοιάζει τόσο ισχυρή για να τον «χτυπήσει» στα ίσια. Στόχος είναι να πάει στο β΄ γύρο και ό,τι γίνει. Με δεδομένη και τη στήριξη του ΛΑΟΣ στον νομάρχη, πρέπει όμως να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Κεντρική Μακεδονία θα βαφτεί το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου «γαλάζια». Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες είναι οι εξής: ΚΚΕ: Θεοδόσης Κωνσταντινίδης . ΛΑΟΣ: Κυριάκος Βελόπουλος . ΣΥΡΙΖΑ: Τάσος Κουράκης. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ασημίνα Ξηροτύρη. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Μιχάλης Τρεμόπουλος.
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μετά την ανακοίνωση της «αδύναμης» υποψηφιότητας από πλευράς ΠΑΣΟΚ του 37χρονου νομαρχιακού συμβούλου Κοζάνης και νέου επιχειρηματία της περιοχής Γιάννη Παπαϊορδανίδη φαίνεται ότι το έργο του υποψήφιου με τη ΝΔ νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή γίνεται πιο εύκολο. Άλλωστε, μετά τις αρνήσεις των βουλευτών Κουκουλόπουλου και Αθανασίαση το ΠΑΣΟΚ μοιάζει, έστω και εξ ανάγκης, να κάνει επένδυση για το μέλλον. Πάντως, πέραν του ότι είναι νέος, ο κ. Παπαϊορδανίδης μπορεί να ποντάρει στις καλές σχέσεις του με το ποντιακό και σε καταγγελίες για παρατυπίες σε έργα που έγιναν από τη νομαρχία σε συνεργασία με την Περιφέρεια επί διακυβέρνησης ΝΔ. Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Αντώνης Τσάκωνας από το ΚΚΕ και ο Αντώνης Κύρηνας από το ΣΥΝ.
Τα ντέρμπι
ΘΕΣΣΑΛΙΑ Στο β΄ γύρο και μάλλον στο νήμα θα κριθεί η «μάχη» μεταξύ του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ νομάρχη Θεσσαλίας Απόστολου Παπατόλια και του υποψήφιου της ΝΔ πρώην βουλευτή Λάρισας, Κώστα Αγοραστού. Αν και ο Α. Παπατόλιας διατηρεί στις δημοσκοπήσεις ελαφρύ προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι συμμαχίες με το ΚΚΕ (υποψήφιος ο Βαγγέλης Μπούτας) στο β΄ γύρο. Στα μειονεκτήματα του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ ότι είναι από το μικρότερο νομό, τη Μαγνησία και όχι από τη Λάρισα. Στην περιοχή κατεβαίνουν επίσης με το ΛΑΟΣ ο βουλευτής Αστέριος Ροντούλης που αναμένεται να κόψει ψήφους τουλάχιστον στον α΄ γύρο από τον Κ. Αγοραστό και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Εδώ έχουμε σύγκρουση το δημάρχου Μυτιλήνης Νάσου Γιακαλή (ΠΑΣΟΚ) με το νομάρχη Λέσβου Παύλο Βογιατζή (ΝΔ), πρόσωπα τα οποία είναι αναγνωρίσιμα κυρίως εντός του νομού τους, που είναι, βεβαίως, και ο μεγαλύτερος της περιφέρειας. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο η Ιπποκράτους πρόκρινε τον κ. Γιακαλή και όχι τη βουλευτή Χίου Ελπίδα Τσουρή. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι και οι δύο ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και ως εκ τούτου η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη. Σημαντικό ρόλο θα παίξει στο β΄ γύρο το ΚΚΕ, με τον Ν. Γιακαλή ως «παλαιό» και αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ να έχει το προβάδισμα, λόγω και της καλής προσωπικής του σχέσης με τον υποψήφιο του κόμματος Στρατή Κόρακα. Υποψήφιος με το ΛΑΟΣ θα είναι ο βουλευτής Κωστής Αϊβαλιώτης και με το ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Τεντόμας.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Πρόκειται για τη μοναδική Περιφέρεια που «έφαγε» υπουργό στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Είναι σαφές ότι η βουλευτής (πλέον) Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή ήταν η πρώτη επιλογή της Ιπποκράτους, καθώς εθεωρείτο πιο ισχυρή να «χτυπήσει» τον υποψήφιο της ΝΔ νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμμάρα. Κι αυτό γιατί ο υποψήφιος που επελέγη τελικά, ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, προέρχεται από τον τρίτο σε μέγεθος νομό της περιφέρειας και, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, έχει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας στους υπόλοιπους νομούς. Παρ’ όλα αυτά επειδή θεωρείται καλός νομάρχης ξεκινάει από σχετικά καλή αφετηρία σε σχέση με τον αντίπαλό του. Αστάθμητος παράγοντας σ’ αυτή την αμφίρροπη μάχη ο πρώην νομάρχης και βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια Νίκος Παπανδρέου που προέρχεται από το μεγαλύτερο νομό της περιφέρειας και κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ. Υποψήφιος του ΚΚΕ είναι ο Γιώργος Μαρίνος και του ΣΥΝ ο Νίκος Σκουπής.
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Αν και πρόκειται για μία περιοχή όπου το ΠΑΣΟΚ έχει σημαντικό προβάδισμα και με μια υποψηφιότητα όπως αυτή της Άντζελας Γκερέκου θα μπορούσε να «κλειδώσει» την υπόθεση νίκη, η αναμέτρηση κατέληξε να είναι ντέρμπι. Κι αυτό γιατί εκτός από την «αδύναμη» υποψηφιότητα του καθηγητή Ηλία Μπεριάτου που προέρχεται από το μικρό νομό, την Κεφαλλονιά το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τον «αντάρτη» Γιώργο Καλούδη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, που, μάλιστα, προέρχεται από την Κέρκυρα. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, στόχος πλέον για τον κ. Μπεριάτο είναι να μπει αυτός και όχι ο Γ. Καλούδης στο β΄ γύρο, ώστε να κερδίσει με μεγαλύτερη ευκολία η δυσκολία την, επίσης, «αδύναμη» υποψηφιότητα της ΝΔ, του γιατρού και πρώην βουλευτή Κέρκυρας Σπύρου Σπύρου. Σημαντικό ρόλο για την έκβαση της μάχης στο β΄ γύρο θα παιξει το τι θα κάνει το ΚΚΕ που έχει διψήφια ποσοστά στην περιοχή και κατεβαίνει με υποψήφιο τον Θεόδωρο Γουλή. Ο ΣΥΝ κατεβάζει τον Θόδωρο Γαλιατσάτο.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΞΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ


Δημοτικού Συμβούλου


για τη Ναυπακτία




Φίλες και φίλοι,,
Σε λιγότερο από δύο μήνες η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα. Ο τόπος μας θα αλλάξει σελίδα. Οι νέες τομές στην Κεντρική, και την Περιφερειακή Διοίκηση θα δώσουν στις τοπικές κοινωνίες τη δυνατότητα της μετάβασης σ' ένα κράτος που υπηρετεί τους πολίτες, που λειτουργεί για να τους προστατεύει, για να εξασφαλίζει δικαιώματα για όλους, ίσες ευκαιρίες για όλους - κι όχι προνόμια για λίγους.
Κάθε πολίτης έχει τον ρόλο και το μερίδιό του σε αυτή την μεγάλη αλλαγή.

Με τη συνέργεια όλων μας όλα όσα ονειρευόμαστε για τον τόπο μας μπορούν να γίνουν εφικτά.
Είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε όλα, εφόσον δουλέψουμε μαζί.
Είναι στο χέρι μας να αφήσουμε πίσω μας, την νοοτροπία του «δε γίνεται» και όσων κατεστημένων το επαναλαμβάνουν αυτό. Να αφήσουμε πίσω μας τις πολιτικές των στρεβλώσεων και των παθογενειών, την νοοτροπία της στασιμότητας.
Αυτός είναι και ο λόγος που ζητώ την ψήφο σας, την εμπιστοσύνη σας.
Θέτω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος για την Ναυπακτία γιατί στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία ο τόπος μου επιβάλλει να βρίσκομαι εδώ αυτή την στιγμή.
Για μένα η συμμετοχή στα κοινά σημαίνει διασφάλιση της συμμετοχής όλων των πολιτών στις αποφάσεις για τον τόπο, αλλά και στον πλούτο που δημιουργείται. Σημαίνει στήριξη του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ώστε να επενδύσουμε στους νέους μας, στους ανθρώπινους πόρους, στο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου.
Σημαίνει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτική και την κοινωνία. Σημαίνει την ανάπτυξη που σέβεται και στηρίζεται στο περιβάλλον. Σημαίνει πως μαζί θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στο μέλλον που μας αξίζει.
Ξέρω και ξέρουμε την κρισιμότητα της στιγμής. Δεν εξωραΐζουμε τις δυσκολίες. Για τον λόγο αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη σας ώστε μαζί να συμφωνήσουμε τις αμοιβαίες μας υποχρεώσεις για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.
Καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη. Αποτελεσματικότερη Διοίκηση για τον πολίτη. Αποτελεσματικότερη λειτουργία όλων των Φορέων της περιφέρειάς μας.
Ο συνδυασμός μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ήρθε για να κάνει την διαφορά. Όχι από υπολογισμό αλλά από πεποίθηση, από πίστη στο μέλλον του τόπου. Το μέλλον του τόπου μας είναι το δικό μας μέλλον.
Είναι καιρός να αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας.
Κατεβαίνω υποψήφιος στην Ναυπακτία γιατί αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα. Και η στιγμή μας είναι τώρα.

Nίκος Βασιλειάδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ


Νίκος Βασιλειάδης
Ο Νίκος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963.
Σπούδασε Θεολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την αποφοίτησή του ανέλαβε τον Τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το 1998 επιλέχτηκε ως κύριος συνεργάτης στον τομέα της Επικοινωνίας από τον πρώτο Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, Σ. Στρατήγη. Παρέμεινε στην θέση του υπεύθυνου Τομέα Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης Εθελοντών και προσωπικού Αγώνων, υπεύθυνος για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και Δ/ντης του Διεθνούς Ραδιοτηλεοτικού Κέντρου των Αγώνων IBC έως το τέλος των Αγώνων.
Το 2005 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του QUALITY NET FOUNDATION και εκπρόσωπος του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών - Global Compact.
Το 2007 επιλέχτηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης ως υπεύθυνος Επικοινωνίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό δίκτυο πληροφόρησης «ALPHA GALLILEO».
To 2009 αναλαμβάνει Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου ΛΑ.Ο.Σ. και στενός συνεργάτης του Εκπροσώπου Τύπου Κ. Βελόπουλου, Βουλευτή Β θεσσαλονίκης.
Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσιογραφίας, (European Journalism Centre), αρθρογραφεί και ασχολείται συμβουλευτικά με θέματα Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου.
Είναι μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχει τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο στη Λογοτεχνία στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του NAGANO to 1988. Στην Ναύπακτο έχει δραστηριοποιηθεί πολλές φορές με μεγάλες εκδηλώσεις όπως την πρωτοβουλία του για την διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας το 1996 και το 3ο εταπ του Διεθνούς ποδηλατικού Γύρου της Ιταλίας που έγινε επί ελληνικού εδάφους.
Είναι παντρεμένος με την Ναυπάκτια Χρυσούλα Νικολάου Παραλίκα και έχουν μία κόρη 14 ετών.
Ο συνδυασμός μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ με τον δήμαρχό μας ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ είναι εδώ για να κάνει την διαφορά. Όχι από υπολογισμό αλλά από πεποίθηση, από πίστη στο μέλλον του τόπου.
Το μέλλον του τόπου μας είναι το δικό μας μέλλον.
Είναι καιρός να αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας.
Κατεβαίνω υποψήφιος στην Ναυπακτία γιατί αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα. Και η στιγμή μας είναι τώρα.
Ναυπάκτιοι, πολίτες αυτού του τόπου, η στιγμή μας είναι τώρα!

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΩΡΙΔΑ

Και ο Γιάννης Λυμπέρης
στο Ψηφοδέλτιο του Γ. Καπεντζώνη
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Νομ. Σύμβουλο Φωκίδας, της πλειοψηφίας, Γιάννη Λυμπέρη, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι θα είναι υποψήφις δημ. Σύμβουλος με την Παράταξη Καπεντζώνη. Συγκεκριμένα μας είπε:
"Σας δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος για δημ. Σύμβουλος, ως σ υ ν ε ρ γ α ζ ό μ ε ν ο ς με το "Ανεξάρτητο" ψηφοδέλτιο τυ κ. Γ. Καπεντζώνη στον Δήμο Δωρίδας"!
Να θυμήσουμε ότι ο κ. Λυμπέρης είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με την στήριξη της Ν.Δ. και άλλαξε πλεύση μετά τον ορισμό του κ. Παγώνη

ΔΩΡΙΔΑ

Ε Π Α Λ Η Θ Ε Υ Τ Η Κ Α Μ Ε
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΟΥ Δ. Σ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ Γ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Όπως πρώτοι είχαμε γράψει, ο δ.σ. της παράταξης Παγώνη και πρώην Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ευπαλίου, δήλωσε ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Γ. Καπεντζώνη..
Εξηγόντας τους λόγους που τον οδήγησαν να αλλάξει "Παράταξη" ο κ. Δημόπουλος έκανε την παρακάτω Δήλωση:
"Ο « Καλλικράτης» μας έφερε μπροστά σε μια νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα. Το νέο κύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έρχονται ανοίγουν πλέον άλλους ορίζοντες και διαγράφουν νέες προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι νέες αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στους Δήμους, ο νέος σχεδιασμός και η νέα οργάνωση σε ένα ευρύτερο περιβάλλον δημιουργεί την ανάγκη ενός νέου μοντέλου διοίκησης ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης νέων πολιτικών σε τοπικό επίπεδο. Για να γίνει όμως εφικτό αυτό θα χρειαστεί να απαλλαγούμε από πρακτικές και αγκυλώσεις του παρελθόντος και όλοι μαζί, χωρίς χρωματικές προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα να στρατευθούμε σε μια προσπάθεια που θα έχει την ίδια αφετηρία αλλά και τον ίδιο στόχο, το συμφέρον του τόπου μας.
Όπλο σε μια τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να είναι οι ιδέες , η γνώση στην αυτοδιοικητική λειτουργία, η πείρα, ο σχεδιασμός, η οργάνωση, αποφασιστικότητα και προπαντός η αποτελεσματικότητα.
Πεποίθηση μου είναι ότι καλό είναι να προκύψει για τον τόπο μας αυτό θα έλθει από ένα ανεξάρτητο σχηματισμό μέσα στον οποίο θα χωράει όλο το υγιές και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, το οποίο θα θέσει νέες υγιείς βάσεις στηριζόμενες στη δημοκρατία, στη διαφάνεια και στην ορθολογική λειτουργία και διαχείριση τόσο του οικονομικού τομέα όσο και της καθημερινότητας. Η θέση μου αυτή δεν είναι σημερινή και το γνωρίζουν κάλλιστα οι συμπολίτες μου.
Εκτίμησή μου είναι ότι κάτω από τις συγκεκριμένες σημερινές συγκυρίες ο συνδυασμός που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών και να αναπτερώσει την ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο για τον τόπο μας, είναι αυτός που ηγείται ο Γιώργος Καπεντζώνης.
Ο Γιώργος Καπεντζώνης δεν ακολούθησε την πεπατημένη αλλά επέλεξε να ακολουθήσει ένα ανηφορικό δρόμο που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι πράγματι μια δύσκολη προσπάθεια αλλά συνάμα ελπιδοφόρα, που στηρίζεται στη συλλογικότητα, στη διαφάνεια, στην εντιμότητα καθώς και στη βαθειά και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο με μοναδικό στόχο να δοθεί διέξοδος στα σημερινά προβλήματα και να διασφαλιστεί η παραγωγική, κοινωνική, πολιτιστική συνοχή και ανάπτυξη.
Μετά από μεγάλο προβληματισμό και ώριμη σκέψη απεφάσισα να συμπορευτώ με τον Γιώργο Καπεντζώνη σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Κίνητρο για αυτή μου την απόφαση υπήρξε, πρώτον, η διαβεβαίωση του Γιώργου Καπεντζώνη ότι είναι θιασώτης και εκφραστής της συλλογικής δουλειάς μέσα σε ένα περιβάλλον, που η προσπάθεια του καθενός θα λειτουργεί σωρευτικά και όχι ανταγωνιστικά και δεύτερον, η διαπίστωση ότι διαθέτει μια νέα αντίληψη αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης, μια νέα νοοτροπία διοίκησης.
Δηλώνω δε ότι μέχρι τέλους της τρέχουσας θητείας θα είμαι αρωγός της παράταξης με την οποία εκλέχτηκα σε κάθε ενέργεια που κινείται στην θετική κατεύθυνση και δεν θα επιτρέψω να διαταραχθούν στο παραμικρό οι υπάρχουσες ισορροπίες.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω δε να εκφράσω, από τα βάθη της καρδιά μου, τις άπειρες ευχαριστίες μου προς τους συμπολίτες μου, που μου έδωσαν την τιμητική θέση του Δημοτικού Συμβούλου και τους ζητώ συγνώμη γιατί μέσα σε ένα ασφυκτικά δυσλειτουργικό περιβάλλον δεν κατάφερα να προσφέρω αυτά που εγώ θα ήθελα, τους καλώ δε και πάλι να δώσουμε καινούργιους αγώνες για τον τόπο μας, οι οποίοι αυτή τη φορά είμαι βέβαιος ότι θα μας δικαιώσουν όλους. Και πάλι τους ευχαριστώ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα " νέο Άστρο"

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ο κυνηγός...

Ήταν 4 φίλοι που πήγαιναν για κυνήγι ελαφιού για πολλά χρόνια.

Φέτος, δύο µέρες πριν αναχωρήσουν, η γυναίκα του ενός, του Γιάννη, πατάει πόδι και του λέει ότι δεν θα πάει.
Οι άλλοι τρεις θύµωσαν, απογοητεύτηκαν, αλλά δεν µπορούσαν να κάνουν και τίποτα.


Σε δύο µέρες που έφθασαν στον προορισµό τους, ßλέπουν τον Γιάννη να έχει στήσει σκηνή, είχε µαζέψει ξύλα και ανάψει φωτιά, και είχε έτοιµο και το φαγητό.
-- Καλά ρε φίλε του, λέει ο Κώστας, πόση ώρα είσαι εδώ;

-- Για να σας πω την αλήθεια, λέει ο Γιάννης, ήρθα χθες το ßραδάκι.

-- Και πως έγινε αυτό, του λένε.
-- Να... Χθες το απογευµατάκι καθόµουν στην πολυθρόνα και έßλεπα τηλεόραση όταν ήρθε η γυναίκα µου από πίσω, µου κάλυψε τα µάτια µε τα χέρια της και µου ρώτησε: Μάντεψε ποιος είναι;
-- Της τράßηξα τα χέρια και φορούσε ένα ολοκαίνουριο σέξι νεγκλιζέ.
Με τράßηξε στο υπνοδωµάτιο το οποίο είχε στολίσει µε ροδοπέταλα και είχε ανάψει κεριά. Στο κρεßάτι είχε χειροπέδες και σχοινιά.
Μου είπε να την δέσω στο κρεßάτι, και όταν το έκανα µου είπε: Κάνε ότι γουστάρεις!!!



-- Να ‘μαι κι εγώ εδώ!! Ήρθα!!!


Αφήγηση : Ζ.Δ.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ


Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ



Αγροτικός Σύλλογος Ναυπάκτου ενημερώνει το κοινό για αγροτικά θέματα μέσω της ιστιοσελίδας του:




Είναι μια ενδιαφέρουσα έκδοση που στηρίζει τις πρσπάθειες των αγρτών μας

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Εκδηλώσεις στην Πάτρα για τη Ναυμαχία




Ο Σύνδεσμος Ναυπακτίων Πάτρας
στις 6 Οκτωβρίου 2010
Διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου της Ναυμαχίας.
Προσκεκλημένη για να αναπτύξει το θέμα : “Ναυμαχία τoυ Lepanto”
είναι η συνεργάτης μας Ιατρός-Λογοτέχνης κυρία Έπη Παπανικολάου
η οποία θα βραβευθεί από τον Σύνδεσμο
Η ομιλία θα γίνει το απόγευμα στις 19.00 της ίδιας ημέρας σε αίθουσα τoυ Hotel “ASTIR”
Να θυμίσουμε ότι η κ. Παπανικολάου παρουσίασε στην εφημερίδα μας «νέο Άστρο», σε τρεις συνέχειες,
μια συγκλονιστική εργασία με άγνωστες πτυχές των γεγονότων της εποχής και της Ναυμαχίας.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

Υπο-ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ
σε.. αναπαλαίωση


Πλησιάζουμε πλέον στην εφαρμογή του νέου διοικητικού χάρτη στην Τ.Α. Ήδη μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές που θα αναδείξουν τους πρώτους «Καλλικρατικούς» Περιφερειάρχες και Δημάρχους και τα ερωτηματικά των πολιτών, μάλλον από περιέργεια, όλο και αυξάνονται. Σε άλλες εποχές θα λέγαμε ότι βλέπουμε να επικρατεί μια αγωνία για το αύριο.. Σήμερα όμως, με όσα γίνονται, με αντίκτυπο «την τσέπη» μας, στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και με τα όσα προεκλογικά συμβαίνουν στην Τ.Α. διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια αποστροφή τουλάχιστον στις υποψηφιότητες που ακούγονται και που στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα!.. Γνωστά από την μέχρι τώρα απόδοσή τους, με ότι υπέρ και κατά κουβαλάνε, με πρόσφατη και γνωστή την αποτελεσματικότητά τους στα διάφορα θέματα που απασχόλησαν ή και που απασχολούν τους «Καποδιστριακούς» δήμους. Και το βασικό ερώτημα που πλανάτε είναι απλό: «Όσοι δεν μπόρεσαν να διοικήσουν σωστά ή να προσφέρουν στους μικρούς δήμους, τι άραγε να περιμένουμε να κάνουν στους «γίγαντες Καλλικρατικούς;»… Άρα οδεύουμε σε μια απλή διοικητική «αναπαλαίωση» μιας και απουσιάζει η δυνατότητα της «ανανέωσης» και της ελπίδας για κάτι καλύτερο!..
Για παράδειγμα στο νέο δήμο «Ναυπακτίας», με απόντες από την εκλογική αναμέτρηση τους επιτυχημένυς, κατά κοινή ομολογία, Δημάρχους Αντιρρίου κ. Γ. Κολοβού και Αποδοτίας κ. Β. Σούζα που για προσωπικούς λόγους απεχώρησαν, παραμένουν να διεκδικήσουν μέχρι στιγμής, την νέα «καρέκλα» οι κκ Αθ. Παπαθανάσης, Ι. Μπουλές, Κ. Κονίδας, Ι. Νταουσάνης… Νέος «αυτοδιοικητικός» που να δίνει ελπίδες, νέες ιδέες και προγράμματα, δεν υπάρχει!.. Ο ομογενής κ. Δ. Κοζώνης που είχε εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία και είχε δημιουργήσει ελπίδες, αποσύρθηκε. Σαν επιτυχημένος επιχειρηματίας στην Αμερική, «ζύγισε» τα ουσιαστικά προβλήματα του νέου Δήμου και απογοητεύτηκε. Κυρίως όμως από τα χρέη που θα παραλάμβανε και για τα οποία, λόγω της ασάφειας των νέων διατάξεων και νόμων που τέθηκαν σε εφαρμογή, δεν «έβλεπε» λύσεις υπερκάλυψης ώστε να οδηγηθεί ο δήμος στην ανάκαμψη και την πρόοδο. Και το δήλωσε ξεκάθαρα μαζί και με μια πλειάδα προβλημάτων που διαπίστωσε…
Το ίδιο πιστεύουμε ότι έχει συμβεί και με άλλα αξιόλογα άτομα της κοινωνίας μας που θα θέλανε να προσφέρουν στον τόπο….
Από την άλλη πλευρά, οι «έτη και έτη» Αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι, ξεπερνούν το βασικό αυτό πρόβλημα των χρεών και της εξεύρεσης πόρων, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη με «κοκορομαχίες» αναλίσκονται με το ύψος των χρεών του Δήμου Ναυπάκτου, πως αυτά δημιουργήθηκαν αλλά και με άλλα θέματα τα περισσότερα επουσιώδη. Κουβέντα δεν γίνεται για λύσεις αποχρέωσης…
Το ΘΑ φτιάξουμε το ΞΕΝΙΑ, την μαρίνα, τους δρόμους, την αποχέτευση, ΘΑ αναπτύξουμε την πανέμορφη Ορεινή Ναυπακτία, με «ρομαντικά» λόγια χωρίς ξεκάθαρες προτάσεις και εφικτές λύσεις, τα έχουμε ξανακούσει και δίνουν την εντύπωση «πολιτικάντηδων» που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υφαρπαγή της ψήφου των δημοτών και η προσωπική τους ανάδειξη.
Γνωρίζουμε ότι «η αλήθεια είναι πικρή», όμως κάποτε θα πρέπει να λέγεται… Πόσο μάλλον τώρα που χρεωμένοι ως δημότες, οδεύουμε προς τις δημοτικές εκλογές και το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποιον υποψήφιο θα… αναπαλαιώσουμε!


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου:
Δεν φταίνε μόνο οι ελλείψεις
Διαμαρτυρίες, προκάλεσε το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας "νέο Άστρο" σχετικά με διαπιστώσεις και αντιμετώπιση των ασθενών στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.
Βέβαια όλες οι διαμαρτυρίες προήλθαν απο το προσωπικό του Κ.Υ. ενώ Αναγνώστες μας ,παίνεσαν το δημοσίευμα που έχει ως εξής:
"Με μια τεράστια ζώνη ευθύνης και χωρίς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, η κατάσταση στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, καθημερινά χειροτερεύει. Μάλιστα η φετινή περίπτωση, εν όψει της θερινής περιόδου, είναι ανησυχητική αν αναλογιστούμε ότι οι παθολόγοι οι οποίοι κάνουν τις πρώτες διαγνώσεις, τις παραπομπές, τη συνταγογραφία κλπ. τo 2009 ήταν τρεις ενώ σήμερα μόνο δύο.
Σύμφωνα με στοιχεία, κατά την περσινή θερινή περίοδο, οι ασθενείς που επισκέφθηκαν το Κ.Υ. Ναυπάκτου ανήλθαν σε 3.000, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.
Εύλογη, λοιπόν, η ανησυχία των ιατρών για το αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, φοβούμενοι διαγνωστικό λάθος που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον ασθενή, λόγω κόπωσης μιας και η εφημερία τους διαρκεί 17 ώρες, αλλά και στην περίπτωση της διακομιδής ασθενούς που ο ένας εκ των δύο υποχρεωτικά θα απουσιάσει.
Πέραν όμως των ανωτέρω, σε μια πρόσφατη επίσκεψή μας στο Κ.Υ. Ναυπάκτου διαπιστώσαμε, εκτός από την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού και την άξια επαίνου προσπάθεια των υπαρχόντων ιατρών, μια ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων υπαλλήλων προς ασθενείς και συνοδούς τους αλλά και την «δημοσιοϋπαλληλική παραγωγικότητα» νοσηλευτών που επιβαρύνει την όλη εικόνα και κατάσταση.
Συγκεκριμένα, στο Γραφείο υποδοχής και πληροφοριών, ο αρμόδιος υπάλληλος ενοχλημένος μάλλον από τις ερωτήσεις ή την παρουσία επισκεπτών αφού ήταν «μπουκωμένος» από το σάντουιτς που δεν μπορούσε να… απολαύσει, απαντούσε δυσνόητα και συμπεριφέρετο ως «εκ θέσεως ισχύος» σε άτομα που ως επί το πλείστον ήταν υπερήλικα και από χωριά. Μάλιστα σε μία περίπτωση προκάλεσε την οργή με την συμπεριφορά του όταν του ζητήθηκε «αριθμός προτεραιότητας» αφού απάντησε πως:
-- «Η γιατρός δεν μου έδωσε προτεραιότητες.. Να περιμένετε στην πόρτα της… Να βρείτε τη σειρά μόνοι σας…»!
Σε παρατήρησή μας ότι οι ασθενείς θα μαλώσουν μεταξύ τους καθώς υπήρχαν και μερικοί που δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιοι και κάθονταν σε καθίσματα άλλων ιατρείων, η «γνώμη» του και μάλιστα σε έντονο ύφος, έγινε… εντολή:
-- «Εγώ τι να κάνω;… Να πάνε να τα βρούνε!...»!
Εάν σε όλα αυτά συμπεριλάβουμε εκτός από τις δικές του φωνασκίες και αρκετών νοσηλευτών που κάπνιζαν αρειμανίως και «καλαμπούριζαν» στο διπλανό Γραφείο με την πόρτα ανοιχτή, η όλη εικόνα του Κ.Υ. Ναυπάκτου οτιδήποτε άλλο θύμιζε εκτός από χώρο ασθενών….
Θα περιμέναμε, βέβαια, να δώσει λύση ο Διευθυντής του Κ.Υ. αλλά, όπως μάθαμε, «απουσίαζε στο Μεσολόγγι.. Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου είχε καλέσει όλους τους Διευθυντές για να ενημερωθεί…»!...
Είναι και αυτό ένα δείγμα λειτουργίας του Ε.Σ.Υ. Δεν φτάνει που είναι λίγο το ιατρικό προσωπικό, απουσιάζει και ο Διευθυντής για να τον γνωρίσει ο Διοικητής που, ναι μεν θέλει να μάθει τα προβλήματα αλλά εξ… αποστάσεως, χωρίς να έχει ιδίαν αντίληψη!...
Τελευταία ελπίδα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Ναυπάκτου, είναι να κάνουν τον… «σταυρό» τους να μην «πάθουν τίποτα» και χρειαστεί να μεταβούν στο Κ.Υ. Οι φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών γιατρών, ίσως να μην είναι αρκετές για την υγεία τους!..."
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ
Ο «Καλλικράτης» (με τις όποιες ατέλειες του) αποτελεί μια επανάσταση για τον Α’ Βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την εφαρμογή του δίνεται η δυνατότητα και στην Ναυπακτία να προχωρήσει με αισιοδοξία στο μέλλον.
Η είσοδος με επιτυχία στην νέα πραγματικότητα για την Ναυπακτία πρέπει να εξασφαλιστεί με μαζική συμμετοχή στα κοινά. Όσοι έχουν διάθεση για προσφορά επιβάλλεται να συμμετέχουν. Εμείς θα καταθέσουμε ανοιχτά την πρότασή μας για την Ναυπακτία και θα την υποστηρίξουμε με ένα σύνολο ανθρώπων που διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και γνώση αλλά που ταυτόχρονα σηματοδοτεί την ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες:
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα είμαστε παρόντες με δημόσια δέσμευση για διαφάνεια και αξιοκρατία, έτσι στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας θα δημοσιεύονται:
τα ονόματα όλων όσων εργάζονται και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Δήμο και τις επιχειρήσεις του μαζί με την διαδικασία και την απόφαση πρόσληψης.
Τα ονόματα όλων όσων εισπράττουν έστω και 1 ευρώ από έργα ή προμήθειες.
Όλες οι υπό εξέλιξη μελέτες και έργα καθώς και ποιές ακριβώς περιοχές αφορούν.
Η γνωστοποίηση παρουσίας μας στις εκλογές αποτελεί και ταυτόχρονο κάλεσμα συμμετοχής σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν ισότιμα στην προσπάθεια αυτή.


Με τιμή

Νταουσάνης Γιάννης

Επικεφαλής Νέας Πορείας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο Συνδυασμός «Οικολογική Δυτική Ελλάδα»

ανήγγειλε την κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές
Επικεφαλής ο εκπαιδευτικός Κώστας Παπακωνσταντίνου



Ο επικεφαλής του συνδυασμού ενεργών πολιτών από το χώρο της πολιτικής οικολογίας ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ανήγγειλε στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα βιώσιμης μετακίνησης, την κάθοδο του συνδυασμού ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ στις περιφερειακές εκλογές. Υποψήφιοι αντιπεριφειάρχες του συνδυασμού είναι οι Γιώργος Κανέλλης (Αχαϊας), Ιωάννα Ρούση (Αιτωλοακαρνανίας), Διονύσης Κράγκαρης (Ηλείας).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Οι βουλευτές της ΝΔ Αχαίας

στηρίζουν τον Γιώργο Παπαναστασίου


Το σύνολο των δυνάμεών τους στην διάθεση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Γιώργου Παπαναστασίου, έθεσαν οι Βουλευτές και πρώην Βουλευτές του νομού Αχαΐας, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του, το πρωί της Τετάρτης, στην Πάτρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαΐας και σε αυτή παρέστησαν οι βουλευτές, Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Νικολόπουλος, οι πρώην βουλευτές, Νίκος Παπαδημάτος και Νατάσα Ράγιου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης, Ανδρέας Μαζαράκης.

Όλοι, εξέφρασαν αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής μάχης, παρατηρώντας πως έχει αρχίσει να εκφράζεται μέσα στη κοινωνία ένα σημαντικό ρεύμα ηλικιακής αλλά και ποιοτικής ανανέωσης για το νέο και αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο και μία απαίτηση των πολιτών για «αλλαγή εποχής», ως προς τη νοοτροπία, την στρατηγική και την διαχείριση των περιφερειακών ζητημάτων. Πρόκειται για ένα ρεύμα που, όπως τονίστηκε, εκφράζεται με το καλύτερο τρόπο στο πρόσωπο του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Γιώργου Παπαναστασίου, ο οποίος μεταφέρει ήδη την αύρα της ανανέωσης αλλά και της βαθιάς γνώσης για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας.

Ωστόσο, η δημιουργία ενός νέου πλειοψηφικού ρεύματος μέσα στην κοινωνία, προϋποθέτει και τη σύμπραξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων που μπορούν να βάλουν τέλος στη διαχειριστική λογική που επικρατούσε όλα τα χρόνια στην Περιφέρεια και να χαράξουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε νομού.

Ως προς αυτή τη κατεύθυνση ήταν εξαιρετικά σημαντική και αποδοτική η σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης, καθώς όλοι οι μετέχοντες βουλευτές και πρώην βουλευτές, με αναμφισβήτητη εμπειρία σε εκλογικές μάχες και νίκες, εξέφρασαν την πρόθεση να βρεθούν δίπλα στον κ. Παπαναστασίου, με κάθε τρόπο.

Ως παράδειγμα και μόνο, αναφέρεται η προσφορά του κ. Μπεκίρη να διαθέσει το σύνολο του επιτελείου και των γραφείων του στη διάθεση του κ. Παπαναστασίου ή του κ. Νικολόπουλου να ακολουθήσει το πρόγραμμα επαφών και περιοδειών του υποψηφίου περιφερειάρχη στο νομό, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του υποχρεώσεις. Η κ. Ράγιου επίσης, εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο την προσπάθεια του κ. Παπαναστασίου, ενώ ο κ. Παπαδημάτος, υπογράμμισε πως τίθεται στην διάθεση του υποψηφίου Περιφερειάρχη, με όποιο τρόπο κριθεί απαραίτητο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΧΑΪΑΣ

Αμοιβαίες ευχές για καλό αγώνα και προεκλογική περίοδο κατά την οποία θα αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της κοινωνίας και της περιοχής, έδωσαν το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παπαναστασίου και ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του Νομάρχη και συζήτησαν για ζητήματα της Αχαΐας, ορισμένα εκ των οποίων σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποτελέσουν πλέον, αντικείμενο της νέας αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Γνωστοί από παλιά, στα Περιφερειακά Συμβούλια, ο κ. Παπαναστασίου και ο κ. Κατσικόπουλος, διαθέτουν κοινή αντίληψη για πολλά ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και όπως τόνισαν και κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, στη νέα εποχή και κάθε Δήμος και Νομός της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να βρουν τη θέση και τον ρόλο που τους αξίζει, ως εξίσου πολύτιμα εξαρτήματα στην ατμομηχανή της Περιφέρειας. Παράλληλα, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε πως μία Περιφέρεια που εντός της θα έχει πλέον τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο στην Ελλάδα, όπως θα είναι η Πάτρα, προσδίδει μία τεράστια δυναμική που θα πρέπει να μην μείνει αναξιοποίητη και για τον λόγο αυτό η ανάγκη συνεργασίας με τους φορείς της Πάτρας θα πρέπει να είναι στενή διαρκής.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. ΤΑΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ώρα 09:00 π.μ. – Σύσκεψη στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας (γραφείο Νομάρχη).

Ώρα 10:15 π.μ. – Επίσκεψη στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Αγρίνιο.
Ανακοίνωση του έργου: «Ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Οικοτροφείου».

Ώρα 11:30 π.μ. – Επίσκεψη στο χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Γεωγραφικής Ενότητας ( ΧΥΤΑ Λεπενούς).
Ανακοίνωση του έργου: «Κατασκευή Μόνιμης Πρόσβασης στον ΧΥΤΑ 2ης Γεωγραφικής Ενότητας».

Ώρα 13:00 μ.μ. – Επίσκεψη στον Δήμο Φυτειών.
Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τα έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.
Ενημέρωση και παρουσίαση της μελέτης του έργου: «Βελτίωση οδού Κουβαράς – Φυτείες – Αστακός και Φυτείες – Κατούνα – Μύτικας».

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ποδσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων

Ναυπακτιακού Αστέρα - Α.Ε.Κ.


Μπορεί να μην είναι στην επικαιρότητα όσο αναφορά τα αγωνιστικά δρώμενα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ναυπακτιακού Αστέρα όμως δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν το ανθρώπινο τους πρόσωπο.
Έπειτα από πρωτοβουλία των Παλαιμάχων του Ναυπακτιακού Αστέρα την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί μεγάλος φιλικός αγώνας στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου όπου θα αγωνιστούν οι παλαίμαχοι του Ναυπακτιακού Αστέρα και οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ με σκοπό την στήριξη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 2,5 €. Οι παλαίμαχοι του Ναυπακτιακού Αστέρα καλούν όλους τους φιλάθλους καθώς και τα παλιά και νέα μέλη του συνδέσμου να δώσουν το παρόν στον φιλανθρωπικό αυτό αγώνα και να ενισχύσουν την προσπάθεια τους.
Η ευαισθησία των παλαιμάχων του Ναυπακτιακού Αστέρα σε ζητήματα κοινωνικού χαρακτήρα είναι δεδομένη ειδικά σε πρωτοβουλίες σαν και αυτή, που αφορά τα παιδιά καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγούνται σε μια τέτοια διοργάνωση. Ας αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την ανθρώπινη ύπαρξη που είναι γεμάτη προβλήματα.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ


"Τρίτωσε" το κακό στον Αστέρα!


Αυτή τη φορά δεν είχαμε τραυματισμό ποδσφαιριστή στο Ναυπακτιακό αλλά.... παράγοντα!!

Στέλεχος της Διοίκησης είχε ατύχημα, οδηγώντας το μηχανάκι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.

Πρόκειτε για τον κ. Χρυσανθόπουλο που χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, όπου του τοποθετήθηκε λάμα προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ύστερα από αυτό το περιστατικό στη Ναύπακτο έλεγαν πως "τρίτωσε το κακό", αναφερόμενοι στους σοβαρούς τραυματισμούς των ποδσφαιριστών Σταυρόπουλου και Στάμου (στον χιαστό), οι οποίοι έχουν τεθεί νοκ άουτ για αρκετούς μήνες!..

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το μεσημέρι αναρτήθηκε απο τν Δήμο Ναυπάκτου, ο Πίνακας των αποτελεσμάτων για την Προκήρυξη του ΚΕΠ , θέμα το οποίο μας απασχόλησε πριν λίγες μέρες επειδή σκανδαλοφώς είχε καθυστερήσει, με πρώτη στη σειρά πρόσληψης την κυρία Γεωργία Παπαιωάννου.
Το μόνο που απομένει είναι να περάσει το δεκαήμερο για πιθανές ενστάσεις και ύστερα αναγκαστικά θα πρέπει να προχωρήσει η πρόσληψη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Ο Γιώργος Παπαναστασίου

στην Πάτρα



Σειρά επαφών με παράγοντες της περιοχής στην Αχαΐα, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Παπαναστασίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, κ. Τάσο Αποστολόπουλο με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν δράσεις της Περιφέρειας, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την πρόθεση να παράσχει κάθε στοιχείο που έχει σχέση με τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας και την πρόοδο των έργων και των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαναστασίου επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών όπου κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρύτανη, κ. Γ. Παναγιωτάκη, εξέφρασε την άποψη πως η ανώτατη εκπαίδευση στην Δυτική Ελλάδα οφείλει να δώσει έμφαση και να εκμεταλλευτεί με την καλή έννοια, τα μεγάλα πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως είναι οι συνδυασμένες μεταφορές, τα σπουδαία πολιτιστικά και αρχαιολογικά μνημεία, κλπ ενώ παράλληλα πρέπει και μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της τοπικής οικονομίας.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις στο Αίγιο με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Απ. Καραφωτιά καθώς και με τον υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, ενώ παράλληλα του δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει μικρή περιοδεία στην πρωτεύουσα της Αιγιάλειας και να συνομιλήσει με πολίτες και επιχειρηματίες.

Τέλος, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και ευρισκόμενος μεταξύ συναδέλφων και φίλων που γνωρίζει πολύ καλά (λόγω του ότι και ο ίδιος είναι πρόεδρος του ΤΕΕ Αγρινίου), συνομίλησε μαζί τους για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος ευρύτερα και για την συνολική καθίζηση που έχει επέλθει στην τοπική κοινωνία από την πολιτική της ύφεσης που ακολουθείται από την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαναστασίου επεσήμανε πως η Δυτική Ελλάδα, αφενός οφείλει να απαιτήσει την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών και την ανάπτυξη δράσεων που θα ξεκολλήσουν την περιοχή από τον «κύκλο του παγετού», αλλά στην νέα εποχή, οφείλει να βρει και μόνη της, τους μηχανισμούς εκείνους που δίχως την κρατική συνδρομή θα της επιτρέψουν να δημιουργήσει ένα ελκυστικό επενδυτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΩΡΙΔΑ

Και άλλη «βόμβα» στη Δωρίδα!


Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο π. Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου στο Ευπάλιο, εκλεγείς με την παράταξη «Παγώνη» στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές κ. Ανδρέας Δημόπουλος, από το Τρίκορφο, «άλλαξε στρατόπεδο» και θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο «Καπεντζώνη».
Η αλλαγή αυτή φέρνει αναστάτωση τόσο στην παράταξη Παγώνη όσο και μεταξύ των «γαλάζιων» δημοτών της περιοχής του νυν δήμου Ευπαλίου….
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

ΔΩΡΙΔΑ

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ !


Με τον συνδυασμό του Γ. Καπεντζώνη στο Δήμο Δωρίδας θα κατέβει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Λυμπέρης . Η συνεργασία έκλεισε , σύμφωνα με τις πληροφορίες μας , πριν από δέκα ημέρες περίπου ,σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στην Αθήνα .
Η συνεννόηση μάλιστα που έκαναν ήταν να ανακοινωθεί η συνεργασία αργότερα . Όμως η είδηση διέρρευσε μέσα στους κλειστούς κύκλους των δύο ανδρών κι έτσι έφτασε και σ΄ εμάς .
Επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Λυμπέρη για να μας επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την είδηση ο οποίος μας δήλωσε : « Είναι γνωστό σε όλους τους συμπατριώτες μου το ενδιαφέρων μου και η δραστηριότητά μου για τα τοπικά και αυτοδιοικητικά θέματα της περιοχής μας . Μάλιστα με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω για άλλη μία φορά , για την τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν Νομαρχιακό Σύμβουλο Φωκίδας , μέσα στους πρώτους , στις προηγούμενες εκλογές . Είχα εκδηλώσει ενδιαφέρων να ηγηθώ συνδυασμού στις επόμενες εκλογές για τον νέο Δήμο Δωρίδας , και ήταν πολλοί οι φίλοι που με παρότρυναν γι αυτό και μάλιστα πέρα από τον κεντροδεξιό φιλελεύθερο χώρο που πολιτικά ανήκω . Δυστυχώς όμως , παρασκήνια , ιντρικες , πιέσεις και άλλα πολλά που δεν είναι της ώρας , δεν επέτρεψαν να ευοδωθεί αυτή μου η θέληση . Έτσι , ανταποκρινόμενος στο αίτημα της εποχής μας για στήριξη ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών συνδυασμών και επειδή πιστεύω ότι όποιος αγαπά τον τόπο του και θέλει να προσφέρει , μπορεί να το κάνει και από άλλες θέσεις και συνεργασίες , αποφάσισα να συνεργαστώ με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του φίλου Γιώργου Καπεντζώνη στο δύσκολο εγχείρημα για την συγκρότηση και λειτουργία με διαφάνεια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδας για να βάλουμε όλοι μαζί τις βάσεις ανάπτυξής του .
Ο Καπεντζώνης είναι ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, με ικανές γνώσεις και συγκρότησε πραγματικά ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με συμπολίτες μας που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους , από την αριστερά μέχρι την δεξιά , και πιστεύω ότι έτσι δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες συνθήκες ώστε η νέα Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών , για ανάπτυξη και λειτουργία με διαφάνεια των νέων Δήμων .
Όλα αυτά ήταν αρκετά για μένα , να δώσω το χέρι συνεργασίας στον Καπεντζώνη , και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της πορείας και της ανάπτυξης του Δήμου Δωρίδας
ΠΗΓΗ: Efpalio.wordpress.com