Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

στα παιδιά των αγροτών.

Με αφορμή την 7μηνη καθυστέρηση χορήγησης των υποτροφιών σε παιδιά επαγγελματιών αγροτών, ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε οτι “σε ένα ακόμη θέμα η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου , με τη συμπεριφορά τους, εκδηλώνουν τα αντιαγροτικά τους αισθήματα.
Ένα ουσιαστικό και δίκαιο μέτρο της...... κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη στήριξη των οικογενειών των αγροτών, όπως η χορήγηση υποτροφιών σε τέκνα επαγγελματιών αγροτών, φαίνεται ότι δεν τυγχάνει της αποδοχής της Κυβέρνησης και του ΥπΑΑ&Τ΄΄επισημαίνει .
Επτά μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους φοιτητές για τη χορήγηση υποτροφίας, το ΥπΑΑ&Τ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα ονόματα των δικαιούχων.
Η καθυστέρηση αυτή δεν δικαιολογείται, καθώς τα χρήματα των υποτροφιών προέρχονται από έσοδα του ΕΛΓΑ που μέχρι πέρυσι προοριζόταν για την ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.
Η ηγεσία του ΥπΑΑ&Τ, για 10 μήνες τώρα, έχει αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητά της τη συστηματική αποικοδόμηση και απαξίωση κάθε θετικής δράσης και πρωτοβουλίας της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον αγροτικό κόσμο —μείωση ενισχύσεων νέων αγροτών, κατάργηση ΤΟΚΑΑ, μη εφαρμογή ισοζυγίου κρέατος, αποδυνάμωση ΕΛΓΑ κ.ά.. Η πρακτική αυτή δε επεκτείνεται και στο θέμα των υποτροφιών των τέκνων επαγγελματιών αγροτών, προκαλώντας άγχος και καχυποψία στον αγροτικό πληθυσμό και τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, οι οποίοι —στη συντριπτική τους πλειοψηφία— προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
Στην παρούσα χρονική συγκυρία τονίζει που οι εργαζόμενοι —και ιδιαίτερα οι αγρότες— δοκιμάζονται σκληρά από τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται επικίνδυνα, η χορήγηση αυτών των υποτροφιών θα προσφέρει ανακούφιση και ελπίδα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους.”

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ "ΧΕΝΙΑ"
Όπως είναι γνωστό, ως δημοτικοί σύμβουλοι, υποβάλλαμε ένσταση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ναυπάκτου, με την οποία προχωρούσε ο διαγωνισμός για το ΞΕΝΙΑ χωρίς να πληρούνται οι όροι της προκήρυξης. Με αυτή μας την παρέμβαση προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε το ΞΕΝΙΑ από πιθανές μελλοντικές περιπλοκές και αναφέραμε χαρακτηριστικά στην ένστασή μας:
«…Το ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ναυπάκτου και στο παρελθόν για ανάλογους λόγους έχει μπει σε περιπέτειες με αποτέλεσμα να μειώνεται η αξία του ακινήτου και να βλάπτονται τα συμφέροντα του Δήμου. Γι αυτό τον λόγο στην διαδικασία που θα ακολουθήσει ο Δήμος, πρέπει να τηρείται απολύτως η νομιμότητα…»
Όμως η επιτροπή που σε δεύτερο βαθμό ελέγχει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, δεν δέχθηκε να εξετάσει επί της ουσίας την ένστασή μας, με ένα πρωτοφανές σκεπτικό. Διαπίστωσε ότι ως δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουμε έννομο συμφέρον, να προστατεύσουμε την περιουσία του δήμου!!! Επομένως δεν είχαμε καν δικαίωμα να υποβάλλουμε ένσταση.
«…Κατά τα προαναφερόμενα, ελλείψει εννόμου συμφέροντος στο πρόσωπο των προσφευγόντων, η υπό κρίση προσφυγή ασκείται απαραδέκτως και συνεπώς κωλύεται η περαιτέρω εξέταση, τυχόν, λόγων νομιμότητας της προσβαλλομένης...» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιτροπή στην απόφασή της.
Με αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση, προς τιμήν του, διαφώνησε ο εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου (Μιχάλης Πετρονικολός) και μειοψήφησε στην επιτροπή. Στο σκεπτικό του αναφέρει τα αυτονόητα και παραθέτει και την αντίστοιχη νομολογία.
«…Επομένως δεν μπορεί να μην έχει έννομο συμφέρον για την προσβολή πράξης αξιοποίηοης ακινήτου του Δήμου, Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος έχει διαφωνήσει κατά την έκδοση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και εντάσσεται αυτομάτως σε μια κατηγορία προσώπων σαφώς προσδιοριζόμενη και με συγκεκριμένα εννοιολογικά χαρακτηριστικά που βλάπτεται από την εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης.
Λαμβανομένου υπόψιν ότι η αξιοποίηση δημοτικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου Ναυπάκτου καρκινοβατεί επί μακρό χρονικό διάστημα και καθίσταται αναγκαία η ορθή και ουσιαστική αποκατάσταση και εκμετάλλευση του, κάθε Δημοτικός Σύμβουλος που διαφωνεί με την εκδιδόμενη απόφαση με βάση την αντίστοιχη νομολογία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έχει έννομο συμφέρον (ΣΤΕ 4027/2008, 2645/2006, 3521/2006, 2123/2006, 1446/2006, 2531/2000)…»
Να συμπληρώσουμε εδώ ότι σε πρώτο βαθμό η ένστασή μας πάλι δεν συζητήθηκε, αλλά απορρίφθηκε σιωπηρά, αφού η πρωτοβάθμια επιτροπή άφησε να παρέλθει ένας μήνας χωρίς να βγάλει απόφαση. Σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα αν περάσει ένας μήνας χωρίς απόφαση η ένσταση απορρίπτεται, χωρίς να συζητηθεί!!
Μετά από όλα αυτά, δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε δημοσίως για το τι είδους μεθοδεύσεις οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.
Το χειρότερο όμως για εμάς είναι το ότι σε όλη αυτή την διαδικασία ενεπλάκησαν δύο άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Ο εισηγητής στην επιτροπή που ισχυρίστηκε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν έννομο συμφέρον να προστατεύσουν την περιουσία του δήμου είναι ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος!!! Το ίδιο ακριβώς επικαλέστηκε στην επιτροπή και ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης. Αυτή η περίεργη σύμπτωση απόψεων των δύο δημάρχων, μόνο λύπη μπορεί να προκαλέσει. Πώς άραγε φτάσαμε σε αυτή; Είναι δυνατόν δύο άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι υπηρετούν την αυτοδιοίκηση να λένε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν «έννομο συμφέρον» να προστατεύουν την περιουσία του δήμου; Κατά τη γνώμη μας όχι μόνο έχουμε έννομο συμφέρον αλλά και έννομη υποχρέωση και γι αυτό αντίθετα σε οποιαδήποτε μεθόδευση, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του δήμου με κάθε δυνατό τρόπο.
Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση τις υπόγειες διαδρομές και τα τερτίπια να κάνουν το ΞΕΝΙΑ της Ναυπάκτου συνώνυμο του Βατοπεδίου. Δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα απαξίωσή του και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο (και απολύτως νόμιμο) τρόπο προς όφελος της πόλης και των δημοτών.


Κονίδας Κώστας, Καρακώστας Κώστας, Καλογερής Βασίλης, Ασημακόπουλος Ανδρέας
δημοτικοί σύμβουλοι

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

22α ΠΥΛΗΝΕΙΑ 2010

Σας προσκαλούμε στα 22α ΠΥΛΗΝΕΙΑ 2010 που θα γίνουν στο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου (Παπαχαραλάμπειο) στις 07 Αυγούστου 2010. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

FΣάββατο 07/08/10 Λαμπαδηδρομία από το χώρο γέννησης των αγώνων (Σίμου) με τερματισμό ώρα 18,50 μ.μ. στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου. Θα ακολουθήσει τελετή έναρξης, την κήρυξη των αγώνων θα κάνει ο δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Αθανάσιος Παπαθανάσης
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν ο Βαλκανιονίκης, πρωταθλητής Ελλάδος, κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στα 800 μέτρα και ομοσπονδιακός προπονητής Στίβου κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης και ο κ. Κων/νος Τουσέ Βαλκανιονίκης εφήβων στα 3000 χιλ.

Σάββατο 07/08/10 Αγώνες Στίβου (ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ)
Κήρυξη έναρξης των αγώνων ώρα 19.00 μ.μ.
Ø 100 Μέτρα: ώρα 19:10 Ανδρών – Γυναικών – Παίδων – Κορασίδων
Ø Μήκος : ώρα 19:10 ΠΠΑ-ΠΚΑ
Ø 60 μέτρα: ώρα 19: 20 ΠΠΑ-ΠΚΑ -ΠΠΒ-ΠΚΒ (κατά ηλικίες)
Ø Μήκος : ώρα 19:50 Ανδρών – Γυναικών – Παίδων – Κορασίδων
Ø Τριπλούν : 19:50 Ανδρών – Γυναικών – Παίδων – Κορασίδων
Ø 600 μέτρα ώρα 20:15: ΠΠΑ- ΠΚΑ – ΠΠΒ-ΠΚΒ (κατά ηλικίες)
Ø 1000 μέτρα ώρα 20:25 : ΠΠΑ – ΠΚΑ
Ø 800 μέτρα ώρα 20,40: Ανδρών – Γυναικών – Παίδων – Κορασίδων
Ø 3000 μέτρα ώρα 20:50 : Ανδρών – Γυναικών – Παιδών – Κορασίδων
Ø Σφαιροβολία: ώρα 21:00 – Ανδρών – Γυναικών – Παίδων – Κορασίδων
Ø 10000 μέτρα: 21:10: Ανδρών – Γυναικών
Ø Δισκοβολία : ώρα 22:20 – Ανδρών – Γυναικών – Παίδων – Κορασίδων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για τους αγώνες Στίβου μέχρι και τις 5/08/10 στα τηλέφωνα: 6977983246 Γ. Δενδραμής – 6945273071 Παναγιώτης Νάκης – 6979983098 Καραχάλιας Δημήτρης -6974805181 fax 2634027652- 2106142898- e-mail:simosnaf@hellasnet.gr – dendramis@gmail.com
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν και μια ώρα πριν την έναρξη των αγώνων στη γραμματεία που θα βρίσκεται στο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου.

Οι αθλητές πρέπει να προσέλθουν στο χώρο των αγώνων μια ώρα νωρίτερα, για να παραλάβουν τον αριθμό τους ο οποίος είναι απαραίτητος για τη συμμετοχή στους αγώνες. Εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής, δεν θα γίνονται δεκτές. Οι αθλητές υποχρεούνται να φέρουν αθλητική περιβολή (Αθλητικά παπούτσια, φόρμα κ.λ.π.) Αθλητές με άλλη περιβολή θα αποκλείονται από τους αγώνες.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στους αγώνες, με δικιά τους ευθύνη (θα υπογράφουν σχετική αίτηση), ή των Σωματείων τους ή των γονέων τους σε περίπτωση ανηλίκων (θα υπογράφουν σχετική αίτηση). Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής, προσθήκης, τροποποίησης, συγχώνευσης, κατάργησης, εκδηλώσεων του προγράμματος.
Κάθε αθλητής έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο αγωνίσματα.
Στις 7/08/10 για τη μεταφορά των αθλητών θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο από Αγρίνιο – Αιτωλικό – Μεσολόγγι κ.λ.π.. Ώρα αναχώρησης από Αγρίνιο 17.00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 6977984246 μέχρι τις 5/8/10.

Τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Σιμιωτών, το Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου (Παπαχαραλάμπειο), τον Δήμο Ναυπάκτου, τον σύλλογο δρομέων Μαραθωνοδρόμων «LEPANTO», τον ΑΣΟΝ ‘’ΕΠΑΧΤΟΣ’’ & άλλους φορείς.
Αιτήσεις συμμετοχής θα διατίθενται από το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου και από το κέντρο εξυπηρέτησης επισκεπτών Δήμου Ναυπάκτου (2634038544) στο λιμάνι

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ 22ΩΝ ΠΥΛΗΝΕΙΩΝ 2010

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

ΤΟΥ κ. ΣΤΑΘΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ

ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΥΜΙΟ ΣΩΚΟ


Μεσολόγγι 28-06-2010

«κ. Νομάρχη
Υπέβαλα σήμερα στη Γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θέση, που μετά
από δική σου πρόταση, κατέχω μέχρι την οριστική αποδοχή της παραίτησής μου απ’ το Σώμα.
Οι λόγοι που με οδήγησαν στην πιο κάτω απόφαση μου είναι πολλοί και γνωστοί και στους δύο μας, άρα δεν υφίσταται λόγος να τους επαναλάβω.
Στέκομαι μόνο σε δυο αφορμές που εκτιμώ πως συνιστούν συνειδητές εκ μέρους σου απόπειρες υποβάθμισής μου και προσβολής της προσωπικότητάς μου.
Η πρώτη αφορμή ήταν όταν την Πρωτομαγιά, παρόντος εμού, έστειλες στην πόλη μου τον κ. Πετρόπουλο να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Ν.Α. και η δεύτερη, μόλις χθες, όταν ούτε καν με ειδοποίησες ότι θα ΄ρθεις στη Ναύπακτο στην εναρκτήρια εκδήλωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μαθηματικών και στη συνέχεια απέφυγες να πιούμε ένα καφέ μαζί ενώ το έπραξες με τον συνάδελφο και συντοπίτη μου κ. Μπαρμπαγιάννη.
Μένω ως ερασιτέχνης (και άρα ρομαντικός) της πολιτικής στις καλές μέρες της προεκλογικής μας εκστρατείας όταν η αναγγελία της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο σου εκτόξευσε την αναγνωσιμότητα σου στην Ναυπακτία από 16% στο 40% και υπό τον όρο της αμοιβαιότητας, σου δηλώνω ότι πρόθεσή μου δεν είναι να ανεβάσω τόνους….»

Σε χαιρετώ
Στάθης Λουκόπουλος

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Νέο Πρεδρείο
στο ν.σ. Αιτωλοακαρνανίας
Ο Ανδρέας Σκύρλας είναι από χθες (Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010) ο νέος πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας ο οποίος εξελέγη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο νομαρχιακός σύμβουλος Βασίλης Ξανθόπουλος.

ΣΚΥΡΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου
Γεννήθηκε το 1955 στο Αιτωλικό και είναι παντρεμένος με τη Στρατούλα Χονδρού.
Κατοικεί στο Μεσολόγγι και είναι πατέρας δύο τέκνων, οι οποίοι είναι φοιτητές ανωτάτων σχολών.
Είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
Εργάστηκε στον Ο.Τ.Ε. από το 1976 (εισαγωγή με διαγωνισμό). Επέβλεψε με επιτυχία την ανάπτυξη της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Μετείχε στη μελέτη και εγκατάσταση Ραδιοσυστημάτων, με τα οποία καλύφθηκαν τηλεπικοινωνιακά ορεινές και αγροτικές περιοχές του Νομού μας και μέρους του Νομού της Ευρυτανίας.
Διετέλεσε προϊστάμενος σε διάφορες επιτελικές θέσεις του Ο.Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Μετείχε σαν μέλος στο Δ.Σ. των Ελληνικών Αλυκών από το 2003-2004.
Ανέπτυξε πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση.
Είναι Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Αιτωλοακαρνανίας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Β' Γυμνασίου Μεσολογγίου, Πρόεδρος στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Μεσολογγίου, Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο (ΣΤΕΓΚΟΣ) Άμπλιανης Ευρυτανίας
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΠΕΤΕΜ-Ο.Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Λευκάδος.

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ
Γεννήθηκε το 1959 στο Μπαμπαλιό Βάλτου.
Εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο το 1969. Το 1977 αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο Αγρινίου.
Το 1983 κατετάγη στην Ελληνική Χωροφυλακή και μετέπειτα στην Ε.Λ.Α.Σ.
Το 1974 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής στις Ακαδημίες του Παναιτωλικού όπου και παρέμενε ως επαγγελματίας μέχρι το 1988.
Επίσης αγωνίστηκε στις ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας: Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΣΤΕΡΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΑΡΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.
Το 1993 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ και ακολούθως στις ομάδες: ΑΧΕΛΩΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, Α.Ο. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ, ΘΕΡΜΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ, Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ, Α.Σ. ΛΑΜΙΑ και Π.Α.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑ.
Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Αγρινίου με βάση την οποία σχολικό κτίριο, που ανήκει στο 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου, παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο.
Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια τέτοια απόφαση, διότι στην πόλη του Αγρινίου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται σε 30ρια τμήματα. Στο εν λόγω κτίριο στεγάζονταν φέτος το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου, ενώ επρόκειτο να μετακινηθεί το 5ο Λύκειο Αγρινίου.
Η συγκεκριμένη απόφαση της ΔΕΠ Αγρινίου είναι ταυτόχρονα παράνομη, γιατί το εν λόγω κτίριο (διδακτήριο) ανήκει στην β/θμια εκπαίδευση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 1894/90 όπως ισχύει σήμερα) και τις διοικητικές διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί για την εφαρμογή της.
Ζητάμε λοιπόν, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας, το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, γιατί διαφορετικά θα οξυνθεί κατά πολύ το ήδη υπάρχον κτιριακό πρόβλημα στο χώρο της β/μιας εκπαίδευσης στην πόλη του Αγρινίου.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΦΩΚΙΔΑ

Οι πολλές υποψηφιότητες δημιουργούν….
Θολό τοπίο..
Οι πολλές υποψηφιότητες που ακούγονται για τις εκλογές του Νοεμβρίου, δημιουργούν αυτή τη στιγμή στη Φωκίδα ένα «θολό σκηνικό» το οποίο καλούνται τα δύο μεγάλα κόμματα να… ξεκαθαρίσουν με την ή μη «στήριξή» τους!
Για τον Δήμο Δελφών, το ΠαΣοΚ θα πρέπει να επιλέξει τον «εκλεκτό» του μεταξύ των «αυτοπροταθέντων» νυν δημάρχου Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλου, του Γιώργου Δρακάκη που υποδείχθηκε από την πλειοψηφία των μελών των Τ.Ο. και της Ν.Ε. και του ετεροπροτεινόμενου Απόστολου Καραχάλιου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής!..
Στη Ν.Δ. τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού όλοι σχεδόν οι νυν δήμαρχοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να ηγηθούν ψηφοδελτίου στηριζόμενο από τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαινομενικά βέβαια, τον πρώτο λόγο έχουν ο νυν Νομάρχης Νίκος Φουσέκης, ο δήμαρχος Ιτέας Παπαλάιος. ο Στάθης Κάππος, ΚΑΙ η Γιώτα Καμπαφλή αλλά, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και η Ασπασία Μανδρέκα, με την λογική της πάλαι ποτέ ΠολΑν κι εκεί «εστιάζεται» το βάρος της απόφασης!
Για τον Δήμο Δωρίδας, το ΠαΣοΚ προσανατολίζεται στην στήριξη του «ετεροπροτεινόμενου» Γιώργου Καπετσώνη από την Ερατεινή, ίσως για να «ισορροπήσει» κάπως την κατάσταση από την δυσαρέσκεια που υπάρχει με τον ορισμό της έδρας στο Λιδωρίκι αλλά υπάρχουν και οι αυτοπροταθέντες Αριστοτέλης Καρβέλας και Γ. Πρεσβύτης!..
Στη Ν.Δ. η επιλογή στήριξης «κοντράρει» στον επιτυχημένο Δήμαρχο Λιδορικίου Γιώργο Κουλούλα και στον δήμαρχο Ευπαλίου Τάσο Παγώνη. Πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Κουλούλας έχει το προβάδισμα αλλά ο κ. Παγώνης «περισσότερους κομματικούς φίλους» που προσπαθούν να «επηρεάσουν» τα «όργανα» της Ρηγίλης.
Με την ύπαρξη όμως «ανεξάρτητων» υποψηφιοτήτων είναι πολύ πιθανόν οι δύο Δήμοι να οδηγηθούν σε επαναληπτικές εκλογές, και υπάρχει σκέψη στη ΝΔ προς αποφυγή δυσαρεσκειών και διχοτόμησης των ψηφοφόρων, να μην δοθεί κατά την πρώτη ψηφοφορία «χρίσμα» αλλά στήριξη στην επαναληπτική…
Τελικά η όλη κατάσταση, έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων και δεν θα είναι καθόλου παράξενο τα «χρίσματα» να καθυστερήσουν να ανακοινωθούν (λέγεται ότι θα δοθούν μέχρι 10-15 Ιουλίου)!..
πηγη: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

ΑΜΦΙΣΣΑ

"Κυριακή στο χωριό"
Στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου για την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και γενικότερα της κουλτούρας των Τοπικών μας Διαμερισμάτων και σε συνεργασία με τους αρμόδιους της εκπομπής της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/07/2010 στην Κεντρική Πλατεία του Δ.Δ. Προσηλίου (Σεγδίτσα) σχετική εκδήλωση, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έλαβε χώρα έκθεση τοπικών εδεσμάτων και γλυκισμάτων καθώς και τοπικών προϊόντων, με την εθελοντική προσφορά συνδημοτών και συνδημοτισσών με καταγωγή από το Προσήλιο και όχι μόνο, σύμφωνα με το concept της εκπομπής.
Επίσης αποδόθηκαν παραδοσιακοί χοροί και ακούσθηκαν Δημοτικά τραγούδια από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσηλίου, του Π. Κ. Φωκίδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαιώνα και το δημοτικό συγκρότημα του συμπολίτη μας νεαρού τραγουδιστή Αργύρη Κορδά.
Το όλο πρόγραμμα συμπεριέλαβε και γυρίσματα σε όλο το Δημοτικό Διαμέρισμα όπως στην όμορφη και παραγωγική Βίνιανη- το πανέμορφο παραθεριστικό μοναστήρι Προσηλίου, την Καψίτσα και το Δασικό χωριό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Η βουλευτής Φωκίδας κα Παπαθανάση Αφροδίτη, ο Νομάρχης Φωκίδας κος Νικόλαος Φουσέκης, ο Δήμαρχος Άμφισσας κος Ασημάκης Ασημακόπουλος, ο Αντινομάρχης κ. Ιντέρνος Δημήτριος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ε. Μυταράς, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.
Τον γενικό συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Καριαμπάς με την πλήρη στήριξη του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευθυμίου Παπαδήμα και του συμβούλου Τερλίγκα Ευθυμίου.
Δήμος Άμφισσας ,
Γραφείο Τύπου

ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Επίθεση κατά υπαλλήλου
της Πρόνοιας
Το πρόσφατο περιστατικό της “μαφιόζικης” επίθεσης κατά υπαλλήλου της Πρόνοιας Αιτωλοακαρνανίας είναι η κορυφή του παγόβουνου και φυσικά το ζήτημα έχει πολύ βαθύτερα αίτια. Συγκεκριμένα τρία άτομα φέρονται να "γάζωσαν" με πυροβόλο όπλο το σπίτι της υπαλλήλου στο Αιτωλικό και ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Για την ιστορία ν' αναφερθεί πως η επίθεση των τριών ενόπλων ήταν καθαρά προειδοποιητική “για να μάθει να κάνει τα σωστά”. Σύμφωνα με τα όσα ήδη αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι της Πρόνοιας "η κατάσταση τον τελευταίο ειδικά καιρό έχει ξεφύγει από τα όρια, με συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απειλές κατά της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους".
Οι υπάλληλοι καλούνται καθημερινά να κάνουν τη δουλειά τους υπό συνθήκες "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" που προσπαθούν να επιβάλλουν οι “νταήδες” της περιοχής. Απόδειξη αυτού, είναι το περιστατικό βέβαια της ένοπλης επίθεσης που δέχθηκε η υπάλληλος, από ανθρώπους οι οποίοι δρούσαν για λογαριασμό τρίτων.
Τα λεφτά είναι πολλά κατά γενική ομολογία. Και ίσως εδώ, είναι χρήσιμη η αναφορά για του τι ακριβώς μιλάμε. Ο νομός Αιτωλ/νίας στο παρελθόν έχει χαρακτηρισθεί ως “ανάπηρος”. Και αυτό γιατί σήμερα καταβάλλει προνοιακά επιδόματα που έχουν νομότυπα πιστοποιητικά σε 5.000 δικαιούχους, ένα από τους μεγαλύτερους αριθμούς στην Ελλάδα (αν όχι ο μεγαλύτερος) συμπεριλαμβανομένου και του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Το 80% των επιδομάτων (χωρίς αυτό να λέει τίποτε ειδικό) απευθύνονται σε αθίγγανους, ενώ το ποσό που μοιράζεται ανά δίμηνο ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.Πριν από λίγους μήνες, το Υπουργείο Υγείας προφανώς βλέποντας με τη σειρά του τα νούμερα που “παίζονται” στην Αιτωλ/νία έδωσε εντολή αναθεώρησης συγκεκριμένων κατηγοριών επιδομάτων. Την κίνηση αυτή φυσικά και δεν είδαν με καλό μάτι κάποιοι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας κύκλος απειλών, είτε με τηλέφωνα είτε ακόμη και με προσωπική παρουσία.
Το “παίρνω την καραμπίνα και έρχομαι”, “θα σας βάλουμε φωτιά”, "θα σας εκτελέσουμε όλους” είναι στοιχεία της καθημερινότητας πλέον των υπαλλήλων, με αποκορύφωμα φυσικά την ένοπλη επίθεση. Και όλα αυτά, γιατί οι υπάλληλοι κάνουν απλά τη δουλειά τους. Εδώ φυσικά προκύπτει ένα ακόμη σοβαρότερο ερώτημα. Όλα αυτά έγιναν για την “αναθεώρηση”. Την προσκόμιση δηλαδή στην υπηρεσία εκ νέου πιστοποιητικών υγείας και όχι την διακοπή επιδομάτων.
Σε περίπτωση που το Υπουργείο ή όποιος άλλος φορέας κρίνει πως για οποιαδήποτε αιτία αναστείλει, περικόψει ή δεν καταβάλλει λόγο συγκυρίας τα προνοιακά επιδόματα, τότε οι υπάλληλοι κυριολεκτικά βρίσκονται στο έλεος του κάθε ενός διαταραγμένου που εκείνη τη στιγμή θα “αναγνωρίσει” τον “υπαίτιο” στο πρόσωπό τους.Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήδη έχει ζητηθεί η προστασία της Υπηρεσίας από την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Αστυνομία.
Όμως, εάν η ελληνική Πολιτεία θέλει να προστατέψει επί της ουσίας τους υπαλλήλους της και να εφαρμόσει απρόσκοπτα τις αποφάσεις της, θα πρέπει το “μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο”. Πρέπει οι “στρόφιγγες” της ασύστολης πλέον χορήγησης κάθε είδους επιδομάτων που δίδονται αφειδώς και με “προσχήματα” να κλείσει οριστικά και εάν η ελληνική κυβέρνηση θελήσει να το κάνει έχει και τους τρόπους και τα μέσα. Οι “αναθεωρήσεις” δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και δεν κάνουν “οικονομία” στα λεφτά του κράτους. Η “γροθιά στο μαχαίρι” είναι μονόδρομος, προς αποκατάσταση πρώτα απ' όλα του αισθήματος δικαίου σε όσους συνανθρώπους μας πραγματικά έχουν την ανάγκη της υποστήριξης των υπηρεσιών της πολιτείας και των οργάνων της.

Πηγή: Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, crimesnews

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ναυπακτιακός Αστέρας και….
Μ υ σ τ ι κ ο π ά θ ε ι α!
Δυστυχώς… διαψευσθήκαμε!
Επί δύο χρόνια, γράφαμε κατ’ επανάληψη για «αγάπες και λουλούδια» μερικών παραγόντων προς την ομάδα του Ναυπακτιακού Αστέρα, για τους αγώνες που κάνανε όλα αυτά τα χρόνια να την βγάλουν πάλι στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό στερέωμα, για τις θυσίες στις οποίες είχαν υποβληθεί ώστε να πετύχουν τον στόχο που είχαν θέσει…..
Τα γράφαμε και τα πιστεύαμε!.. Και μακαρίζαμε την τύχη μας που η Ναύπακτος είχε τέτοιους παράγοντες… Και κλείναμε τα αφτιά μας στους διάφορους ψιθύρους που τους θεωρούσαμε λόγια του Καφενείου ή προσωπικής εμπάθειας και ζηλοφθονίας…
Δυστυχώς διαψευσθήκαμε! Όχι γιατί είχαμε γίνει προσωπολάτρες ή εύπιστοι εικονικών συμπεριφορών και λόγων αλλά γιατί δεν ψάξαμε τις αιτίες των ψιθύρων και τους διοχετευτές τους… Τις ρίζες του κακού και την πηγή!... Τους σχεδιαστές μιας ολόκληρης επιχείρησης ατόμων που, βλέποντας την ομάδα να επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έπρεπε να «επανακάμψουν» για να κινούν «νήματα» προσωπικών επιδιώξεων!..
Και τα πέτυχαν αφού βρήκαν προσοδοφόρο έδαφος στους προαναφερόμενους «ζαλισμένους» από τη δόξα της επιτυχίας ποδοσφαιρικούς παράγοντες!..
Η φράση «Εγώ την ανέβασα… Εγώ θα την κατεβάσω» που ακούσαμε από τα χείλη ανθρώπου που θεωρούσαμε «σημαία» των αγώνων για επιτυχία του Αστέρα, μας απογοήτευσε!.. Δεν την περιμέναμε, όπως δεν περιμέναμε και την μυστικοπάθεια που επικρατεί σήμερα στο ΔΣ την φλέγουσα αυτή περίοδο των μεταγραφών που οι Ναυπάκτιοι φίλοι της ομάδας αγωνιούν για το μέλλον της!...
Η παραπληροφόρηση των φιλάθλων έχει φτάσει στα ύψη… Σ΄ αυτά τα ύψη που ζαλίζουν τους παραπληροφοριοδότες!... Σε καλό τους!...
Το μόνο που απομένει να δούμε είναι να πραγματοποιηθεί και η «απειλή» του ιδίου ανθρώπου της διοίκησης που είπε πως: «Στους αγώνες, θα κλειδώνω τις πόρτες και θα βλέπω τα παιχνίδια της ομάδας… μόνος μου»!..
Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας αλλά μέχρι στιγμής έκδοσης του παρόντος, στο μέτωπο των μεταγραφών δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τους παρασύρουμε στην «παραπληροφόρηση» που επιχειρείτε!.. Ονόματα μεταγραφόμενων παικτών ακούγονται πολλά χωρίς ωστόσο να προέρχονται από επίσημη … πηγή ή ανακοίνωση!...
Δυστυχώς…
Αφήνοντας τις μέρες να περνούν για το καλό του Ναυπακτιακού Αστέρα, συγκρατούμε προς τα παρόν την οργή μας αλλά… Δεν ξεχνάμε!...
πηγη: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

«Στηρίζουμε την οικονομία της πόλης μας»


Με στόχο την εντατικοποίηση των προσπαθειών, ώστε να στηριχθεί η τοπική οικονομία, αλλά και συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, έγινε σύσκεψη με επαγγελματίες της πόλης στο Δημαρχείο Ναυπάκτου.

Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου τους ενημέρωσε για τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε από την κρίση η πόλη να βγει ενισχυμένη.
«Έχουμε ένα ισχυρό όπλο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής» ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, για να συμπληρώσει ότι «σε μια δύσκολη για όλους συγκυρία , οι Γαλάζιες Σημαίες, ένα διεθνές σύμβολο των καθαρών παραλιών και θαλασσών μας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, γιατί πιστοποιούν για μία ακόμη φορά τις δυνατότητες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της ανάπτυξης της Ναυπάκτου και της περιοχής μας».

Ταυτόχρονα εξήρε την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων με τη χρήση ειδικών κουπονιών, ενώ τόνισε ότι ήδη όλοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης κάνουν σημαντική προσπάθεια ώστε με αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και διατήρηση των τιμών σε ανταγωνιστικό επίπεδο, η Ναύπακτος να εξέλθει ενισχυμένη από την παρούσα συγκυρία.
Επίσης συμφωνήθηκε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες να εφαρμοσθούν πρωτοβουλίες που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στην προσέλευση επισκεπτών στην πόλη.

«Σε αυτές τις στιγμές οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και να στηρίζουμε την οικονομία του τόπου μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε»,τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤ/ΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
<ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ>>
Σας ενημερώνει:
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ:
Στο κατακόρυφο της δόξας του κατά κοινή ομολογία βρίσκεται ο Σύλλογος των Αιτ/νων της Πάτρας. Η απογείωσή του οφείλεται κατά κύριο λόγο στο Ναυπακτιακό στοιχείο που τον διοικεί. Για πρώτη φορά (είχε προηγηθεί η σύντομη επίσης πετυχημένη διοίκηση του Ναυπάκτιου μηχανικού Δημήτρη Νικολάου) Ναυπάκτιος πρόεδρος παίρνει τις τύχες του συλλόγου στα χέρια του. Και μιλάμε για τον καθηγητή και δημοσιογράφο συντοπίτη μας κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ ήδη συνταξιούχο ανώτερο στέλεχος του Ο.Τ.Ε., με καταγωγή από τον ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΑΝΟ [ΒΟΝΩΡΤΑ] και μαθητή του Γυμνασίου Ναυπάκτου. Δίπλα του συνεργάζονται στενά στο Δ.Σ. και την Ε.Ε. ο μαθηματικός κ. Δημ Ασημακόπουλος από Στύλια, ο συνταξιούχος αστυνομικός κ. Γιώργος Κ. Τσώτας από Δενδροχώρι Ναυπακτίας, ο ανώτ. τραπεζικός υπάλληλος κ. Χρήστος Δελημάρης από Τρίκορφο Χάλκειας, ο συνταξ. αστυνομικός κ. Θανάσης Αντων. Γιαννακάς από Γραμμένη Οξυά, η υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων κα Γιάννα Ανδρικοπούλου από Μυρτιά Τριχωνίδας, ο πολιτευτής κ. Θανάσης Κάκκος από Τρίκορφο, ο διευθυντής φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ καθηγητής κ. Νίκος Χαλαζιάς από Τρίκορφο, ο τεχν. υπάλληλος ΔΕΗ κ. Γιώργος Π. Νικολάου από Κάτω Βασιλική, ο συνταξ μηχανικός του ΟΤΕ κ. Χρήστος Αποστολόπουλος από Παλαιοχωράκι, ο υπάλληλος ΤΑΠ ΟΤΕ κ. Δημήτρης Νικολάου από Αγρίνιο, ο σοφρωνιστικός υπάλληλος κ. Θανάσης Χαρδαλιάς από περιοχή Ξηρομέρου, κ.α.
Ο ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ
Ο αγαπητός πρόεδρος χαίρει καθολικής εκτίμησης στην κοινωνία των Πατρών και της Αχαΐας. Εχει να επιδείξει πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, στα 40 χρόνια που ασχολείται με τα κοινά. Μέχρι το 2000 ασχολείτο με τα πολιτιστικά του Ο.Τ.Ε. και του συλλόγου του χωριού του ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ που ο ίδιος ίδρυσε. Διετέλεσε στέλεχος και Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. και του Π.Κ.Ε. Πάτρας για 18 χρόνια. στέλεχος και εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Π.Ε.ΠΑΣ.ΥΠ Ο.Τ.Ε. [φέτος τιμήθηκε από τον Ο.Τ.Ε. δύο φορές. Στις 27 Φεβρουαρίου σε τελετή στον δικηγορικό σύλλογο Πάτρας για το συγγραφικό του έργο [έχει εκδώσει κατά καιρούς και 15 βιβλία και έχει ιδρύσει 9 εφημερίδες) και στην Τρίπολη στις 13 Μαϊου 2010, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ε.Ε. Ο.Τ.Ε., 35 χρόνια μετά από την ίδρυση της Π.Ε.Ε. Ο.Τ.Ε. και σαν ουσιαστικό ιδρυτικό μέλος της.
Το 1996 επιστρατεύθηκε από τον ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Πατρών <<Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ>> και απογείωσε τον ιστορικό σύλλογο στο ζενίθ της δόξας του, με πρόεδρους τους Σκαλιώτες κ.κ. Κώστα & Φίλιππο Κονίδα.
Συγκεκριμένα ίδρυσε και καθιέρωσε την ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗ ΦΩΝΗ, με πρωτοβουλία του αναστήλωσε, ανακαίνισε και καλλιτέχνησε τον ιστορικό ναό του Αγίου Χαραλάμπου στα Ζαρουχλέϊκα Πατρών, με τον καθηγητή Κώστα Κονίδα πρόεδρο και τον δάσκαλο Παύλο Καρακώστα βρήκαν δωρητή και αγοράστηκαν τα γραφεία του Συνδέσμου και μηχανογράφησε τη διοίκηση του συλλόγου. Αποχωρώντας από τη διοίκηση του Συνδέσμου δώρησε 1.000.000 δραχμές και έλαβε τον τίτλο βάσει καταστατικού του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ. Οι Ναυπάκτιοι τα Πάτρας τον τίμησαν δύο φορές με τιμητική διάκριση και αναμνηστική πλακέττα.
Στο Σύλλογο Αιτ/νων Πάτρας κλήθηκε να αναλάβει τις τύχες του σε δύσκολες ώρες το 2005, όταν μεγάλες φιλονικίες είχαν πολυδιασπάσει το σύλλογο. Κατάφερε να απομονώσει τα δύσκολα στοιχεία, να φέρει τη γαλήνη και την ενότητα του συλλόγου, να μαζέψει τη νεολαία και να απογειώσει το σύλλογο και να τον κάνει σεβαστό σε όλη την επικράτεια.
Αξίζει να πληροφορήσουμε το αναγνωστικό κοινό, ότι ο πρόεδρος των Αιτ/νων κ. Γιάννης Πορφύρης έχει τιμηθεί μέχρι τώρα και από άλλους φορείς και συλλόγους. Τιμήθηκε φέτος της Αναλήψεως από τους Νιοκαστρίτες για την προσφορά του, τιμήθηκε από τους ομογενείς Πλατανιώτες το 1984 και τον αείμνηστο πρόεδρο Τάκη Τσούνη στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο ΚατωΠλατανιωτών Αθήνας Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και τον αείμνηστο πρόεδρο κ. Ανδρέα Κωσταρά, επίτιμο Αρχηγό ΕΛ_ΛΑΣ, από τους Κυπρίους της Πάτρας και τον γιατρό κ. Σταύρο Πολυβίου, από τους Φθιώτες της Αχαϊας και τον πρόεδρο καθηγητή των ΑΤΕΙ Πάτρας κ. Λουκά Γεωργίου, από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ και από το Γενικό Πανεπιστ. Νοσοκομείο Ρίου και το σύλλογό του για το βιβλίο του ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.
Στο χωριό του έκανε πολλά και σημαντικά έργα, με πρωτοβουλία του και με δαπάνες του. Κατασκεύασε δημόσια W.C. δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο (πρ. Δημοτικό Σχολείο, έφερε το δρόμο στην πλατεία του χωριού παραχωρώντας περιουσία του, διάνοιξε δρόμους δασικούς και λειτουργικούς, καλλώπισε το οικογενειακό εξωκλήσι ΠΑΝΑΟΥΛΑ, κατασκεύασε υδραγωγείο, χώρους αναψυχής, διάνοιξε δρόμο αμαξιτό στο εξωκλήσι, άρχισε την αξιοποίηση και τον καλλωπισμό του χώρου των φυσικών καταρρακτών του χωριού και άρχισε την θεμελίωση του ερειπωμένου ιστορικού εξωκλησιού ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ. Τέλος έκανε τεράστιες καλλιτεχνικές μάντρες γύρω από το σπίτι του στο κέντρο του χωριού, ώστε το χωριό να ομορφύνει και να στολιστεί.
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ
Πρώτο του μέλημα η αναζήτηση στέγης των δραστηριοτήτων και των χορευτικών του τμημάτων. Αφού δεν βρήκε ανταπόκριση από πολιτεία και εκκλησία που απευθύνθηκε, έκανε την υπέρβαση και ίδρυσε το ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ!
Συγκεκριμένα αγόρασε με προσωπικά χρήματα [πήρε δυο δάνεια από τις τράπεζες MARFIN & MILLENIUM και ακόμη τα εξοφλεί] δυο ορόφους στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Βαλτετσίου 14, τους διαμόρφωσε κατάλληλα και στέγασε τις δραστηριότητες του συλλόγου και τα χορευτικά. Τα οικήματα παραμένουν στην ιδιοκτησία του, αλλά πληρώνει για 3,5 χρόνια και συνεχώς όλα τα λειτουργικά έξοδα [ηλεκτρικά, νερό, τηλέφωνο, καθαριότητα κ.λ.π] με δικά του εντελώς χρήματα. Το ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΑΙΤ/ΝΩΝ φιλοξενεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ άλλους 6 συλλόγους [Φιλοδασικό & Περιβαντολογικό Σύλλογο Αηλιωτών Αιτωλικού η ΙΘΩΡΙΑ, Σύνδεσμο Αχαϊας Κύπρου ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ, Σύλλογο Φθιωτών Αχαίας, ΓΕΩΡΑΜΑ, Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ & Λαογραφ. Ομιλο Πάτρας ΛΑΧΟΠΑ].
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Μεγάλη επιτυχία είχε η πρωτοβουλία του προέδρου κ. Γιάννη Πορφύρη και των ειδικών συνεργατών του και συμβούλων κ.κ. Πέτρου Ηλ. Σμάνη και Νίκου Ιωάν. Πορφύρη να προβληθεί ο σύλλογος μέσα από το διαδίκτυο. Αρχικά μέσα από το χώρο του Geocities και τώρα μέσα από το FaceBook ο σύλλογος Αιτ/νων Πάτρας έγινε πασίγνωστος σε όλη την υφήλιο. Οι πρόσφατες εκδηλώσεις του και το φωτογραφικό υλικό αναρτήθηκαν σε κοινή θέα και χρήση στο διαδίκτυο. Από το Sylogos Etol Patras όλοι μαθαίνουν και θαυμάζουν τον σύλλογο και την πρόοδο του.
Ο Σύλλογος διαθέτει και δύο e mails,
syletpatr@gmail.com & syletpat@otenet.gr
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Το σημαντικότερο στοιχείο και συνάμα επιτυχία του συλλόγου σήμερα είναι οι πολλές και λαμπρές εκδηλώσεις του, που προσδίδουν ξεχωριστό χρώμα στην κοινωνία των Πατρών.
Εκτός από τις συνεχείς επιτυχημένες χοροεσπερίδες του και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του, ο σύλλογος καθιέρωσε τμήμα παρελάσεων στις εθνικές γιορτές, πραγματοποιεί ξεχωριστή παρουσία στις παρελάσεις Εξόδου στο Μεσολόγγι, πραγματοποιεί εορτασμούς εξόδου στην Πάτρα, καθιέρωσε τον εορτασμό μετ’ αρτοκλασίας των 18 Αιτ/νων Αγίων, εορτάζει τον προστάτη του συλλόγου ισαπόστολο Πατροκοσμά στο Κάτω Πλατάνι Πατρών, στη συνοικία Μακρυγιάννη και με λιτανεία στο Ζαβλάνι και πέρσι στου Μίχα Αχαϊας. Εορτάζει τον προστάτη του Αγρινίου Αγιο Χριστόφορο στο Ρίο Πάτρας. Συμμετέχει στα χορευτικά φεστιβάλ της Αχαΐας και ξεχωρίζει [Φεστιβάλ Χορεύουμε για την Κύπρο, Ζαβλανίου, Περιβόλας, ΛΑΧΟΠΑ κ.λ.π.]. Συμμετέχει στη Γιορτή των Βλάχων στο Νιόκαστρο. Συνδιοργανώνει την Γιορτή Καλαμποκιού στην Δαφνούλα Αχαϊας και πραγματοποιεί Θεατρικό δρώμενο, αναπαράσταση των εργασιών ξεφυλλίσματος, κ.λ.π,
ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Σημαντικό είναι και το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου στην γύρω περιοχή. Συγκεντρώνει και διανείμει ρουχισμό στις φτωχικές συνοικίες της Πάτρας, Διανείμει φαρμακευτικό υλικό στο Ασυλο Ανιάτων Πάτρας, στο Κωσταντοπούλειο Ιδρυμα Ευγηρίας, στο Γηροκομείο Αιγίου ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, στο Γηροκομείο Καλαβρύτων και ενίοτε με τα χορευτικά του ψυχαγωγεί τους ηλικιωμένους. Ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου φιλοξένησε και φιλοξενεί δωρεάν ανήμπορα άτομα στα προσωπικά του οικήματα.
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ VIDEO
Για να πιστοποιεί και επαληθεύει ο σύλλογος τις δραστηριότητές του και για να απαντάει σε τυχόντες κακόβουλους επικριτές του και αμφισβητίες καταγράφει και κινηματογραφεί όλες τις εκδηλώσεις του. Ετσι έχει στη διάθεση οποιουδήποτε αμφισβητία σχετικά video όλων των εκδηλώσεών του.
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ:
Ο ύψιστος στόχος του προέδρου και του Δ.Σ. του συλλόγου είναι να αποκτήσουν οι 32.000 και πλέον Αιτ/νες της Πάτρας ναό προς τιμήν του Μεγάλου Ισαποστόλου, Εθνομάρτυρα και προστάτη πατρός ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ. Ηδη βολιδοσκοπούνται τυχόντες και τυχούσες υποψήφιοι ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ να διαθέσουν τόπο να αρχίσει η ανέγερση. Τριανταδύο χιλιάδες ψυχές με καταγωγή από Αιτ/νία ζουν στην Πάτρα και άλλοι τόσοι φίλοι από 2 ΕΥΡΩ να διαθέταμε θα είχαμε το σπίτι του ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ!!!!! ΙΔΩΜΕΝ…….


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

5ο Τουρνουά Beach Volley
από την Ομόνοια στη Ναύπακτο


H ιστορική ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, και το τμήμα πετοσφαίρισης διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τουρνουά beach volley, στην παραλία του Γριμπόβου, στο Αλσύλλιο ελεύθερο για κάθε ηλικία και φύλο από τις 23 Ιουλίου έως τη 1 Αυγούστου και κάνει ανοικτή πρόσκληση στη διασκέδαση σε όλους όσους το επιθυμούν.
Οι διοργανώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα ξεκινήσουν το τριήμερο 23 με 25 Ιουλίου με το 2ο τουρνουά μικτών ομάδων. Μετά το περσινό πρώτο εγχείρημα, με το πολύ καλό επίπεδο διαγωνιζομένων και τις 27 συμμετέχουσες ομάδες, φέτος θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο τουρνουά με προσδοκία για καλύτερο ακόμα επίπεδο και περισσότερους συμμετέχοντες. Οι ομάδες θα αποτελούνται από δύο άτομα, υποχρεωτικά ένα αγόρι και ένα κορίτσι κάθε ηλικίας.
Τη σκυτάλη θα πάρει από την Δευτέρα 26 Ιουλίου το κεντρικό τουρνουά του καλοκαιριού με το τουρνουά ανδρών και γυναικών. Η διοργάνωση αυτή θα κρατήσει παρέα σε μικρούς και μεγάλους όλη την εβδομάδα και θα κορυφωθεί με τους τελικούς της Κυριακής 1 Αυγούστου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν την εβδομάδα που μας πέρασε και θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη 21 Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν και να καταθέτουν τις αιτήσεις τους, αλλά και να πληροφορούνται για τους κανονισμούς των τουρνουά, στην ιστοσελίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (
www.omonoia-nafpaktou.gr), στο omonoianafpaktou@gmail.com, στο 6972090641 (Ντίνος Τσακανίκας) αλλά και στο χώρο των γηπέδων beach volley κάθε απόγευμα.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ἔκθεση ἀπὸ μαθητὴ τοῦ δημοτικοῦ μὲ θέμα: «Τὶ νὰ ζητήσω ἀπὸ τὸν Θεό».


«Θεέ μου, ἀπόψε σοῦ ζητάω κάτι ποὺ τὸ θέλω πάρα πολύ. Θέλω νὰ μὲ κάνεις τηλεόραση! Θέλω νὰ πάρω τὴ θέση τῆς τηλεόρασης ποὺ εἶναι στὸ σπίτι μου. Νὰ ἔχω τὸ δικό μου χῶρο. Νὰ ἔχω τὴν οἰκογένειά μου γύρω ἀπὸ ἐμένα. Νὰ μὲ παίρνουν στὰ σοβαρὰ ὅταν μιλάω. Θέλω νὰ εἶμαι τὸ κέντρο τῆς προσοχῆς καὶ νὰ μὲ ἀκοῦνε οἱ ἄλλοι χωρὶς διακοπὲς ἢ ἐρωτήσεις. Θέλω νὰ ἔχω τὴν ἴδια φροντίδα ποὺ ἔχει ἡ τηλεόραση ὅταν δὲν λειτουργεῖ. Ὅταν εἶμαι τηλεόραση, θἄχω τὴν παρέα τοῦ πατέρα μου ὅταν ἔρχεται σπίτι ἀπὸ τὴ δουλειά, ἀκόμα κι ἂν εἶναι κουρασμένος. Καὶ θέλω τὴ μαμά μου νὰ μὲ θέλει ὅταν εἶναι λυπημένη καὶ στενοχωρημένη, ἀντί νὰ μὲ ἀγνοεῖ… Θέλω τ΄ ἀδέλφια μου νὰ μαλώνουν γιὰ τὸ ποιὸς θὰ περνάει ὧρες μαζί μου. Θέλω νὰ νοιώθω ὅτι ἡ οἰκογένειά μου ἀφήνει τὰ πάντα στὴν ἄκρη, πότε – πότε, μόνο γιὰ νὰ περάσει λίγο χρόνο μὲ μένα. Καὶ τὸ τελευταῖο, κάνε με ἔτσι ὥστε νὰ τοὺς κάνω ὅλους εὐτυχισμένους καὶ χαρούμενους.
Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο νὰ γίνω σὰν μιὰ τηλεόραση

‘’’’’’’’’’’’’
Τὴ δασκάλα ποὺ τὴν διάβασε (καθὼς βαθμολογοῦσε) τὴν ἔκανε νὰ κλάψει. Ὁ σύζυγός της ποὺ μόλις εἶχε μπεῖ στὸ σπίτι, τὴ ρώτησε: «τὶ συμβαίνει;» Αὐτὴ ἀπάντησε: «Διάβασε αὐτὴ τὴν ἔκθεση, τὴν ἔχει γράψει ἕνας μαθητής μου». Ὁ σύζυγος εἶπε: «Τὸ καημένο τὸ παιδί. Τὶ ἀδιάφοροι γονεῖς εἶναι αὐτοί!» Τότε αὐτὴ τὸν κοίταξε καὶ εἶπε: «Αὐτὴ ἡ ἔκθεση εἶναι τοῦ γιοῦ μας!..»

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ –ΔΩΡΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΡΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ , ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΟΙ ΝΕΟΙ & ΝΕΕΣ.

Σας καλούν να μην ψηφίσετε το εργασιακό και Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο για εξοικονόμηση μόνο 300εκ. ευρώ το χρόνο και καταδικάσετε με την ψήφο σας όλοι την Εργατική Τάξη και γενικότερα την κοινωνία της χώρας μας για μια ολόκληρη ζωή.
Όλοι αυτοί σας στήριξαν για να εκπροσωπήσετε τα δικά τους συμφέροντα και ΟΧΙ τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών και των τραπεζών.
Για να είστε αξιόπιστοι απέναντι στην κοινωνία και στο λαό της περιοχής μας, πιστεύουμε ότι με την θέση ( ψήφο) σας που θα πάρετε στη Βουλή θα μπορείτε να αντικρίσετε όλους μας κοιτάζοντας μας στα μάτια και έτσι θα αναβαθμίσετε την πολιτική αξιοπιστία απέναντι στην κοινωνία που σας έχει πιστέψει.
Η ιστορία γράφεται με τα ΟΧΙ και όχι με τα ΝΑΙ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΑΝΕΡΓΟΙ – ΝΕΟΙ – ΝΕΕΣ.
Ζητάνε να ψηφίσετε ΟΧΙ στον εργασιακό και ασφαλιστικό Μεσαίωνα.
ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ε.Κ. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ – ΔΩΡΙΔΑΣ Ε.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΟΜΑΡΧ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΑΔΕΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΧΑΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Παλαιοπυργιωτών θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11 Ιουλίου 2010 και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου στον Παλαιόπυργο.
Θέμα της συνέλευσης θα είναι ο επαναπροσδιορισμός των στόχων και των θέσεων του Συλλόγου, η αναμόρφωση κάποιων άρθρων του καταστατικού κ.λ.π.
Η παρουσία όλων των Παλαιοπυργιωτών που αγαπούν το Χωριό είναι απαραίτητη. Να γίνει ένα νέο ξεκίνημα υλοποιώντας ένα ζωντανό και δραστήριο Σύλλογο με ενεργά μέλη όλους τους Παλαιοπυργιώτες. Είναι άλλωστε το μοναδικό συλλογικό όργανο που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του Χωριού
.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οριστικά με το 50%+1
οι εκλογές του Νοεμβρίου
Με το ποσοστό που προβλέπει ο νόμος για τον «Καλλικράτη», δηλαδή το 50%+1, θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς τα σενάρια για επιστροφή στο 42%, έστω, μόνο για την προσεχή αναμέτρηση δεν προχωρούν.
Σ’ αυτό κατατείνουν όλες οι πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών. Κι αυτό γιατί παρά τα όσα είπε ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη» μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρεθεί (τουλάχιστον στις ανεπίσημες επαφές, καθώς επίσημες δεν έγιναν) μέχρι στιγμής κοινός τόπος με τα κόμματα για επαναφορά είτε του 42% είτε για την εφαρμογή άλλου συστήματος. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με τη «νωπή» ρύθμιση του 50%+1 παρά τις αντιδράσεις που (συνεχίζουν να) υπάρχουν εντός του κυβερνώντος κόμματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ένας από τους βασικούς πολέμιους του 50%+1 είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας. Πάντως, ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από την αρχή υπέρμαχος του 50%+1 που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο γύρους την πλειοψηφία των εκλογικών αναμετρήσεων σε περιφέρειες και δήμους με το επιχείρημα ότι το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά και τώρα δεν μπορεί ανακόλουθος
Αποτέλεσμα, κάποιοι ήδη να περιμένουν στην γωνία τον υπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να του χρεώσουν τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι κύκλοι αυτοί εντός ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι το κόμμα στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμόσει τακτική συμμαχιών με αποτέλεσμα να χάσει πολλές εκλογικές μάχες στον β΄ γύρο, όπου όλοι θα είναι εναντίον του. Πίεζαν δε μέχρι την τελευταία στιγμή να επανέλθει το 42% μόνο για τις προσεχείς εκλογές ή, έστω, να εφαρμοστεί ένα ενδιάμεσο σύστημα, όπως αυτό που έχει προτείνει ο καθηγητής Διαμαντόπουλος .
ΠΗΓΗ: aftdioikisi.gr

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.



ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ

ΘΕΜΑ: « ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΚ Α.Ε.»




Θεωρούμε θεσμική υποχρέωση να σας εκθέσουμε εν συντομία τις απόψεις μας πάνω σε σημαντικά αξονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η στρατηγική στην παραγωγή σχολικής στέγης. Στο ακόλουθο ενημερωτικού χαρακτήρα υπόμνημα περιγράφονται οι σχετικές δομικές αδυναμίες , οι άμεσες ανάγκες και ο τρόπος κάλυψής τους.

Α. ΔΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΟΣΚ Α.Ε.
1) Η επισκευή, ενίσχυση, αναβάθμιση και κατ΄ επέκταση προσθήκη σε υπάρχον σχολείο το οποίο διαθέτει μικρό αριθμό μαθητών δεν μπορεί να υπακούει με αυστηρότητα στα κτιριολογικά προγράμματα του Ο.Σ.Κ.
Προτείνεται σε τέτοιες περιπτώσεις ειδική έγκριση κατά παρέκκλιση του κτιριολογικού προγράμματος και η άμεση χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τη δημοπράτηση των έργων.
2) Η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ο.Σ.Κ Α.Ε μέσω σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δημιουργεί τεράστιες καθυστερήσεις χωρίς κανένα όφελος για την έγκριση τοπικών ρυμοτομικών σχεδίων από την Περιφέρεια.
3) Η απόκτηση οικοπέδων από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως είναι μια πολυδάπανη διαδικασία και απαιτεί απ ευθείας και ονομαστική χρηματοδότηση.
4) Η απόκτηση οικοπέδων σε περιοχές εκτός σχεδίου προσκρούει στην απαίτηση έγκρισης τοπικών ρυμοτομικών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία που διαρκεί πάνω από τρία (3) χρόνια.
Ευνόητα, επιβάλλεται η σύμπτυξη του χρόνου με τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή σχολείων.
5) Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας διαθέτει μεγάλο αριθμό σχολείων σε μεγάλη διασπορά τα οποία ανεγέρθησαν πριν από την εφαρμογή του αντισεισμικού κανονισμού του 1959 και βεβαίως πριν από την εφαρμογή των πρόσθετων διατάξεων αντισεισμικού σχεδιασμού του 1985.
Ο αριθμός των σχολείων με ηλικία μικρότερη των είκοσι (20) ετών είναι πολύ μικρός. Είναι φανερό ότι όλες οι κατηγορίες των παλαιότερων σχολείων απαιτούν άμεσα εργασίες συντηρήσεων.
Η μέχρι τώρα τακτική χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας για επεμβάσεις συντήρησης και αγοράς οικοπέδων ήταν της τάξης των 1.500.000 ευρώ ανά έτος. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υποχρηματοδότησης μιας και είναι δεδομένο πως για τις συντηρήσεις των σχολείων μας απαιτούνται τουλάχιστον 6.000.000 ευρώ.
6) Η εφαρμογή των προτεραιοτήτων του Πενταετούς Προγράμματος απαιτεί άμεση χρηματοδότηση τουλάχιστον με 40.000.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να δεσμευτούν τώρα από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές.

Β. ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Δεν έχει καταβληθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η Τακτική Χρηματοδότηση τόσο του 2009 όσο και του 2010, με αποτέλεσμα να καρκινοβατεί η εκτέλεση του προγράμματος σχολικής στέγης του Νομού.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν έγκαιρα τα προαναφερθέντα θα είναι αδύνατον να προωθηθεί μεγάλος αριθμός εκτελούμενων έργων σχολικής στέγης.

Γ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Γ1. Έργο: «Κατασκευή του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου Αιτωλοακαρνανίας»
Το έργο εγκρίθηκε με την Α.Π. 1927/411/08-07-08, απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΚ, σε εκτέλεση της 74800/ΣΤ1/10-06-08 απόφασης Υπουργού και αφορά εργασίες ανέγερσης του διδακτηρίου του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου, συνολικού προϋπολογισμού 1.400.000 €.
Εκκρεμούν, ενώπιον των αρμοδίων υπηρεσιών του ΟΣΚ, προς πληρωμή Πιστοποιήσεις ύψους 284.010,00 €, ενώ ο ανάδοχος έχει κάνει διακοπή εργασιών μετά την περαίωση των σκυροδεμάτων.

Γ2. Έργο: «Εργασίες Αναβάθμισης σχολικών υποδομών της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας σε διάφορα σχολικά κτίρια»
Το έργο εγκρίθηκε με την Α.Π. 98/425/11-02-09 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΚ σε εκτέλεση σχετικής απόφασης Υπουργού και αφορά εργασίες επισκευών σε 9 (συγκεκριμένα) σχολεία του Νομού, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 €.
Εκκρεμούν ενώπιον των αρμοδίων υπηρεσιών του ΟΣΚ προς πληρωμή Πιστοποιήσεις ύψους 195.930,57 €, ενώ αρκετά από τα έργα έχουν περαιωθεί και άλλα εκτελούνται με τους αναδόχους να απειλούν με διακοπή εργασιών.

Γ3. Έργο: «Αντικατάσταση στοιχείων αμιάντου σε σχολικά κτίρια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας»
Το έργο εγκρίθηκε με την Α.Π. 1448/390/31-08-07 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΚ σε εκτέλεση σχετικής απόφασης Υπουργού και αφορά εργασίες αντικατάστασης στοιχείων αμιάντου σε 6 (συγκεκριμένα) σχολεία του νομού, συνολικού προϋπολογισμού 556.819 €.
Εκκρεμούν, ενώπιον των αρμοδίων υπηρεσιών του ΟΣΚ, προς πληρωμή Πιστοποιήσεις ύψους 233.668,84 €, ενώ όλα τα έργα έχουν περαιωθεί.

Γ4. Έργο: «Αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς σε Σχολικά Κτίρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας»
Το έργο εγκρίθηκε με την Α.Π. 1449/390/05-09-07 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΚ σε εκτέλεση της 94596/ΣΤ1/3-08-07 απόφασης Υπουργού και αφορά αποκατάσταση ζημιών σε 5 (συγκεκριμένα) σχολεία του νομού, συνολικού κατ` εκτίμηση αρχικού προϋπολογισμού 4.070.000 €.
Εκκρεμούν ενώπιον των αρμοδίων υπηρεσιών του ΟΣΚ προς έγκριση οι σχετικές μελέτες, προκειμένου να υπογραφούν οι προβλεπόμενες Προγραμματικές Συμβάσεις που θα οδηγήσουν στις δημοπρατήσεις των επί μέρους έργων. Γενικά παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην παραγωγή των έργων με τη διαδικασία των προγραμματικών συμβάσεων.

Γ5. Έργο: «Προσωρινή Στέγαση του ΕΠΑΛ Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας»
Το έργο εγκρίθηκε με την 139112/ΣΤ1/10-10-2009 απόφαση Υπουργού και αφορά την «κατασκευή – τοποθέτηση στοιχείων ελαφράς προκατασκευής: 8 αιθουσών διδασκαλίας, 2 γραφείων, 4 εργαστηρίων και 1 WC» για την προσωρινή στέγαση του ΕΠΑΛ Κατοχής, προϋπολογισμού 385.000 €.
Εκκρεμεί η λήψη της σχετικής απόφασης ενεργοποίησης της χρηματοδότησης από το Δ.Σ. του ΟΣΚ.


Γ6. Έργο: «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γουριάς Αιτωλοακαρνανίας»
Το έργο προτάθηκε για χρηματοδότηση στον Υπουργό Παιδείας με το 107/20-03-09 έγγραφο του τότε Δ/ντος Συμβούλου κ. Παταργιά. Έκτοτε δεν προωθήθηκε παρά τις κατά καιρούς επί μέρους οχλήσεις προς τον ΟΣΚ. Το αυτό ισχύει και για έτερο Διδακτήριο (χωρίς συγκεκριμενοποίηση).

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα περιέχονται και σε απόλυτη προτεραιότητα στο πενταετές Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης.
Πέραν των προαναφερθέντων τίθεται υπόψη ότι στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν εκατοντάδες νοικιαζόμενες «αίθουσες» και αίθουσες ελαφράς προκατασκευής, ακόμα και ολόκληρα σχολεία, όπου οι συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης ασφαλώς και δεν τιμούν μια σύγχρονη κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, πρέπει να ληφθεί πρόνοια για την κατάργηση αυτών, χρηματοδοτώντας αντίστοιχα το πενταετές πρόγραμμα, που μέσα στους στόχους του είναι και η κατάργηση της «προσωρινής» στέγασης σε νοικιαζόμενες «αίθουσες» και σε ελαφρές προκατασκευές.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Τραγικό τροχαίο - Νεκροί πατέρας και γιος

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην περιοχή της Ναυπάκτου, στο ύψος της Παλαιοπαναγιάς και συγκεκριμένα στο 6,6 χλμ της Ε.Ο. Αντιρρίου- Άμφισσας, μέσω περιμετρικής Ναυπάκτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συνέλεξε το thebest.gr (επίσημη ενημέρωση απο την Τροχαία θα υπάρξει αύριο) στο αυτοκίνητο επέβαινε μια οικογένεια.
Ξαφνικά και για άγνωστη αιτία, το Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του, αναποδογύρισε και κατέληξε έξω από το δρόμο, σε χωράφι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες νεκροί ανασύρθηκαν πατέρας και γιος.


ΠΗΓΗ: thebest.gr

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010
Και η πρώτη φετινή μεταγραφή είναι γεγονός με τον Αστέριο Θέμελη να υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους με το Ναυπακτιακό και να αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την εστία του Αστέρα στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Ο έμπειρος τερματοφύλακας (35 χρονών) έχει αγωνιστεί σε: ΠΑΟΚ, Αναγέννηση Κολινδρού, Προοδευτική, ΑΕΛ, Θεσπρωτό, Λεωνίδιο, Χαλκηδόνα, Ρόδο, Ηλυσιακό, Καστοριά, Ιεράπετρα, Άγιο Δημήτριο, Ολυμπιακό Βόλου και Ηλιούπολη. Μάλιστα στην ομάδα της Ρόδου είχε συνεργαστεί ξανά με τον προπονητή του Ναυπακτιακού Δ. Σκούνα.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ναυπακτιακού, ο έμπειρος πορτιέρο, τόνισε πως μεγάλο ρόλο έπαιξε η παρουσία του Δημήτρη Σκούνα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.«Καταλυτικό ρόλο σε αυτή τη μεταγραφή έπαιξε ο προπονητής του Ναυπακτιακού, Δημήτρης Σκούνας. Είναι πολύ ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντί μου και θα δώσω των καλύτερό μου εαυτό, προκειμένου η ομάδα να πετύχει τους στόχους της στο νέο πρωτάθλημα».
Εντονη εξάλλου είναι η φημολογία ότι ο Ναυπακτιακός βρίσκεται κοντά και σε άλλη μία σπουδαία μεταγραφή με τον 26χρονο επιθετικό Προκόπη Σαγανά να βρίσκεται προ των πυλών. Ο Σαγανάς έχει χριστεί διεθνής με την Ελπίδων ενώ έχει αγωνιστεί σε Αιγάλεω και Παναχαϊκή.
Παράλληλα η Διοίκηση του Αστέρα ανακοίνωσε και την ανανέωση της συνεργασίας με τους Στάμο και Γλωσσόπουλο που είχαν σημαντική συνεισφορά στην περσινή πορεία ανόδου.
Αντίθετα παρελθόν αποτελεί ο νεαρός αμυντικός Σ. Μπαλαμπάνης ο οποίος δεν έπεισε με τις περσινές εμφανίσεις του και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Εύβοια και συγκεκριμένα στον Ηρακλή Ψαχνών

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ
Πρωτοφανές περιστατικό με τρεις τραυματίες το βράδυ του Σαββάτου σε εστιατόριο στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Το χάρο με τα μάτια τους είδαν περίπου 200 άτομα που βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο, στο οποίο είχαν σταματήσει τρία αλβανικά λεωφορεία.
Τέσσερις κουκουλοφόροι- αλλοδαποί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας – εισέβαλαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με Καλάσνικοφ.
Από θραύσματα και σφαίρες τραυματίστηκαν τρία άτομα. Μία γυναίκα 66 χρόνων πυροβολήθηκε στο λαιμό και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου. Αλλοι δύο άνδρες ηλικίας 15 και 28 χρόνων τραυματίστηκαν στα πόδια ελαφρά.
Σύμφωνα με τις αρχές, το κίνητρο δεν φαίνεται να ήταν η ληστεία, αλλά μάλλον το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πηγή: newsit.gr

ΥΓΕΙΑ


Aυτοκριτική (όταν είναι γενναία καί ειλικρινής) :
Γεννήτρια νέων πολιτικών μέ αποφυγή τών παλαιών λαθών
Ξενοφώντα Καραγεωργίου, τέως Διοικητού τού Γενικού Νοσοκομείου Θηβών

Α. Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη τής Νέας Δημοκρατίας γιά τήν Υγεία (Καλαμάτα,25-4-2010)
Αντιγράφω από τά πρακτικά :
Mάριος Σαλμάς (Τομεάρχης Υγείας, τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) :
«Κυρίες καί Κύριοι,
Η Νέα Δημοκρατία δέν εφάρμοσε όταν έγινε Κυβέρνηση τό 80 % τού Προεκλογικού Προγράμματος πού είχε γιά τήν Υγεία τό 2004. Ενός προγράμματος 60 σελίδων».
Αθανάσιος Γιαννόπουλος (τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Φθιώτιδος) :
«...Η Νέα Δημοκρατία δέν εφάρμοσε ως Κυβέρνηση τό 95 % τού Προγράμματος πού είχε γιά τήν Υγεία τό 2004».

Β. Συνέδριο τής Νέας Δημοκρατίας, θεματική λειτουργία γιά τήν Υγεία (Αθήνα, 26-6-2010)
Mάριος Σαλμάς (Τομεάρχης Υγείας, τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) :
«Κυρίες καί Κύριοι Σύνεδροι,
Ανήκω σέ μία γενιά πολιτικών στήν Ευρώπη πού χρέωσαν καί υποθήκευσαν οικονομικά τίς χώρες τους,
- Είτε μέ τήν δράση τους,
- Είτε γιατί δέν αντέδρασαν όταν παρακολουθούσαν άλλους νά σβύνουν τίς ελπίδες καί τά όνειρα.
Καί οι άλλοι μπορεί νά κρύβονται στούς πολλούς, αλλά η ατομική πολιτική ευθύνη, όσο κι άν συγκαλύπτεται από μερίδα ωφελημένων, δέν μπορεί νά απορροφηθεί από τό Κόμμα.
Τά κόμματα δέν είναι πλυντήριο ατομικής πολιτικής ευθύνης.
Τά κόμματα χρειάζεται νά μείνουν.
Τά πρόσωπα πρέπει νά διευκολύνουν.
Καί είναι αρκετοί πού διαχρονικά απέτυχαν στούς τομείς ευθύνης τους.
Αυτοί κοιμούνται μέ τό άγχος άν θά γράψουν κάτι από τό χθές οι εφημερίδες.
Καί τρέμουν γιά τό αύριο στίς τύψεις γιά τό χθές».
Απόστολος Ζέρβας (Ιατρός Παιδίατρος, εκπρόσωπος στόν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο) :
«Αγαπητοί Κύριοι Σύνεδροι,
Ονομάζομαι Απόστολος Ζέρβας, ασκώ τό λειτούργημα τού Παιδιάτρου στήν Κατερίνη, είμαι εκλεγμένο μέλος στόν Π.Ι.Σ. καί είχα τήν ευτυχή συγκυρία νά υπηρετήσω ως σύμβουλος στό Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί 5ετία, προσφέροντας στόν τομέα τής υγείας καί τής πρόνοιας ανιδιοτελώς καί μέ όλες μου τίς δυνάμεις.
Θεωρώ ότι πρέπει νά είμαι υπερήφανος, διότι τό έργο πού επιτελέσαμε τήν πρώτη 2ετία υπό τήν ηγεσία καί καθοδήγηση τών άξιων Υπουργών κυρίων Νικ. Κακλαμάνη, Αθαν. Γιαννόπουλου καί Γεώργ. Κωνσταντόπουλου, ήταν τιτάνιο καί επιτυχές.
Δυστυχώς όμως η συνέχεια μέ τόν επόμενο Υπουργό, ο οποίος δέν είχε τόν χρόνο νά δεχθεί στό γραφείο του ούτε έναν γενικό διευθυντή ή ανώτερο υπηρεσιακό παράγοντα τού Υπουργείου, τού οποίου υποτίθεται ότι ηγείτο, ήταν άν όχι αρνητικό τουλάχιστον μηδενικό.
Επιτρέψτε μου νά σάς αναφέρω μερικά από τά έργα του :
1. Παράνομες καί επιλεκτικές επιχορηγήσεις μέσω τού Ειδικού Κρατικού Λαχείου, τό οποίο
παραδοσιακά ανήκε στίς αρμοδιότητες τού Υφυπουργού Πρόνοιας.
2. Αύξηση τού χρέους τών νοσηλευτικών ιδρυμάτων σέ δυσθεώρητα ποσά.
3. Ψήφιση νόμου τό 2007 περί Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, ο οποίος εφαρμόσθηκε μετά από 2ετία, ενώ συνεχώς επικαλείτο τήν εξοικονόμηση 0,5 δισεκατομμυρίου ευρώ
ετησίως.
4. Προμήθεια 16 εκατομμυρίων εμβολίων κατά τού ιού τής γρίπης τύπου Α, κόστους περίπου 112 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ διετέθησαν μόνον 400.000 εμβόλια.
5. Παράνομες προεκλογικές προσλήψεις στό Κέντρο Ελέγχου καί Πρόληψης Νοσημάτων
(ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).
6. Διάτρητος νόμος γιά τήν απαγόρευση τού καπνίσματος, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε πολυδάπανη διαφημιστική εκστρατεία.
7. Προεκλογικά εγκαίνια τού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, τό οποίο σημειωτέον ακόμη καί σήμερα δέν λειτουργεί.
Σάς ευχαριστώ γιά τήν προσοχή σας».

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

"νέο Άστρο"

Με αυτή τη φωτό
και τίτλο:

"Προεκλογικός αγώνας απο χωρίο σε χωρίο"
Θέλεις ψήφο;

Κόπιασε....

Εκυκλοφόρησε το

"νέο Άστρο"

Με πολλά θέμα αλλά και... αποκαλύψεις:

ΦΩΚΙΔΑ: "Οι πολλές υποψηφιότητες δημιουργούν... θολό τοπίο"!

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: "Τι έκανες στο Γρίμποβο... Θανάση";

Κ.Υ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: "Δεν φταίνε μόνο οι ελλείψεις..."

Τον Αύγουστο θα γίνει του... Καλλικράτη η.. μετάταξη!

Ανεξάρτητη υποψηφιότητα στη Δωρίδα....

Αμορανίτικα... νομίσματα

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: "Συσκέψεις για... εντυπώσεις"!

ΔΩΡΙΔΑ: Γλέντι στην ερημιά πλησίον... βοοειδών!

Και στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ:

"Ναυπακτιακός Αστέρας με..

Μυστικοπάθεια.."

Εφημερίδα "νέο Άστρο"

Από την Τετάρτη 7 Ιουλίου

και στα Περίπτερα της Ναυπάκτου


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ»
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
«Μεγάλο φαγοπότι» στις δημοτικές επιχειρήσεις εντοπίζει στην έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση, του 2009, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής. Μάλιστα, καθώς σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή, στο εξής απαγορεύεται ο δανεισμός των τοπικών αρχών αν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους, αφού είναι πλέον απαραίτητο να εξασφαλίσουν το 20% του ποσού, που αιτούνται ως δανειοδότηση. Σχολίασε δε, πως αμφιβάλλει αν θα υπάρξει πλέον ενδιαφέρον για το αξίωμα των δημάρχων. Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι παράγοντες που ευνοούν την κακοδιαχείριση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είχαν διαπιστωθεί και στις προηγούμενες εκθέσεις από το 2003 έως το 2008 είναι «η άσκηση της εξουσίας εκ μέρους αρκετών αιρετών αρχόντων στα όρια της νομιμότητας ή και πέραν αυτής, η απότομη και χωρίς προηγούμενη οργάνωση της απαιτούμενης υποδομής μεταβίβαση σ’ αυτούς αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση, οι ανεπαρκείς έλεγχοι της κεντρικής διοίκησης, οι ανεπαρκείς μελέτες για την εκτέλεση έργων, που πολλές φορές γίνονται σκοπίμως για να δικαιολογηθούν πρόσθετες εργασίες, ακόμη η έγκριση αποφάσεων των ΟΤΑ εκ μέρους της εποπτευούσης αρχής μόνο δια της παρόδου της προθεσμίας προς αναπομπή και κυρίως η έλλειψη δυνατότητας ελέγχου εκ μέρους της Διοίκησης των δημοτικών επιχειρήσεων.»
Οι τομείς της κακοδιοίκησης
Όσον αφορά του τομείς που επικεντρώνεται η κακοδιοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «είναι κυρίως οι πολεοδομίες, το περιβάλλον, οι μεταφορές, τα δημόσια έργα, οι άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (η συζήτηση για τη λήψη των αποφάσεων για την ανάκληση των παράνομων αδειών, πολλές φορές τοποθετούνται τελευταίες στην ημερήσια διάταξη των Δημοτικών Συμβουλίων, με αποτέλεσμα να μη συζητούνται και να ανακαλούνται τελικώς μόνο σε νεκρές από άποψη δραστηριότητας περιόδους), οι δημοτικές επιχειρήσεις που είναι σχεδόν όλες ελλειμματικές, ενώ παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες είναι ελλιπείς. Επίσης οι ΟΤΑ δεν εκτελούν δικαστικές αποφάσεις ή συμμορφώνονται μ’ αυτές με μεγάλη καθυστέρηση. Πρέπει, όμως, να επαινέσουμε το αξιόλογο έργο που επιτελούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ελπίζουμε με την εισαγωγή του σχεδίου Καλλικράτης να βελτιωθούν οι τωρινές απαράδεκτες συνθήκες», προσθέτει στην έκθεση του ο Γενικός Επιθεωρητής.
Σημαντικές υποθέσεις κακοδιαχείρισης
Μάλιστα στην Έκθεση του ο Γενικός Επιθεωρητής αναφέρεται σε σημαντικές υποθέσεις κακοδιαχείρισης τις οποίες καταγράφει ως εξής:
• Από το διαχειριστικό – οικονομικό έλεγχο στην Κοινότητα Πωγωνιανής Ν. Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε έλλειμμα στη διαχείριση αυτής ποσού ύψους 181.246,68 €, το οποίο και καταλογίστηκε σε βάρος του υπευθύνου..
• Από το διαχειριστικό – οικονομικό έλεγχο στο Δήμο Αποστόλου Παύλου Ν. Ημαθίας, διαπιστώθηκε έλλειμμα στη διαχείριση αυτού ποσού ύψους 1.707.838,39 €, το οποίο και καταλογίστηκε σε βάρος των υπευθύνων. • Από τη διενέργεια ελέγχου στην Περιφέρεια Κρήτης, σχετικά με τη διαχείριση έργου Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου Αγ. Νικολάου, διαπιστώθηκε διπλή εκταμίευση ποσού ύψους 263.412,30 €.
Επίκειται η έκδοση καταλογιστικής απόφασης σε βάρος του υπευθύνου.
• Από τον διαχειριστικό – οικονομικό έλεγχο στο Δήμο Παναγίας Ν. Χαλκιδικής και των ΝΠΔΔ αυτού, διαπιστώθηκαν ανοίκειες πληρωμές κ.λπ., ποσού ύψους 500.000,00 € περίπου.
Επίκειται η έκδοση καταλογιστικής απόφασης σε βάρος των υπευθύνων.
• Από τον διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε έλλειμμα στη διαχείριση της Πάγιας Προκαταβολής του Δήμου ποσού ύψους 534.736,09 €.
Επίκειται η έκδοση καταλογιστικής απόφασης σε βάρος των υπευθύνων.
• Από τον διαχειριστικό έλεγχο στο κληροδότημα «ΑΝΤΩΝΙΟΥ & ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΥ», προέκυψε έλλειμμα από τη μη αναπροσαρμογή των μισθωμάτων των Καταστημάτων για τα έτη 2003 και 2004, συνολικού ποσού ύψους 43.645,24 € τον καταλογισμό του οποίου η Οικονομική Επιθεωρήτρια προτείνει εις βάρος του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.
Εκτός των παραπάνω υποθέσεων, από διαχειριστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το 2009, διαπιστώθηκαν και άλλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης σε βάρος Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, για τις οποίες θα αποφανθούν τελικά, λόγω αρμοδιότητας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας αντίστοιχα, στους οποίους απεστάλησαν τα πορίσματα.
α/α ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΣΟ 1. Δήμος Αποστόλου Παύλου Ν. Ημαθίας. 1.130.000,00 € περίπου 2. Δήμος Παναγιάς Ν. Χαλκιδικής & ΝΠΠΔ αυτού. 150.000,00 € περίπου 3. Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας Δήμου Αμαρουσίου. 1.200.000.00 € περίπου 4. Δημοτική Επιχείρηση «Νησί Ονείρων» Δήμου Ερέτριας. 630.000,00 € περίπου 5. Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Πετρούπολης. 122.000,00 € περίπου 6. Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής, Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πρώτης Ν. Σερρών 33.000,00 € περίπου Παράλληλα "οι Οικονομικοί Επιθεωρητές από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Δήμους και ΝΠΔΔ διαπίστωσαν εκτός των άλλων και τη μη απόδοση παρακρατουμένων φόρων (ΦΜΥ, Φόρος Εισοδήματος κ.λπ.) υπέρ του Δημοσίου και ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες Υπηρεσίες για τον κατά περίπτωση φορολογικό έλεγχο." Επιπλέον, στην έκθεση αναφέρονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις τεχνικών έργων που δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους όπως για παράδειγμα τα «Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων Φονιά, Μεριδιάτη και Κηπηρίωνα» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου. Ανοχή των ΟΤΑ στα περίπτερα SUPER MARKET Με την ανοχή των ΟΤΑ οι διάφοροι επαγγελματίες και τα περίπτερα, τα οποία πλέον έχουν μέγεθος και λειτουργία SUPER MARKET έχουν καταλάβει παράνομα τα κεντρικά πεζοδρόμια των δήμων με αποτέλεσμα να κατέρχονται οι πεζοί στο οδόστρωμα με κίνδυνο τραυματισμού τους, έχουν άλλωστε καταγραφεί ήδη παρόμοια περιστατικά, ενώ δυσχεραίνεται ή εμποδίζεται τελείως η διέλευση των ΑΜΕΑ. Για την εξάλειψη των φαινομένων αυτών πρέπει επιτέλους οι δημοτικές αστυνομίες να ασκήσουν τα αστυνομικά τους καθήκοντα. Τέλος ως πολύ επιμορφωτικό και διαφωτιστικό για τους πολίτες μέτρο είναι να υποχρεωθούν νομοθετικά οι ΟΤΑ να αναγράφουν δια βραχέων στις πινακίδες των οδών την αιτία της ονοματοδοσίας ώστε να διαιωνίζεται η ιστορική μνήμη.
Προτάσεις για λιγότερη διαφθορά
Όπως τονίζεται στην έκθεση "από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας προκύπτει το συμπέρασμα ότι κυρίως οι ΟΤΑ α΄ βαθμού αλλά και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε μικρότερο βαθμό, εμπλέκονται σε πολλές περιπτώσεις κακοδιοίκησης η οποία όπως είναι γνωστό οδηγεί αρκετές φορές και στη διαφθορά ή ευνοεί την ανάπτυξή της." Κατά τον Γενικό Επιθεωρητή "η Δημόσια Διοίκηση θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά και διάφανα και να αποδώσει στο έργο που της ζητεί ο λαός και για το οποίο υποβάλλεται σε τόσες οικονομικές θυσίες εφόσον παγιωθούν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές όπως: - η επαναφορά του κωλύματος εντοπιότητας για υπαλλήλους ή λειτουργούς σε κρίσιμους ή ιδιαίτερους τομείς του κράτους όπως δικαιοσύνη, αστυνομία, λιμενικό σώμα, εφορία/κτηματικές υπηρεσίες, πολεοδομία κ.λ.π. - η ενίσχυση των μηχανισμών και συστημάτων ελέγχου και αυτοελέγχου τόσο στην κεντρική όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, με ουσιαστικότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο από τις Περιφέρειες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και την εισαγωγή του ελέγχου στις δημοτικές επιχειρήσεις,
Όμως, διαφθορά δεν υπάρχει μόνο στους ΟΤΑ
Βεβαίως, τα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιοίκησης δεν αφορούν μόνο τους ΟΤΑ. Όπως είπε ο κ. Ρακιντζής από τους 4.440 ελέγχους που διενεργήθηκαν 724 υποθέσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ άλλες 185 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα από τον ίδιο τον ΓΕΔΔ. Μεταξύ των κραυγαλέων περιπτώσεων κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών, ήταν:
• Αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχος), ύστερα από έλεγχο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσό 9 εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογείτο από τα εισοδήματά του.
• Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε επ’ αμοιβή σε 31 επιτροπές. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιτζής, σήμερα οι υπάλληλοι δεν αμείβονται επί πλέον για τέτοιου είδους υπηρεσίες και παρατηρείται πρόβλημα στελέχωσης.
• Πανεπιστημιακός γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε, πήρε μαζί του φεύγοντας τους φακέλους 440 ασθενών του στη νέα του θέση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
Επιπλέον, ύστερα από ελέγχους σε διάφορες δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο: Στην ΤΡΑΜ ΑΕ το διάστημα από 1/4/04 έως 2/9/09 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 250%. Αύξηση, αλλά μικρότερη, παρατηρήθηκε και στην Κτηματολόγιο ΑΕ. Σε ό,τι αφορά τις θεσμικές προτάσεις του ΓΕΔΔ, που υλοποιήθηκαν, αυτές είναι:
• Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων
• Μείωση μισθωμάτων δημόσιων υπηρεσιών
• Σύσταση υπηρεσίας κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών Ο κ. Ρακιτζής είπε ακόμη πως η ενοποίηση όλων των ελεγκτικών σωμάτων θα ήταν μια πολύ θετική ενέργεια, διότι έτσι, όπως λειτουργεί σήμερα ο ελεγκτικός μηχανισμός, δαπανώνται χρήμα και χρόνος, που αγγίζουν το ποσοστό του 70%.
Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «πρόκειται για μια υπόθεση, που δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί». Τέλος ζήτησε «να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τους θεσμούς.»

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

«Κίνηση» Μπουλέ

Την πρώτη της Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας το απόγευμα της Τετάρτης σε μία ομολογουμένως κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Ο επικεφαλής και σημερινός Δήμαρχος Πυλήνης, Γιάννης Μπουλές κατά την τοποθέτησή του, πέρα από το ιδεολογικό πλαίσιο της δημοτικής παράταξης έθεσε και τις προκλήσεις του «Καλλικράτη» για τη Ναυπακτία.

Μέσα από μία αναλυτική περιγραφή των όσων θα φέρει στην πράξη η Διοικητική Μεταρρύθμιση για την ευρύτερη περιοχή, θέλησε να τονίσει με νόημα πως για όλα αυτά δεν αρκούν τα «χρίσματα» και οι κομματικές παρεμβάσεις, αλλά η γνώση και η αποτελεσματικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν.Απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων ο κ. Μπουλές δεν απέφυγε να σχολιάσει το έλλειμμα του Δήμου Ναυπάκτου, για το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχουν γνώση ούτε οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Ενώ, όσον αφορά στα σοβαρά προβλήματα της πόλης θέλησε να διευκρινίσει ότι έως σήμερα θεσμικά δεν είχε το δικαίωμα να παρέμβει, αλλά στο εξής θα υπάρξουν ομάδες εργασίας που θα επεξεργαστούν σοβαρά τα ζητήματα αυτά.Ο Δήμαρχος Πυλήνης ρωτήθηκε και για το πώς μία ανεξάρτητη κίνηση θα μπορέσει να ξεπεράσει τους «χρισμένους» υποψήφιους, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως η παράταξή του «δε δουλεύει πελατειακά».


Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συγκροτήθηκαν τόσο οι Ειδικές Επιτροπές Πολιτικού Σχεδιασμού και Οικονομικών όσο και οι ομάδες εργασίας που θα επιφορτιστούν με το έργο των σημαντικών ζητημάτων του νέου Δήμου Ναυπακτίας. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης αποτελείται από τους κυρίους Μπουλέ, Πελέκη, Σταυρόπουλο, Χαλάτση και Τσέλιο. Η Επιτροπή Οικονομικών αποτελείται από τους Παναγόπουλο, Πολυζώη και Ευθυμιόπουλο.


Επικεφαλής της ομάδας εργασίας που θα έχει ως αντικείμενο το «Περιβάλλον» τέθηκε η κ. Γιαννοπούλου, επικεφαλής των «Κοινωνικών Υποδομών» η κ. Ζιαμπάρα, των «Μεγάλων Ζητημάτων», στα οποία περιλαμβάνονται Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός, οικιστικό, κυκλοφοριακό, βιολογικός καθαρισμός και ΧΥΤΑ Αδρανών Υλικών, οι κύριοι Κερασιάς και Πατούχας, των «Αναπτυξιακών Ζητημάτων» ο κ. Βούλγαρης, ενώ τέλος επικεφαλής της «Διοίκησης και της Οργνάνωσης Υπηρεσιών», ο κ. Σαλαμούρας.

ΔΩΡΙΔΑ

Ερατεινή
Η συνάντηση των.... τεσσάρων!
Άκαρπη επέβη η χθεσινή συνάντηση των τεσσάρων δημάρχων της Δωρίδας που πραγματοποιήθηκε στην Ερατεινή στις 14.30!
Σκπός της συνάντησης ήταν "η ανεύρεση χρυσής τομής συνεργασίας" αλλά... η επιμονή και οι... "κοκορομαχίες" των κκ Παγώνη και Κουλούλα που ο καθένας ήθελε "για λογαριασμό του" την "συμμαχία", εκνεύρισε τον "οικοδεσπότη" δήμαρχο Τολοφώνα που τους είπε:
-- Γιατί μαλώνετε;.. Δεν είστε μόνο εσείς... Είμαι κι εγώ εδώ!...
Μάλιστα, σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες, ο "οικδεσπότης" της συνάντησης φαίρεται να είπε σε ειρωνικό τόνο:
-- Αν νομίζετε ότι επειδή ο ένας είναι δάσκαλος και ο άλλος στρατιωτικός, διαθέτετε "ηγετικά" προσόντα σας υπενθυμίζω ότι εγώ είμα καθηγητής και Δ/ντής....
Κατόπιν αυτών, έληξε η "συνάντηση" και όλοι αναμένουν την λύση απο την Ρηγίλης η οποία, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχει αποκλείσει τους νυν δημάρχους και έχει πάρει την απόφασή της να στηρίξει κάποια ... νέα υποψηφιότητα!..
Σημερινές πληροφορίες μας απο στελέχη της Ν.Δ. αναφέρουν πως η ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης την Τρίτη 6 Ιουλίου θα "ανοίξει τα χαρτιά της" ανακοινώνοντας υποψηφίους που θα στηρίξει στις εκλογές της Τ.Α. του Νοέμβρη...
Όσο για την υποψηφιότητα στο Δήμο Δωρίδας, είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει "Σαμαρικό" υποψήφιο..με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό..................
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Μαγκριώτης

στο Αγρίνιο


Η εξέλιξη των μεγάλων δημοσίων έργων υποδομής και οι επιπτώσεις τους στην αναπτυξιακή δυναμική της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού με τον κ. Γιάννη Μαγκριώτη, Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος στα πλαίσια περιοδείας του στο Νομό επισκέφθηκε την Παρασκευή ( 2 Ιουλίου 2010) το Δημαρχείο Αγρινίου.
Ο κ. Μοσχολιός ευχαρίστησε τον κ. Μαγκριώτη για την επίσκεψή του στο Δήμο Αγρινίου και μεταξύ άλλων, έθεσε υπόψη του υφυπουργού την οδική σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό στον κόμβο του Αγγελοκάστρου τονίζοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση της εθνικής οδού από το Αγρίνιο μέχρι τη σύνδεσή του με την Ιόνια Οδό, δηλαδή στα τμήματα Αγρίνιο – Κουβαρά και Αγρίνιο – Κεφαλόβρυσο, όπου αναπτύσσεται μεγάλος αριθμός εμπορικών δραστηριοτήτων και επεσήμανε, επίσης, την καθυστέρηση κατασκευής του Δυτικού Άξονα, λόγω της μη ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής του διαγώνιου άξονα Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία, ο οποίος θα συμβάλλει τα μέγιστα στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στην αναβάθμιση του οδικού άξονα Αγρινίου-Θέρμου και ιδιαίτερα στο τμήμα που περιλαμβάνει τη γέφυρα Ερμίτσας, η οποία είναι παλαιάς κατασκευής και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την ταυτόχρονη κίνηση δύο οχημάτων.
Τέλος, εξέφρασε την αντίθεση του Δήμου Αγρινίου στην εκτροπή του Αχελώου, γιατί πρόκειται για ένα έργο που στερεί πλουτοπαραγωγικούς πόρους από την περιοχή μας και ταυτόχρονα ισοδυναμεί με έγκλημα κατά του περιβάλλοντος.
O κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία υποδομών στη Δυτική Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι παρά την οικονομική κρίση θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής στην περιοχή. Τέλος, χαρακτήρισε καθοριστική τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πόρους μέσα από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή αυτού του έργου.

ΒΟΥΛΗ

Αντιπαράθεση στην Βουλή για τα ΤοΚΑΑ


«Οι εργαζόμενοι στα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (Το.Κ.Α.Α.) θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκτός από τους πλέον επιστημονικά καταρτισμένους που θα αξιοποιηθούν στις κεντρικές του υπηρεσίες» δήλωσε στη βουλή η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ.
Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής κ. Αλεξ. Κοντός, επισήμανε ότι: «Η προσπάθεια που έγινε με τα ΤoΚΑΑ, ήταν να προσληφθούν γεωπόνοι και επιστήμονες, νέοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και να είναι δίπλα στον αγρότη. Τώρα, τους ξανακάνουμε γραφειοκράτες. Αντί να προσλάβουμε και άλλους γεωτεχνικούς, αντί να αξιοποιήσουμε αυτούς που έχουμε πάρει, τους φέρνουμε δίπλα στο υπουργείο με άλλα λόγια….πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι».Από πλευράς ΛΑΟΣ ο Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κα Μπατζελή «να πάρει τους κτηνιάτρους και τους γεωπόνους από τα γραφεία και να τους στείλει στη στάνη και στο χωράφι», ενώ η Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της για την «έλλειψη σχεδιασμού και στήριξης της αγροτικής πολιτικής» και προειδοποίησε πως «η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μια χώρα που δεν θα παράγει».

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ


Συναυλία στο λιμάνι
Η Παπαχαραλάμπειος Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 21.30 Συναυλία στο λιμάνι με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης και της Χορωδίας ΑΝΤΗΧΩ του Συλλόγου ΑΣΤΟ απο την Πάτρα.

ΔΩΡΙΔΑ

Εκδηλώσεις στη Δωρίδα
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Β.Δ. Δωρίδας ενημερώνει και προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει κατά τον μήνα Αύγουστο 2010.
1.- Στις 7 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο κάστρο της Αρχαίας Καλλίπολης (μεταξύ Καλλίου και Διακοπίου) θα γίνει η γιορτή του Καλλίου και θα υπάρχει ζωντανή μουσική.
2.- Στις 14 Αυγούστου ημέρα Σάββατο στις 10.00 το πρωί θα γίνει το "Αντάμωμα των Ρουμελιωτών" στον Πράτα - Λάκκο (οδικός άξονας Πενταγιών - Αρτοτίνας). Θα υπάρχει παραδοσιακή μουσική και θα γίνουν παιδικοί αγώνες δρόμου.
Την Πρόσκληση υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Ζήσιμος Κωνσταντόπουλος και η Γεν. Γραμματέας κ. Γιώτα Τσακατούρα.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Νάυπακτος: Οταν οι φύλακες του νόμου παρκάρουν παράνομα
Αστυνομικό τζιπ παρκαρισμένο παράνομα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μικρού ποδηλάτη

Αλγεινή εντύπωση προκαλούσε στους πολίτες της Ναυπακτου, το κλειδωμένο και παράνομα παρκαρισμένο τζιπ της Ελληνικής Αστυνομίας, επάνω σε πεζοδρόμιο και ποδηλατοδρόμο ταυτόχρονα. Το γεγονός συνέβη το περασμένο Σάββατο το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο της πόλης, ενώ την ίδια στιγμή όπως βλέπετε στην φωτογραφία, μια μικρή ποδηλάτισσα με την μητέρα της που κινείτο στον ποδηλατοδρόμο, παίζει την σωματική της ακεραιότητα κορώνα γράμματα, προσπαθώντας να συνεχίσει την πορεία της, επί του δρόμου όμως και ανάμεσα στα αντιθέτως κινούμενα αυτοκίνητα.
Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο της πόλης Θανάση Παπαθανάση, να σχολιάσει το συμβάν. Εμφανώς αμήχανος καταδίκασε το περιστατικό. Στην ουσία πάντως, τι θα μπορούσε κανείς να πει στους πολίτες της Ναυπακτου που απερίσκεπτα αφήνουν τα οχήματα και τα μηχανάκια τους στο ποδηλατοδρόμο, όταν αυτοί που είναι ταγμένοι στην φύλαξη του, παρανομούν διπλά.
Νίκος Ξανάλατος

ΠΗΓΗ: TheBest.gr

Οι Εφημερίδες μας

Ε κ υ κ λ ο φ ό ρ η σ ε...


ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ»


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με τίτλο:
«ΦΥΣΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
και η παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή-Συγγραφέα κ. Χρήστου Σιάσου με τίτλο:
«ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ»
“ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ – ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ”

που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» με την υποστήριξη της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων.

Τα έργα 33 καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, που με τόσο προθυμία συμμετείχαν στην εικαστική έκθεση και η παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας που μόνο η τέχνη και ο πολιτισμός μπορεί να προσφέρει για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία και τη πλάση, ενισχύοντας παράλληλα το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής «Στέγη Κατακοίτων Γερόντων».

Τις ευχές του ευρισκομένου στην Καππαδοκία Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου
Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου διαβίβασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ.κ.
Παντελεήμων και χαιρετισμούς απηύθυναν:
v Ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» κ. Φώτης Ιγνατίου.
v Η τ. Πρόεδρος της Βουλής και Ακαδημαϊκός κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.
v Ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου των Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Ακαδημαϊκός κ. Ευάγγελος Μουτσόπουλος και
v Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» κ. Κώστας Μπαλωμένος.

Για την παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν:
v Ο Αναπληρωτής Καθηγητής – Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός και ο
v Καθηγητής – Συγγραφέας του βιβλίου κ. Χρήστος Σιάσος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
v Ο Σεβασμιότατος Γέρων Μητροπολίτης Αξώμης κ.κ. Πέτρος.
v Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καβάσσων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Φιλήμων.
v Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας
v Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης.
v Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπάκτου κ. Άγγελος Σταυρόπουλος.
v Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης κ. Όλγα Παυλίδου.
v Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Δημήτρης Στεργίου.
v Ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Ξηρομέρου κ. Μπάμπης Τσελέπης.
v Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βελανιδιάς κ. Ιωάννης Χρόνης.
v Ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Βελανιδιάς κ. Γεώργιος Τσέλιος.
v Ο Πρόεδρος εικαστικών των Συλλόγων UNESKO κ. Δημήτρης Καρακατσάνης.
v Ο συγγραφέας κ. Γιάννης Καρύτσας.
v Ο στρατηγός – συγγραφέας κ. Νικόλαος Κολόμβας.
v Ο πρώην Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, στρατηγός κ. Ανδρέας Παπασπύρου.
v Ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαρίζος.